Aký máte kuchynský robot?
Ahojte, zháňam kuchynský robot. Nejaký všestranný. Nech vie vyšľahať piškótu, vymiesiť kysnuté cesto, pomlieť mäso, orechy, mak. To je taký základ, ktorý by mal mať. Hlavne nech má výdrž a cena tak okolo tých 200€ (kľudne aj menej). Aké máte vy doma, viete mi niečo odporučiť?
@sednaja ešte az veľká vďaka za Tvoj čas. Teraz som ešte raz prešla túto diskusiu z r. 2014, tak najskôr si si chcela objednať ten Bosh MUM 54240 ( čo chcem teraz ja ) ale nakoniec si si obednala iný typ ako spomínaš vyššie ( MUM 65Z40 ) , to som si už nevšimla, preto tam boli asi tie diskrepancie medzi funkciami . Ale podstata je asi rovnaká, pozerala som o tom robote 54240 aj na viacerých stránkach nielen na heureke , má veľa pozitívnych recenzií , tak ho asi nakoniec predsa len objednám 🙂 a doobjednám si strúhadlo na zemiaky a plastovú misku , to mi bude snáď stačiť.
@monnaa Oni sú úplne rovnaké, rozdiel medzi tými, čo som sa rozhodovala bol ten, že pri tom, čo si dala link je jeden kotúč navyše (na zeleninu), no robot bol neúmerne drahší - o 50€, tak preto som sa rozhodla pre ten 65Z40. Je naozaj jedno, ktorý si vyberieš, lebo sú takmer rovnaké, pointa je tam tá istá, len mrkni na ceny, aby si sa neodrbala 😉
Tak isto si pozri aj cenu misky a toho kotúča, čo chceš navyše, tiež sú na internete rôzne ceny.
Veľa šťastia a radosť pri práci v kuchyni s týmto pomocníkom 😉
Viem, že cenovo bol rozdiel v porovnaní s tým bez navíjacieho káblu o 20€ drahší, ale zase asi o 50€ lacnejší ako ten, čo mal tri planžety na zeleninu.........stál niečo málo cez 200€ .....takže tá tvoja cena mi príde primeraná - skrátka hľadaj to najlacnejšie na nete......ten,č o som ja kupovala bol vtedy len asi v dvoch predajniach, najviac ponúk bolo na ten, čo si si vybrala alebo potom na ten s troma planžetami......... poviem ti pravdu, že to automatické navíjanie káblu aj tak nevyužívam - kábel mám povytiahnutý na takú dlžku, akú potrebujem, a je stále vytiahnutý ..........síce sú tomu už 2 roky, čo som ja kupovala, ale ak je táto cena najnižšia, čo si našla na nete, tak nemáš čo špekulovať..........max. to môžeš porovnať aspon s tým typom 56S40 (s planžetou navyše), či nie je výhodnejší.....
@monnaa
tak baby my sme vybrali tento typ Bosch MUM57860 ...este k tomu dokupim zopar veci...lis na citrusy mi netreba...ale ako taky chaos v tych boschoch..ked clovek chce daco kupit, tak musi vyberat a vyberat...a zavadzanie ... a tie ceny...hruza, des...
@sednaja - tak robot je už doma, zatiaľ som s ním spokojná ( ešte som nestihla všetko vyskúšať ). Práve sa chystám doobjednať strúhadlo na zemiaky, no v ponuke som našla len toto : BOSH MUZ 45RS1
http://prislusenstvo-ku-kuchynskym-robotom.heur...
tak som sa ťa chcela spýtať, či aj ty máš toto isté a či sa na tom dajú krájať zemiaky úplne na jemno, t.j. na napr. na halušky ? Lebo v ČR popise je písané že je na strúhanie " brambor napr na bramboráky anebo knedlíky "
Dík
@palesandra to je nejaka novsia rada.,..v konecnom dosledku su vsak na jedno kopyto, niektore sady su vacsie,ale nie vzdy cenovo vyhodnejsie....ked som ja kupovala,tak jedna sada mala navyse len jeden kotuc,ktory som si dokupila za 10€, no ta sada bola drahsia o 50€....
