Aký je to had?
Ahojte žienky. Potrebujem radu od vás prípadne vašich polovičiek. Problém je v tom že minulý týždeň sme pri našom dome zazreli hada a zdá sa, že sa nám pod ním aj zabýval. Každý deň sa vyhrieva na betónových kockách z ktorých máme chodník okolo domu, no akonáhle sa manžel snaží ku nemu priblížiť, had sa vtiahne pod betónové kocky a odtiaľ nejakou štrbinkou popri tej odvodňovacej fólii niekam pod dom.Hada som už pár dní nevidela, tak som bola trošku kľudnejšia, až do dnes.Dnes som znova kontrolovala, či sa had neukáže a skoro som odpadla, keď som na chodníku zbadala 3 malé hadíky. Manžel ich chytil a postupne ďalšie tri. Mám z toho hrôzu. Netuším koľko háďat sa tam ešte skrýva a ešte väčšiu hrôzu mám z toho, že sú to vretenice- zmije.Vie ich niekto rozoznať? Ja som už dnes celý deň googlila, no žiaľ naozaj netuším, či je to vretenica, alebo užovka hladká. Užovka obyčajná to určite nieje. Tiež budem vďačná za každú radu, ako sa hadov natrvalo zbaviť. Určite chápete moje obavy, nakoľko mám dve deti.Prikladám fotky, na prvej je dospelý had, na druhej háďa, ktoré má približne 18 cm.

Ja si tiež myslím, že to bude skôr tá vretenica... 😢
Uzovka ma po bokoch hlavy dost viditelne a krasne zlte flaky. Tu to nevidim. Ak je to vretenica treba si na niekoho obratit, aby vam to tam istiel odchytit alebo co. Neviem ale, kto sa tym zaobera.
Inak nedavno v telke alebo na nete hovorili ze sa vretenice velmi premnozili ked boli tie horka a stahuju sa aj do ludskych obydli. Podla mna keby ste nanasli na koho sa obratit, ja by som nelenila a zavolala normalne policiu a nech ti poradia co mate robit. Nie je to sranda.
ďakujem vám všetkým za rady, názory a snahu pomôcť a poradiť. Tiež ďakujem maminkám, ktoré mi radili cez spravy, veľmi si to vážim. Dnes sme žiadneho nevideli, ja dúfam, že sa nám ich podarilo vychytať všetky- nasledujúce dni to ukažu. ak nie, určite to budem riešiť ďalej a hladať pomoc .
prosim vas ako sa vam podarilo toho hada chytiť mi s nam sa objavil tento tyžden a dnes večer šiel okolo pieskovyska kde boli deti,skoro som skolabovala
@nikolet_89 vretenica obycajna to tedda nieje vretenica severna sa ako jedina vyskytuje na slovensku

Bohužiaľ si tiež myslím že je to vretenica. Držím palce nech Vám to dobre dopadne a nech už sú fuč