icon

Akú knihu práve čítate?

petruska77
14. aug 2014

Ahojte maminy,
pred casom tu bola podobna tema, ktora bola presunuta na ceskeho konika, tak ju obnovujem opat tu. Radi citate? Aku knihu mate prave rozcitanu?
Ja prave citam Zitkovske bohyne od Kateriny Tuckovej a predtym to bola kniha 22.11.1963 od Stephena Kinga 🙂

katka211
17. nov 2016

Prave čitam poslednu čast od Laurellin Paugeovej Navždy s tebou 🙂

libawet
17. nov 2016

Dravec Mattoni

mimca77
17. nov 2016

@dominka11 Aka je? Strasne som na nu zvedava 🙂
@sonia1712 Skus Tri salky caje (po cesky som to citala), zaujimava kniha.
Ja momentalne drtim kratke pribehy Lucy Maud Montgomeryovej z roku 1903...rok 1902 som docitala a 1904 ma caka 😀

janage
18. nov 2016

@meusicka ja na knihy hojne využívam knižničné služby- hlavne odkedy je online rezervačný systém. Za 3 eurá ročné zápisné a 0,20 eur rezervačný poplatok - no nie je čo riešiť 😀 A tiež sa mi už stalo, že na základe recenzií som si nejakú knihu kúpila a veru škoda tých prachov ☹ A ešte milujem detektívky, ale zriedka čítam tú istú 2x. Potom samozrejme mám doma knižnicu kníh, ktoré sú moje srdcovky a rada sa k nim vraciam - tie kúpim. Takisto knihy pre deti, ku ktorým sa neustále vraciame s deťmi a dedia aj mladšia po staršej.

janage
18. nov 2016

teraz som dočítala Poslední aristokratka od Evžen Boček - no miestami mi až slzy padali od smiechu- výborná na odreagovanie

katka253111
18. nov 2016

Ja som prave docitala... fajna... ☺

lubkavargova1
18. nov 2016

No zeny...ja som prekusla Cernakovu knihu. Raz a stacilo.

madamcoco
18. nov 2016

@lubkavargova1 blbost?

lubkavargova1
18. nov 2016

@madamcoco no, dost. Ako opisuje co bolo. Ale nic nove co by sme uz nevedeli. Bola som zvedava tak som si ju pozicala. Ale nejako ma nenadchla.

madamcoco
18. nov 2016

@lubkavargova1 tak dik za info. Povodne som si ju chcela precitat aj ja, ale vahala som, ci to nebudem lutovat.
Radsej investujem do inej knihy.. 🙂

sovica
18. nov 2016

Momentálne mám rozčítané dve - motivačná Přemýšlej a zbohatni - Napoleon Hill, som ešte len na začiatku, ale zatiaľ sa mi veľmi páči a Predčítač - Bernhard Schlink, dobrý príbeh a chcem to dočítať, ale asi mi nesadol štýl autora, tak ju čítam na etapy. Na môj vkus sa to príliš vlečie, potrebovalo by to rýchlejší spád. Veľkosťou kniha, ktorú by som prečítala za dva dni a čítam ju už dva týždne...
Dosť čerstvo dočítaná - Ružový trojuholník - Jozef Heriban. Pravdupovediac, podľa názvu som čakala niečo sladké (čo ja teda veľmi nemusím), ale bola som zvedavá, keďže to bola moja prvá kniha od Heribana. Veľmi milo prekvapila, žiaden presladený román, dobre a rýchlo sa to číta - odporúčam a určite si od neho ešte niečo prečítam.
V poslednej dobe sa mi veľmi páčia aj knihy od už zosnulej autorky Simony Monyovej (napr. Srdceboly, Citová divočina, Roznese tě na kopytech, Poslední extáze...).

misela36
18. nov 2016

@sonia1712 Ešte som ju nečítala,vychádza 5.decembra.Ak chceš niečo romantickejšie,vygooogli spisov.Sofiu Caspariovú.Teraz ju mám rozčítanú a skončila som kriminálku od Poledňákovej Ten kdo tě miloval.Zaujímavá.A z historických vždy ma očarí Mika Waltari.A na Vianoce mám sľúbené knihy od Jana Guillou-a"Stavitelé mostu atď.,a Milan Rúfus:Studnička a Štefan Bučko:Tušené ostáva v tieni.Milujem čítanie.

janage
22. nov 2016

@libawet ahoj pozerala som ju a všade je vypredaná. Je fakt taká dobrá alebo bola v malom náklade?

