Akú zábranu, ohrádku ku krbu?
mate skusenosti s nejakou zabranou , najlepšie drevenou otvaracou , ku krbu ? ak ano , môžte napisat či sa vam to osvečilo,či je to vzhladom k cene kvalitne a kde ste to zakupili ? mne sa sice viac pači kovova ,manžel zas chce drevenu - vraj kovova sa rýchlo nahreje
máme novu krbopiecku a mala som v plane mladšieho naučit ,že pec pali a hotovo - sice to na neho zabera, sam tam zatial za 2 týždne neprišel,ale vidim ,že ked sa ponahla,alebo zabalansuje,tak sa na tej piecke može ocitnut aj nechtiac a to veru riskovať nebudem . Predsa cela piecka nskutočne pali - dost nič doma neporobim, ked mam stale oči na nom ,tak nech možme byt obaja v klude .
budem vdačna za akukolvek radu - prikladam dvoch favoritov

@denisocka Máme tu druhou, kovovou - přišroubovaná na stěnu, malého v pohodě zastaví - máme ji spíš právě pro ty případy, že by zakopnul, nebo v zápalu běhu do ní vletěl, jinak si dává na "pálí" pozor. Přestože je kovová, tak se nerozehřívá, tyčky nebyly ani ohřáté, natož aby pálily - od kamen má odstup tak 50-70cm - vyplývá to jak z rozměrů kamen tak i té ohrádky
@shira_ ja som už išla objednat drevenu kedže vychazda dost lacnejšie ako kovova,ale furt vaham. Muža ide porazit,že je draha,on by najradšej sam vyrobil zo starej postielky ešte po nom,ale tak zas - nech ma ta obyvačka aj uroveň radšej dam teraz 60€ a potom predam,ako 2 roky pozerat na provizorne riešenie
tu nejaky chlapik vie kovať 😉 http://dom.bazar.sk/4163193-krbove-prislusenstv...
@sirinka ja my sme tiez nechceli drevenu,to je dost velke riziko kvoli pripadnemu poziaru.Dreve je drevo,ale kov je kov,myslim,ze je to ovela krajsie v takom prevedeni,ako mame my.Tie drevene mi pripadaju ako docasn e riesenie.Ja som nadmieru spokojna a ked kurime,trocha ten kov tiez hreje,ale nie do takej miery,aby som sa na tom ja ,alebo moje dieta popalila.
@denisocka vpredu su dvierka,pozri foto na 1 strane,takze len otvorim dverka aj na piecke,prilozim zavriem jedny aj druhe,hotovo 🙂 mozno by stalo za pokus sa spytat i niektoreho cloveka vo vasom okoli,co vyraba brany a ploty zo zeleza,mozno by vam vedel na zakazku, podla vasich prestav, urobit aj takuto ohradku k piecke. 🙂
@denisocka Tak mi máme ohrádku udělanou podomácku...slouží nám už třetí rok...nevypadá úplně esteticky,ale kdyby byly všechny prkýnka stejně velká,tak by to nevypadalo špatně...🙂 Je to přidělané do zdi,přední část otevírací...jinak to otevírám jen když čistím od popela a zatápím...při přikládání už není potřeba...🙂
Chtěla jsem vložit foto,ale nevím,jak se to dělá...☹
@shira_ ano,moj muz to vyrobil aj vyraba na zakazku.My to nemame na kolieskach,ale stoji to na nozickach a je to len prisunute ku sten,.samozrejme,ze sa to da aj k stene upevnit,alebo aj na kolieskach mat .Zalezi od typu piecky,kde je umiestnena,aky velky priestor je okolo piecky.
vidim,že sa mi sama zmenila tema,teda nazov 😀 😅
pred pol hodinou som objednala ohradku v tvare štvorca-s tým,že zadnu čast same napoly (prerezeme) a vytvorime U okolo kozubu. napisala som do eshopu mail aj s kopiu uhrady z IB ,či sa neda balik poslat dnes/zajtra,aby do piatku prišeil a do 15 minut mi došiel mail,že ohradka je expedovana 😵 😵 😵 😵
ked pride,podam info aj foto,brala som z www.detske-ohradky.eu - pošta len 10e z čiech
hej nejak sa tu stále menia názvy 😨

ako sa tá ohrádka upevňuje? zakotviť iba do stien alebo aj do zeme? tie drevené sa nemôžu nejako chytiť(horieť)? my sme si navečer vždy dobre naložili, aby to v noci čo najdlhšie vydržalo.. neviem, či vobec budeme tento rok kúriť v krbe ☹ bojím sa toho