Aký je správny tringelt pri vysokom účte?
Mali sme kar, vyšlo nás to 1300€ aj nejaké drobné. V kultúrnom dome, jedlo prichystane dopredu objednané u jednej firmy a dvaja čašníci. Boli sme tam 4 hodiny, každému čašníkovi sme dali po 50€ do ruky a potom som ich počula pri cigarete na nás nadávať, aký sme po*any žgrloši. Celkom ma to urazilo, ale nepovedala som o tom manželovi lebo ten by sa nahneval veľmi, podľa mňa to nie je malý peniaz za 4+2 hod práce keď majú plat a navyše ešte o 50€ viac. Aký je podľa vás správny tringelt pri takejto výške uctu?
Dala by som im max po 20eur, ak vobec.
50eur je luxus, ale vidim ze casnici uz fakt nevedia co od dobroty.
Podla mna ste dali slusnu sumu.
bežný tringelt je 10 % z útraty, bez ohľadu na počet ľudí na servise, na pindy zas tak nevidím dôvod
To si im dala až až.
Fakt nechápem, koľko čakali.
Mne keby si takto dala 50 eur len tak, od radosti by som skákala.
Na tvojom mieste, keď si toto počula, si mala prísť k nim a tie peniaze si opýtať naspäť.
50e? To je praveze velmi stedre od vas, a im ak je malo, mali sa lepsie ucit 🙈🙈🙈 hrozna doba toto
Tiež som názoru že 50€ je aj veľa
Ja by som dala maximálne 20€
Akože koľko si predstavujú, plat + 100€
Dala si veľmi slušný tringelt, ľudia si prestávajú vážiť všetkého a chcú viac. Veľmi smutné.
Ak to bol len tringelt (mali popri tom plat), tak je to uplne v pohode (skor nadmieru).
myslím si, že 50€ je veľmi štedré, môžu byť radi. nech idú obsluhovať kráľovkú rodinu keď sa im máli 😉 alebo nech si nájdu lepší job.
My sme mali v lete kar a muž dal len hlavnej casnicke co to s nami aj celé pripravovala 50 eur. Inému nikomu. Aj to bola zhrozená že to nechcela vziať tak to asi nie je zvykom.
No ja si vobec nemyslim, ze to bolo vela. Standardne davame 10%, ak je extra dobry servis, tak cca 15%. Co by pri vasom ucte bolo 130-200€. Rozhodne mali viac prace, ako ked idete 4 do restauracie, kedze vas bolo niekolkonasobne viac.
Ak mali plat este aj tak to je ozaj kralovske.. bezne som.robila.akcie 8 hodin chystala lietala.spratavala obiehala ich jak satelit a zaokruhlili mi ucet hore o 5-6eur.. s velavyznamnym.pohlafom.to je pre Vas.v zivote som to nekomentovala.. boli to proste nevdacni hlupaci.
Podľa mňa to je veľmi štedré, keď som si ako študentka zarábala ako čašníčka, tak som bola rada že mám po akcii 3-4h tringelt 10-15€. Nikdy nebolo viac a obiehala som plnú miestnosť s jednou kolegyňou. Kebyže toto počujem, tak si dojdem peniaze vypýtať naspäť.
50€ tringelt za 6 hodín im je málo ? Nepredpokladám že v kaviarni/reštike by si získali na tringeltoch viac.
Aby som upresnila 4 hodiny, sme tam boli my a 2 hodiny práca pred a po, čiže 6 hodín, hodinovku neviem akú mali, ale viem, že mali a boli to študenti ešte. A mali sme švédske stoly, čiže zobrali taniere keď sme dojedli a doniesli kávu, inak bolo všetko na stoloch. Neviem ja na tých 50€ robim viac ako 4 hodiny za deň, mne to prišlo normálne. Ale pýtam sa lebo možno je to málo
Podla mna si im dala az-az. Odo mna by tolko nedostali. Mladez uz nevie, co od radosti.
Robila som čašníčku v bare 4 roky. Môj plat bol 50 eur za 12 hodín. Áno, je to síce 5 rokov, čo to už nerobím, ale aj tak sa mi za 6 hodín zdá 50 eur dosť veľa 😬
Dávanie tringeltov je síce nepísané pravidlo, ale v dnešnej dobe drahoty už by som skôr povedala, že dobrá vôľa. 50,- Eur si im dala až až. Súhlasím z názorom, že ak sa im nepáčilo mali sa lepšie učiť. Dnes si už ľudia nevážia nič. Niekto by dal max. 20,- Eur a finito.
To ste im aj veľa dali.A ja by som aj svoje povedala kebyže ich počujem. Však je to ich práca za ktorú dostanú ešte aj zaplatené.dnesna mládež by len doma sedela nič nerobila , ale peniaze by chceli.
Tak takýto tringelt nedal ani môj muž na mojej oslave 50 v restike a to nám robili všetko prestieranie obsluha boli sme tam šesť hodín dal každému 20 EUR a vermi robím v restike a také vysoké tringelty ako ste dali vy nikto nedáva
Ja som dala po 50€ čašníčkam. Ale bolo to na našej svadbe kde fŕkali do rána. Vy ste dali za pár hodinový kar až až.
Autorka a dobre si pocula? Ze to na vas patrilo tie kecy? Lebo teda mi to az neuveritelne pride..
@joannita heh, nie sme v usa, ale tak ako aj v inych krajinach, tak aj u nas sa to povazuje za obvykle. Pokial clovek nie je spokojny, tak je ok nedat.
Ja neviem kde vy zeny zijete…podla mna vas najviac drazdi ta suma… uvedomte si, ze bol ucet 1300€ a nie napr 50 za bezny obed pre malu skupinku ludi.
Mám pár karov odkrútených a veru 50 len jednému je bohate, nemáš sa za čo hanbiť. Na tvojom mieste si ešte zoberiem späť, keby som ich počula pindať na moju osobu.
My sme zväčša mali tringelt 10-20 € (a samozrejme plat za odpracované hodiny).
Niekedy tringelt nebol, ani cent naviac nedali. To ma štvalo len ak boli hostia vyslovene nevychovaní, drzí alebo vymýšľali somariny a ešte pindali.

Neviem ci to je malo alebo veľa a niektorým ľuďom nikdy nevyhovieš. Nič si z toho nerob a manželovi nič nehovor, ešte sa zbytočne rozčúli.