icon

Aký máte názor na psy v reštaurácii?

22. máj 2023

S kolegyňou sme boli na menučko v reštike, ktorá by som povedala že je na celkom dobrej úrovni (poloha, priestory, € náročnejšia). Začali sme jesť a vyrušovali ma stále nejaké piskľavé nepríjemné zvuky tak som sa otáčala a nevedela som prísť na to čo to je. Jeden pán mal na STOLE položeného malého psa ktorý vyštekoval a kŕmil ho svojou vidlickou. Mne zostalo zle, nemám rada psy a sú mi nechutné keď jem a vypytujú pod stolom a dychčia, tak som povedala že to snáď nemyslí vážne že ho má na stole. Kolegyňa (psíčkarka) ma zjazdila, že veď snáď on tam obeduje tak mňa je do toho nič a podľa nej je to úplne ok, aj ona doma občas jedáva na gauči a pes sedí pri nej. Pán so psom odišiel a casnicka spratala riad a prišli tam noví zakázníci a jedli za tým stolom na ktorom nebol ani vymenený obrus, mne by bolo z tej srsti a baktérií zle, veď tam mal zadok polozeny. Je to tiež podľa vás ok alebo pes do reštiky nepatrí? Podľa kolegyne je to že vraj v zahranici bežné, ja som sa skôr stretla že so psom bol zákaz vstupu alebo bol niekde na zemi kde dostal od personalu misku vody, podla mňa je pes na stole chrapúnstvo ešte cez menu, ked predpokladam že tam potom budú sedieť ini ľudia.

lavender94
22. máj 2023

Ja nemam problém so psami v reštike. Pokiaľ je pes vychovaný a sedí pod stolom alebo čuší v kabelke, nemám nič proti. Ale aby sedel na stole, tak to vôbec. Napríklad kedy mi to vadí, tak vtedy keď ma reštaurácia terasu a oni sa stým psom drbu do vnútra. Keď si idem sadnúť na menučko, je mi to jedno, nevnímam to ako nejaký degustačný zážitok ale čisto len zahnanie hladu, kľudne nech vedľa mňa sedí aj roboš v montérkach a podomnou pes. Ale keď idem na večeru do podniku, kde si chcem užiť atmosféru, jedlo, možno nejakú dobrú hudbu, vtedy by mi ten pes vadil v tej reštike.

anonymanonym
22. máj 2023

Ja som rada, ze sa slovensko pomaly posuva vpred a psici tu uz do restauracii mozu 👍 Super posun. Obmedzene nazory uplne prehliadam a ignorujem. Na stole samozrejme nemal co robit.

rebrambora
22. máj 2023

Bohuzial 90% majitelov malych psov si mysli, ze kedze je pre maly, tak nepotrebuje ziadnu vychovu a moze vsetko.
Nevadia mi, ak lezia pri nohe majitelov, nevydavaju ziadne zvuky a piju vodu z misky pre psy.
Sama mam dvoch vychovanych obrov a na taketo nieco som alergicka.
Do restiky ich neberiem.

top_manazerka
22. máj 2023

Zase, povedzme si uprimne - pes byva častokrát čistejší ako niektorí ľudia - veď vieme. Kazdopadne, na stol urcite nepatrí.

henka123123
22. máj 2023

Okrem slepeckeho tam ziaden pes nema co hladat..mozno maximalne na terase otvorenej

viera27
22. máj 2023

Vychovany pes do restiky ano,kludne. Na stol nikdy.

luuubik
22. máj 2023

Pes na stole to je bez debaty úplne choré, ani dovnútra reštaurácie nie. Do podniku, kde by tolerovali vnútri psa (okrem slepeckeho samozrejme) v živote nevkrocim.

adik64
22. máj 2023

Pes v reštaurácii v žiadnom prípade nemá čo robiť a už vôbec nie na stole. Keď si predstavím, že s tými labami predtým pobehal po chodníkoch a následne utrel do obrusu, je mi na zvracanie 😖 Je to vrcholne nehygienické. Autorka, naozaj toho dotyčného nikto neupozornil?

mamelka
22. máj 2023

Milujem psov, ja som si už v Nemecku zvykla,že sú v nakupnom centre, Sbahn atd...ale teda v reštaurácii jedine na zemi, nemyslím si,že toto je vhodné aby bol pes na stole, veď aj my ľudia sedíme na stolicke😁 no mne toto príde ako vymyslená téma. Ved to by už z hygienickeho hladiska paprali zo stola ci casnik/kuchár🤔

teleskop
22. máj 2023

Odpovedam na nazov, zvierata milujem neskonale, naozaj nad mieru, psy nemaju v restike co robit....iba ak na terase

majlo1234
22. máj 2023

Bolo by mi to jedno, vlastneho psa by som na stol nedala a nekrmila mojim priborom. Inak ale ocenujem, ak sa da ist niekam so psom. Blbe je, ze mnoho psov je nevychovanych, a zneprijemnuju posedenie ludom okolo

lienka9
22. máj 2023

Bezne chodime so psom do restiky,ale nikdy by som ho nedala na stol.to je aj podla mna cez.ak pes ide preco nie, niekedy sa ho neda odlozit ak ste na dovolenke napriklad,ale ma lezat pod stolom resp.my mame maleho v taske ,sedi vedla mna na stolicke,alebo teda pod stolom vopchaty v taske..

