Akú knihu práve čítate?
Ahojte maminy,
pred casom tu bola podobna tema, ktora bola presunuta na ceskeho konika, tak ju obnovujem opat tu. Radi citate? Aku knihu mate prave rozcitanu?
Ja prave citam Zitkovske bohyne od Kateriny Tuckovej a predtym to bola kniha 22.11.1963 od Stephena Kinga 🙂
@maminecka2 je toho veľa, to máš pravdu, len bohužiaľ sú to veci, ktoré sa nás dotýkajú a pred ktorými by sme nemali zatvárať oči 😢
vrasky z lasky 🙂
Dievča z kalendára - zaujímavé čítanie 🙂
@vondolina no, ja cita tieto tazke knizky o holokauste celkom rada....no aj ked rada, nie je to spravne slovo, len to neviem napisat....potom to rada prestriedam nejakým Dominikom danom napr....aj ked zasa prostredie mafie na SK tiez nie je oddychové čítanie...hlavne, ked si uvedomíme, ze nikto nebol potrestaný....atd....a vela ludi je stale v politike akoby nic....ale jednoducho tieto 2 typy kníh rada citam...
toľko ospevovaný Kingov horor TO
Ja mam rozcitane 2- jednu na nete od Adriany Gregorovej -drzim ta, neuleť.super píše..dve knihy som si uz od nej kupila.Druhu čítam od T.V.Keleovej Si ako slnko, a uz mam od nej kupenu dalsiu novu Priatelky 😉
@vondolina Ano, ved prave preto to citam a o par rokov to bude u nas doma povinne citanie pre moje deti, lebo na toto sa nielenze nesmie zabudnut ale opat sa z toho treba poucit. Ja velmi tazko spracuvam krivdu vseobecne, a este taketo nieco, mam z toho dlho depresie a nocne mory, musim si tuto hroznu realitu davkovat postupne...
@jahodka11 rozumiem ako to myslíš, myslím, že je aj fajn, že takéto knihy vychádzajú a my ich čítame, pretože nám vedia poskytnúť iný pohľad na veci 😉
@maminecka2 myslím, že to by malo byť povinné čítanie aj na nejakej strednej škole pre deti, ako moja učiteľka dejepisu hovorievala, z minulosti sa musíme poučiť, nie je to len o tom aby sme sa dozvedeli, čo sa dialo 😉
Akurát som dočítala Mesto a mesto od China Mieville a teraz čítam Bezfarebný Cukuru Haraki a roky jeho putovania od Murakamiho.
Shalev Meir - Dve medvedice. Zatial skvele.
Tipy na dobre knižky od slovenských autorov? Ale niečo kvalitne, čo ma aj nejakú umeleckú hodnotu... potrebujem sú vybrať niečo na Vianoce, ale nie som v obraze. Ďakujem
Tento mesiac som prečítala:
- Můj život s puberťáky - Anonym - vtipne napísaná kniha trojnásobnou matkou detí v puberte (po prečítaní s radosťou konštatujem, že môj puberťák je (aspoň zatiaľ) len "slabý odvar" a môj život s ním je (zatiaľ) pomerne kľudný).
- Ničoho sa neboj - Lisa Gardner - výborná detektívka. Je tam dostatok napätia, dej graduje, sú tam informácie o psychike sériových vrahov aj zaujímavé informácie o zvládaní bolesti. Pre slabšie povahy upozorňujem, že sú tam dosť detailné opisy vrážd. Ale predpokladám, že komu je to proti srsti, tak detektívky nečíta.
- Krotitelka snů - Simona Monyová - s knihou finišujem. Začala som čítať včera a zajtra ju určite dočítam. Je to moja obľúbená česká spisovateľka (škoda len, že už nič nenapíše ☹ ). Túto jej knihu radím k tým podareným. Napriek tomu, že situácie, ktoré prežíva hlavná hrdinka sú niekedy naozaj na zaplakanie, Simona ich opisuje s ľahkosťou a humorom, čo mi veľmi vyhovuje. Po tej vyššie spomínanej detektívke je toto pre mňa vtipná oddychovka. Pre ženy, ktoré sa stotožnia s hlavnou hrdinkou, to ale asi až také vtipné čítanie nebude...
Ahojte cital niekto snehuliaka o jo nesbo? ake to bolo? oplati sa kupit? dakuejem
Robert Ludlum- Bourneova totožnost
A nedavno som docitala od Dominika Dana Popol vsetkych zarovna, odporúčam 🙏
Maria Antoinetta - finisujem tretiu z trilógie 😊 Super !!!!
Ja čítam Chatrč a včera sme dostali tri knihy od Riggsa, deti slečny Peregrinovej a tie ostatné dve 😊
Ian McEwan- v orechovej skrupinke.
1. diel trilogie Pád titanov od Kena Folleta - je to super, neviem sa od toho odtrhnúť
Prosím, nemá niekto na predaj knihu od Maxa Lucada - Bez strachu?
Zlatokopka 3 a ešte ma čaká kniha od Samanthy Young Mesačné svetlo 😀
Nemecke dievcata neplacu. A vcera som docitala Deti ktore prezili Mengeleho
Ja som si k Vianociam dokupila tretiu knizku zo serie Aristokratka na koni od Evžena Bočeka, super kniha, rychlo sa cita na jeden dych, vtipná, vela sa nasmejete, je po česky. Prve dve knihy su Poslední aristokratka a druha Aristokratka ve varu 🙂 fakt odporúčam na oddychove čítanie ;)
Dočítal som Silo a začal Silo 2: Turnus
od Hugh Howey.

ja čítam Peter Sasín Triumf ...