Ako zvládať choré dieťa a psa doma?
Ahojte prosím o radu ako riešite situáciu keď ste doma sama s dieťaťom a máte aj psa no dieťa vám ochorie. Ako chodíte von keď má dieťa teplotu a nemáte nikoho kto by vám pomohol? Ďakujem
Hm. Môj má 5 rokov to keď čítam tie komentáre tak som asi krkavcia matka, keď ho nechám doma aj 20 minút, keď idem do školy po staršieho syna a mladší ísť nechce alebo je chorý. Neviem ale podľa mňa je 5 ročne dieťa dostatočne veľké a múdre (aspoň teda to moje) a dokáže pochopiť že za chvíľu prídem .. idem to a hento. A pekne sedí na gauči, pozerá rozprávku alebo sa hrá na playku.. nikdy nereval a ani nevymýšľal hlúposti .. proste sedel a čakal. Bez problémov
@anickabasnicka ked sa tebe nieco stane doma s dietatom a nasledne dietatu, je to polahcujuca okolnost...ak vedome nechas dieta same, ides do presetrovania
My ako deti sme v 5-6r samé behali po sídlisku... pol dňa... podaktore to už ozaj hrotite, vediete deti k totálnej nesamostatnosti .. bavíme sa 5r nie o batoľati...
@mabenn tak to jsem mela asi stesti, ze jsem svoje deti mela vycepovane, ze dokazaly uz v 5letech vydrzet doma 20minut, nez jsem stihla zabehnout k rodicum, do obchodu popripade na zahradku. proste jak si to dite naucis, tak to mas. rozcapeny nevychovany spratek,ktery neumi poslouchat a usedet chvilku na zadku, samozrejme musi mit dozor 24h\7dni v tydnu az do osmnacti.
@anickabasnicka porusila si zakon, nastastie pre teba bez nasledkov
@anickabasnicka to sa neda porovnavat. Ak dietatu spadne na hlavu policka a si doma, vies zasiahnut okamzite. Pocujes ho, aj ked je v inej izbe, vies skor reagovat. A odhliadnuc od vsetkeho, kazda z vas, ktora takeho nieco praktizuje, naozaj porusuje zakon, cize len na okraj. Ak by vychovavatelka v skolke nechavala vase deti na 10 minut same a posadila ich pred telku, boli by ste s tym spokojne?
A k tomu, ze „vychovane“ dieta nic nevyvedie…to moje je velmi pokojne, prisposobive a rozumne. Tiez sedi tam, kde ho posadim. Napriek tomu sa potkne aj o „vlastne nohy“ a vacsina nehod, ktore sa mu stali, nebola sposobena tym, ze by vystrajalo hluposti. Deti su vsak nepredvidatelne a nesieme za ne zodpovednost my.
@joja636 dala by som lieky na teplotu a ked klesne isli by sme spolu vyvencit na 10-15minut.v pohode.dieta same by som isto nenechala
@henka123123 Alebo radšej tak, okolo obeda ísť aj s dieťaťom.

@rivini tak ono se ti muze stat i neco doma a kdyz budes pouze sama s tim deckem, tak muze ubehnout i vic jak jedna hodina, nez to nekdo zjisti....kdyby mel clovek neustale zit ve strachu, ze se neco stane, tak bychom nemohli vystrcit z postele ani nos. pokud je to dite nenaucene poslouchat, tak ho musis tahat vsude s sebou, pokud ale dite vi, ze kdyz musi sedet, tak sedi a ani se nehne. ono je to nejen o rodicich, ono je to taky o tech detech.