Akú politickú stranu voliť?
Baby , chcela by som od vás nejaké rady, kedže o politiku sa veľmi nezaujímam , ale vnímam to ako moju občiansku povinnosť - voliť .
Mám v tom dosť chaos a je mi z toho všetkého zle , keď počujem samá korupcia , vulgarizmyˇ, nadávky....
A chcela by som vedieť , čo sa stane s hlasmi ľudí , ktorý nepôjdu voliť .
bola som stabilny volic pravice /SDKU, KDH / tieto volby budeme volit SMER aj cela rodina aj sirsia...
SAS nie nemam rada ozobrazovanie nizsej strednej vrstvy a rozne socialne experimenty
Matovic je neriadena strela to su zbytocne hlasy
Kradnu vsetci, z tohto pohladu je to jedno akurat za pravice ide vsetko hore, ceny energii a najma potravin su uplne neskutocne zrusili DNP, chcu zvysovat dane pre zivnostnikov, atd atd... znizila sa dostupnost socialnych sluzieb atd atd...
@liz_lemon, preco? Aj v zahranici su to obcania SR a pokial volit chcu, tak sa asi o politicke dianie "doma" zaujimaju, mne sa niekedy pri obvyklej slovenskej "vysokej" volebnej ucasti zda , ze volia hlavne ti "zahranicni" a domaci na volby zvysoka kaslu... (ze by pomohlo vziat volebne pravo tym? 😀 😀 😀 Zartujem, pochopitelne)
Inak, mne ako keby to @viera27 z klavesnice opisala....
@maznacik007 ale preco sa vsetko zvysilo? Lebo Frcko vyraboval špajzu...Hadam si nemyslis, ze jeho navratom pojde vsetko do starych kolaji....Nebude mat z coho rozdavat...
@sisaha spajzu rabuju vsetci... akurat jeden ponechava aspon smietky ostatnym a iny ani to nie a este ide aj tym zobrat...
ja neviem co bude ked bude spat... neriesim ale nechcem aby to slo smerom ako to tu bolo od juna 2010 preto volim Fica... /zrusenie 256 eur RP, snaha o zvysenie odvodov pre szco o niekolko desiatok percent, mihalovske experimenty so socialne odkazanymi a ZTP, najnovsie ohlasovana snaha zrusit porodne pre strednu triedu.. a pod./
@maznacik007 ak by sme sa chceli mat dobre, mali by sme opustit krajinu a ist zit niekde inde. Ale kedze to v niektorych pripadoch nie je mozne, je v nasich rukach to zmenit... Sdku aj smer tu boli a nic nevyriesili... Je viac ako pravdepodobne, ze volby vyhra smer, lebo tu podporu ma, otazne je, ci si nadalej zachova svoju pozu a bude rozhadzovat...MOj nazor je, ze nebude mat z coho, lebo kasa je prazdna..No jemu sa splni sen byt opäť velkym premierom.., na nicom inom mu nezalezi..
@sisaha a koho volis ty?
@liz_lemon vsak to je pradavny kolobeh a vzdy to tak bolo. Pravica robi restrikcie, utahuje opasky a startuje ekonomiku. A lavica dava ludom. Za prvej dzurindovej vlady (fuj ako hnusne to znie) sa nasa ekonomika krasne pozviechala a nasledne bolo z coho davat (to je to co ty opisujes, ze ludom brali a nic nedali za SDKU. Ale ozdravilo sa bankovnictvo, zdravotnictvo nebolo v takych pekelnych cislach, ludia zacali pracovat a prestali zneuzivat system podpory v nezamestnanosti a brigad nacierno, rozbehli sa zivnostnici). To je uplne v poriadku, po obdobi utahovania opaskov si ludia zasluzia ulavu - lavicu. A tak aj bolo, prisiel k moci Ficko a rozdaval dochodcom, matkam, socialne slabsim... Zas prisla pravica a malo sa reformovat, zsetrit, danit, upchat deravu kasu. Ale teraz nie je nasetrene, sypky su prazdne, reformy nedokoncene, nie je z coho davat. A k moci ide lavica. Kolobeh nebol zachovany.
@maznacik007 este neviem..
