Aký čaj pijete najradšej?
Aký čaj pijete najradšej? Resp. akú značku najradšej kupujete a kde?😄
Cierny caj Darjeeling je moj najoblubenejsi.
Dobry cajik je aj toto
https://www.e-tea.eu/p/234/slnko-himalaji-lieci...
Ja si ešte pamätám ako nás liečila čajmi teta, keď sme boli trochu nachladnutí tak nám vždy varila harmančekový čaj, hovorila, že on aj ukľudňuje celkovo, nielen hrdlo, lebo že keď začína smrkať, kašlať, tak je človek preťažený a treba si mu celkovo oddýchnuť. A ak nás bolelo aj hrdlo, tak repíkový alebo šalviový.
Kupujem aj zelený čaj, lebo kávu pijem len raz denne.
Keď sa mi podarí doma si vypestovať tak medovka, mäta alebo materina dúška sú oveľa voňavejšie a chutnejšie čaje, ako kúpené.
@markusrasford Kaufland má všetky. Peach, caribian mango,italian lemon, apricot, let is now sú sladené stéviou,takže sú trošku sladšie, ale nerusive pri pití
My milujeme čaje, najradšej teekanee
Inak chcem vyskúšať urobiť čaj z vetvičiek šípky, vraj je to veľmi dobre, len teda vždy zabudnem na nožík, keď ideme na prechádzku..
marocká mäta je môj oblúbený ale sypaný z čajovne najlepšie z roibosu.Minule som mala dobrý pomaranč v čokoláde tiež sypaný.Ale fajn sú aj Loyd čaje tie zahrievače.Slivka,med atď.A keď z obchodu, tak klasika Teekanne,Lipton,Pickwick.Ešte karamelové čaje mám rada na jeseň a zimu.Hruška a karamel som mala naposledy od Pickwicku to bol dobrý čaj .Aj irish cream od Teekanne je fajn s mliekom.Ja som dosť čajová.Takže mám zásoby aj sypaných aj vreckových.Ale minule som objednávala aj od poliakov z allegra lebo u nás neni k dostaniu irving sušená slivka.Ten je ozaj dobrý ako varené víno
Mne najviac chutia z DM (od ich privátnej značky) z nich mi chutili úplne všetky aké som mala a Leros - detox, očista, Popradský - počas choroby chrípka, pľúca a priedušky, nachladnutie...
Ja mam rada cierny s mliekom (pozostatok anglicka vo mne) zn. Yorkshire Tea alebo Tetley.
Nepohrdnem ani dobrym Rooibosom (tiez s mliekom 😆). Inak na caje moc niesom a to som pracovala pre "vyrobno-cajovnu" a ochutnala som teda kadejake kombinacie. Ak chces naozaj kvalitu, chod do sypanych 👌
Jedine bylinkovy čo si sama nazbieram.
@avanka ďakujem. Ten italia lemon unás nedostat
Ten Italian lemon inak u nas nikomu nechuti, minule som vyhadzovala takmer celu krabicku, co to nikto doma nepil 🙂 ak uz od Teekanne citronovy, tak nam doma vsetkym chuti citron - baza.
@markusrasford sme malé mesto a Kaufland aj Tesco v bežnej ponuke. Tak skús popozerať aj niekde inde
Mame najviac Teekanne, ale najlepsi je Babicka citron a zazvor + pridat med a citron. Ten z Teekanne je taky stiplavy a az tak mi nechuti. Inac neodmietnem ani matovy, aj ked najradsej mam ovocne.
Bylinkový, tie si sama nazbieram ....
Mám rada Mistral čaje, z nich najviac biely, potom kamilkovy s medom, melónovy
Ďalej zo zelených milk oolong.
Eilles caje, z nich čierny s bergamotom, býva v takej plechovej krabičke
@slovakboy vyskúšaj čaj milk oolong, tiež to bola pre mna jedna z najpríjemnejších, lahodnych chuti, dostať v cajovniach alebo bio obchodoch
@markusrasford italian lemon je hrozne sladký.S citrónom to až tak spoločné ako s kyslým nemá nič.Je to ako citronové lízatko alebo cukrík.Aby ťa to nepomýlilo.Ja som ho mala.V tescu som kúpila.Ale ak kyslý citronový, tak teekanne čierne ríbezle s citrónom ten je ozaj dobrý.Veď v tescu sú bežne dostať aj tieto spomínane aj všetky iné druhy buď klasicky v obchode alebo s donáškou
Popradsky- 7 bylín. Ale chutia mi aj iné
Čierny čaj z Tesca a potom bilinkový z toho čo som si sám nazbieral (lipový kvet, šípky, jahodové listy, skorocel, žihľava, medovka, nechtík).
Keďže nemám dvadsať tak aj zelerový čaj, resp. urologický 🙂
Milujem čaj z klasnatky brvitej, krásne vonia.
Úžasné čajové zmesi má Sonnentor, preferujem sypane. Ale majú aj porciovane a tie kombinácie vychytane. Rovnako aj koreniny https://www.sonnentor-obchod.sk/?srsltid=AfmBOo...
Mam rada Teekanne zeleny, biely, zazvor s citronom. Obcas ovocny jablko skorica a Citrus Fruits
@zuzudrnda ja som raz mala Sonnentor a skoro všetko mi prišlo také vyčpavnuté vypáchnuté tie sypané čaje a to som objednala celú krabicu zimných ale aj iných príchutí za dobrých aj vyše 50 euro.Bola som nasratá ako pes.Skoro všetky boli na jedno kopyto nijako nechutili až na pár vreckových.Takže mňa sklamali parádne.A taká vychýrená značka.Ktovie kolko im to aj stálo na sklade.Alebo to prebalili dajaké staré a popredávali aby sa toho zbavili neviem.Ale aby boli skoro všetky vyčpavnuté bez chuti no divné
Mám rada značky Mistrál, Oxalis. Teraz som si kúpila limitovanú edíciu z Dm
Ja mam rada medovkovy, je to balzam na nervy. 100% medovka sa dopestovat, alebo kupit v lekarni, v supermarketoch moc nie. Celkovo ale ked som prestala pit caje, tak som prestala mat zlte zuby, tak sa tomu skor vyhybam
Momentálne Mistral - medovka&malina
@liusa82 Nemohlo to dlho lezat na predajni? U nas v bio obchode to maju a mi to pride, ze to proste neni cerstve. Napr. muz ked kupi v Nemecku na sluzobke nejake veci, tak mne to pride proste cerstvejsie, vonavejsie, akoby tam.bol.vacsi obrat, alebo to nelezalo tyzden v kamionoch
Pigi caj s citronom a medom.
@basska_b no určite to boli nejaké staršie čo nepredali.Inak si to neviem vysvetliť.Ešte sa mi to so žiadnymi čajmi nestalo z internetových obchodov.Len ibištek tam bolo cítiť a ostatné príchute napísané na etikete nikde.To som si mohla aj obyčajný ibištekový kúpiť a nevyvaliť za to tolké peniaze.Nedávno som kúpila sypanú značku Sanny tea s tými som spokojná. Tie chutia ako majú
U nás hlavne bylinkové, vacsinou teekane najradsej mam harmancek a mountain herbs. A este zeleny opuncia.

Manutea
Yogi caj ajurvedsky( zmes korenin)alebo zelený s pernickovym korením.
Ak bylinkový tak z mojich ručne trhanych repik, praslicka, zihlava
https://www.manutea.sk/hrejivy-pernicek-zeleny-...
https://www.manutea.sk/yogi-zmes-ajurvedsky-caj...