icon

Aký bol život v 70. - 90. rokoch?

15. júl 2021

Ahojte, nakolko mam rada strasne filmy, televizne show, pesnicky z 70-90rokov tak uz dlhsie sa zamyslam nad tym ako vyzeral realny zivot. Vo viacerych smeroch mi pride, ze bol lepsi (napr. to vidim aj v tom, ze do dnes najma starsi ludia maju oblecenie z tej doby, denne ho nosia a ja si nieco zoberem par krat aj z drahsich kuskov a po niekolkych vypratiach uz sa to neda nosit, z reci okolia mi pride, ze ludia k sebe mali blizsie - viac si pomahali aj cudzi a nechceli zato hned nejaku penazu odmenu, v skole si ziaci nedovolili co teraz - vela krat ucitelky najma na ZS v dnesnej dobe lutujem kolko trpezlovosti musia mat a to iste aj pred rodicmi sa naslo viac deti, co mali respekt ako teraz a vela dalsich prikladov by som vedela vymenovat) ale na druhej strane aj tato doba ma svoje vyhody, ktore chybali v minulosti (napr. viac moznosti na cestovanie ci uz za pracou alebo rekreaciou, vacsi sortiment v obchodoch, e-shopy s dovozom z celeho sveta, socialne siete, lepsia technologia a veda na vyssej urovni ale to mi kusok pride skor ako "samozrejmost", ze sa ludstvo za tie roky niekde posunulo a neostalo stat na rovnakeho urovni ako pred 20-40rokmi) . Co podla vas bolo vyhodou alebo nenevyhodou? Politicky smer prosim tu netahajte o nom viem dostatocne zo skoly zaujima ma len cisto bezny zivot obcana.

Strana
z7
vitold
19. júl 2021

@margotka33 niekomu moze umriet babka a potom nemoze dat deti komu opatrovat.
Potom druheho cloveka ani nenapadne ze iny ma ovela viac stazene podmieky a podla seba sudi inych.
Ludom chyba empatia. Pokial oni sami maju, nechapu podmienky inych.

margotka33
19. júl 2021

@h2 nuž nie všetci sa máme tak skvele ako ty, všetci nemôžu byť riaditelia, potrební sú aj smetiari, zumpari..aj ľudia na mojom poste. Vaz si svoje skvelé zamestnanie, lebo nevieš, kedy on môžeš prísť... 😉 Myslím, že nie som jediná v takej ,,pozícii, že OCR je problém, samozrejme sú práce, kde to problém nie je....Želám Ti pekný deň.

h2
19. júl 2021

@margotka33 Ďakujem,aj ja Tebe želám pekný deň a je mi fakt ľúto, že to máš tak u Vás v práci. ☹️

h2
19. júl 2021

@vitold Výhovorky, výhovorky...

vitold
Autor odpoveď zmazal
vitold
Autor odpoveď zmazal
h2
19. júl 2021

@vitold 🤦🏻‍♀️ Necítim k Tebe nenávisť, si mi ukradnutý. A 2x som písala, že nie som podnikateľka. Ale asi málo. Tak tretíkrát: nie som a nikdy som nebola podnikateľka.

h2
19. júl 2021

@vitold Škoda, že si už zase zmazal svoje predošlé príspevky, teraz neviem presne, čo si písal o tom aute, chcela som na to zareagovať, ale nejaký Tvoj ďalší príspevok mi odviedol myšlienky.
V dnešnej dobe je problém mať auto? Škoda, že si toto nepíšeme vo februári. Bola by som Ti darovala auto. Áno, darovala! Mala som staré, ale dobré, pojazdné auto, Daewoo Lanos, rok výroby 1997. Nič mu nebolo. Nevedela som sa ho zbaviť! Ponúkali sme ho všetkým známym zadarmo! Kolegova dcéra práve skončila vodičák, ponúkala som mu ho pre ňu na cvičné jazdy. Nikto ho nechcel! Napokon sa mi ho podarilo predať za symbolickú sumu 200€.

Strana
z7