icon

Aký darček je vhodný pre novorodenca?

sarzan
2. jún 2011

caute,aky darcek je vhodny pre novorodeniatko? co myslite? mna nic take uzitocne nenapada akosi

sarzan
autor
2. jún 2011

@hajanka prečo by som to mal davat na sud ked sa to da 3 krat lacnejssie riesit anonymnym testom? chapes?

ela2710
2. jún 2011

@hajanka on sam nevie co chce, a preto mi to pride ako vymysel
@irriss moj krpcek spinka uz od pol osmej, takze ja som nastastie nad touto temou nepremrhala cas straveny s malym, lebo by ma asi siblo, ked toto spätne citam, vidim, ze najskor chcem platit vyzivne, potom nechcem, testy najskor chcem,potom nechcem....
@sarzan aha takze vy ste uz boli rozideny ked ti to povedala?? vidis, a tu si sa konecne zamotal do tvojich slov, teda klames, najskor si napisal, ze sa s tebou rozisla hned ked sa dozvedela, ze je tehu, a teraz si napisal: nemysli si ked som tehotna,že sa dame znovu dohromady --- teda znovu? ved ak sa s tebou rozisla ked otehotnela, tak ako sa s tebou mohla rozis este pred tym...

hajanka
2. jún 2011

@sarzan a uz teraz tolko nerozoberaj ju (nechaj jej cas, mozno zmeni nazor) ale zaoberaj sa dietatom a tym ze budes jeho otec.

hajanka
2. jún 2011

@sarzan no asi preto ze to ona nechce, nie? Ak by to chcela neni problem to spravit anonymne, ale tak ak nechce tak ti nic ine neostava, ak ti na tom zalezi.

siskaa
2. jún 2011

@sarzan nakoniec predsa len nemusis byt otec :( alebo sa mohla aj rozhodnut, ze ta z nejakeho dovodu chce z celej zalezitosti vynechat a nespoliehaj sa, ze bude chciet peniaze ;) pravdepodobne s tym rata, ze sa bude musiet postarat sama. ved aj tehotenstvo nie je zrovna lacna zalezitost a zvlada to asi sama alebo ma niekoho, kto jej pomaha. ja by som ti slepo neradila, aby si sa nevzdaval. ber ohlad aj na to, ze baba je na rizikovom, o to viac potrebuje pokoj a nie chlapa, co jej robi nervy stale :( nechaj ju teraz tak, aj ona ma teraz cas premyslat a po porode uvidis. najlepsie by bolo, keby si ju "donutil" aspon, aby ti napr. napisala list, kde ti vysvetli, preco sa takto sprava a budes aj ty mudrejsi ;) alebo nech ti zavola, lebo list mozes pouzit ako dokaz 🙂

sarzan
autor
2. jún 2011

@hajanka priostrujete situaciu takze ty na mojom mieste by si si dala ked sa narodi na sud-urcenie otcovstva hej? cakala rok na vysledky a dovtedy ani babo nevidela lebo ochota z druhej strany je 0vá keby si vedela,že sa da spravit anonymny test hned po narodeni ktorý stoji 3krat menej a po jeho vysledku sa da uznat otcovstvo pred matrikou?

sarzan
autor
2. jún 2011

ja by som potreboval keby jej niekto dokazal vysvetlit,že anonymny test ma to iste ako suuudny akurat,že tam zacvaka clovek sudneho znalca,podanie za urcenie otcovstva a naco? zbytocne prachy....ja byt zena nebranim sa anonymnemu testu-ved vyjde,že som neni otec nedajboze hej-tak to da na sud no nie?

hajanka
2. jún 2011

@sarzan tak mozno to bude nieco stat a dlhsie trvat, ale ak to inak nejde tak co? Zabudnes na to? Alebo co vlastne chces? Mame ti poradit ako ju prinutit, alebo prehovorit?

sarzan
autor
2. jún 2011

najlepssie bude cakat..narodi sa v juli-tak dajma tomu ak do konca roka neda na sud-dam ja-co ty na to?

hajanka
2. jún 2011

@sarzan heh a sme tu 🙂 som pisala rovnako s tebou a teraz citam ze prave o to ti ide 🙂

sarzan
autor
2. jún 2011

@hajanka 1000 krat opakujem-chcem istotu,že som otec lebo on aj dedí zo zakona

hajanka
2. jún 2011

@sarzan ona vie preco sa tomu brani 🙂 ak by chcela aby si bol otec, tak sa urcite nebrani 🙂 a da hoci aj ten anonymny test spravit, ale asi nechce vobec nie?
Ja by som na tvojom mieste ak mas o dieta zaujem necakala vobec na nic. Ak mas zaujem a poziadas hned ako to bude mozne, bude aj ona vidiet ze ten zaujem naozaj mas a nie len ze cakas na nu ze sa ona o to vsetko postara, ze sa postara aj o to zeby si bol uvedenym otcom... ked nebudes javit iniciativu tak sa ti vykasle na hlavu.

