icon

Aký je podľa vašich skúseností život pri mori?

6. mar 2020

Dokázali ste niekto urobiť veľkú životnú zmenu a presťahovali ste sa s rodinou k moru?
Ak áno, tak kam? A neľutujete?

Strana
z3
0silvia0
2. máj 2020

@fatinn a je nieco, co ti na Slovensku vyslovene vadi, ak si tu uz dlhsie?

fatinn
Autor odpoveď zmazal
fatinn
Autor odpoveď zmazal
fatinn
2. máj 2020

@0silvia0 zle som to prečítala pardon 🤦‍♀️😄 na Slovensku co mi vadi? Neviem ci vyslovene, ale ľudia sú tu nervoznejsi, podrazdenejsi, nevludnejsi..tam naopak.. ako som spomínala niesom zástanca dlhých zim, takže dávam prednosť teplu..A nechcem, aby to vyznievalo, že mi niečo vadí na Slovensku.. Jednoducho od kedy si pamätám tak ma to tiahlo do juznejsich krajín, cítim sa tam viac doma..tu pociťujem tú chvíľu co sme tu, že tu nemáme toľko možností co robiť ako tam..

lujza123
3. máj 2020

Žila som nejakú dobu v španielsku a vypadla by som okamžite a bez váhania. Trcim tu na SK iba koli tomu aby mohla byť dcéra s jej otcom, keby ale ex nemá záujem o dieťa tak by som šla okamžite preč.
Mne sa práveže more vôbec nezunovalo, jasne človek keď tam zije sa nepotrebuje denne vyvalovat na plazi, skôr som si šla zaplávať, okúpať sa bez lehnenia a opalovania. Ked už sedieť na plazi tak skôr večer s vínom.
Zima mi nechýbala ani náhodou, teplo mi nikdy nevadilo ja celkom dobre znášam horúčavy, nikdy som nedostala upal a málokedy sa mi spali na slnku koža. Proste som juzansky typ takže pre mna v tomto smere paráda.
Co si človek zvykne niekde inde je asi vecou povahy, niekto okamžite a niekto nikdy.
Každopádne si myslím ze ak po niečom človek túži treba to vyskúšať ked je ta možnosť, naši rodicia ju nemali, keď chceli odísť (utiecť) už nebolo cesty späť.

autor
4. máj 2020

@lujza123 A kde v Španielsku ste žili?

autor
4. máj 2020

@fatinn Super, že sa Vám podarilo splniť si sen 🙂

angelinja
4. máj 2020

@fatinn vies ja simyslim ze to je proste genetikou..ved cim ides na sever tym su ludia uzavrenejsi a vaznejsi...mame to zakodovane geneticky...mylsim ze aj preto lebo clovek pri mori blizsie k rovniku v podstate moze spat vonku cely rok...nepotreboval nejako moc "prezivat" a drat sa..neivem ci chapes co myslim...clovek si tam viac dokazal uzit zivot..saozrejme je to sposobene aj -Deckom..toto nie su vymysly aelbo blbosti to je proste fakt...je to chemia

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
igorespana
Autor odpoveď zmazal
igorespana
23. feb 2021

Máme 4 deti a presťahovanie k moru je paráda. Žili sme na Mallorke pár rokov, posledné tri roky sme v Andalúzi v Malage. Ak nam chýba sneh stačí isť hodinu a pol autom a Sierra Nevada 🙂 No v zime žiadne fusaky, rukavice atd.. Som vegetarián, zelenina ovocie celý rok z trhu za smiešne ceny oproti SK, výhody pre rodiny s viac než troma deťmi - neplatíš DPH pri nákupe. Deti su hravé, otvorené detské. Ako rodina mame na seba čas stále.
Nemenil by som a aj na priatelov a známych zo slovenska mate viac času ako to bolo v BA, zili sme v starom meste a ,, navstevy,, sme namali lebo vsetci sa niekam ponahlali, sem si pridu oddychnut. Dalsi benefit je jazyk, je skvele ze nase deti vedia alebo sa ucia spanielsky( na mallorke to bolo aj katalansky) francuzsky, anglicky, slovensky s nami.
Dolezite je s kym idete zit k moru ci do inej krajiny. Zly partner vam znechuti akekolvek miesto. Zazil som krasne 4 roky v nasom byte v BA v starom meste, horsky park denne, trh na jakubaku, vecer v KCčku etc... Ale more a afrika 150km, Granada, Sevilla, Malaga, Cadiz, flamenco, usmiaty ludia pokoj a slnko. Takze za mna palec hore.

autor
23. feb 2021

@igorespana Ďakujem za tip, pogooglim 😍

igorespana
23. feb 2021

... rad poradim pomôžem, je to aj moja praca 🙂

ksenzy1
16. aug 2023

@igorespana ahoj,nevies prosim Ta kolko zarobi zdravotna sestra v Andaluzii,kludne aj ine mesta.Googlim,pozeram,naslo mi iba take rozmedzie od-do v Spanielsku,co je dost siroky pojem,nic konkretne. Dakujem pekne za odpoved.

malena
2. okt 2024

@aylinn francúzsky jazyk patrí medzi svetové jazyky

majka2
2. okt 2024

Ja vás čo žijete v zahraničí obdivujem že ste mali na to gule odísť keď som bola mladučká a nemala som rodinu chcela som odísť s kamoškou preč ale nemohla som dochovavala som staré mamy nedalo sa to. Terez mám 40 a 5 deti vekoko 17,15,9,4,3 neviem si to predstaviť ako by sa to dalo zvládnuť. Z manželom milujeme Taliansko už sme rozmýšľali že sa tam aj odstahujeme a začneme podnikať Výroba pečiva lebo teda večne keď sme na dovolenke tam pečivo je hrozne strašne tvrdé. Muž by aj šiel ale ja mám akýsi strach že človek je na tie starý plus decká ako by si zvykli podalsie nepoznáme ich zákony ako je to s podnikaním. Preto ja vás obdivujem a skla am sa že ste to zvládli a zvladate.

Strana
z3