icon

Aký máte názor na LGBTQ+ komunitu?

dermaptera
27. máj 2024

Ahojte! Robím si taký menší prieskum. Aký máte názor na túto komunitu? Rozprávate sa s vašimi deťmi o LGBTQ+? Akceptovali by ste vaše dieťa ako súčasť tejto komunity?

zuzana76
27. máj 2024

LGBTI neriesim, tak ako neriesim hetero ludi, s kym ziju atd..., s detmi sa o tejto teme nerozpravam, vedia, co to znamena, nikomu sa neposmievaju a tak isto neriesia. Keby som vsak dieta LGBTI mala, uprimne, musela by som to dlhsie predychavat, urcite kazdy rodic takehoto dietata ma najskor otazku, ze preco my a nase dieta? Vadia mi vsak zakerní a nevychovaní ludia vo vseobecnosti

minto3
27. máj 2024

@athelas86 ale to ti nikto neberie, že treba podporovať to aby vznikali “rodiny” a tým pádom sa plodili deti. Ty si ale písal, že podľa teba lgbti nemajú mať rovnaké práva. Ako ublíži hetero rodinám to, že lgbti ľudia sa budú môcť zosobášiť, prípadne adopcia deti takýmito pármi?

viestta
27. máj 2024

@athelas86 ten tvoj mudry stat (neviem ci vobec opakovat dobry hospodar, lebo v kontexte Slovenskej republiky a hospodarenia vlady to uz nie je ani ironia)... Este dobre, ze ho mame, vsetko je v cajchu, hlavne, nech LGBT+ nemaju rovnake prava, lebo... 🙄

athelas86
27. máj 2024

@simonka77 To som zjednodušene hovoril o biologickom potenciáli v kontraste s homo ľuďmi, ktorí deti proste mať nemôžu.

viestta
27. máj 2024

@athelas86 ciste biologicky vzate, kazdy homosexualne orientovany jedinec je schopny splodit vlastne dieta kym mu vsetky prislusne organy funguju ako fungovat maju.

guudy
27. máj 2024

@athelas86 vsimli sme si, ty si cely taky jednoduchsi…👍🏼

athelas86
27. máj 2024

@minto3 No veď práve tá podpora rodín je to právo "navyše" pre hetero ľudí!

dudos
27. máj 2024

Tiež sa pýtam, ako sa zníži pôrodnosť ak pár rovnakého pohlavia bude mať rovnaké práva ako hetero pár?
Tiež sa pýtam (ako veriaci človek) pre čo má byť moja viera smerodajná alebo nadradená nad zákony a nad postoje neveriacich ľudí a ľudí s iným náboženstvom? Aký som potom kresťan? Ježiš hlásal lásku. Ježiš je láska, pochopenie, podpora, prístav, maják…

athelas86
27. máj 2024

@viestta To už ma chytáš za slovíčka. Sexuálna orientácia je vec biológie alebo čoho?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
petravmi
27. máj 2024

@dermaptera ja to beriem všetko ôk. Nemám stim najemsni problém nikdy som to nedsudzovala a ani nebudem ...keď chce byť dievča z dievčaťom nech je q tak isto naopak.najsmutnejsie je to že niektorí ľudia to hneď odsúdia a nepolozia si otázku prečo??? Vždy tam je a bude nejaký dôvod mam v rodine jedno dievča ktorá je na dievčatá ako prvej z celej rodiny to povedala mne asi pred 4r.zobrala som to normálne porozpravali sme sa otom všetkom a tak a teraz bude skoro dospelá.podporujem ju v tom a aj budem vždy a už aj jej rodičia a zvyšok rodiny.

viestta
27. máj 2024

@athelas86 ano, aj sexualna orientacia je vec biologie, su to procesy, ktore sa udeju v mozgu uz v case prenatalneho vyvoja.