@liz_lemon , prepac, ale to predsa nestaci. To, ze kdesi zijem dnes este neznamena, ze tu budem zit naveky alebo ze mam k danemu miestu vztah. Ani na Sk predsa nemozu volit cudzinci - a pritom tu ziju. Pravo byt prislusnikom tej-ktorej krajiny nesuvisi s miestom pobytu. Okrem toho je hodne kontraproduktivne, aby krajina okliestovala prava svojich obcanov len preto, ze sa odstahovali za hunna. Pokial viem, jediny pokus tymto smerom sa udial za panovania LenOna Vlada Vsemocneho a to tiez o comsi vypoveda....
@maznacik007, na (byvaleho) stabilneho volica pravice mas riadne lavicove nazory 😀 Aj ked, co sa Mihala tyka, tak ten vela rozumneho nestvoril.... Ale uznavam, ze nie som objektivna, ja som mala moznost si zazit smeracke bacovanie v prvej linii (v prvej linii nezainteresovanych) a rozhodne to nebolo to, co by som chcela akejkolvek krajine dopriat, takze nedam smeru nielen svoj hlas ale ani jeho pomernu cast (ak by som nesla volit)...
tiež budeme volit SMER,prví raz,lebo tato vlada ma riadne sklamala 😠 a nasrala 😠 -inak pre mna je naj politik Bugar,aj som ho raz volila 😉
@titkovamiriam to je odvaha povedat, ze ides volit smer 😀 😀
ja volit nejdem, za poplatky na postovnom si radsej kupim dobre pivo.
@stardust preco ????90 percent mojich priatelov ho ide volit-a preto že sam postaví vladu a bude to na 4 roky.
@titkovamiriam lebo vsetci na smer nadavaju a potom fakt neviem, kto ho voli.
@stardust ved minulé voľby by som si nepomyslela že ho budem brať ako mensie zlo-ja to beriem tak že všetko máme rozdrbané 😠 od skolstva až po zdravotníctvo,nemyslim že fico spraví zazraky no nik iný mi neostal 😲
@filipal máš pravdu, ráno som videla ich bilboard, tak ma hned napadlo že na nich som zabudla 😀 🙂 proti ním nemám v podstate nič, ale prídu mi až veľmi nevýrazný...
ja fakt neviem čo voliť, po posledných kauzách na menšie zlo neverím-čo sa týka politických strán a politikov čo sú už v politike dlhšie a bohužial zatiaľ ani žiadna nová strana čo doteraz dostala šancu a ľudia si ich zvolili neurobila nič pozitívne, skôr naopak, preto aj ťažko dokážem už uveriť novým tváram.
ja nechcem nikoho urážať, však aj ja som Slovenka, ale mám z toho všetkého pocit, že drvivá väčšina Slovákov je taká, že ak dostane nejakú moc, myslí len na seba a svoju rodinu, nikdy im nie je dosť a je u nás málo ľudí, čo by nemysleli len na svoje vlastné záujmy ale by chceli aspoň trochu pomôcť aj ostatným ľudom. toto vidno nielen v politike, ale v celej spoločnosti a asi je naozaj pravda, že aký národ taká vláda...
Obcianska povinnost neobcianska , nevolim- nevolim ja nevoli cela moja ani partnerova rodina. Naco ked situaciu beznych slovenskych ludi uz nevyriesi nikto.
Voliť je naše právo, nie povinnosť. V niektorých krajinách by dali aj posledne za to, aby mali možnosť právo voliť a nemôžu...
@liz_lemon, ja mozem volit tak ci onak, zatial maju pravo volit aj zahranicni a okrem toho mam aj TP u mamy, takze osobny problem s tym nemam a vracat sa momentalne nemienim. 😝 Stat, krory by sa takto macossky spraval k vlastnym obcanom by skodil sam sebe. Ale to uz sme kus mimo misu.
@liz_lemon pocuj,volit by si odcestovanym nedovolila. A ked tu maju tp a platia poplatky obci, ked si prinesu zo zahranicia zarobok,tak im ho pekne zdania aj u nas (podla krajiny z ktorej prisli) atd atd. Ich peniazky statu nesmrdia. Castokrat si platia na slovensku odvody, co je viac ako kedy zaplatila drviva vacsina spoluobcanov z osad. A na rozdiel od osadnikov nemaju mat pravo volit,lebo napr. isli do zahranicia a nesedia nezamestnani statu na krku? Chapem co chces asi povedat,ale vacsina mladych v zahranici je prave takychto. A sama som bola prekvapena,ako aj pri poslednych volbach nakupili letenky a prisli odvolit. Prisli volit,aby tu vobec bola taka vlada,ku ktorej sa budu chciet vratit. A to iste spravia aj teraz.

@terrs akurat som docitala ☹