Ahojte, užívate prosím niekto Collagen? aký je podľa Vás najlepší? oplatí sa to brať? alebo je to iba marketingový ťah? ďakujem za rady
Prokloub visen z global
tiez som rozmyslala, ze si kupim nejaky na plet, ale kedze nie su ziadne vyskumy, ktore by realne dokazovali, ze to pomaha, tak som sa na to nakoniec vykaslala. vraj v mysiach to zostane dva tyzdne, takze aj keby to malo ucinok, tak to uz treba brat do konca zivota.
Mám pre Vás veľmi kvalitný kolagén ktorý je len na prírodnej báze je morský a hovädzí a je to kúra ktorá pri pravidelnom užívaní zlepší pohyb. aparát a skrášli pokožku , vlasy aj nechty, lebo regenerácia je lepšia z vnútra ako zvonku. Rada poviem viac ....môj mobil 0915 439 105 stačí sa ozvať cez sms ozvem sa. Želám krásny deň. Miška
@rucka77 ano, je to uplne jedno, ci si kupis zlaty alebo cierny zeen collagen. Rozdiel medzi nimi je len v chuti a v zlozeni. Zlaty ma citronovu prichut a obsahuje vitamin C, zinok a kyselinu hyaluronovu a ten cierny je bez prichute a je to cisty morsky kolagen.
No ja by som si chcela kúpiť to zeenko aj s vitaminom c to je ten zlatý. Ak ho tu niektorá užívate, tak na čo vám najviac pomohol
@liesik ano, ten zlaty obsahuje aj vitamin C. Mne pomohol na cele telo, menej ma klby bolia, mam krajsie vlasy, nechty a dokonca aj strie mi trosku zmizlo, comu som neskutocne rada, lebo strie ma hlavne v lete dost trapi😕
@anna_maria1 fakt ti pomohol aj na strie? čo nejak zbledli? Ako to by bol môj splnený sen ak by boli menej viditeľné. Som nevedela, že môže mať kolagén aj takéto účinky
@klaudi31 ano, aj na strie mi pomohol. Odkedy ho uzivam tak som si vsimla, ze jednoducho strie mi nie je az tak velmi vidiet. Heeej, ako keby vybledli. Vyskusaj, ked budes o tom len pisat a nevyskusas, tak nikdy nebudes vediet, ci ti zmiznu alebo nee.
No tak to isto vyskúšam, keďže sa mi teda vôbec nepáčia :( Môžem sa ťa spýtať, odkiaľ si ho objednávaš? Kde proste víde teda najlepšie
@klaudi31 vies co, ja si ho najcastejsie objednavam priamo z ich stranky, maju rovnaku cenu ako aj inde a pritom maju este aj dopravu zadarmo, takze mne to od nich najviac vyhovuje.
@anna_maria1 ja to tiež riešim priamo cez nich, už som si tak nejak zvykla a s dodávkami som veru ešte žiadny problém nemala. inak zaujímalo by ma, či ste niektorá vyskúšali aj iný kolagén, ktorý vám možno teda nesadol alebo ste sa priamo rozhodli len pre tento
Mne kolagen odporucila kardiologicka tak viete mi poradit aky?
@filory myslim si, ze sa tu isto najdu zeny, ktore viacej kolagenov poskusali, pokial si nasli ten pravy, ktory im najviac vyhovuje. No ja k nim nepatrim, kedze iny som neuzivala. Mne hned poradila kamaratka tento a odkedy som si prve balenie kupila, tak si ho stale kupujem, lebo mi vyhovuje🙂
@amanda7001 a povedala ti, ci si mas zakupit morsky alebo nejaky iny kolagen? Lebo ak morsky, tak odporucam Zeen Collagen - ten je velmi dobry😉🙂
@anna_maria1 aj ja som si ho zaovážila a také malinké baby vlásky mi po ňom začali rásť, taká som nadšená
@win_gi to fakt a ako dlho ho uzivas? Kedy ti tie vlasky zacali rast. Ja by som potrebovala aj zahustit, myslis, ze by mi aj na to pomohol?