nikpa
22. máj 2023

Pes tam na stole nemal čo robiť a už vôbec nie oblizovať príbor. Kolegyňa je jedna z tých čo si mylia zvieratá s ľuďmi a stavajú ich na rovnakú úroveň, čiže inak povedané je trafená.

majlo1234
22. máj 2023

@nikpa kazdy nech si doma robi, ako chce. Ale mas pravdu, hygiena by sa urcite nepotesila

zirafienka
22. máj 2023

mne sa zdá táto téma vymyslená. To takéto zásadné porušenie hygienických predpisov nevadilo personálu reštaurácie a ostatným okolo sediacim? Či si v reštaurácii bola sama?

viera27
22. máj 2023

@zirafienka no,osobne som raz zazila,ako v restike na stole prebalovala jedna pokadene dieta. Takze neprekvapi ma uz nic.

77daniela77
22. máj 2023

@viera27 .....no teda.....👀

autor
22. máj 2023

@adik64 nie a nechapem prečo sa tu do mňa navážajú že by to malo byť vymyslené, človek sem niečo napíše čo ho zaskocilo a chce počuť názory a odpovede na nejake otázky a hneď je všetko vymyslené, predstavte si nikto ho neupozornil a ja nie som Karen aby som v cudzom podniku riesila nejakého chlapa. Ale teda jest tam už nepôjdem. Možno im napíšem na google recenziu.

anonymanonym
22. máj 2023

No hej, gule riesit veci priamo na mieste to nie, ale pisat recenzie to uz ano 🤦‍♀️ ake typicke...

77daniela77
22. máj 2023

Idealne je vyfotit to bez ksichtov(aby to nebudilo daksie pohorsenie ako to tu uz byva zvykom}.....😎

sisaka
22. máj 2023

Sice žijem v zahraničí, ale chvalabohu u nás psy, okrem tých v službe, dnu do reštaurácie nesmú. Minuly rok povolili psov na terasách, ale nesmú prejsť cez vnútornú časť reštaurácie a na terase musia byť buď na vodzke, alebo v nosiči a to ešte záleží od majiteľa, či niečo také povolí.
Zvieratá do reštaurácie nepatria, čo si kto robí doma je mi jedno, kľudne nech aj jedia z jedného taniera, vidieť psa na stole v reštike tak sa dvihnem a idem preč, dúfajúc, že mi obed ostane v žalúdku.

lucia147852
22. máj 2023

Pes v reštaurácii je za mňa ok, ale nie na stole a samozrejme vychovaný a najedeny čo nepisti za každým reznom ktorý prejde okolo

basska_b
22. máj 2023

Ja som v Bojniciach videla v jednej restike, ako pani prebalovala dieta na stole na obruse 😄 cize takito ludia, na nich je kratky akykolvek predpis, zakon ci pokyn. On si na drzovku dal isto toho psa na stol... 🤦‍♀️

katka700
22. máj 2023

S vychovanými psami v reštaurácii nemám problém. To čo si zažila je chrapunstvo a humusactvo, otrasné. Niektorí psickari sú naozaj je*nuti rovnako ako rodičia čo si myslia že keď majú decko tak môžu všetko a bez problémov dieťa prebalia pri stole a ešte drbnu plienku na tanier nech čašník odnesie.

petulda333
22. máj 2023

@anonymanonym ved nato recenzie su,nie?

simca06022011
22. máj 2023

autorka, ale ty si nemusla riesit chlapa, ty si si mala zavolat casnicku, a povedat, ze pes nema co robit na stole, mrch to riesi, alebo ci je to u nich bezne... a potom mozes pisat na zaklade jej reakcie recenziu. Ona za zakaznika nemoze 🙂))

aceris
22. máj 2023

Z extremu do extremu cely prispevok. Neverim, ze ho tam nechali casnici sediet na stole. Mozno chvilu kym ho upozornili a autorka prispevok vyhrotila. Druha vec - pes do restiky preco nie? Ak je vychovany, sedi pod stolom, neotravuje ostatnych...v inych krajinach sa to da a u nas je takmer vsade zakaz z coho mi je fakt smutno.

zuzitko74
22. máj 2023

Chudák psík, psy by nemali jesť jedlo, ktoré je určené pre ľudí, je pre nich nevhodné a niektoré aj život ohrozujúce.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
anonymanonym
22. máj 2023

@petulda333 moj nazor je taky, ze ak sa mi nieco nepaci riesim to s personalom pripadne so zodpovednym veducim alebo majitelom. A pripadnu negativnu recenziu davam az po tom co vidim ako sa k tomu postavia. Vobec sa neozvat na mieste, opindat na fore a hodit recenziu je pre mna proste strasne zbabele.