icon

Aký je váš názor na dieťa bez svadby?

13. júl 2020

Ako vnimate nazor mat najprv dieta a svadbu vobec nejako neriesime. Bud bude potom alebo ako prinesie cas

Strana
z5
halienka
14. júl 2020

@nelca84 a ty si myslíš, že ostatní čo sú manželia sú spolu nedobrovoľne a len preto že podpísali nejaký papier? to ale riadne zhadzuješ manželstvo, do manželstva, hlavne dnes už všetci predsa majú možnosť vstupovať dobrovoľne a ak už do neho vstúpili tak verím že dobrovoľne a tým pádom v ňom dobrovoľne aj sú. Či ty teraz keď už si vydatá a máš ten papier, tak si zrazu s mužom nedobrovoľne? A ak už nechcú tak sa rozvedú. To čo udávaš nakoniec, že ste sa po 11 rokoch zobrali, lebo ste to "zrazu" chceli, a predtým ste nechceli, to je ten najdetinskejší dôvod, už je určite lepší aspoň dôvod ten, aby bola žena finančne zabezpečená keby sa niečo stalo, ako to, že vtedy sme nechceli a zrazu sme po 11 rokoch chceli. A to mi nehovor, že sa dieťa nepýta, že prečo má iné meno, mám okolo seba takéto vzťahy a v každom sa v určitom veku dieťa začne na to pýtať. A to je presne to čo nakoniec tie ženy dokope, aby to manželstvo uzavreli + aj to, že po tých rokoch im už začnú dochádzať aj tie materiálne riziká, lebo nikto nemladneme, však. Lebo ak je pre teba manželstvo len papier, tak by si sa nevydávala ani teraz, ale už to zrejme pre teba nejaký význam má, že? A nie ako malé detičky, ktoré si najskôr dupnú nožičkou, že nechcem a potom o 11 rokov si dupnú, že chcem a hotovo, iné dôvody akože nie sú.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
nelca84
14. júl 2020

@halienka nie, pre mňa nie je svadba len papier, ale ani sa nepotrebujem vydať aby som bola zabezpečená, ja som bola zabezpečená aj predtým a pre mňa peniaze nie sú dovod na svadbu. Ale predpokladám, že ty máš vplyvnejšieho alebo veľmi dobre zarábajúceho muža, tak sa ti to oplatilo

lucilaines
14. júl 2020

Ja som jednoznacne odkedy som spoznala terajsieho manzela hovorila, ze najprv svadba a potom mozme zacat hovorit o dietati. Mne uz aj predstava svadby s bruchom je proti srsti. Chcela som proste specatit ten zavazok so svojim muzom len a len preto, aby to bolo iba o nas dvoch, pretoze sa lubime a pretoze to chceme a budeme spolu za kazdych okolnosti. Ak by sa stalo, ze nemozme mat deti, ze budeme mat 10 deti, alebo cokolvek nam zivot prinesie. Proste som si chcela byt na istom, ze tento muz ma chce na cely zivot len a len kvoli mne a nie kvoli tomu, ze som tehotna alebo uz mame spolu styri deti. Ja osobne neviem najst ziadny argument na to, preco by si ma niekto s kym planujem deti nemal chciet zobrat. Akoze vyhovorky, ze to stoji peniaze, organizacia, nepotrebujem papier a neviem co, no kopla by som ho do riti, ked toto su pre neho neprekonatelne prekazky. Samozrejme to plati, ak zena svadbu chce. Jasne, ze su take, ktore ju nechcu, ale uprimne si myslim, ze to je tak 1 z 10, ktore si spokojne ziju s detmi bez sobasa a ostatne keby tu moznost mali, tak uz vyberaju svadobne saty.

halienka
14. júl 2020

@nelca84 no darmo sa to snažíš zvrtnúť a urobiť tu zo mňa zlatokopku, ak si pamätáš hne´d od začiatku som zdôrazňovala viac úplne niečo iné a nie financie, ale o tom, že žena, ktorá si seba váži nepôjde do spolužitia rodenia detí mužovi, ktorý nie je ochotný si ju ani len vziať. Jasné, je tam aj tá materiálna zložka dôležitá, lebo ako som písala, ženy v tomto či si to chcú priznať alebo nie ťahajú za kratší koniec, ale je tam veľmi dôležitá tá psychická zložka, ktorú som už vysvetľovala, a tiež sociálna. A ja verím, že raz to pochopíš ako to myslím 🙂

nelca84
14. júl 2020

@halienka ja to vnímam úplne inak a nie, nikdy som neťahala za kratší koniec

makova333
14. júl 2020

@richardiv nikde nepisem, ze je to inak. Som sice skor za to, aby ked uz sa rozhodneme mat deti, byt zosobaseny, ale nie kazdemu to vyhovuje. A kazdy ma na to svoje dovody. V manzelstve mas ako tak pravne zaruky "majetkove" v partnerstve sa zas nenatahujes dva tri roky s rozvodom. Kazde ma plusy aj minusy. Nedavno sme sa s muzom bavili, ze ak by sme neboli zosobaseni (sme uz dlhe roky), ze ved deti by mali jeho priezvisko. No nemali, mali by moje 😀

petko81
14. júl 2020

Ja som otehotnela po 6 rokov co sme boli spolu. A svadbu sme mali ked mal mali 5 rokov. A nikto to nerisil. Ale zaciatku ano. Sme spolu uz 14 rokov. Mndzelia 2 roky
A nevidim rozdiel. Akurat v priezvisku 😃😃

ckatka
14. júl 2020

Za mňa nie. Nechcem sa "mu" starať o deti, keď ma bude predstavovať ako frajerku...
Brali sme sa po 10 rokoch vzťahu...deti prišli neskôr

mnamko
16. júl 2020

@nelca84 prečo by poberala vdovský len rok,vdovský sa berie pokiaľ deti študujú alebo kým sa druhý krát nevydá,bola som vdova tak viem a viem že ak dieťa študuje vo veku matky 43r.tak už bude brať vdovské stále.Inac ho po skončení školy deti berie zas v dochodku

Strana
z5