@monnaa nepamatam si oznacenie kotuca,ale vyzera,ze je to ono,pretoze dizajn je ako toho mojho.....a presne,pouzivam to na placky aj halusky....aj na tom struham rohliky na struhanku...no tu este potom preosejem.
Palesandra..prispevok nad tebou...pridala nazov robota,ktory kupila ona,je to nova verzia,no stale ta ista rada,vyzera,ze ma novy dizajn jednej metlicky a 2 kotuce navyse....ak su v nom naozaj iba tieto zmeny,tak je riadne predrazeny....na jedno kopyto mi pridu tie sady,zbytocne zavadzanie zakaznika
@sednaja ja som tiež rozmýšľala nad tým čo kupuje @palesandra , ale ako píšeš vo výbave sú akoby len tie krájače naviac , možno má ale vo vnútri kovové súčastky ( dlhšie vydrží ? ), ale zas ja nepečiem každý deň, tak mne stačí ten moj typ bohate.
Strúhadlo na zemiaky teda objednám, i tak nemám inú možnosť, lebo len toto majú v ponuke, dúfam že bude OK na halušky ( u nás robím minimálne raz týždenne a ručne to veru už nedám 🙂 )
baby, ja som ho este nekupila...a 900w a vraj vnutro kovove... poskladal mi vsetko co chcem mat..tak som he este nekupila lebo sa mi zda ze dost cenovo...ja chcem nielen ten priebehovy krajac ale aj cely umely na zatvaranie....tiez nechcem velmi drahy lebo na to co ja ho pouzivam na kolac raz za 2 mesiace a sem tam struhanie, tak mi netreba supeeer extra a som to tiez manzelovi vravela ze aj ked by mal vydrzat 20rokov tak potom bude ina moda a ten nas uz nebudeme mat davno na linke...len on chce mat vsetko perfis...zas ja som setrna..tak uvidime..som vravela ze sa na to este raz pozriem...
dnes som struhala struhanku na svokrinom...ma tiez boch proffimix 46 na priebehovom a ten bordel dookola....
@palesandra čo som narýchlo teraz pozerala, tak rozdiel oproti tomu môjmu typu / Bosh MUM 54240, cena 182 Eur / je len ten, že Bosh MUM 57860 má LED ukazovatele prevádzky a indikátor poruchy + 2 priebehové krájače naviac / ktoré sa dajú naozaj samostatne dokúpiť za cca 10 eur jeden aj s poštovným / Ale je to samozrejme na tebe, ako sa rozhodneš 🙂
dik za info super ...pozriem nato ked budem mat cas
Žienky a skúsenosti s klarstein domácim robotom 1200W nemáte niektorá skúsenosti?
Ahoojte, moja kamarátka napísala skvelý článok na túto tému: https://vybavakuchyne.sk/najlepsi-kuchynsky-robot/ Veľmi sa snažila aby tam dala len tie najlepšie produkty. Tak juu podporte a prečítajte si trošku. Dúfam vám pomôže 🙂
Viete mi poradit kuchynsky robot. ktoreho miesacie metly dosiahnu až na dno misy?
@mdz31 uz ste vybrali nejaký? My mame Kenwood kmn770, ten ma výškovo nastaviteľné metly/hak
@pralinka86 ano už máme doma Bosch 5- kovu radu a nedala by som ho za nič, mala som predtým, ťažký kovový Philco 9000 s kovovými prevodmi a s boschom sa nedá porovnat 😊, s kenwoodom ste spokojná?
