icon

Ako zvládnuť horúčavy bez klimatizácie doma?

15. aug 2024

Ahojte , čo robíte takto doma keď vonku je hic ? :D ja už sa z toho zbláznim , bývame v byte na najvyššom poschodí a bez klímy , takže tu máme saunu :D prenosnú klímu máme ale nejak nepomáha. Z toho tepla je dcéra nervózna, ja a aj malý :D doma sa hráme tak ze chvíľku ich to hranie baví kuchynka, kocky , kreslenie , nejaká hra a potom ide dcerka rozpravku kukať a ležať :D syn ten ma cez rok a ten len furt vymýšľa , hrá sa , tancujú spolu. Doobeda sme vonku max do 10 a potom až večer o pol 7 ideme na hodku von. Cez deň napúšťam vaňu nech sa pohraju, okupu, ochladia :D v takomto teple sa mi chce len ležať a nič nerobiť :D zajtra ideme aspoň sa kúpať k sesternici , na kúpalisko s dvoma deťmi nechcem ešte ísť lebo jeden vymýšľa druhý vymýšľa a to ťažko jedine keď ma voľno môj snúbenec co nie je nejak veľa. co zvyknete vy robiť ? Mám dcérku 3r a syna 1r a 2m 🙂

jaskolka
15. aug 2024

Jedine klimatizácia, nič ine nepomôže. Kedysi neboli také horúčavy, čiže sa dalo vydržať aj v byte pod strechou, no teraz už bez klimatizácie to skrátka nejde.
My sme v dome, ale aj tam bolo v tých najväčších horúčavách 26-27 stupňov.

chiara_elle
15. aug 2024

@saxana000 das mi pls kontakt na tych s klimou? Nam by sa tiez hodila a ta mimosezonna zlava potesi 🙂

egonsk
15. aug 2024

@h2 no ved ale ty si ma poslala si schladit hlavu. Ja som hned objasnil preco tak neurobim, rozvetvila si nezmyselne temu a napokon si sa priznala, ze si vlastne muz. 😋😅

h2
15. aug 2024

@egonsk Ja som ale žena, zlatko. 😘

egonsk
15. aug 2024

@h2 zena s pipikom vacsim ako ja je chlap, priroda nepusti 😄😁😉

lakebabe
15. aug 2024

@egonsk no neviem ja som momentálne v Nz, tiež mame osy, včely ,srsne pred chvíľou dokonca letel jeden okolo mňa ponad bazén, lehátka mam pri ovocných kríkoch a bezdovodne na mňa veru nikto neutoci . Chodia sa tak maximálne napiť do bazena. Ale tak radšej budem vonku riskovať holý život v tej divočine ako sa vnútri uvariť 😄

h2
15. aug 2024

@egonsk No vieš, ale vy, chlapi, máte len jedného - toho, ktorého vám príroda nadelila. My, ženy, ich môžeme mať, koľko a akých len chceme. 😉

egonsk
15. aug 2024

@h2 Myslim, ze ujovia a tety z SAS a PS by s tebou v tomto nesuhlasili 😁😅😋

h2
15. aug 2024

@egonsk Mal si napísať rovno, že si na chlapcov. Ja som tolerantná.

egonsk
15. aug 2024

@lakebabe ok, tak dufam,ze tiez mas pri sebe nabity mobil, epipen a 7 tabletiek, ak by nahodou niektory ten hmyz ti chcel podarovat trosku jedu, ked sa lakne nahleho pohybu 😉😅

lakebabe
15. aug 2024

@egonsk vieš co až tak to neprezivam , neobávam sa takýchto ultra útokov 😂

egonsk
15. aug 2024

@h2 s chlapmi sa dobre praucje, pije pivo a keca o zenach, ale zena je v posteli pritulnejsia a maksia, takze ta sklamem, v tomto som selektivny.

egonsk
15. aug 2024

@lakebabe neobavam sa ani ja, ale nedrazdim hada bosou nohou 😉😅

lakebabe
15. aug 2024

@egonsk tak jediný kto tu na mňa v bazéne útočí sú lastovičky, ktoré robia nálety a chcú sa napiť . Srsne aj osy ma majú úplne v paži

h2
15. aug 2024

@egonsk Mňa si tým ale nesklamal, mne je to jedno. Len dúfam, že ako zástupca silnejšieho pohlavia máš pri sebe nežnú a mäkkú ženu, ktorá ťa zachráni, keď ťa napadne krvilačný hmyz! 😨

