Akú knihu práve čítate?
Ahojte maminy,
pred casom tu bola podobna tema, ktora bola presunuta na ceskeho konika, tak ju obnovujem opat tu. Radi citate? Aku knihu mate prave rozcitanu?
Ja prave citam Zitkovske bohyne od Kateriny Tuckovej a predtym to bola kniha 22.11.1963 od Stephena Kinga 🙂
teraz citam Sitchina a jeho Anunnaki Chronikles, a na policke ma potom caka Stratene evangelium a potom Gnosticka kniznica z Nag Hammadi.... zial ani jedno sa mi nepodarilo kupit po slovensky😒 esteze sa clovek vie dohovorit aj inym jazykom😂
Ženy, ktoré behali s vlkmi
@vroni Tak pod toto sa podpisem, Vecne spievaju lesy je nieco tak nadherne, ze to tazko opisat 🙂 Mojou najvacsou srdcovkou zostava Anna zo Zeleneho domu a jej pokracovania, uz je to 26 rokov co som ju citala prvykrat a zatial ju v mojom srdci nic neprekonalo. Momentalne citam Horrorstor, je to parodicky horor z velkeho obchodu s lacnym nabytkom a kniha s absolutne najlepsim obalom, co som kedy videla (vid prilozeny obrazok) 🙂 A potom sa chystam pustit do Domofonu, to je polsky horor z panelaku a do Kroky k slnku, to je kniha o utecenkyniach.
@libawet ja ich zerem vsetkych 😀
Uplne najlepsi je pre mna Wrath, ten proste nema konkurenciu, ale aj ostatni su super, mne sa napr Butch pacil kvoli tomu ze nebol z Bratstva, ale brutalne to tam vymyslela aby ho tam dostala. Rovnako bolo neuskutocne ako to nakombinovala s Johnom a Dariusom a Qhuin ma tiez prijemne zaskocil, lebo som si nebola isla tou temou...moc ma to nelakalo. Jedine co sa mi na tom nakoniec nepacilo bol ten presladeny konec. Celkovo najmenej sa mi zatial pacil Trez a Selena, ale chapem autorku, ze chcela opisat aj situaciu, kde niektoremu zomrie zena...len to proste nedokazala urobit ziadnemu Bratovi (chvalabohu). Bestia ma dostala, lebo to zacalo uplne nudne a koniec bol zdrvujuci, zacala som sa dokonca tesit na casti o Xcorovi a Assailovi, ktori ma dovtedy vobec nebavili. Dalsia kniha ma byt "Vyvolena", takze asi o Layle a Xcorovi, no tesim sa uz na to 😍
Uff, baby, vy citate aku ťažkú literatúru?? 😊 ja citam rada najmä slov.beletriu,pri jtorej si oddychnem. Z vašich kníh by ma asi bolela hlava... Nemyslím tým nič zlé. Každá máme svoj vkus. Mate môj obdiv!! 👍
@tamtamka26 tak mi poraď nejakú. Ja tiež mám teraz obdbie, že čítam ľahkú súčasnú beletriu v hesle "prečítaj a zabudni".
Teraz momentálne čítam - Slávka Koleničová - KVARTETO. JE to príbeh 4 rodín zo súčasnosti, také bežné problémy. Lahko sa to číta a nezaťažuje to, aj ked sú tam problémy.
Predtým som čítala priamo od Evity - Stratené. To sú skutočné výpovede žien, čo sa vydali za Egypťana a ten im ukradol dieťa. Nemám rada Evitu a tie jej knihy... ale,keďže toto len prepísala ich výpovede, tak sa to dobre čítalo.
Ale neodpustila si tam spomenúť toho jej "úžasného" Poliaka Jakuba. Ona je tak trapná celá tá Evita... ako tie jej knihy.
