icon

Ako zvládať psychicky prácu predavačky

26. jún 2022

Dobrý deň.
Chcela by som sa opýtať žien,ale možno aj mužov,ako psychicky zvládajú prácu predavačky.
Ľudia, čo v sebe nemajú základnú slušnosť, nevedia sa pozdraviť,odzdraviť,poďakovať,ani bú ani mé,rozhadzujú tovar...o ukrajincoch ani nehovorím...
Treba si zvyknúť na to že ľudia sú hovadá?

heln
26. jún 2022

usmiat sa, nebrat to osobne, a ak sa zakaznik hneva pravom, tak sa ospravedlnit aj za to, za co nemozes, mnohych to obmakci a spravaju sa potom inak.

mikadooo
26. jún 2022

Robila som predavačku a bolo to úplne v pohode. Úsmev, dobrý deň a už som pípala. 95% na úsmev a pozdrav odzdravilo. Tých 5% mi nedokázalo pokaziť deň.

obuveli
26. jún 2022

Po 25tich rokoch v obchode si vzdy opakujem.... 5te prikazanie.... NEZABIJES..... na pracu s ludmi treba mat zaludok, lebo s predavackami vacsina jedna ako s handrou. A ked som naznacila ze nie som predavacka ale majitelka tak otocka o 180 a ulisnym hlaskom... A zlava nebude? No trt palovi a nie zlava...

oktobermimi
26. jún 2022

Proste si opakuj "nezabijem", a keď to nepomôže rátaj do 10, a keď ani to tak sa len pekne usmej a povedz si, o chvíľu mam fajront 🤣

veronikastrickova
26. jún 2022

Ludia su hov*da. Ako kupujuci, tak aj predavajuci. Ale stale lepsie v obchode, ako v krcme. Tam ked ti "slusaci" narozlievali, porozsypali chipsy, korbaciky pod stolom podupali po tom, to by si len penila.

kubkovamama
26. jún 2022

Ak si citlivejšia,ber pozitívne to,že ťa to naučí ako s ľuďmi.Verím,že ti je ťažko..robila som tak chvíľu a naozaj nič pre mňa,som citlivá,introvert,strašne som sa tam trápila,kolegyne 0 bodov,IQ tykve.Domov som chodila ako zbitý pes.Vies,buď si zvykneš,zostanes,resp.nabehneš do módu,že to už vlastne zmeniť nechceš.A to by bolo asi zle.Ja som bola mladunka a vďakabohu som sa rozhodla takúto prácu nerobiť.Dorazilo by ma to.Samozrejme ak by mi hrozilo byť bez príjmu apod.to je niečo iné.Ale pokiaľ máš na výber aj za cenu väčšej námahy,nájdi si niečo čo ťa nebude tak deptať..inak by si sem nepísala.Nepises nič o škole,praxi,deti,dochádzanie,ale isto sa dá vybrať aj niečo kde budeš spokojnejsia.

napetra
26. jún 2022

Netrap sa a nic si nerob z drzych ludi. Existuju ludia, ktori uz vstupuju do obchodu nastvani a svoju zlost si vybiju na predavacke. Hladaju malickosti, aby mohli kricat a nadavat. Obrn sa voci takymto ludom, nereaguj a hned vypust z hlavy. Skor si v tych momentoch spomen na milych, slusnych zakaznikov a nenechaj si pokazit naladu. Drzim palce, da sa to naucit

jaja23
26. jún 2022

Ja robím cely život s ľuďmi a mam tu prácu rada. Keď ma niekto naštve, tak si pomyslím, že ten človek asi nemá šťastný život, keď sa chce vyvrsit na niekom cudzom. Je to smutné. Šťastný človek takto podľa mňa nereaguje. Inak si z ľudí nič nerobím, všetci môžeme mať aj napríklad zlý deň.

bykaterina
26. jún 2022

Vždy pozdravím a málo kedy predavačka odzdravi. Pri pokladni podakujem a poprajem pekný deň málo ktorá niečo zabuci.
Takže žiaľ aj predavačku sú také ako zákazníci.

mamamia80
26. jún 2022

Zvyknut neviem ci sa da asi nie, ale naucit sa zit ze su ludia bez rozumu a nevychovany a su ludia co maju rozum a maju slusne spravanie, tiez som nevedela ale casom som pochopila ze treba len tolerovat aj ked su taky co dvihaju hodne vysoko adrenalin.. ale nevsimat, ignorovat. Zijeme na slovensku a ked sa s tym neviete stotoznit treba sa odstahovat dobineho kraja, gde inak funguje ludstvo a ludia su ludmi a neroznyslate gde to zijete
Viem ze to neni jednoduche a hlavne sa zatbut aby stw im na rovinu nepovedali pravdu aby sa urazili lebo takych tu je vela takze len sa zmierit s cim a gdw zijete alebo stahovka....a na ukludnenie odporucam nejake hobby alebo co vas zaujima co vas ukludni, kazdy ma nieco ine..

taily30
26. jún 2022

@deti95060810 myslim ze aspon dakujem sa hodi

martinkatinka
26. jún 2022

Ja si spominam na jednu milu zakaznicku. Pytam sa, ze ci treba tasku. A ona mi na to, ze nie, dakujem. Rada by som zachranila aspon jednu velrybu 😁😆😁 ....