sonia1712
22. nov 2016

@madamcoco mne sa to tiež nepáčilo ale muž bol nadšený, takže som rada,že som sa mu trafila do vkusu, bol to darček

jasminet
22. nov 2016

docitala som zabijaka andersa a idem na vrazdy s monogramom

sisaka
22. nov 2016

Sorry za jazykovú vsuvku, ale neda mi,, ked tu čítam mena zahraničných autoriek. Jedno nechápem. Na Slovensku majú uz ženy povolené priezviska v mužskej podobe, ale veselo sa prznia ženské zahraničné mena, kde pridávajú -ova. Celkom ma zaujíma, ci si žiadajú povolenie od autorov na zmenu priezviska, kedze de facto je to ine priezvisko. O tom, ze je to mätúce a vyzera a znie to zle ani nehovorím.

iwet7
22. nov 2016

@sisaka sorry za komentar k jazykovej vsuvke, ale neda mi. Toto je diskusia o tom, ake knihy zienky prave citaju, ci sa nam pacia lebo nie, aby sme sa vzajomne inspirovali. neriesime tu koncovky, povolenia od autorov a podobne blbosti. nechapem taketo vykriky do tmy v diskusiach, kde sa jedna o nieco uplne ine. zaloz si svoju s nazvom jazykove okienko, urcite bude mat vela diskutujúcich 🙂

tanag
23. nov 2016

ahojte, neviete poradit nejake oddychove citanie? uz mam dost odbornej literatury? :D dakujem

sovica
23. nov 2016

@tanag Ak vám nevadí čeština, tak Simona Monyová, napr. Srdceboly, Citová divočina, Střípky z ložnic, Já o koze, on o voze..., H.Pawlovská, I.Hercíková a M.Viewegh - Tři v háji, M.Viewegh - Vybíjená (tá tuším, vyšla aj v slovenčine, ale neviem, aký je preklad). Evelyn Holst - Muž na isté sekundy. Všetko sú to staršie knihy, oddychovky, ale nie také prostoduché. Také, že sa aj zasmejete, aj uvoľníte 🙂.

sisaka
23. nov 2016

@iwet7 1. ospravedlnila som sa, rada si tu citam tipy na knihy, pre mna su tie mena velmi rusive a niekedy je tazke po vysklonovani vobec urcit meno
2. Kedze su tu naruzive citatelky,myslela som si ze si taketo veci vsimaju
3. Som rada, ze som jedina a nikomu to nevadi. Uz nerusim svojimi odbockami od temy

danii1
23. nov 2016

@sisaka ja zdielam tvoj názor, tiež má to irituje... A nechápem prečo by tu nemohol byť takýto príspevok.

tanag
23. nov 2016

@sovica dakujem za typy, mne cestina vobec nevadi :D zila som tam sedem rokov :D monyovu som citala, ta dobre pise. ale uz ma to velmi nebavilo. skusim tu od holst.

libawet
25. nov 2016

@janage knihu Dravec Mattoni mám od svojho otca, on si ju kúpil ešte v r. 1991. ˇV súvislosti so seriálom " Já, Mattoni ", kt. min. týždeň skončil na ČT1 si na ňu spomenul a požičal mi ju. Musím však povedať, že scenáristi si seriál značne upravili a šli podľa knihy len okrajovo a veľa faktov prekrútili a zmenili.
Teraz čítam " Stoletého staříka, který vylezl z okna a zmizel " - už druhý krát, veľmi sa mi tá kniha páči a aj film bol celkom vydarený.

slnecnica333
25. nov 2016

Poznate niekto Katarinu Gillerovu?paci sa vam?

mirka414
25. nov 2016

Čítal niekto?

zuzandela
25. nov 2016

minule som videlav tv ako ju uvadzala ta redaktorka,reportaze ma väcsinou o tejto teme tak by bolo zaujimave precitat,ja niesom sice nadsenec takychto knih,ale precitat precitam mozno... =)

janage
26. nov 2016

@libawet ďakujem mne je už dááávno jasné, že kniha a film sú často 2 úplne rozdielne veci 🙂 Najväčší rozdiel som zaznamenala pri knihe Forrest Gump tam som mala pocit, že kniha je celkom o niečom inom - čítala som až po filme - takže nebola som sklamaná, skôr pobavená. Seriál o Mattonim som nevidela, iba upútavky, ale kniha vyzerá dobre a rada by som ju prečítala, akurát ju už neviem nikde zohnať ani cez knižnicu a antikvariáty sa mi zatiaľ nepodarilo. V kníhkupectvách vypredané.

sendy1977
26. nov 2016

@slnecnica333 ja som od Katarini Gillerovej čítala Aprílové slnko a Záhada zadnej izby obe knihy sa mi páčili 🙂

vulka
26. nov 2016

Barón Goldring sa vracia. Z odobia po skončeni. Druhej svetovej vojny.

autumn11
1. dec 2016

ja práve čítam autobiografiu Miloša Kopeckého Já. Napísal ju pred svojou smrťou. Hltám to jak divá.