Ja momentálne znova čítam od J.K. Rowlingovej - Herryho Pottera ... ale knihu na ktorú nikdy nezabudnem je od Marty Fartelovej - Vo víre života 🙂
Ja momentálne fičím na Dánovkách 🙂 len problém je, že knihu vždy zhltnem za dva večery a potom zas nemám čo čítať 😂
@borkavan juuj, ja chodim do kniznice, stale nieco precitam a niektore dokonca ani nezabudnem. Napr. Eva Biela-Brndiarova Sila lasky, Tajomstva zien (to nadväzuje na tú Silu lásky ), Bea Bazalova-Nemilujes, zomries, Obraz. Vela mam od Hamzovej. A tiez Fartelova-Na konci dúhy alebo Anjeli neplacu...
@tamtamka26 tiež chodím do knižnice a aj tieto dve knižky, čo som ti napísala, mám z knižnice. Tieto autorky nepoznám. POobzerám sa po nich v knižnici. Lebo niekedy mám pocit, že som všetko v rámci môjho záujmy už v knižnici prečítala. Pani v knižnici mi radí detektívky, ale to ma neberie. dík za typi.
Čítali ste už niekto tu novinku " Tu žila Britt - Marie? Muž menom Ove je moja srdcovka, ale ta druhá o babičke sa mi až tak veľmi nepáčila. Tak neviem, či sa oplatí kúpiť tuto...
@borkavan ja mam tiež pocit, ze uz nic nenajdem, nastastie vzdy natrafim na nieco, co som necitala...
Akurát včera som Dočítala "čudná príhoda so psom uprostred noci", ale v angličtine..
Piata lod 🙂 Dost dobre sa cita.
Vecne spievaju lesy.
Ja teraz citam knihu od Jo Nesbo - Smad. Cital to niekto? Lustili ste tu tajnicku, co je ku knizke?
@petruska77 čítala, ale neviem o akej krížovke hovoríš
teraz čítam Bohatý otec, chudobný otec
No veru, Nesbo je top, milujem ho, odporúčam.
A teraz som dostala od svokry Slepačiu polievku pre dušu - Čerstvé mamičky, prečítala som len zopár príbehov a je skvelá!!!
Wilbur Smith Zlatokopové,Hlušíková Rok červených moruší,Rúfus Modlitbičky ,Zibura 40 dní pěšky do Jeruzalema a Braček Jelenček.
@petruska77 neba milujem ale uz to ide s Harrym dole vodou...odkedy nepije 😀
Teraz som docitala Male velke lzi ( serial na HBO Sedmilharky) a bola taka ina a super, idem citat dalsie knihy od autorky
Kvetoslav Minarik-Prima stezka,Gustav Meirink- Golem a na odlahcenie pre vsetky buduce mamicky a aj oteckov velmi krasne,trefne vtipne spracovana od Andrew Cullen -Dennik tehotného muze.
Prave citam Ja, Maria Antoinetta...historia ma bavi a toto je aj zaujimavo napisane, je to od jej detstva az pokial sa stala kralovnou vo Francuzsku....este budu dve pokracovania, dalsie casti jej zivota...

Ja momentalne omdlievam z Vondrusku (akehokolvek, ale top total je jeho rad s Oldrichom z Chlumu, buduci vikend ficime na Bezdez 😀) - to su historicke detektivky, rada citam Dianu Gabaldon a jej Cudzinku (minimalne po cesky vysla, neviem, kolko dielov vyslo v cestine, ja slintam po osmom, ale ta zenska pise tak strasne pomaly.....), zo slovenskych zvladnem Cervenaka (nie scifi, len detektivky, sloh sice nic moc, ale citat sa da, zato reserse robi perfektne, v tom zase vsetka cest)
Najskvostnejsia kniha, ktoru som kedy citala bola Vecne spievaju lesy. Nic mi nehovori severska priroda a rodinne sagy tiez nie su prave moja salka kavy, ale toto sa nedalo pustit z ruky, tak kniha ma nacisto ocarovala a dodnes ju povazujem za top knihu.