sarzan
autor
2. jún 2011

@hajanka ty a keby to das na sud ty? pozeras moc sudnu sien ako aj ona 🙂 koncim 4 30 vstavam-zamysli sa nad tym a zajtra az mam odpoved ktora ma aj uspokoji! 🙂)

siskaa
2. jún 2011

@sarzan pochybujem, ze bez sudneho rozhodnutia ta na matrike zapisu ako otca len preto, ze im budes mavat pred ocami s vysledkami dna testov.
no a si zober, ze budes mat zo sudu, ze si otec a mas teda nejake povinnosti a aj pravo vidiet svoje dieta 🙂 ako prinutis zenu, ktora ta nechce ani vidiet a bavit sa s tebou, aby ti umoznila stretnutia s malym babom, pri ktorom musi byt aj ona? toto by ma realne zaujimalo, ako toto poriesi sud ;) lebo toto je zalezitost na par rokov, kym bude dieta schopne sa s tebou stretavat same (ak vobec).
ja zacinam mat zase pocit, ze najlepsie co mozes urobit, je dat jej pokoj a nech si to poriesi podla seba, normalne zacinam byt na jej strane...

hajanka
2. jún 2011

@sarzan o co ti vlastne ide? Ty sa zamysli nad sebou!
Clovek sa ti tu snazi poradit a pomoct a ty ho zato este zvezies! Nebudem ti tu nadavat, ale mam sto chuti!
Som si myslela ze si normalny chlap, ale teraz sa tej tvojej byvalej ani necudujem!
... a mimochodom, sudnu sien vobec nepozeram, nemam cas na take hluposti. Ani toto uz nemam chut citat.

ela2710
2. jún 2011

@siskaa presne to som sa mu snazila vysvetlit, dna testy su mu uplne na figu borovu ak ona neodsuhlasi zapis do rodneho listu ta on nemoze nic, akurat cez sud, ale ak ma ona veazny dovod, pre ktory sa s nim stretavat nechce, a je naozaj vazny a povie ho pred sudom a ten jej ho uzna, tak tiez nic nevyriesi, mne sa zda, ze ak je tato diskusia prravdiva, tak je za ich rozchodom nieco totalne hnusne z jeho strany...a aj ja zacinam byt na jej strane, pretoze to co tu on vsetko popisal nedava zmysel
@hajanka precitaj si vsetky jeho prispevky a pochopis, ze je to loz, nedava to zmysel, zavadza a klame, v jednom prispevku tvrdi to, v druhom zas ono, teda uzas 😠 skace tu do kazdej maminky, je to trapne, najskor prosi o radu a potom sa do druhych navaza, dufam, ze admini tuto nezmyselnu diskusiu zavru, lebo z jeho strany su len sarkasticke a utocne poznamky 😖

siskaa
3. jún 2011

@ela2710 moze to byt cele pravda a chalan nevie, co ma robit, kedze druha strana absolutne nekomunikuje. tak aj on skace a zvazuje kazdu moznu alternativu vyvoja situacie. ale z vlastnej skusenosti viem, ze prave v nom moze byt najvacsia chyba, v jeho povahe a v tom, co urobil. zeny nie su ziadne chudinky, ktore sa priplazia po porode kvoli alimentom za otcom svojho dietata, ako si to chlapi mylne myslia 🙂 mne je tej baby velmi luto :( lebo jej robi zo zivota peklo uz len tym, ze jej neda pokoj, aj ked je na rizikovom a pravdepodobne pokoj nebude mat ani po porode. a to si on v tej svojej obmedzenej hlave ani nevie predstavit ake to je, ked sa zena nemoze tesit z tehotenstva a potom z babatka, lebo ho mala so sebeckym chlapom, ktory jej robi nervy, lebo myslel vzdy len sam na seba :(

hajanka
3. jún 2011

@siskaa ... a presne z toho dovodu mozno nechce aby bol vlastne octom (zapisanym v RL). Takto nebude musiet riesit styk otca s dietatom (hadky a dohadovanie a tahacky po sudoch) a on nebude mat vlastne ziadne pravo ho ani vidiet, starat a prispievat na vyzivu, ale bude s malickym sama (mozno) a bude mat pokoj 🙂

hajanka
3. jún 2011

Este, citujem sarzana z vedlajsej temy: "proste jej už tikali hodiny a aha sak chalan robi vo velkej firme,na vyzivne bude chapes..." a v inej vedlajsej teme pise jednej mamicke: "200e mu dali dost...si vyrataj kolko ta vyjde male mesacne-to si potom od tych dvesto odrataj-nemas to dost na tu vybavicku a pre seba? ved ho financuje len on"

tak chvali sa, ze robi vo velkej firme tak asi ma dost penazi, ale decku by 200e nedal! Chapete?

