icon

Ako zvládnuť vyrušovanie dieťaťa počas omše?

1. dec 2024

Dnes sme boli s detmi na svätej omši dcéra menšia ma 2 roky ako dieta pocas omše párkrát hlasnejšie niečo povedala no ako dieta .Ppo prijímaní ku nám prišla stará pani a manželovi začala počas omše kázať ci chodíme s detmi do kostola ju vyrušovať ze načo tam.ideme
Je mi z toho smutno ťažko 2 ročnej vysvetlim ze ma byt ticho je to pre ňu dlha doba
A samozrejme ak je veľmi hlučná ju ako matka zoberiem.von ..
Trosku sa cítim sklamaná ako pani reagovala otočila sa a ešte povedala hlasné no toto....

Strana
z5
petrahl
3. dec 2024

@123_monika konkrétna pani sa ozvala. To, že sa niekto neozve neznamená, že súhlasí s tým čo sa deje.

kvoli
3. dec 2024

A ešte pre autorku 😊 nemysli na tú pani ktorej mohla vyvriet polievka, zdochnut pes, stratit dochodok.... Mysli na to velke mnozstvo ludi ktorí sa milo usmiali na tvoje dieťatko 😊

misiak7777
3. dec 2024

@kvoli zdochnut pes, stratiť dôchodok... Slová hodne milujúceho veriaceho 🤣🤣🤣

kvoli
3. dec 2024

@misiak7777 ano zdochnut /uhynut su bezne výrazy a ludia obcas stratia aj väčšiu čiastku peňazí, to že použijem takéto slová na jemne povzbudenie autorky neznamená, ze mozes útočiť na moju vieru.

misiak7777
3. dec 2024

@kvoli eeee čo??? Kde utocim na tvoju vieru????
Isto áno, bežné výrazy ktoré ale vedia ľuďom ublížiť. Neučia empatii a pochopeniu v kostoloch???

kvoli
3. dec 2024

@misiak7777 presne vyrazy ktore vedia ublizit 😊

kozova87
3. dec 2024

@simona_letova_b za prve,nič také som ja nenapísala,po druhé žiadnu princeznú ani nemám a za tretie môj syn chodí na etickú výchovu v škole,takže s týmto na mňa nechodte...ja som do kostoka bola nútená chodiť nonstop a takè malé deti tam ani nebývali,úplne stačí od prvého ročníka kto chce riešiť nejaké birmovky a podobne čo ste vymenovala.

monikazs
3. dec 2024

Boooze. 2 rocne na omsi? To je pre nu ako za trest. Tam co ma akoze robit? Co z tej omse ma? Nebolo by jej lepsie hrat sa niekde ci behat vonku?

misiak7777
3. dec 2024

@kvoli presne, možno tebe niekto zdechne, prídeš o peniaze, budeš sa vnútorne trápiť. Budeš hľadať pokoj na omši a bude ťa vyrušovať 2 dieťa, ktoré z toho h... má? Tvoj problém, aleluja 🤣🤣🤣😊

kvoli
3. dec 2024

@misiak7777 zdochol mi pes na starobu, bol to miláčik, dlho som plakala, odvtedy som si ďalšieho nekúpila. Prišla som aj o peniaze ale mňa deti na omši nerušia 😊

kikappp
3. dec 2024

@misiak7777 ty si trosku nechápava však?
@kvoli píše o tom ako ma každý svoje problemi a rozpoloženie a aj to je potrebne chapat a ty v tvojej hlavičke si si to vysvetlila ako nekrestanske lebo človek pomenúva skova pravými menami.

szilvi314
3. dec 2024

@marca12 veľa ľudí nechodí do kostola s malými deťmi (hlavne) kvôli tomu aby dieťa z toho niečo málo, ale kvôli sebe. Ja tiež chodím NAPRIEK deťom do kostola. Ak chcem ísť do kostola, tak poväčšinou beriem aj deti, nenechám ich v chladničke.. 🤷🏽‍♀️

sofia1979
4. dec 2024

Absolut si ju nevšímat si sa jej mala spýtať či boli ticho jej deti, alebo ona

misiak7777
4. dec 2024

@kikappp ja vo svojej hlavičke nechápem ako každý musí mať pochopenie pre dieťa ktoré ani nevie kde je, ale pochopenie končí keď to niekomu nie je príjemne lebo je rušený😊😊😊

kikappp
4. dec 2024

@misiak7777 to som písala opačne🙂 ,ze kvôli nechape 🙂

kvoli
4. dec 2024

@kikappp práveže chápem veľmi dobre, ale s tebou nemá význam diskutovať na akúkoľvek tému 🙂

