icon

Aký máte kuchynský robot?

sednaja
30. máj 2014

Ahojte, zháňam kuchynský robot. Nejaký všestranný. Nech vie vyšľahať piškótu, vymiesiť kysnuté cesto, pomlieť mäso, orechy, mak. To je taký základ, ktorý by mal mať. Hlavne nech má výdrž a cena tak okolo tých 200€ (kľudne aj menej). Aké máte vy doma, viete mi niečo odporučiť?

kaktusik007
1. jún 2014

@sednaja prechadzka pomoze 😀

sednaja
autor
1. jún 2014

@zita19 No, veru, je to o tom, čo človek od prístroja očakáva a aké má požiadavky, na čo ho potrebuje...... ak ma nikto výslovne nepresvedčí, tak už som rozhodnutá pre Bosch, vyhral aj prvenstvo v testoch (aj keď nie ten konkrétny model, ktorý ja chcem), chcela som čo najvyššiu watáž, lebo hlavne kysnuté cesto u nás asi pôjde, kovovú nádobu a mlynček na mäso nech je v cene......tak vyhral u mňa tento model: Bosch MUM54240. Našla som aj super cenu http://www.electroworld.sk/product/do-kuchyne/r... (treba si riadne všímať internetové stránky, lebo niekde je aj o 100€ drahší)
Nie je síce nakoniec celokovový, nemá ani mlynček na mak, ale hlavný účel jeho užitia by mal spĺňať. Tie celokovové sú v oveľa inej cenovej kategórií a sú ešte k tomu takmer bez príslušenstva.

sednaja
autor
1. jún 2014

@kaktusik007 Tááák, ani ju nebolo potrebné, teda ak ma niekto nepresvedčí o tom, že pre moje potreby je vhodnejší iný typ, tak som si vybrala Bosch MUM54240. Dúfam, že bude aj mňa poslúchať tak, ako poslúcha desiatky iných užívateľov a ako o ňom hovorili v testoch 😉

kaktusik007
2. jún 2014

@sednaja hlavne si kup taky, aby sa ti aj pacil... ja mam ten moj na linke stale a som spokojna - prislusenstvo mam v sufliku. Myslim, ze budes spokojna 🙂 Mne osobne sa tato 5tkova rada nepaci, ale to je iba a iba otazka dizajnu 🙂 funkcne je to vlastne plus minus vsetko rovnake 🙂
a od electroworld mam viac veci 🙂 takze aj eshop mas schvaleny a doporuceny 😀 😀 😀
daj potom vediet, ked napecies buchty 🙂

sednaja
autor
2. jún 2014

@kaktusik007 Mne to dizajnovo príde na jedno kopyto a tiež sa chystám ho mať nonstop na linke........ hľadala som rozdiel medzi 4 a 5-kovovou radou a našla som iba to, že 5-ka má viac watov, tak preto si vyberám ju. Ešte som písala do bosch, lebo majú 3 takmer rovnaké modely, tak uvidím aký rozdiel mi medzi nimi odpíšu a potom objednám, ozvem sa 😉

sednaja
autor
2. jún 2014

@kaktusik007 Ahoj, ešte raz ťa vyruším. Mám teda vyhliadnutý model, ale je ešte o jeden drahší s tým, že má automatické navíjanie káblu, tak sa ťa chcem opýtať, aký je systém káblu na tvojom modeli. Teda či sa oplatí priplatiť za to navíjanie, alebo je zbytočné.

kaktusik007
2. jún 2014

@sednaja ja mam kabel vytiahnuty iba tak, aby som s nim vedela sa presunut par cm po linke (zvysok mam navynuty vnutri) a kabel ako taky mam len tak "pohodeny" za robotom... mne nejako to navijanie tam fakt nechyba.