@win_gi super, tak to som rada, ze ti pomaha a ze ti vyhovuje😉😍
Ahojte zienky, ak hladate fakt skvely a ucinny kolagen, tak vam odpurcam tento, osobná skúsenosť, a nie len moje ale viacerých s okolia. Obsahuje iba prírodné látky, ziadne konzervanty, bez GMO.. obsahuje aj vitamin C a tym, ze je tekuty, vstrebava sa ihned do krvy. Dám každej ruku do ohna, ze pomôze...po tyzdni viditelné výsledky. Nie kazdemu pasne chut, ale účinok je zaručeny.😍 s radostou vam poskytnem co najviac info v sukromnej správe.
ja odporučam Collagen Gold - hydrolyzovaný kolagén (hovädzí) alebo Collagen Premium - hydrolyzovaný rybací kolagén (ryby,mäkkýše) inak prezívaný morský :D každému podla chuti a k tomu Collagen Complex Type II – Kolagénový komplex typu II od namaximum slovenská stránka ceny bezkonkurenčné je to typ doplnkov ktoré treba brať denne a celoročne ako vitaminy a minerály aby to malo zmysel 🙂
siroke spektrum kolagenov na trhu nam zenam umoznuje spravne sa rozhodnut. premysliet si, do ktoreho typu by sme isli, ktory by sme uzivali a ktory by nam vyhovoval. mne najviac vyhovuje ZEEN Collagen Gold. je v práskovej forme, takze sa super vstrebava. dokonca je s primesou vitaminu C a kyseliny hyaluronovej a zinku 🙂
@uhgara presne aj ja ho uzivam 🙂 akoze na zaciatku som mala aj problem s tym, ze ktory si vybrat, kedze je toho na trhu vela. ale bola som v tej partii, kde kamosky brali len jeden a tak sa to ku mne dostalo, ze predsa nerozbijem aj ja partiu nejakym inym 🙂 ale nie, samozrejme som si nechala poradit, aky je na co dobry, co obsahuje, ako sa moze uzivat, a super.
Ahojte, strašne veľa sa tu popísalo o kolagéne a jeho účinkoch. Naštudovala som si o tom a rozhodla som sa podeliť o informácie. Takže v krátkosti. Štúdie preukázali, že kolagén je účinný, ale aby ho organizmus dokázal vstrebať, mal by byť čistý, t.j nie obohatený ďalšími vitamínmi (vitamín C, kyselina hyalurónová alebo napr. zinok), nakoľko to znižuje jeho vstrebateľnosť. Platí to aj pre vitamín C, ktorý jeho vstrebateľnosť podporuje, ale je lepšie ho užívať samostatne. Takže menej je viac. Čo sa týka vstrebateľnosti, vraj je štúdiami preukázané, že rybí je vstrebateľnejší lepšie a teda aj pri menšom množstve je účinok akoby vyšší ako napr. pri hovädzom. Tiež formy kolagénu sú rôzne - tabletky, prášok a tekuté. Tabletková forma vyžaduje pridanie ďalších látok a tekutá zase konzervanty, takže prášková z toho vychádza asi s ohľadom na požadovanú čistotu najlepšie. Čo sa týka množstva, tak z naštudovaného mi vyplýva, že čím vyšší vek, tým je vhodnejšie užívať väčšie množstvo. Odporúčané je 3000 mg (vek do 50-tky) - 10 000 mg. Mladý organizmus kolagén tvorí vo vyššej miere a teda navyše dokáže prijať len určité množstvo. Starší organizmus vytvára menšie množstvo kolagénu a teda dokáže viac prijať v náhradnej forme. A ešte, kolagénu je viac typov. Niektoré sú zamerané viac na kĺby a iné aj na vlasy, pokožku, nechty. Mne z toho vyšlo, že ako najlepšie je zvoliť kombináciu, t.j kolagén ktorý obsahuje kolagén typ I, II. aj III. Snažila som sa zhrnúť najdôležitejšie informácie a pre tých, čo chcú vedieť viac, prečítajte si napr. https://fitnessrevolution.sk/najlepsi-kolagen/
Zabudla som ešte dôležitú informáciu a to vhodnosť dlhodobejšieho užívania. Z rôznych článkov som sa dozvedela, že vhodné je užívať 2 - 3 mesiace denne a potom pauza 2- 3 mesiace a takto opakovať. Účinok sa neprejaví hneď, ako tu niektoré píšete, ale je to beh na dlhšie trate 🙂 Najskôr po niekoľkých týždňoch užívania (4 - 8 týždňov).
To si tu pekne vypisala pre tie, ktore mozno nevedia a stracaju sa v tych informaciach. Je teda na kazdeho uvazeni, aky kolagen si vyberie, kedze je ich vela na trhu. Napriklad o benefitoch kolagenu som nevedela, az kym mi o nich nepovedala kamoska. No a tak som sa dostala ku Zeen collagen a mne vyhovuje 🙂
No to je ale práve kolagén, ktorý nie je čistý. Má síce dosť vysoký obsah kolagénu ( 7200 mg) , ale aj pridané zložky ako zinok, vitamín C a kyselinu hyaluronovu, čím je vstrebatelnosť kolagénu podľa štúdií horšia. Navyše je pomerne drahý.
a je jedno, ktorý si kúpim?