katka700
27. máj 2024

@dermaptera Keď chceš robiť prieskum sprav dotazník s otázkami 😂
Téma čo si založila sa zvrhne na zvadu "ultrakonzerv" pre ktorých máš prínos pre spoločnosť len ak reprodukujes svoj genetický materiál (najlepšie každý rok) a "super cuper liberálov" čo všetko posudzujú zo svojej idealistickej bublinky a nikdy nepriznaju že lgbtq+ komunita nie sú iba sympatickí fajn ľudia (čo sú zhodou okolností gejovia a lezbicky) ale nájde sa tam veľa netolerantnych cvokov co môžu fanatizmom konkurovať talibanu.
Počkaj 7-8 strán 😂

lonely66
Odpoveď bola odstránená
viestta
27. máj 2024

@katka700 ale ani hetero komunita nie su len sami mili a sympaticki ludia. Aj medzi nimi sa najde dost netolerantnych cvokov. A keby len netolerantnych...

guudy
27. máj 2024

@viestta a je ich dokonca vacsina, kedze ide o majoritu😂. Gauss nepusti 🙈

dudos
27. máj 2024

@viestta lebo bude chlieb drahší, lebo automaticky môj syn bude “iný”, moja dcéra bude “iná”, lebo….lebo….lebo….
Na SK nikdy nebudú mať rovnaké práva. Čo by dnešná koalícia používala ako strašiaka? Stačí, že za všetko môže PS, lebo je to zatiaľ (pevne dúfam, že sa to zmení) jediná politická strana, ktorá sa otvorene postavila za práva nás všetkých Slovákov bez rozdielu (či voličov opozície, koalície, veriacich, neveriacich), chceli z nás mať rovnocennú spoločnosť, bez hanenia a stigmatizácie.
Naše deti mohli vyrastať v krajine, kde by sa pre svoju orientáciu nemuseli báť odsúdenia a hanenia od okolia.

athelas86
27. máj 2024

@viestta No tak ako môže homosexuál skutočne verný svojmu nastaveniu mať dieťa? To, že svoju biológiu dokáže poprieť neznamená že zmizne.
@lonely66 https://index.sme.sk/c/22676281/slovensko-kraji...

Ľudia, ktorí môžu mať deti by mali byť štátom podporovaní viac (mať viac práv) ako ľudia ktorí ich mať nemôžu. Pretože deti znamenajú pre štát hospodársku a vojenskú silu. Čo je na tom nelogické a zlé?

simca06022011
27. máj 2024

Neriešim a nezaujíma ma to. Keď si každý svoje súkromie nechá za vlastnými dvermi, nie je ani co riešiť. Som za registrované partnerstva. Ale to je tak všetko. Propaganda a prezentácia rôznych kombinácii osôb a pohlaví je už na smiech... ale tak proti gustu :D
U nás doma by ešte tak LG prešlo, ale nič iné... ( aspon myslím, kto vie.. nie som v tejto situácii a podka všetkého už ani nebudem :D)

viestta
27. máj 2024

@athelas86 ale biologicky moze mat dieta aj homosexual a nemusi robit nic protizakonne a ako obcan a rodic, v pripade, ze to dieta mat bude bude mat narok aj na podporu statu pre rodicov a deti. A ak sa on rozhodne, ze dieta chce, cestu si najde aj bez toho aby popieral svoju integritu. V dnesnej dobe sa deti nerodia len po sulozi, to hadam vies.

dudos
27. máj 2024

@athelas86 ale stále je to len a len na slobodnom rozhodnutí hetero ľudí či budú alebo nebudú mať deti. Keď sú rozhodnutí, že ich mať nebudú, tak ich nepresvedčí žiaden sociálny model, ktorý by im štát ponúkol. Ľudia, koteí tvoria rodinu s deťmi (píšem ľudia, tým myslím aj pár rovnakého pohlavia, stará mama+dcera+deti napr., by mali mať môžnosť skráteného úväzku za normálny plat; tak isto by mali mať muži povinnú MD; a pod./

lenkakravcova
27. máj 2024

@minto3
Ja som sa ťa len opýtala, či je to, že pár nemôže mať deti ako choroba rovné lgbt? Ty si už odpovedal po svojom.

