Akú máte prvú spomienku z detstva?
Ahojte, ja si pamätám, napr. ako ma babka prebaľovala, ako som vyliezala z postieľky. Cestovali sme vlakom mala som 3r a bola som veľmi smädná, nemali sme vodu, ten pocit si pamätám. Keď som bola v zamknutom byte a plakala som, babka bola na druhej strane a nemala kľúče.
Ja si pamätám dovolenku, veľmi veľa vecí odtial a aj to, ako som sa tam topila. Cely postup, čo a ako sa dialo až kým som nespadla do mora (z takého múrika). Potom mi zvyšok už rozprávali rodičia, ako ma ocino zachránil.
Mala som čerstvé 4 roky.
A ďalšia spomienka ako ma hľadala polícia (vtedy ešte VB) a čo som prežívala a ako ma našli… tie spomienky sú všetky veľmi živé. To bolo cca 2 mesiace po tej dovolenke.
Ja si pamätám ze sme mali v skolke/jasliach saunu?? A nafukovací bazénik s vodou. A potom už keď som bola väčšia v skolke tak som doma v TV videla nejaký dokument ako sa vyvíja dieťa v maternici a velice som to všetkým vykladala. A ešte som niekomu posunula stoličku aby spadol na zadok(tipujem ze mne to urobil starší brat ako veľkú srandu) a učiteľka mi povedala ze som ho mohla zabiť a z toho som mala pekne mindraky ešte dlho. 😳 Ale už som to teda nikdy nikomu neurobila 😅
@jana_eyre_2 to je tak krásne, že máš prvú spomienku ako sa z teba mama a oco tešili 🙂 ❤️
Prva spomienka- mala som rok aj 10 mes ked sa mi narodila sestra, tesila som sa na vsetky tie veci spojene s prichodom babatka, ale velmi skoro som zistila ze zrazu nikoho nezaujimam- tak mam spomienku ako som sestre v postielke zapchavala nos a pozorovala, ci prestane dychat. Ona vsak otvorila usta a dychala dalej 😅 si pamatam to sklamanie 😂😂😂
@lucyluska ahoj precitala som prvu stranu diskusie a asi toľko ku prispievateľka 🙂. https://najmama.aktuality.sk/clanok/267288/tusi.... Už tu bola podobná téma a žienky svoje zážitky od 3-4 rokov...
@lucyluska moja prva spomienka je ako som dostala po zadku od babky 😂😂 ona isla do prace, rodicia uz v praci, a ona sa ponahlala a ja som prosim pekne tak trucovala, ze ja som ju kusla do ruky a hadzala sa o zem, a tak mi jednu svacla po zadku...ja som ostala v takom soku, ze som si bez slova sadla do auta 😅
@brendaa toto si myslím aj ja, tiež mám akokeby spomienku, ale dobre viem že siom podobný obrázok videla v knihe .
Ako som sa bála keď mamu otec bil tak som sa šla schovať ku mojej milovanej babke
A teda keby išlo o prvú myšlienku...tak je to ako stojím na stoličke a čakám kedy mi dá mama brata do rúk.. to je prvé čo sa mi vynorí a to som mala 5 rokov ...
To je cele ...potom už si pamatam až od od 6 rokov ako som isla do školy atď...
Ja si pamätám ako sms išli pre brata do pôrodnice, ako mama nastúpila do auta a mala bábo v bielej perinke. Mala som 2,5 roka
@dusankomoj ja som dúfala, že napíšeš: "nedostala som bitku lebo som ľudská bytosť" 🙈
Nechcela som sa fotiť na svadbe. Musela som sediet na stoličke a skrabala som po ruckach. Vtedy sa fotilo ešte v ateliéry a mala som 4 roky.