sednaja
autor
2. jún 2014

@kaktusik007 Už to je - objednávka je poslaná 😉 .....si predstav , že na tom elektro-worde dnes už stojí tá mašinka o 10€ viac ako včera.......ale nakoniec ma manžel nahovoril na to navíjanie káblu, takže tento model (za túto cenu+ poštovné) http://najtovar.sk/domace-spotrebice/male-kuchy... koncom týždňa by mal doraziť, tak keď dačo budem kuchtiť, dám ti vedieť ako to dopadlo. Teším sa o to viac, že nám zdochol ručný mixér a už niekoľko týždňov miesim kysnuté cesto rukou 😝

kaktusik007
2. jún 2014

@sednaja tak super 🙂 potom aspon foto kolacov pridaj - uz ked nebudem moct ochutnat osobne 😀 😀 😀

zita19
2. jún 2014

@sednaja Myslim, ze si dobre vybrala. Dolezite nie je ci ma kovovy obal ale ako je na tom vo vnutri. Myslim si, ze vnutro je vsade rovnake. A nech ma take funkcie, ktore skutocne potrevujes.
Nech ti sluzi dobre a dlhe roky a nech sa len fajnove veci v nom urobia 😉

sednaja
autor
3. jún 2014

@zita19 Ďakujem pekne 😉

aaluska
24. okt 2014

Ahoj, ja zasa uvažujem o predaji Bosch MUM 4880. Kúpila som ho v máji na chalupu, ale nás je veľa a nám jednoducho nestačí...

aaliyah
17. nov 2014

prosím vas neviete aky je tento kuchyn.robot http://kuchynske-roboty.heureka.sk/sencor-stm-3... lebo sa rozhodujem medzi týmto lacnejším SENCOR alebo radšej kupiť volaký drahší BOSCH

gretocka
17. nov 2014

Mam Bosch a som spokojna nadmieru, da sa vyskladat nastavce ake potrebujes

carmmen
19. nov 2014

Ja mam Bosh dokupila som vsakovake nastavce a som spokojna. Mam ho uz dva roky a super. Vyborny pomocnik

hooper
11. dec 2015

Ahojte. Už je to staršia diskusia, ale aj tak sa chcem opýtať či nemá niekto náhodou ten nový Sencor Pastels.

monnaa
25. feb 2016

@sednaja ahojky, chcela by som sa spýtať, ako si spokojná s robotom Bosch mum54240 ? Uvažujem o ňom aj ja ......má aj strúhadlo na zemiaky ? Ďakujem moc

sednaja
autor
25. feb 2016

@monnaa ahoj,mam ho uz asi dva roky a som s nim max spokojna...mozno je od vtedy aj nieco novsie. Zakladna sada struhadlo na zemiaky neobsahuje. Je to okruhla planzeta,ktora sa nasadi na tu cast masinky,ktora kraja zeleninu, na tom kotuciku,na zemiaky,robim aj struhanku,takze netreba zbytocne vyhadzovat peniaze za original pridavnu cast na struhanku. Musis popozerat na nete,su brutalne rozdiely cien, ja som kupila za 10€. Dobre je dokupit si aj este jednu misku,ak robievas piskotove cesto. Plastova staci,15€, nerezova stoji az 50€.….. Tie casti,co dokupujes su dost drahe.

monnaa
25. feb 2016

@sednaja Ďakujem moc, takže si dokupovala to strúhadlo na zemiaky ( 10 eur ) a plastovú misku ? To by nebola až taká tragédia ..... Ja sa bez strúhadla nepohnem kvôli haluškám a plackám 🙂