@mdz31 tak super 😊 ja som max spokojná, využívam casto všetky nadstavce a sucasti, takže toto boli super investované peniaze
ahojte babule, chcem sa vas spytat na tieto kuchynske roboty. muz sa ma pytal, ze co by som chcela na vianoce a akurat bezala v telke reklama na nejaky kuchynsky robot a tak mi napadlo, ze by to nebola zla vec. chcela by som taky aby nie len miesal ale aby sa na nom dalo napriklad aj struhat, to by mi strasne vela casu usetrilo :D ake mate skusenosti s takymito robotmi? ktory by ste odporucali? dakujeem
@wivienka111 joj co by som ja dala za to aby som mohla taky robot dostat na vianoce :D ale kupovali sme teraz minuly tyzden auto takze sme sa dohodli, ze si uz nebudeme nic dalsie kupovat :(
@wivienka111 ja mám skúsenosť ale neviem teda aký by si chcela, lebo sú také za 100 eur a sú aj také za 800 eur. každý môže do takého stroja investovať inú sumu peňazí 🙂 ja si inak už neviem predstaviť napríklad vianoce bez neho, lebo vtedy veď pečiem o sto šesť a toto je veľká pomoc pre mňa
@usla35 jaj no tak ale auto to uz trochu ina polozka ako kuchynsky robot :D hlavne ak ste si ho kupovali za hotovost, to je celkom zasah do uspor a do rozpoctu. ale ked nebude na vianoce tak to mozes skusit zase aj na narodeniny nie?
@janisa31 z tohto asi ani jedno uplne 😅 asi nieco medzi tym. chcela bys om aby to malo aspon nejake prislusenstvo a hlavne nieco vydrzal. lebo vies ked sa miesia take cesta ako je kysnute, medovnikove teraz pred vianocami a podobne, to uz rukami nezvladam a robot na to musi byt dobry aby to zvladol bez ujmy 😂
@wivienka111 ved ja viem ale ked videla som teraz tolko reklam na tieto roboty a tak by som nejaky chcela. ale ja by som ho potreboval uz tento tyzden aby som s ni mmohla absolovovat vianocne pecenie. to by bola maeriak keby sa nemusim s tymi vsetkymi cestami babrat ja, ze to tam len nahadzem. hlavne ked robi kysnute kolace den pred vianocami, neznasam to, ked robim z kila muky cesto tak to uz ani neviem poriadne umiesit rukami :(
@wivienka111 Skúsenosti zatiaľ nemám ale mne manžel dnes doniesol tento https://www.mall.sk/roboty/eta-gratussino-maxo-... práve ho rozbaľujem 🙂 .....ako jeden z mála má aj mlynček na mak...plus klasika miešanie, hnetenie, šľahanie...(to sa mi zíde najviac teraz pred sviatkami ...doteraz som robila všetko ručne ale som po operácii...)mlynček na mäso...aj nejaké strúhanie ...recenzie mal dobré tak verím že bude fajn...je to taká stredná trieda príkon má už slušný aj nejaké to príslušenstvo a našťastie nie je horibilne drahý ....ale zatiaľ neviem k nemu povedať nič viac....
@usla35 tak to aj mavam uz celkom problem, muz mi musi drzat misku s cestom lebo inak by sa to nedalo. v poslednej dobe som si preto zvykla uz miesit cesto normalne na pracovnej doske ale je to makacka. sa na to tesim ako to uz vymiesi potom za mna. a tak mozno teda zase na iny sviatok ;) uz to teraz nejako zvladnes

@monnaa Takže áno, nie všetky majú mlynček na mäso, sú len tri, pýtala som sa na rozdiely, napísali mi toto:
Rozdíl mezi řadami Bosch MUM 4 a MUM 5 je v příkonu spotřebičů a v designu. Model MUM 54240 je parametrově shodný s modelem MUM 56Z40, pouze u modelu MUM 56Z40 je automatické navíjení kabelu. MUM 56S40 má také automatické navíjení kabelu a oproti modelu MUM 56Z40 má navíc součástí výbavy o jeden kotouč do průběhového krouhače navíc.
Takže už ti aj viem povedať, že ja som si kupila MUM 65Z40 ...........ale fakt to máš jedno z týchto troch, sleduj hlavne cenu........no ten MUM 54240 má moja švagriná a je v bielej farbe, môj je strieborno sivý, tak ak ti aj na tom záleží, tak mrkni aj na to 😉 V tej sivej to vyzerá honosnejšie, ako kovové, ale tiež je to len poplastované zvrchu