Ja mám skôr zlé spomienky. Raz som prišla zo školy domov (1. ročník) a mama bola doma a hneď pri dverách na mňa začala vrieskať, že čo som si to obliekla do školy (prichystala mi oblečenie, ale otec nevedel). Alebo ešte v škôlke, keď pre všetky deti si už prišli rodičia a ja som sa bála, že ma mama opustila, zostala som tam posledná, učiteľka si ma vzala domov (mama zaspala po nočnej).
@lucyluska ja si neskutočne veľa pamätám z detstva možno preto že som to vždy niekomu rozprával. Najstaršia spomienka je keď mama priniesla brata z pôrodnice to som mal dva roky. Pamätám ako mu sypala púder na pupček a ja som sa divil. A vlastne ešte starsiu spomienku mám keď som sa učil chodiť chytil som sa kaktusu a on sa mi zapichol do vnútornej strany zápästia. Na ten kaktus si vôbec nepamätám to mi povedal otec ale ja som si myslel že sa mi tam zapichol nejaký vlas a reval som a otec sa mi ho snažil vybrať pinzetou. A ja som sa bránil. Až neskôr keď som chodil do školy a otec rozprával o tom ako povyhadzoval všetky kaktusy po tomto incidente, tak som si tu bolestivú spomienku spojil a nebol to vlas ale pichliač z kaktusu. Mám aj pekné aj zlé spomienky. Z jaslí zlé, zo škôlky dobré. Otec robil veľa fotiek a keď ich teraz vidím tak spoznávam hračky ktoré som mal len do troch rokov.
ja si pamatam z kocika, ako sa naklana mana, dava mi o hlave flasku s mliekom, presne miesto pred domom, ale netusim, kolko som mohla mat lezala som v hlbokom kociku este. su to take tri sekundy a dost realne.
a potom neviem kolko som mala, ci styri, ci sest, nasi mi vyhodili takeho modreho velkeho maca, uz bol skaredy, ale pre mna nie, vtedy som strasne plakala, ako keby zahodili polovicu zo mna. trauma bola na svete 😂
Prva spomienka..mala som 2 roky,nasi ma nutili zjest prazenicu,akoze to boli casy,ked boli vajcia straaasne zdrave. Pamatam si,ze bola na ciernom tanieriku,este aj budik mi nastavili,dokedy to mam zjest. Zjedla,vyvracala a odvtedy vajcia nejem.
Dalsia spomienka sa viaze ku skolky,bol tam Jano,ktory sa pocikaval a mal vsi..chudak..
@dominikamacakova zlatko,bola som prvá vnučka,prvá pravnučka,prvá neter,všetko prvá! Môj výprask by presne podľa toho vyzeral! Neobťažuj sa riešiť týranie a bitky.
....starká nás všetkých vychovala , nechodili sme do škôlky, mám veľa nádherných spomienok, ale najviac mi utkvela v pamäti ako stala nado mnou keď sme jedli a nechcela som mrkvu v polievke a revala som nad tým tanierom že to nechcem a jesť to nebudem 🤣a ešte si pamätám ako sme s dedom chodili na černice s kandlickami na mlieko a počítali sme , kto koľko nazbieral no pre mňa to boli čarovné nádherné časy, škoda že už babi s dedom umreli 😪
@dusankomoj a keby si bola druhá, alebo deviata? Tak by ťa zbili viac, alebo ako tomu mám rozumieť?
@dominikamacakova ty tomu rozumieť nemusíš😉
@dominikamacakova a ja sa zase nesnažím rozumieť,prečo takúto milú,spomienkovú diskusiu przníš úvahami o tom,či som nedostala,lebo som ľudská bytosť. Možno,keby som dostala po zadku,tak nepočúvam túto historku pri každom rezni.

Spomienka na škôlku, ako sme spali a ja som mala dlhé pyžamové gate, tak som si ich vyhŕňala hore..potom som ako teenagerka nosila ako capri gate.to boli.tie isté samozrejme zo škôlky😁
ešte predtým spomienka ako som sa otrávila 2,5 ročná maminými liekmi a v nemocnici som bola priviazaná v postielke