icon

Akú zábranu, ohrádku ku krbu?

denisocka
16. okt 2011

mate skusenosti s nejakou zabranou , najlepšie drevenou otvaracou , ku krbu ? ak ano , môžte napisat či sa vam to osvečilo,či je to vzhladom k cene kvalitne a kde ste to zakupili ? mne sa sice viac pači kovova ,manžel zas chce drevenu - vraj kovova sa rýchlo nahreje

máme novu krbopiecku a mala som v plane mladšieho naučit ,že pec pali a hotovo - sice to na neho zabera, sam tam zatial za 2 týždne neprišel,ale vidim ,že ked sa ponahla,alebo zabalansuje,tak sa na tej piecke može ocitnut aj nechtiac a to veru riskovať nebudem . Predsa cela piecka nskutočne pali - dost nič doma neporobim, ked mam stale oči na nom ,tak nech možme byt obaja v klude .

budem vdačna za akukolvek radu - prikladam dvoch favoritov

Akú zábranu, ohrádku ku krbu?Akú zábranu, ohrádku ku krbu?
shira_
16. okt 2011

ako sa tá ohrádka upevňuje? zakotviť iba do stien alebo aj do zeme? tie drevené sa nemôžu nejako chytiť(horieť)? my sme si navečer vždy dobre naložili, aby to v noci čo najdlhšie vydržalo.. neviem, či vobec budeme tento rok kúriť v krbe ☹ bojím sa toho

cristi
16. okt 2011

@sirinka dakujem 🙂 no je volne polozena na dlazke,ale v buducnosti si ju planujeme ukotvit do steny.To je vyroba mojho sikovneho muza. 😉

sirinka
16. okt 2011

@cristi fakt...a robi aj na zakazku ci len pre vlastnu potrebu?

cristi
17. okt 2011

@sirinka aj na zakazku,on vyraba okrem toho ploty ,brany atd.,ma na to zivnost.Ak by bol zaujem... 🙂

evlyn
17. okt 2011

@denisocka Máme tu druhou, kovovou - přišroubovaná na stěnu, malého v pohodě zastaví - máme ji spíš právě pro ty případy, že by zakopnul, nebo v zápalu běhu do ní vletěl, jinak si dává na "pálí" pozor. Přestože je kovová, tak se nerozehřívá, tyčky nebyly ani ohřáté, natož aby pálily - od kamen má odstup tak 50-70cm - vyplývá to jak z rozměrů kamen tak i té ohrádky

denisocka
autor
17. okt 2011

@shira_ ja som už išla objednat drevenu kedže vychazda dost lacnejšie ako kovova,ale furt vaham. Muža ide porazit,že je draha,on by najradšej sam vyrobil zo starej postielky ešte po nom,ale tak zas - nech ma ta obyvačka aj uroveň radšej dam teraz 60€ a potom predam,ako 2 roky pozerat na provizorne riešenie

sirinka
17. okt 2011

@denisocka mna muz hned zrusil, ze drevenu k ohnu v ziadnom pripade...takze budeme nejaku kovovu zhanat...

@cristi nedas mi do IP nejake kontakty? pozeram, ze ste od pezinka, to nie je daleko od nas.... 🙂

denisocka
autor
Odpoveď bola odstránená
denduska
17. okt 2011

@denisocka my ju mame o zarubnu prisrubovanu...na jednom mieste je dokonca len cca 15 cm od piecky 😅 ...ale nedalo sa inak lebo by sme nezavreli dvere... a je sice tepla ale horuca nie je nikdy a to kurime ako divi...a co bazar, nikto nepredava?

denisocka
autor
17. okt 2011

@denduska tu je jedna za 130e na bazary 😅

denisocka
autor
17. okt 2011

tu nejaky chlapik vie kovať 😉 http://dom.bazar.sk/4163193-krbove-prislusenstv...

