Aktuálne náklady na kresťanský pohreb na dedine
Prosím, má niekto prehľad koľko cca stojí aktuálne pohreb? Kresťanský, bez spopolnenia, dôstojný, ale bez nejakých zbytočností okolo, lacnejšia truhla, bez karu, dedina.
Nas vysiel vo februari 2500eur. Ale zalezi na to v akej cene vyberies truhlu vence a pod.
Do 2000€ sa zmestíte.
Dedina okres NZ 1500,-
Ďakujem za každú odpoveď, tabuľky som si na nete pozrela, je mi jasné že záleží od konkrétneho výberu, ale vychádza mi u vašich odpovedí, že cca 2000 by mohlo byť v pohode.
Mužovho otca pohreb vyšiel na 3000€, vraj brali vsekto najlacnejšie.
@lucia13022023 neboli to aj s karom tie náklady?
dá sa aj do 1400 € , pierko na truhlu čo byva od 250€ sa dá aj požičat , niekde požičaju, reč si pripravte to je položka okolo 80€, prenajom sály si dajte na 30 min a gondolencie vonku prípadne, sála to je tak 100-200 € na hodinu ako kde
nech ti vopred vyrataju a uvidíš no
@marsmykkok nie nemal kar. Malý dedinský pohreb...
A anonym, najdrahšia je truhla, takú slušnú kúpiš aj do 500 eur, kytica taká väčšia 150 eur, prevoz ak nie je 100 km veľa nevyjde, rovnako ak sa urobí pohreb do 2-3 dní, chladenie je lacnejšie ako ak sa platí napríklad za 7 dní, potom máš prenájom sály a podobné poplatky, ale to sú všetko zväčša dvojciferné sumy. Hrob sa bude kopať alebo sa pochová do existujúceho? Do 1500-1600 eur kľudne.
@sara07 prosím ťa, čo je to pierko na truhlu? A ďakujem 🙂
@lucia13022023 tak potom niekde v tej informácií máš chybu. Bud nie je pravda že robili najlacnejšie alebo tam je nejaká iná položka už, možno napríklad ak rovno sa dohodli urobiť pomník alebo niečo iné a bola faktúra na celú sumu?
@marsmykkok vieš čo pohreb robil jeho brat, mužov strýko, vzťahy boli také.. No nie dobre...mal pohreb rýchli, tak 15 min, potom ho zobrali a pochovali do spoločného hrobu ich rodiny. Viem, že cena bola 3000€, lebo sa to pri dedičstve riešilo, keďže chcel tie peniaze späť od muža a jeho bratov..
Pierko na truhlu -to je tá veľká ozdobna kytica,ktorá je na rakve počas obradu.
@jaskolka ďakujem.
to je su tie kvety aranžmá kvetov na truhlu čo dávaju sa
@sara07 ďakujem
@gov Nie, nezaplatí. Iba v tom prípade, ak zomrelého nemá kto pochovať.
@lucia13022023 Boh vie čo si tam naúčtoval-aby dostal niečo od ostatnej rodiny, ale suma určite reálna nie je a dupľom ak ani nekopali hrob a pochovali do existujúceho. Lebo fakt slušný pohreb sa dá urobiť aj za polovicu tej sumy-1500 eur. Preto som reagovala že je to nereálne, nech sa autorka nezľakne že tak veľa.
Mi sme platili 1300€
@mnamko tak to je super cena, ako ste to takto stiahli?
No tak nam to vypocutali ,truhla lacnejsia,kvety na nu ,odvoz z nemocnice na cintorín,nic extra sa nerobilo, všetko za nas vybavila pohrebná služba,iba sme to zaplatili , ešte sme si mohli vybrať pesničky ktoré tam chceme mať
@mnamko ďakujem.
okres Sala v auguste-1800
Môj svokor zomrel začiatkom roka a viem, že švagor platil cez 1700€, sever Slovenska, dedina

To vám povedia v pohrebnej službe .Teraz je tak že netreba žiaden obrat chviľu vy ako rodina v dome smútku a potom hned pochovať.Pohrebna služba vám povie poviete čo chcete a vyratavaju vám.To je veľmi ťažko povedať nakoľko každy robi niečo ine.