Aký máte názor na LGBTQ+ komunitu?
Ahojte! Robím si taký menší prieskum. Aký máte názor na túto komunitu? Rozprávate sa s vašimi deťmi o LGBTQ+? Akceptovali by ste vaše dieťa ako súčasť tejto komunity?
@minto3 áno. Príde mi dôstojne keď sa orgány na to určené používajú na danú činnosť.
(Análny styk za dôstojný nepovažujem).
Nesnazim sa v žiadnom prípade zhodiť teba. Ale príde mi dosť absurdné dávať niečo čo nie je normálne na látku normálnosti.
Príde mi to úplne rovnaké ako keď niekto chce aby slepý človek viezol motorové vozidlo. Ak je slepý neschopný viesť vozidlo, nepotrebuje vodičák. Snahy o manželstvo u lgbt ľudí si na rovnakej úrovni. Mimo normu.
Žite si ako chcete, ale nesnažte sa z niečoho, čo nie je normálne, robiť niečo normálne.
A nie, nie je to o predsudkoch.
@thoughtfulweirdo nie nemusia. Budú rovnako slepou líniou...
@lenkakravcova Ahmedov hore dole. Náboženstvá vznikajú a zanikajú. Je to ľudský výmysel a ako všetko ľudské pomimie. Áno, možno o 300 rokov tu bude veľa Ahmedov ale je veľmi pravdepodobné že budú veriť novému populárnejšiemu náboženstvu. Tak to bolo v minulosti tak to bude aj v budúcnosti.
@lenkakravcova A čo tie sobáše, dovolíme im, aj keď sú slepá línia? 😉
@thoughtfulweirdo to asi nemôžeme, pretože im sa môže aj neplánovane zadariť. 🙂 antikoncepcia nie je nikdy 100%
@thoughtfulweirdo Nie sú ani vadné, ani problémové, ale zároveň by tieto páry nemali mať nárok na podporu od štátu, teda rovnaké práva. Inak povedané nemali byť rovnocenné s pármi, ktoré deti majú.
Náboženstvo s týmto má len málo. Rodiny boli právne podporované už od antiky, naprieč civilizáciami, dobami a náboženstvami. Taká daň z bezdetnosti existovala dávno pred žido-kresťanskou dobou.
@hiro možno... Možno áno, možno nie.
Tým že sa však pretláča to čo sa pretláča, vzrastá aj opačná strana a vznikajú dva póly, ktoré budú nakoniec stáť v ostrom protiklade voči sebe. Viď západné krajiny. Začali s lgbt.. už majú okolo 10% muslimov a pridávajú sa ďalší. Spoločnosť sa polarizuje. V budúcnosti to nevidím na žiaden stret v tejto téme. V budúcnosti to bude mať lgbt oveľa ťažšie než dnes. Viac menej vlastnou zásluhou, resp tých ktorí to umelo tlačia do popredia.
@wolf_ tie patria do kategórie choré.. o tom sme už písali. Choroba je výnimka za ktorú človek nemôže.
@dermaptera pre mna to vobec nie je tema, ci moj sused ma v posteli fera alebo ancu, jednoducho ma to nijakym sposobom neovplyvnuje a nevidim dovod, preco by som sa mala do toho starat. Bolo by mi luto, ak by niektore z mojich deti bolo sucastou tejto komunity, ale iba z toho dovodu, ze zijeme v tejto zaprdenej krajine plnej zadebnenych ludi, kde by svpjho partnera/ku nemohli ani chytit na ulici za ruku, bez obavy ze stretnu nejakeho bobca, kt ich nebodaj kvoli tomu napadne.
Clenovia tejto komunity maju rovnake povinnosti ako hetero ludia, rovnako platia dane, dodrzuju zakony, takze by mali mat aj rovnake prava.