sirinka
17. okt 2011

@denisocka no my ju mame tiez tak, ze ohradka na prichytenie sa nema kde prichytit 😅

denisocka
autor
17. okt 2011

@denisocka u nas jedno do steny z prava a druhe do nabytku z lava 😀

cristi
17. okt 2011

@sirinka ja my sme tiez nechceli drevenu,to je dost velke riziko kvoli pripadnemu poziaru.Dreve je drevo,ale kov je kov,myslim,ze je to ovela krajsie v takom prevedeni,ako mame my.Tie drevene mi pripadaju ako docasn e riesenie.Ja som nadmieru spokojna a ked kurime,trocha ten kov tiez hreje,ale nie do takej miery,aby som sa na tom ja ,alebo moje dieta popalila.

denisocka
autor
17. okt 2011

@cristi a to mate na kolieskach? co to stalo?

cristi
17. okt 2011

@denisocka nie ,je to volne polozene na podlahe.,Ta zabrana je natolko tazka,aby to male dieta na seba pripadne neprevrhlo,ale da sa to ukotvit a do steny na lepsiu stabilitu.Mna to stalo len sikovnost a cas mojho muza 🙂

denisocka
autor
17. okt 2011

@cristi jak to odsuvate?furt jak prikladate?

cristi
17. okt 2011

@denisocka vpredu su dvierka,pozri foto na 1 strane,takze len otvorim dverka aj na piecke,prilozim zavriem jedny aj druhe,hotovo 🙂 mozno by stalo za pokus sa spytat i niektoreho cloveka vo vasom okoli,co vyraba brany a ploty zo zeleza,mozno by vam vedel na zakazku, podla vasich prestav, urobit aj takuto ohradku k piecke. 🙂

rozarka65
17. okt 2011

@denisocka Tak mi máme ohrádku udělanou podomácku...slouží nám už třetí rok...nevypadá úplně esteticky,ale kdyby byly všechny prkýnka stejně velká,tak by to nevypadalo špatně...🙂 Je to přidělané do zdi,přední část otevírací...jinak to otevírám jen když čistím od popela a zatápím...při přikládání už není potřeba...🙂
Chtěla jsem vložit foto,ale nevím,jak se to dělá...☹

denisocka
autor
17. okt 2011

@rozarka65 dole pod textom je vpravo - pridaj fotku - klikni a vyber z PC a vlož ,plís

rozarka65
17. okt 2011

Díky, jsem slepá...🙂

denisocka
autor
17. okt 2011

@rozarka65 to mate v byte aj drevo?

rozarka65
17. okt 2011

@denisocka dřevo je ve sklepě a abych tam nemusela,tak máme připravené i doma....🙂 Ale vy to máte doma hezčí...🙂

shira_
17. okt 2011

@cristi takže ak tomu mám rozumnieť správne, to celé tvoj muž vyrobil, takéto pekné? takže celé na kolieskach, nemontované k stene ale s možnosťou upevniť na stenu??

cristi
17. okt 2011

@shira_ ano,moj muz to vyrobil aj vyraba na zakazku.My to nemame na kolieskach,ale stoji to na nozickach a je to len prisunute ku sten,.samozrejme,ze sa to da aj k stene upevnit,alebo aj na kolieskach mat .Zalezi od typu piecky,kde je umiestnena,aky velky priestor je okolo piecky.

shira_
17. okt 2011

@cristi pekné..ja by som chcela niečo estetické, predsa len, obývačka, krb krásny, tak nech je aj ohrádka... plánujeme dalšie deti, tak hádam by to poslúžilo na dlhšie.

cristi
17. okt 2011

@shira_ vsak o to ide,ked mam taku piecku alebo krb,tak nech ta ohradka aj nejak vyzera.Mne osobne tie drevene nejak "nerezu"Aj kvoli bezpecnosti.Ta ohradka je ako dalsi kus nabytku. 😉

denisocka
autor
18. okt 2011

vidim,že sa mi sama zmenila tema,teda nazov 😀 😅

pred pol hodinou som objednala ohradku v tvare štvorca-s tým,že zadnu čast same napoly (prerezeme) a vytvorime U okolo kozubu. napisala som do eshopu mail aj s kopiu uhrady z IB ,či sa neda balik poslat dnes/zajtra,aby do piatku prišeil a do 15 minut mi došiel mail,že ohradka je expedovana 😵 😵 😵 😵

ked pride,podam info aj foto,brala som z www.detske-ohradky.eu - pošta len 10e z čiech

shira_
18. okt 2011

hej nejak sa tu stále menia názvy 😨