sednaja
autor
26. feb 2016

@monnaa ta planzeta na zemiaky je super vec a miska byt nemusi,ale u nas ma caste vyuzitie...niekedy mi napr. v jednej kysne cesto a v druhej slaham nieco ine...prip.pri piskotovom ceste na bielka....kedysi som vsak vyslahane cesto prekladala do inej misy,tuto umyla a pokracovala,ale pride mi to pohodlnejsie s dvoma. Ta plastova uplne staci,je pevna. My sme dokupovali iste aj kotuciky na mletie masa. Stredna velkost je v baleni a my sme dokupili sadu vacsieho a mensieho spolu za 11 €....na inej stranke som videla za 25€, tak treba davat pozor....nie je to vsak nevyhnutne....planovali sme robit klobasy,tak preto sme to kupovali (nakoniec sme ich nerobili)...ale ten najmensi vyuzivam na pretlacanie/mletie uvarenych zemiakov..no mozno by stacil aj ten stredny,co je v orig.baleni...existuje aj zoznam,co vsetko sa da prikupit,tak sama usudis,co ti je potrebne.....je pri tom krajac na jemne a hrubsie rezanceky,no nie je napr.na kolieska,tak to by mozno niekomu chybalo...ja som dokupovala len tu misu,struhac na zemiaky a tie kotuciky,ktore neboli nevyhnutne

monnaa
26. feb 2016

@sednaja ešte raz veľká vďaka za super rady 🙂

alezbet
26. feb 2016
Používateľ alezbet je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od alezbet.

mate niekto viacero spotrebicov bosch?

slivka11
26. feb 2016
Používateľ slivka11 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od slivka11.

@alezbet ano mame 🙂

alezbet
26. feb 2016
Používateľ alezbet je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od alezbet.

@slivka11 a si so vsetkymi spokojna?

palesandra
29. feb 2016

@sednaja ahojte, akurat vyberam robot. chcem ho hlavne vyuzivat na rezanie zeleniny a halusky a slahanie piskot... Svokra ma starsi model MUM, je dobry, ale mne pripada hrozne komplikovane to skladanie jednotlivych casti...no kym to povyberam zo skrinky a poskladam, tak zemieky na halusky uz mozem mat posuchane aj rucne ..a k tomu este to umyvat...muz silou mocou chce ten bosch, novsi model...ze je to vsetko v jednom...ale moja mama ma krajac na zeleninu taky co je len misa a hadzes z hora a len si vymenim hore nadstavec a mam to...a ziadne roboty okolo toho..tak rozmyslam ze by som kupila aj dva roboty... k tomu mi treba aj rucny mixer...tak asi zoberiem rovno aj s misou...ako vam pripada ta komplikovanost na tom robote? ja ho monutjem raz za rok, tak mam v tom gulas...

sednaja
autor
29. feb 2016

@palesandra velmi nerozumiem,naco su ti dva roboty......ale k veci.... Ked som si zakladala domacnost,vsetkym som povedala,nech mi nijake spotrebice nekupuju,ze si kupim vsetko v jednom....tak aj je,mam iba tento robot a ponorny mixer..,.este,ked som bola slobodna,tak mi bracho kupil V-krajac,tak ten pouzivam raz za rok na hranolky,prip.na okruhle rezanie zeleniny (napr.pri robeni calamady)..ale inak ziaden rucny mixer,mlynceky,sekace,nic.
Zostavovanie toho robota sa zda byt komplikovane len preto,lebo kazda cast ide na inu stranu a inu rychlost,je to taky mini transformer.,dost dlho som ho pouzivala s navodom,no pri castom pouzivani som do toho prisla a teraz na nom struham aj 2 zemiaky....rucne mi to ide pomaly a na nervy. Je super,vyslaha aj jedine vajicko,co zabezpecuje miska svojim tvarom. Ale co sa zeleniny tyka,mozno ta sklamem,lebo priamo v sade su len 2 kotuce,na tenke a hrubsie rezance..,na okruhle tvary,hranolky,ci zemiakove placky si musis dokupit,pocitaj okolo 10€/kus. Jeden robot je aj s troma planzetami,ale je neadekvatne drahsi (aspon to tak bolo). Mozno by nebolo od veci poobzerat sa po masine,ktora ma tych kotucov uz v cene viac,aby si neplatila za nieco,co nevyuzijes (masovy mlyncek,odstavovac citrusov,vysoka nadoba na mixovanie) a zaroven tam nebudes mat to,co potrebujes

monnaa
29. feb 2016

@sednaja ja keď teraz pozerám ten Bosh mum 54240 cez heureku, tak je tam vo výbave aj mlynček na mäso + odšťavovač, ty toto nemáš vo výbave ? A ešte som sa chcela spýtať, či postrúha aj kapustu ( to dosť využívam ) Ďakujem