simca06022011
4. dec 2024

Ono vies aj to pobehovanie dnu a von, s kriciacim dietatom podla mna vyrusuje.. male deti chodia na detske omse, presne pre toto.
Toto by som brala tak jednym uchom dnu a druhym von, ale zamyslela by som sa, ci je nutne tam s drobcom vobec chodit. Ale zase chapem, prave tym , ze tam deti idu sa ucia ako sa spravat.
A neviem co ma to, ze niekoho rusi detska vrava pocas omse s tym kto je aky krestan.. :D

laurika26
4. dec 2024

Mám deti, pokiaľ boli malé a vedela som, že nevydržia, tak som ich nebrala, s manželom sme sa striedali. Sama idem radšej na omšu bez detí, ako tu viaceré spomínali, mám vtedy čas a priestor na oddych, ticho... Naozaj zbytočne si robíš problém z niečoho, čo vlastne problém nie je. A áno aj mne samej vadia vyrušujuce deti v kostole. Ani v divadle, či v kine by to asi diváci netolerovali.
Ja som vďačná, za detské omše, vtedy viem, že nikoho tie deti nerušia.
A úryvok "nechajte deti prichádzať ku mne", pokračuje "nebráňte im", ale ak je dieťaťu dlho a nechce tam byť, tak prečo nasilu?

laurika26
4. dec 2024

@123_monika to je ten rozdiel aj pri vyjadrovaní kňazov v malých dedinách, kde je malý počet veriacich. Vo väčších obciach a mestách už kňazi mnohokrát prosia rodičov, aby využívali s deťmi, ktoré nevedia vydržať, detské omše, alebo aby zvážili, či ich budú brať do kostola. Osobne mám skúsenosť, že dieťa, ktoré začne chodiť do škôlky už vydrží, lebo aj v škôlke sú aktivity, kedy jednoducho musí obsediet.

misiak7777
Autor odpoveď zmazal
uhlerado
4. dec 2024

Ja tiež nemám rád deti, čo rušia v kostole, nemajú tam co robiť

123mala123
5. dec 2024

Ja sa zapojil, žijeme na dedine som sem prisťahovana a kňazov máme úžasných , sú radi že deti prídu aj keď si v kostole blabocu či pobehujú, detské omše nemáme, len krátke vo štvrtok starší syn začal nimi, pol hodinku sa naučil vydržať , vždy ho tam ešte babky uplacali cukríkmi 😂 mladšia bola zlatá tichucko, len zvedavá a chcela pobehovať popozerať sa (2 roky) aj deti musia dostať príležitosť naučiť sa správne správať na takýchto miestach, ja som sedivela s manželom hoc no nik neprišiel a nevynadal nám , dosť záleží na ľuďoch

mirkas76
5. dec 2024

@heleninamama Lepšie to ani nemohlo byť napísané!❤️ Tlieskam! 👋👋👋

123_monika
11. jan 2025

@uhlerado ale Boh ich má rád a kvôli nemu tam chodia,nie kvôli Vám. Alebo tam nemáte robiť čo vy,ak nie ste prispôsobivý?

123_monika
11. jan 2025

@jaza81 Dvojročné dieťa doma nemôže byť samo, nemajú teda chodiť ani rodičia? 2 ročne dieťa tam chodí s rodičmi,aby vnímalo atmosféru a nie aby rozumeli všetkému. Podľa niektorých komentárov ani viacerí dospelí nerozumejú tomu, načo tam vlastne chodia.

maytee
11. jan 2025

No tak úplne ti rozumiem ... A dlhodobo som riešila v sebe to isté a o tom či tam deti patria alebo nie lebo ozaj občas boli fajn a občas som bola so spojeným chrbtom ...vodím ich od malinka lebo deti sa učia videním ...raz na detskej omši sa tetušky v zadu otáčali a dosť ma to zabolelo a vieš čo kňaz počas sv.omse povedal učeníci si chceli ukradnúť Ježiša pre seba a počúvať ho a on im povedal nechajte maličkých prísť ku mne lebo takým patrí nebeské kráľovstvo . Deti majú vnimavejsie srdce než mi...
A ja som jednej pani povedala ja ako mama som ako tá chudobná vdova ktorá dala všetko čo mala.... Ja dávam a zvládam omšu s nimi ako sa dá kdežto tetušky majú na výber kam si sadnú aby lepšie počuli videli vnímali ja sa zdržiavam na takom mieste kde to bude najmenej pocutelne...a úplne top bolo keď mi tá dvoj ročná hovorí kedy sa pôjdem moliť Ježiškovi ktorý má veľmi miluje ... Hmm stojí to za tú námahu vodiť ich tam a komu to vadi??? Stratili podstatu? Treba vnímať oltár a prítomnosť Krista a potom miluj svojho blížneho ako seba samého ☺️💝 a nie zapodievať sa okolím

Strana
z5