@athelas86 nas stat sa extremne mizerne stara o to, aby populacia rastla. Tym, ze tu mame mizerne skolstvo, zdravotnictvo, zlu vymozitelnost prava, nerovnake prava lgbtq+ ludi, najnovsie sa siaha na nezavislost novinarov a opat padame do cias meciarizmu, atd… To vsetko prispieva k odlivu mozgov do zahranicia, odlivu penazi. Aj moje dieta preto plati dane v zahranici a ak sa rozhodne zalozit si rodinu, nebude to na Slovensku. Druhe dieta je uz tiez jednou nohou prec…Slovensko z nich nebude nijako profitovat. A moze si za to tato spolocnost sama…
@athelas86 Veta, že bezdetné páry nie sú rovnocenné párom s deťmi, mi dala dostatočnú odpoveď na všetky moje ďalšie otázky. My dvaja žijeme v dvoch diametrálne odlišných svetoch 🙂
@wolf_ Ak žena nemá maternicu, tak je to stav zdravý?
Rodia sa ženy bežne bez maternice a ak áno sú označené biologicky za zdravé?
Však aj keď máš chov, tak samice bez maternice sú vyradene - takže za niečo zdravé alebo normu sa to označiť nemá.
Väčšina žien, ktorá nemá maternicu o ňu prišla kvôli chorobe. Čo opäť nie je norma ale odchýlka.
@guudy to je blbosť.. kto chce mať deti, má. Toto okrem toho nie je problém Slovenska. Práve západná Európa má obrovský problém s demografiou. Keby niet migrantov, tak sú tam už pár rokov v keli, lebo kto by im robil na dôchodky..pozri si čísla, koľko ich prijímajú rovné. A aj tak majú prírastok takmer rovný nule a porodnost na ženu nižšiu než 2 (2,5 je zachovaný index populácie).
@lenkakravcova tak ja si myslím, že nemáš morálne právo niekomu hovoriť či je dôstojne ak sa miluje s partnerom akokoľvek. Pokiaľ obaja s tým súhlasia a nikomu tým neubližujú tak to môže byť komukoľvek ukradnuté.
A čo je to normálne prosím ťa? 😀 Pre mňa je normálne a prirodzené, že som teplý tak isto ako keď dýcham.
Vázne chceš porovnávať slepého vodiča s lgbti manželstvami? 😀…Ako ti ublíži manželstvo gayov ? O tom ako ti ublíži slepý vodič ti asi nemusím písať. Neexistuje žiaden pádny dôvod (neovplyvnený vierou alebo predsudkami) pre ktorý by lgbti ľudia nemali mať “manželstvo”.
To že “nemáš” predsudky si myslím, že vidia všetci príčetní čo si čítajú túto diskusiu.
@athelas86 ty to mas riadne pomotane s tou podporou plodnych parov. Bezdetni maju prava aj povinnosti aj ejedno ako a s kym ziju uplne rovnake. Ti co maju deti su "podporovani" roznymi motivacnymi davkami. Dane a odvody plati rovnako kazdy, ci je zenaty, vydaty, ci zije na hromadce s Ancou alebo s Durom alebo zije uplne sam. Az ked je zena tehotna dostava tehotenske davky, kde sa dieta narodi dostane rodina, osamela matka, osamely otec, matka zijuca s partnerom na hromadke, otec zijuci s partnerkou na hromadke, matka zijuca s partnerkou na hromadce a aj otec, ktory sa stara o vlastne diata a zije s partnerom na hromadce dalsie davky, moze si upletnit ulavy na daniach ak je platitelom dane z prijmu.
Ziadna rodina s perspektivou, ze raz splodi dieta nedostana od statu nic. Az ked spolodi, tak vtedy dostane prve peniaze. Ked sa dieta narodi dostane viac.
@guudy to už odbiehaš k praktickým a riešiteľným problémom. Skús bez obkecávania odpovedať a
@viestta tiež na jednoduchú otázku: Mala by súčasná spoločnosť v západnej Európe 21. Stor. podporovať ľudí ktorí môžu mať deti viac, než ľudí ktorí ich mať nemôžu? Povedzme že ani nehovoríme teraz o lgbti komunite.