Tu je link:

http://kuchynske-roboty.heureka.sk/bosch-mum-54...

sednaja
autor
29. feb 2016

@monnaa skus mrknut ine cislo,iny typ,lebo v tejto sade je navyse jedna planzeta navyse,ci to nie je kvoli nej predrazene,lebo kedysi to tak bolo,ze osobitne planzeta vysla lacnejsie. Inak ja kupujem kapustu na nakladanie uz nastruhanu a ak to potrebujem na ine,napr na calamadu,ci bezne na jednorazovy salat,tak to krajam na rucnom V-krajaci, na kapustu potrebujes planzetu,ktora kraja platky a tu treba dokupit (pri type,ktoreho si dala link,je to ta tretia),ale nepride mi to prakticke,pretoze by si ju musela nakrajat na uzko,aby presla cez otvor,to ma vyuzirie mozno tak na kolieska uhorky,mrkvu..........mlyncek na maso je standardna vybava,tusim som ti spominala aj tie kotuciky navyse,co som si prikupovala..... A pozor,to nie je odstavovac,to,na co sa pytas,to je iba lis na citrusy, t.j. citrony,pomarance,grepy.....pre mna nepotrebny,vyuzili sme asi 2x,ked sme odstavovali prebytocne pomarance na stavu,inak kvoli jednemu citronu do caju sa to neoplati rozkladat

monnaa
29. feb 2016

@sednaja a ty teda nemáš tento robot, čo som dala link ? Kapustu často strúham na starom robote hlavne červenú ( ku masu dusím ) , na kvasenie bielu to nie, to kupujeme už nastrúhanú. Inak v tom linku je uvedené, že má mať aj lis na citrusy aj odšťavovač. Nie že by som ten odšťavovač až tak nutne potrebovala, ale zíde sa. Najdôležitejšie je pre mňa to strúhadlo na kapustu, mrkvu, jablká , zemiaky ( čo si teda dokúpim) , výbava na cesto a mixér s výkonom 900 W.

Už som mala tento Bosh MUM 54240 vyhliadnutý, dokonca som už chcela dnes aj obnejdnať, ale teraz som akási zmätená z toho

sednaja
autor
1. mar 2016

@monnaa Buď je to tam blbo napísané, alebo si to ty nepochopila správne, ale na 100% k tomu robotu NIE je odšťavovač - dokonca si ani nie som istá, či sa vôbec dá dokupiť........roboty Bosh Mum 5 sú asi 5 typov, odlišujú sa v maličkostiach, v jednom je navyše ten kotúč na zeleninu, druhý má samonavíjaciu šnúru, tretí ju má na manuálny návin a pod. , ktorý presne mám ja ti neviem povedať, nepamätám si to označenie, skús pozrieť tu trošku vyššie v diskusii, či som to nespomínala ......môj je sivo-striebornej farby, s automat. navíjaním káblu a v zákl. sade som mala 2 kotúče zeleniny (ten s troma bol o 50€ drahší, pričom samotný kotúč sa dal kúpiť za 10€) ...........inak, pri mixére veľmi nie je dôležitý len výkon.....keď si mrkneš tie profesionálne značky, tak ani zďaleka nemajú 900w ......vo všeobecnosti je však značka Bosch na tieto roboty dobrá, jednotlivé typy sú odlišené fakt len drobnosťami...........ale zdá sa mi, že jeden z nich nemal mlynček na mäso, tak pozorne čítaj a pozeraj obrázky a to nielen na heureke, ale aj na samotnej stránke predajcu, prípadne ja som písala aj samotnému výrobcovi, môžem mrknúť mail...