No neviem o tvojej dôstojnosti veľa. Ale sexuálny život dvoch mužov mi nepríde byť veľmi dôstojnou činnosťou..

Pozri, ak si sa nevedel zmieriť s tým, že nebudeš mať ženu a deti, tak to s tebou nie je tak zle ako si myslíš. Ale je to tvoje rozhodnutie. Tvoj život. Tvoj zisk aj tvoja strata.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
athelas86
27. máj 2024

@dudos No veď dobre ale bežný stav je že z jedného balíka peňazí si štát vie dovoliť podporiť iba jednu skupinu obyvateľstva. Skrátený uväzok za normálny plat musí byť nejako dotovaný. Tak koho si má štát vybrať? Ľudí s potenciálom mať deti, alebo ľudí ktorí mať deti nemôžu?

dudos
27. máj 2024

@lonely66 ďakujem za všetkých 🌈. Rozumne a hlavne napísané s pochopením a citom.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
27. máj 2024

@lonely66 a nemá @athelas86 pravdu?
Štatistika nepustí. Populácia klesá. Ľudí v Európe pomaly ubúda.
Ale možno to nie je ani zle.. jedna spoločnosť nahradí druhu. Len potom si neklepkajte hlavy o stenu, keď sa vaše vnúčatá budú vydávať za Ahmedov, lebo iný na výber nebudú.

dudos
27. máj 2024

@athelas86 ale ľudia čo nemôžu mať deti sú zastúpení aj v hetero “komunite”. A ľudia hetero, čo sa dobrovoľne rozhodnú nemať deti, tak s nimi čo?
Od toho sú tú naši zákonodarcovia, aby motivovali svoj ľud, ktorí chce mať rodiny s deťmi aby ich mali.

hiro
27. máj 2024

Dlho som nevedel čo na také reči že niektorým ľuďom vadí že sa táto téma toľko pretriasa. Až jeden môj kamarát a aj očividne dobrý manažér sa raz vyjadril - inklúzia nie je o vzbudzovaní vášní pri každej zmienke ale o tom aby to vášne nevzbudzovalo, boli prijatí ako každý iný človek. Tak ako informácia že treba separovať odpad bolo že sa ľudia búrili a teraz väčšina nemá problém hodiť papier do kontajnera na papier namiesto do zmiešaného a ani nejde robiť protesty že im to ničí život tak aj tu skorej či neskôr príde doba keď už nikomu nebude treba vysvetľovať že sú to tiež ľudia, netreba ich biť pri stretnutí, len niečo im chýba od tohto štátu a nakoniec to prestane byť téma dňa.
Hádam raz nastane doba keď ľudia uvidia nejaké info o lgbitxyz a myknú plecom že ok ako keď uvidíš reklamu na koncert Heligonkárov a povieš si ok, nie môj žáner, aj keď nie som fanúšik nech si hrajú.

minto3
27. máj 2024

@lenkakravcova a sexuálna činnosť dvoch heterákov ti príde dôstojná? Nevedel som sa tým zmieriť pretože som sa bál samoty, toho, že ak sa vyoutujem tak budú ľudia na mňa zazerať a považovať ma za chorého. Neviem prečo máš potrebu náš zhadzovať a pozerať na nás z vrchu z pozície morálnej nadradenosti. Ja som si nevybral, že chcem byť teplý, rovnako ako ty, že si hetero. Ja môžem to isté čo ty tvrdíš o lgbti tvrdiť o všetkých heterákoch. A áno je to blbosť. Rovnako ako môžem tvrdiť, že všetci ryšaví ľudia sú bez duše (South park 😏😀). Blbosti a predsudky vymyslené spoločnosťou aby nechápaví ľudiá čo nechcú porozumieť zakrývali svoju xenofóbiu.