Ako zvládať psychicky prácu predavačky
Dobrý deň.
Chcela by som sa opýtať žien,ale možno aj mužov,ako psychicky zvládajú prácu predavačky.
Ľudia, čo v sebe nemajú základnú slušnosť, nevedia sa pozdraviť,odzdraviť,poďakovať,ani bú ani mé,rozhadzujú tovar...o ukrajincoch ani nehovorím...
Treba si zvyknúť na to že ľudia sú hovadá?
Správam sa v obchode slušne a predavačky taktiež. Vždy úsmev, žart 🙂. V zahraničí som pracovala v prvej línii a tú prácu som milovala.
Stale treba brat ze ti pride 100ludi ktorych by si najradsej...ale pride par ktory ti zlepsia den...u nas to je tiez tak ale ludi nezmenis..bezne mi chodi na predajnu pan pride 4krat denne..pri novej akcii ide s vystrihnutym tovarom z letaku a chce aby sme s nim chodili a navigovali ho. Vzdy sa pri nom pristavim ukazem mu ktorym smerom co je a uz si hlada ked nenajde pride znova....najhorsie ked pridu zakaznici s heslom nas zakaznik nas pan...ja by som ich 🤣🤣🤣🤣
Nesmieš si to tak brať k srdcu, ľudia sú všelijakí. Ak mám zákazníka, ktorý neodzraví, prípadne je nepríjemný, rozčuľuje sa nad cenami, aj keď určite vie, že my za to nemôžeme, poviem si, možno má ťažký život, je nešťastný alebo má proste takú povahu a neberiem to osobne, za pár minút na to zabudnem.
Aj tak prevládajú milí zákazníci, niektorí len chcú rýchlo nakúpiť, niektorí, hlavne starší, porozprávať 🙂 a vždy ma zahreje pri srdci, keď mi zákazníčka povie, ako ku nám rada chodí, že máme krásnu predajňu a je u nás dobrá atmosféra 🙂
Samozrejme záleží aj na tom, kde pracuješ, v potravinovom reťazci nie je na nič čas, ja som v drogérii.

Jéj, zrovinka som prišla z obchodu. Pri pokladni som pozdravila, pani predavačka na mňa zazrela bez pozdravu a potom si ticho spievala kým mi pípala nákup. Totálna ignorácia mňa ako zákazníka. Kupón na zľavu zobrala len prstami bez pohnutia zápästím akoby bol plný eboly minimálne 😁 Ale ja sa nad tým len tak pozastavím v duchu, poviem si, že už je veľa hodín a už chce ísť domov a viac neriešim. Ja som tiež niekedy zamyslená, roztržitá, zamračená, lebo myslím na niečo úplne iné 🤷🏻♀️Neriešim, nesúdim.