ela2710
3. jún 2011

@hajanka je to klamar, vravela som ti, ze sam nevie co pise, prekruca veci, podla mna ziadna ex ani dieta nie je, zrejme sa tu dalsi blazon dobre bavi. 😠 neverim mu, ze pise pravdu, lebo teraz som si znovu precitala vsetky prispevky vo vsetkym 4 temach kam pisal a teda zamotal sa do svojich klamstiev riadne

sarzan
autor
3. jún 2011

@siskaa tam mas trochu mylne informacie-otcovstvo ked podpises na matrike si v rl a mas to to iste ako ked to pojde cez sud-su dve moznosti

sarzan
autor
3. jún 2011

@hajanka ved nemusis reagovat-ja som ta nenutil

sarzan
autor
3. jún 2011

ja som vedel,že sa to zvrhne a vyjdem z toho ako čurák..nechajme to už tak-vdaka za reakcie

irriss
3. jún 2011

@sarzan
Kdyz jsi to vedel, jak sam pises...proc jsi riskoval?
Myslim si, ze jsi prohral i diky svemu "slovniku"...Tebou vybrane "jmeno", kterym si sam sebe "obohatil" bych brala jako tecku.Pokud prijdes a budes mit trapeni, nikdo se nebude branit tomu, aby Ti pomohl ci dal odpoved...
Pokud je Tve chovani zde - totozne s chovanim v pritomnosti maminky "Tveho " ditete, dost dobre rozumim postoji , ktere budouci maminka zaujala. Mozna prehodnotila zivotni hodnoty a tim padem Tvuj pad je tak "bolestivy"... 😉

hajanka
3. jún 2011

@sarzan mas pravdu, zbytocne som tebou premrhala cas a uz sa k tomu nebudem vracat. Chcela som ti poradit, s najlepsou volou ti pomoct. Nechapem naco si otvaral diskusiu, ked o rady nestojis a este sa nam vysmievas.
Admini, prosim, uzavrite tuto temu.

siskaa
3. jún 2011

@sarzan lenze ked na matrike nebudes s matkou dietata, ktora prehlasi, ze si otec dietata a matrikarka ta vyzve na suhlas s otcovstvom tak si mimo hry 🙂 takze zbytocne budes mat vysledky dna, ze si otec, ked matka pojde sama na matriku, resp. ked ona nebude suhlasit, ze si otec. takze ti zostava jedine sud, akurat tak usetris cas a mozno nejake peniaze. to mas to iste ako keby matka isla sama na martiku a chcela zapisat otca svojho dietata alebo by tam prisla s muzom, o ktorom by tvrdila, ze je otec a on by to poprel, tiez by ho nezapisali do rl 🙂

osobne si myslim, ze si z tych muzov, ktory len su otcami len na papieri a verbalne, ale kazdodennu lasku a starostlivost by sa dietatu dostalo len od matky, ty si to vsetko predstavujes velmi jednoducho a tvoja byvala si to dobre uvedomuje, preto ta zo vsetkeho chce vynechat, tak sa s tym zmier a nechaj ju zit zivot, aky si sama vybrala a svojmu dietatu tiez, ma na to ako matka pravo ;)

nibiru
3. jún 2011

@sarzan no lenze anonymny test ti bude na nic sud ti ho neuzna a ano DNA testy stoja cez 500€ samozrejme ak ich nariadi sud taketo natahovanie moze trvat aj 2r.plati ich ten ktory testy prehra a samozrejme potom sud urci vyzivovaciu povinnost aj spatne od narodenia dietata.takze darmo sa budes ohanat anonymnymi testami tie nemaju ani najmensiu vahu a nikto na ich zaklade neurci otcovstvo a tiez by som chcela vediet ako odoberes dietatu vzorku ked ta matka k nemu nepusti ak ona nebude chciet tak ta do rod.litu nezapise a neostane ti nic ine len na ten sud ist a cim skor tym lepsie lebo ak budes cakat o rok,dva 😖 ked ho aj prehra tak si testy zaplati s tvojho vyzivneho.

peepka
3. jún 2011

satku

sarzan
autor
4. jún 2011

@nibiru mas pravdu...dam to na sud? ale co mam dat na sud ked chcem testy?