Aký máte kuchynský robot?
Ahojte, zháňam kuchynský robot. Nejaký všestranný. Nech vie vyšľahať piškótu, vymiesiť kysnuté cesto, pomlieť mäso, orechy, mak. To je taký základ, ktorý by mal mať. Hlavne nech má výdrž a cena tak okolo tých 200€ (kľudne aj menej). Aké máte vy doma, viete mi niečo odporučiť?
@wivienka111 jasne 🙂....... dnes som čítala návod (niežeby bol taký dlhý 🙂, ale mala som aj iné povinnosti)...zajtra ho otestujem....je k nemu aj veľa možností dokúpiteľného príslušenstva, ak sa osvedčí v tom čo má v základnej výbave, uvažujem o dokúpení stroja na cestoviny https://www.mall.sk/prislusenstvo-roboty/eta-00... ...mám rada domáce cestoviny....má výborné recenzie...ale cena za nástavec je dosť vysoká ...
@wivienka111 prvý test úspešný robila som cesto na drobné Vianočné pečivo (orechové koláčiky), použila som hnetací hák a najnižšiu rýchlosť...chod bol tichý a plynulý...múka nelietala tak som nemusela dávať ani kryt ...kým som odskočila naložiť pračku (bývam v byte takže tak 5 min) a vrátila sa cesto vyzeralo už ako cesto a nie ako múka a prísady....ale pre istotu som robot raz zastavila...vrchnú časť s metlou odklopila a cukarárskou stierkou postierala cesto z okrajov nádoby...potom som tomu dala ďalšiu minútku - dve...a cesto už bolo ako má byť.....keď vyskúšam aj cesto na perníky (robím také čo sú mäkké hneď) dám vedieť ako to stroj zvládol 🙂 ....a cez víkend chcem robiť zeleninové šaláty lebo k nám príde návšteva, tak dám vedieť či na taký základ stačí aj to pomerne malé strúhadlo čo je v základnej výbave....a chcem vyskúšať aj mlynček na mak (ten vyzerá naozaj solídne)
@wivienka111 aha tak potom máš toho dosť na výber si myslím v tej cenovej kategorii, ja mám tiež taký. ale výber mi trval strašne dlho. nakoniec to ale dopadlo dobre našťastie a mám ho teraz už asi nejaký rok, som rada, že teraz na vianočné pečenie ho už mám
@wivienka111 som si spomenula že Ti ešte dlžím hlásnie 🙂...tak hnetenie zvládol všetko aj cesto na medovníky aj na vanilkové rožky .....do všetkého stačilo len raz zasiahnuť (odklopiť a cukrárskou lopatkou prehodiť cesto na opačnú stranu aby bolo všetko tip-top) ale ináč paráda....lopatku na šľahanie som upravila podľa návodu aby dosiahla na dno misy a potom sa šľahalo bez problémov...stúhadlo je menšie...ale varenú cviklu zvládlo aj surové reďkovky...a to je ručne dosť piplačka nastrúhať.... len pór bol na neho príliš vláknitý asi ....zasekávalo sa to, musela som ho napokon narezať nožom ....takže za neho mu strhávam body....ale zasa pór by nedalo ani ručné strúhadlo.....
@heda_k jeej bohovska si, ze si si takto na mna na vianoce spomenula dakujem 🙂 no cesto na medovniky s tym ja vecne bojujem takze ak to zvlada tak klobuk dole fakt. a kysnute si tam este neskusala nahodou? lebo to u nas fici a vymiesit to rukami to je tiez pekna makacka :D
@janisa31 ano vyber velky ale to je prave ten problem vies. lebo aj recenzie som pozerala vela a asi kazdy ma nejake vyhody a nevyhody a najlepsie je to asi len potom vyskusat no. tam sa moc nepohnes, asi len pokus omyl len keby to stalo 5 euro ze 😂 a ty mas aky?
@kaktusik007 ja mam tiež bosh mum, ale nevie mliet mak ani orechy, pokiaľ viem. Dá sa dokúpiť nejaký nástavec?
@wivienka111 Kysnuté som ešte neskúšala.....to asi skúsi až manžel keď bude mať chuť na langoše 🙂 .....dám potom vedieť. Skúsila som ale ten mlynček na mak...je fantastický...nedá sa to porovnať ani s ručným ani s elektrickými s ktorými som sa doteraz na živo stretla....
@wivienka111 dnes sme mleli maso....som spokojna...rychlo a jednoducho

@heda_k dakujem za tip. ten nie je ani cenovo na tom nejako strasne aj prislusenstva ma dost. das potom vediet ked ho pouzijes prosim?