egonsk
15. aug 2024

@lakebabe mne lastovicky utocia iba na auto - asi nemaju radi tmavomodru farbu a tak si z neho spravili terc. Obcas niektora dokonca skusila cez neho preletiet, nastastie okno tento umysel a boj tvrdosti vyhralo. Horsie dopadli uz asi 2 kusky, kde pes bol rychlejsi ako uvedomenie si lastovicky co sa stalo ... 😅

egonsk
15. aug 2024

@h2 no ved praveze nemam, ta posledna to vcelku slusne zvladala, ale nezvladla napokon odolat inemu vtakovi a rozhodla sa ho ochutnat .. 😅😋 Tak ale svet ma miliardu ludi, este nejaka bojovnica sa v nom urcite najde 😉😅

kate_cs
15. aug 2024

Hneď ráno ideme von. Raňajky beriem so sebou, alebo sa stavime v obchode po jogurt a zjedia ho na lavičke. Sme hlavne v tieni, dnes sme boli na cintoríne, hladali pod stromami prvé gastany a ja som sedela v chládku na lavičke a bolo tam veľmi prijemne.
Poobede ideme niekam na jazero sa kúpať, alebo kupko, alebo až po 16tej opäť von do tieňa. Dnu ideme až keď sa stmieva, nechávam ich vonku čo najdlhšie, nech sa unavia, aj zabavia. Vnútri by sa zbláznili deti a aj ja, veď sa musia strašne nudiť.

jana_eyre_2
15. aug 2024

Nie sme teraz doma, tam kde sme je príjemné - max 30st.. ale veru hice zvládam ťažko, ťažko sa mi dýcha, som z toho nervózna.. máme tiež prenosné klímy, jednu dole, druhu hore na poschodí a to je aspoň trocha lepšie.. bez toho neviem, máme na záhrade veľa tieňa tak v tých najhoršich teplach sme tam, máme bazen.. daj detom aj bazenik dovnútra, na nejakú nepremokavu podložku s trochou vody.. dobre je aj na zápästia púšťať ľadovú vodu, to troška ochladí telo.. ale veru celkom sa obávam kam az toto bude pokračovať...

h2
15. aug 2024

@egonsk Tak potom chápem tvoje obavy aj nos z domu vystrčiť, keď ti nemá kto ani pofúkať bobo. 😢

egonsk
15. aug 2024

@h2 pohoda ... svet sa toci dalej 😋

autor
15. aug 2024

@kate_cs no aj my tak doobeda ale podvečer až o takej 6 ideme von ak je ze mega teplo , ak nie je až také hrozné tak aj o tej 5 ideme. Celkovo sa neodporúča byt vonku do 4 hodiny.

autor
15. aug 2024

@jana_eyre_2 to máte super ze máte aspoň záhradu, čo by som za to dala 😌 no vo vnútri neviem kde bojím sa ze sa parkety zdujú, to radšej na balkoniku sme keď je tam tieň alebo vo vani :D

babulkomale
15. aug 2024

Skapíname na dovolenke 😃

doriiis
15. aug 2024

Ja mám RD a bazén.Takze poobedia su jasné v tomto počasí.Bazen

lakebabe
15. aug 2024

@egonsk práve som jednému takému teroristovi robila prvú pomoc, tak dúfam, že to mám u nich predplatené a nezavrazdi ma tu cele komando😄

egonsk
15. aug 2024

@lakebabe zachranila si azijsku vcelu invaznu 🙂

lakebabe
15. aug 2024

@egonsk ja nie som rasista zachraňujem ich za radom 😄

beky223
15. aug 2024

My sme presne takto na najvyššom poschodí, v prvom rade sme si dali nalepiť fólie na okná a v druhom klimatizáciu a je tu ako v raji, vždy sa teším z vonku domov 😂 ale teda chodíme sa aj von hrať na ihriská do tieňa, kde sa dá, tam sa dá vydržať...

beckinka
15. aug 2024

my sice mame klimu ale nahovno zatepleny panelak a debila suseda, ktory v lete od rana do noci nechava na chodbe otvorene okna dokoran. A nedohovoris mu. Ked je vecer chladno, to este ako tak pochopim ale pride poludnie, najvacsi upek a cela horucava k nam do chodby.

A inak ani ta klima nie je az take terno..spime v obyvacke pod klimou lebo inak sa neda. Ale ja ju musim po par hodinach aj tak vypnut lebo mi je zima, boli ma hrdlo a nachladnem z nej. Pomoze to ale neda sa pod nou byt nonstop 24/7.