icon

Ako zvládať choré dieťa a psa doma?

joja636
22. jan 2024

Ahojte prosím o radu ako riešite situáciu keď ste doma sama s dieťaťom a máte aj psa no dieťa vám ochorie. Ako chodíte von keď má dieťa teplotu a nemáte nikoho kto by vám pomohol? Ďakujem

anickabasnicka
22. jan 2024

@rivini tak ono se ti muze stat i neco doma a kdyz budes pouze sama s tim deckem, tak muze ubehnout i vic jak jedna hodina, nez to nekdo zjisti....kdyby mel clovek neustale zit ve strachu, ze se neco stane, tak bychom nemohli vystrcit z postele ani nos. pokud je to dite nenaucene poslouchat, tak ho musis tahat vsude s sebou, pokud ale dite vi, ze kdyz musi sedet, tak sedi a ani se nehne. ono je to nejen o rodicich, ono je to taky o tech detech.

mabenn
22. jan 2024

@luccija tu nejde o to, ci pozas svoje dieta...dietatu moze prist zle, moze nastat nepredvidatelna situacia, ktoru ty ako dospela osoba mas riesit, to znamena, ze tam mas byt

candii
22. jan 2024

Hm. Môj má 5 rokov to keď čítam tie komentáre tak som asi krkavcia matka, keď ho nechám doma aj 20 minút, keď idem do školy po staršieho syna a mladší ísť nechce alebo je chorý. Neviem ale podľa mňa je 5 ročne dieťa dostatočne veľké a múdre (aspoň teda to moje) a dokáže pochopiť že za chvíľu prídem .. idem to a hento. A pekne sedí na gauči, pozerá rozprávku alebo sa hrá na playku.. nikdy nereval a ani nevymýšľal hlúposti .. proste sedel a čakal. Bez problémov

mabenn
22. jan 2024

@anickabasnicka ked sa tebe nieco stane doma s dietatom a nasledne dietatu, je to polahcujuca okolnost...ak vedome nechas dieta same, ides do presetrovania

ada309
22. jan 2024

My ako deti sme v 5-6r samé behali po sídlisku... pol dňa... podaktore to už ozaj hrotite, vediete deti k totálnej nesamostatnosti .. bavíme sa 5r nie o batoľati...

mabenn
22. jan 2024

@ada309
@candii mnohe tu asi nemate povedomie o tom, ze matka ma za dieta trestnopravnu zodpovednost...tu nejde o dobu, povahu dietata, ako sa to robilo a nerobilo...ak sa nieco stane a dieta je doma same=basa

candii
22. jan 2024

@mabenn Áno. Do 18 rokov je zodpovedný za dieťa rodič. Tak 18 rokov ho nemám nechať doma samé ? Nemám ho pustiť von? Deti treba učiť aj samostatnosti trošku lebo potom 20 rokoch z nich vyrastie zelenina

anickabasnicka
22. jan 2024

@mabenn tak to jsem mela asi stesti, ze jsem svoje deti mela vycepovane, ze dokazaly uz v 5letech vydrzet doma 20minut, nez jsem stihla zabehnout k rodicum, do obchodu popripade na zahradku. proste jak si to dite naucis, tak to mas. rozcapeny nevychovany spratek,ktery neumi poslouchat a usedet chvilku na zadku, samozrejme musi mit dozor 24h\7dni v tydnu az do osmnacti.

mabenn
22. jan 2024

@candii ja som nikde nepisala ze do 18...dieta, o ktorom sa bavime, ma 5rokov

mabenn
22. jan 2024

@anickabasnicka porusila si zakon, nastastie pre teba bez nasledkov

rivini
22. jan 2024

@anickabasnicka to sa neda porovnavat. Ak dietatu spadne na hlavu policka a si doma, vies zasiahnut okamzite. Pocujes ho, aj ked je v inej izbe, vies skor reagovat. A odhliadnuc od vsetkeho, kazda z vas, ktora takeho nieco praktizuje, naozaj porusuje zakon, cize len na okraj. Ak by vychovavatelka v skolke nechavala vase deti na 10 minut same a posadila ich pred telku, boli by ste s tym spokojne?
A k tomu, ze „vychovane“ dieta nic nevyvedie…to moje je velmi pokojne, prisposobive a rozumne. Tiez sedi tam, kde ho posadim. Napriek tomu sa potkne aj o „vlastne nohy“ a vacsina nehod, ktore sa mu stali, nebola sposobena tym, ze by vystrajalo hluposti. Deti su vsak nepredvidatelne a nesieme za ne zodpovednost my.

candii
22. jan 2024

@mabenn aký je rozdiel keď sa niečo stane doma bez rodičov niečo 5 ročnému a 10 ročnému? Pokiaľ viem tak žiadny. Si za dieťa zodpovedná ? Si. Je maloleté ? Je. Nechala si ho samé? Nechala. Tak? Aký je v Tom rozdiel ?

mabenn
22. jan 2024

@candii rozdiel je v tom, ze 10rocne dieta vie zvladat ine veci ako 5rocne...to ti mam naozaj vysvetlovat aky rozdiel je za 5rokov vo vyvoji?

ptvw
Autor odpoveď zmazal
wolf_
Autor odpoveď zmazal
mabenn
22. jan 2024

@wolf_ riesi sa tu 5rocne dieta a jeho zanechanie v byte, ziadne dalsie uvahy nie su podstatne

candii
22. jan 2024

@mabenn takže chces povedať že 10 ročnému sa nemôže nič stať doma? Práveže by som ešte povedala že pri 10 ročných detoch je ešte väčšie riziko v robení somarín. Kľudne sa aj 12 ročnému niečo môže stať a tu zodpovednosť má na triku rodič ..

henka123123
22. jan 2024

@joja636 dala by som lieky na teplotu a ked klesne isli by sme spolu vyvencit na 10-15minut.v pohode.dieta same by som isto nenechala

mabenn
22. jan 2024

@candii odbiehate od temy, baby, filozofujete a porovnavate neporovnatelne...bavime sa o 5rocnom dietata, ktore necha matka v byte

candii
22. jan 2024

@mabenn ano.. 10 minút čo pes urobí potrebu a pravdepodobne bude len pred barakom. Normálna vec

mabenn
22. jan 2024

@candii ak sa za tych 10min nieco stane, basa, ak sa nestane, porusenie zakona bez nasledkov...preto sa tomu hovori "mat stastie"

wolf_
Autor odpoveď zmazal
mabenn
22. jan 2024

@wolf_ nepozera sa zakon rovnako na 5 a 10 rocne dieta, lebo maju v tomto veku ine schopnosti, zrucnosti a skusenosti...to si nevedela?

petronelag
22. jan 2024

@henka123123 Alebo radšej tak, okolo obeda ísť aj s dieťaťom.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
heidy222
22. jan 2024

@mabenn prehanas. A hovorí ti to asi 5 ľudi momentálne v priebehu 1,5 hodiny, takže na tom niečo bude.

mabenn
22. jan 2024

@wolf_ nema....preto predpoklada, ze matka ma rozum

sticker
wolf_
Autor odpoveď zmazal
mabenn
22. jan 2024

@heidy222 podla mna zeny, ktorych nenapadne riesit prioritne psa voci dietatu, este k tomu choremu, tuto temu radsej ani neotvoria...to na margo statistiky...prispievat budu najma tie, ktore to tak tiez robia, aby sa navzajom potvrdili v tom, ze to je "normalne"...ale nie je

mabenn
22. jan 2024

@wolf_ nemam vyznam s tebou argumentovat, prepac