martinkatinka
26. jún 2022

Alebo ešte jeden pan sa pyta, ze ci su to sortky, ci plavky. Vravim, ze plavky, lebo maju tu sietku vnutri. Tak on, ze nevadi, ze nikdy nemoze vediet, kedy na ulici bude zrazu pred nim vlna a tak sa mu mozu plavky hodit 😁😆

gabika20
26. jún 2022

Ahoj. Ja tiež pracujem s ľuďmi aj keď nie ako predavačka a mohla by som knihu napísať čo sa mi už všetko stalo.. občas sú aj ľudia kedy sa bojím či ma v zúrivosti nenapadne a pod. a to robím v administratíve.. niekedy sa musim štipnúť, ze nesnivam a ozaj toto sa stalo..ja si vždy narátam do 10, predýcham a pokračujem ďalej.. práca je inak fajn, az ozaj na tych ľudí ale sú aj milí, no tych je zial menej..

canis_lupus
26. jún 2022

Pomáha mi pi**vať na tých ľudí s kolegyňami 😂 Robíme na viacerých predajniach a v prípade vytočenia si vylievame srdiečka na Skype 😅 Ale musím povedať, že prevažujú milí ľudia a mám viac vtipných príhod ako negatívnych, no nepracujem v obchodnom centre ani nejakom veľkom reťazci. Čo sa týka zdravenia som bola fakt prekvapená, že hádam pomaly 50% ako telce ani bú, a hlavne dôchodci, skôr moja generácia sa pozdraví. Ale ja sa aj tak zdravím každému aj ako predavač, aj ako zákazník, veď to je elementárna slušnosť...

afrodizi
26. jún 2022

Mozes byt rada ze mas pracu a plat, ako povedala vyssie, rob si svoju pracu, odosobni sa a nevychovavaj alebo zmen ked nie si spoko.

laska86
26. jún 2022

Presne ako si napisala..bud si zvyknes alebo to ukoncit..jasom robila par rokov v krcme a tie hovada cisty grc.,prepac myslim ze netreba viac pisat..nikdy nevyhovies kazdemu.,kazdy je iny...ale je to smutne...cim sa snazis byt lepsia milsia tym sa viac vsetko otoci proti tebe🤷prepac..vlastna skusenost

ankare
26. jún 2022

@martinkatinka ale slušná by si mohla byť aj napriek svojim náladám.

ankare
26. jún 2022

Práca s ľuďmi je ťažká. Ty si zachovaj slušnosť a úsmev bez ohľadu na nálady druhých.

zorana999
26. jún 2022

A to si predstav, že by si mala robotu, kde by si sa s tým je-bnu-tym arogantným nevychovanym dementom musela baviť minimálne hodinu lebo ho potrebuješ na iste úkony a inak sa to proste nedá urobiť.
A predstav si, že za deň máš takých koko....aspon 5.
V tvojej práci (síce náročnej práci) ale máš ich tam aspoň na ten zlomok sekundy a "stratia sa" . Ale sú ľudia, ktorymi sú hentaki dementi ich náplňou práce....

martinkatinka
27. jún 2022

@ankare no ver mi, ze sa snazim. Aj ludia by mohli byt slusni napriek svojim naladam 😁

zuzliq
27. jún 2022

No, podľa etikety máš ty pozdraviť zákazníka prvá....

lucyt11
27. jún 2022

V pohodicke, nie je to jednoduche ale vzdy sa treba nad ludi povzniest a zbytocne sa s nimi nerozpravat a nezatahovat sa do hadok ci dotahovania, dobry, dovidenia staci ze pouzijes ty, to ze ostatny ho pouzit nevedia nie je tvoja starost aj ked ano je to smutne ze je tam clovek kolkokrat cely den a niekto sa ani slusne nepozdravi a najlepsie ked taky pride pat minut pred zaverecnou…ale pokial ti zakaznik nenadava, nehada sa s tebou ci nie je agresivny, preco by si mala nieco riesit, urob si svoju pracu a tou je ich obsluzit nie vychovavat ci poucovat o tom ako sa maju spravat.
Ten tovar vzdy spraceme aj ked je to o nieco prace naviac jasne, ale pokial to nie je nic co by vas ohrozovalo ci urazalo neriesila by som. Treba sa obrnit

lennytka84
27. jún 2022

Práca z ľuďmi je náročná. Pracovala som v baroch, obchodoch od svojich 16r . Mňa práca z ľuďmi baví.. roky praxe má naučili nevšímať si reči/ správanie určitých zákazníkov.
Moja rada, nevšímať si nepríjemných zákazníkov! Ak ťa táto práca baví tak sa to nejako musíš naučiť aby ti zákazník nepokazil deň 😊

ankare
27. jún 2022

@martinkatinka druhých neovplyvnis, seba ano.

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
dkethe
27. jún 2022

Sorry, ale praca predavacky nie je praca s ludmi... To ze sa ti niekto koho vidis 3 minuty nepozdravi, nie je nic, co by ma trapilo.
Keby nikyo tovar nerozhadzoval, mozno by si pracu ani nemala.
Chapes ma? Su storaz tazsie roboty nez toto... Netreba sa stazovat.

lunademonica
27. jún 2022

Odosobnit sa, smiat sa na nich v duchu, udrzuj si dobru naladu a "mampočizmus", a slusnost. A hotovo, debilov nezmenís, len svoj pristup k tomu vies ovplyvnit, robila som casnicku...viem o com hovorim

1gramofon
27. jún 2022

@martinkatinka mne väčšinou vraveli, že netreba záchranme les. Samozrejme najprv sa pýtali ci je zadarmo, keď zistili ze nie, tak takto 😂

dori2
27. jún 2022

ber to tak ze kazda praca nieco neprijemne obnasa. ja robim na psychiatrii kde nas pacienti neraz vyklaju, opluju, tykaju nam… podotykam ze aj alkoholici a ajpo vytriezveni, nielen naozaj tazke diagnozy… takze jednym uchom dnu druhym von…