@minto3 to, že niečo nie je zjavne ako problém na prvý pohľad, neznamená že to nemení spoločnosť k horšiemu. Dopady na spoločnosť sa ukážu po rokoch.
@viestta zase musíš uznať, že mať potomka je oveľa viac ekonomický ale i inak náročné. Preto si dnes ľudia vyberajú malo potomkov. Proste sú pohodlní a nechcú uberať zo svojho štandardu. 🙂 nemyslia na spoločnosť. Myslia iba na seba. A potom keď bude mladých malo, budú vyplakavat že nemajú na dôchodky - alebo že sú dôchodky nízke. Ale z čoho ich štát bude o 50 rokov platiť ak počet dôchodcov stupne 2x a počet tých ktorí budú vo veku kedy pracujú klesne 2x?
Štát ako taký by mal pozerať do buducnosti.
Naši politici pozerajú vopred tak maximálne do ďalších volieb 😃
@athelas86 spolocnost ma podporovat tych, ktori uz deti maju. Teda mala by ulahcovat zivot tym, ktory uz deti vychovavaju a ak by bol ulahceny zivot s detmi, tak by viac ludi aj tie deti malo. Ale ak postavis otazku ci treba podporovat tych co deti mozu mat, tak nie. Pretoze este stale nie je iste ci ich vobec mat budu.
@lonely66 a čo cigáni nie sú hospodársky a vojenský aspekt krajiny? Čo na Ukrajine cigáni majú výnimku z mobilizácie? Čo cigáni neplatia dane z alkoholu? Každý jeden človek je plus pre spoločnosť. Už je len vec politického nastavenia čo budeme robiť aj s takýmito ľuďmi. Teoreticky môže za 10 rokov vyjsť zákon o nútenej práci, a keď už máme ľudí, máme počty, kvantitu, dá sa s tým pracovať
@lonely66 toto je ale opäť blbosť štátu..
Proste tie dávky zadarmo sú nanič.
Podľa islamu by mal mať nárok na sociálnu pomoc ten kto sa snaží, a väčšinou jednorazovú na začatie podnikania alebo sa tam majú podporovať skutočne chorí (bez ruky, nohy..). Nie podporovať to, že nejaký zdravy muž nepracuje.
A o ciganoch čo píšeš nie je to vždy pravda. Oni mnohí z nich chcú pracovať a robia na fuškach. Ale vyhrabať sa z osady je dosť náročné. No mnohí to už dávajú. A myslím že dobuducna sa to bude zlepšovať. Mladí sa tam už aj celkom snažia.
Tie ID diagnózy na Slovensku sú tiež jedna komédia. Žena s rakovinou ID nedostane ale niekto si doma sedí s panickou poruchou.. to je zase kapitola sama o sebe.
Ano, podľa mňa je v poriadku ak do manželstva vstúpia dvaja ktorí môžu mať deti a alebo aj dvaja ktorí ich nemôžu mať z dôvodu choroby alebo poruchy. Všetko ostatné je podľa mňa mimo normu.
@lonely66 my ho máme zakázaný náboženstvom. Takže toto ponúkať nemienim.
Okrem toho som bola pri operácii slepého čreva na izbe so ženou, ktorá mala operáciu na vybratie konca konečníka a nahradili jej ho vyvodom. Dôvod bol práve análny styk. Myslím, že je to pre mňa viac než dobrá výstraha k tomu, používať orgány tak ako by sa mali. Takže ďakujem, neprosím. 😃

@lenkakravcova a čo hetero páry, ktoré sú plodné, ale dobrovoľne sa rozhodli nemať deti? Sú tiež chorí? Mali by sa ísť niekde (vy)liečiť? Nesmú sa zosobášiť, lebo nesplnia akúsi "funkciu"?