icon

Aký máte názor na to, že sa už nenosia rúška?

15. máj 2022

Dobrý deň. Aký máte názor na to že už sa nemusia nosiť rúška? Je podľa vás bezpečné ísť napríklad do supermarketu medzi stovkami ľudí bez rúška? Ja rúško stále nosím...do obchodu, na poštu...na tých par minút vydržím.

zuzanaete
15. máj 2022

Konecne a snad ich tak skoro nezavedu znovu.

sono2
15. máj 2022

Predpokladám že za tých pár minút zakaždým rúško vyhodíš, dezinfikuješ ruky, dezinfikuješ nákup, tašku, vlasy atď Atď. Lebo veď všade covid.

sono2
15. máj 2022

A si očkovana?

elizabet173
15. máj 2022

@kika52621 ani moje telo nemalo dokafranú imunitu, rúško a respirátor som nosila tam, kde bolo potrebné, môj partner a syn tak isto, chorý z nás nebol nikto ani raz za dva roky, imunitu som posilňovala stravou a hodinami vonku, tak ako som to robila aj pred pandémiou, príroda zatvorená nebola. Ale mali sme v rodine veľmi ťažký priebeh mladého zdravého človeka na jeseň 2020, tak som si z toho srandu nerobila, ale zase ani stres

elizabet173
15. máj 2022

@autorka - najmä si treba ujasniť, že rúškom chrániš iných, nie seba, keď už, tak použi respirátor

miriam11
Odpoveď bola odstránená
tncka
15. máj 2022

Ja nosim tiez kde je predpoklad ze je vela ludi. A nech si mysli kto chce co chce. Mala som koronu,uz to nechcem. 3mesiace som bola vyradena zo zivota. Ja by som sa velmi netesila,v septembri je naspat cela zas.ana korona a opatrenia

ankasek
15. máj 2022

@miriam11 Lepšie by som to nenapísala.

emm_i
15. máj 2022

@miriam11 prepáč, nerozumiem tomuto, ja som diskusiu nezalozila, ja som tu prispela. Nerozumiem, prečo sa do mňa navážaš. Prečítaj si prosím, môj komentár. Diskusiu založil niekto anonymný.

jana_eyre_2
15. máj 2022

Mám na to názor asi taky - keď je situácia zla, nech sú opatrenia.. keď je situácia dobrá, nech sa prerušia.. kto chce nech nosí rusko stále, kto nie, nech nenosí, keď zase nariadia nosenie rusok, tak to budem rešpektovať a opäť ho mať budem.. korona nezmizne a je možné že budu sa stále opakovať vlny, ale kolektívna imunita proste funguje.. koronu som mala, bolo to ťažké, som aj 3x ockovana, aj moje deti a muž.. ale chceme žiť ako tak normálny život pokiaľ je dobrá situácia, tak si to užijeme a keď opäť nastane zvýšenie chorobnosti, tak ruska zase nasadíme.. konečne môjho najstaršieho nebolieva tak často hlava..

andrejka1974
15. máj 2022

Ja som bola rada že už nemusím,ani ho nenosím len k lekárovi tam treba ,ale je to každého vec ja som koronu dostala naprik tomu že som všetko dodržiavala a mám aj dve dávky očkovania a mám dcéru najmladšiu neockovanu a tá je autistka čiže bez Ruska celý čas a koronu nemala a boli sme spolu stále takže je to aj o imunite

marlent
15. máj 2022

Rusko nenosime ale nosili sme vsade teraz by som si ho dala resp.respirator napriklad do lietadla inde nie

rora
15. máj 2022

Si ho kludne nos este 5 rokov, nechapem co riesis, ci zas dalsie provokacie ze tí co este stale nosia su akoze zodpovední? A pred rokom 2020 si nosila co na tvári? Ci vtedy sa ludstvu respiracne ochorenia vyhybali??? Nech si v septembri príde co chce, handry na tvári tomu nezabrania. Ockovanie (aspon u nas) fungovalo asi tak, ze zaockovaní maju po covide problemy dlhodobo... Som rada ze som sa nedala, aspon som sa pocas a aj po chorobe vladala postarat o ostatnych doma. Zdravie a imunitu si treba pestovat. Nie obalovat si tvár

patus_2
15. máj 2022

@autorka ja som podstivo nosila respirator a aj napriek tomu som sa 3x nakazila. Prvé nakazenie bolo veľmi ťažké, doteraz mám ešte nejaké problémy. Ostatné 2 nakazenia boli ťažké tiež, ale zvládla som to už lepšie. Napriek tomu, hneď ako sa uvoľnili opatrenia som rúško nosiť prestala. Viem, že nakaziť sa môžem tak či tak a nakoľko od mala trpím silnými migrenami, tak 8-9 hodín v respiratori som znásala veľmi zle. Ale úplne chápem aj ľudí, ktorí sa bezpečne necítia a majú sa potrebu chrániť aj teraz. Je to na každého uvážení 🙂

mima172
15. máj 2022

Nejako to necítim, nakoľko som ho nenosila ani predtým, no pre mňa je skôr smutné ako ľudia počúvajú viac nariadenia vlády ako vlastný rozum. To, že ho ty nosíš lebo chceš je úplne v poriadku, no ľudia, ktorí fungujú na povel - nos ho! Nenos ho!, tak tých je mi úprimne ľúto. Dnes bol napr aj v kostole pan, ktorý mal dokonca respirátor, nepomyslela som si o ňom absolútne nič zlé, lebo ho nosí lebo chce.

mjk40
15. máj 2022

Vôbec mi to rúško alebo respirátor nechýba, ale kto má pocit, že ho ochráni tak nech sa páči môže nosiť aj naďalej.

nykkushka
15. máj 2022

My s manželom sme sa dosť kruto stretli s koronu-manžel covid ARO, čiže tie príbehy sú hrozné, obaja sme mali ťažký priebeh covidu aj náš malý syn, sme zaockovaní, manžel kvôli korone prišiel o obe babky, ale neskutočne sa tešíme, že tie Rúška zmizli z našich tvári ☺️ jediné čo mne vadí, že je všade zas veľa ľudí 😂 ale tak to mne vadilo aj pred kovidom 😂 čiže konečne zas normálne žijeme... Rúško som ale teraz mala v obchodoch a pod, keďže mam ocina po ťažkej operácii srdca a nechcela som ho ohroziť (hocičim nielen covidom) a ľudia na mňa pozerali ako na debila, ale mne to bolo ukulele

viestta
15. máj 2022

Nosila som rusko kým bolo treba, už nenosím. Kto chce nech nosí ďalej, je to jeho slobodne rozhodnutie

oli18
15. máj 2022

@eeffka mikroplastov mas v sebe dost aj bez ruska.

eeffka
15. máj 2022

@oli18 takze mi este treba viac? Ci ako?

viky173
15. máj 2022

nie je bezpecne vobec vychadzat z domu, vsetko je kontaminovane 😂

ropucha6
15. máj 2022

Nenosim nikde, ani v obchode ani v MHD, len u lekara, kde sa to stale vyzaduje. Zatial sme sa nenakazili, sme 3x ockovani a teraz cim je teplejsie, tak sa v tom horsie dycha. Mozno na jesen, ked zacne chripkova sezona, tak zacneme znova.

tianna
15. máj 2022

Konečne! A už sa to malo spraviť dávno. Teraz sú všetci len chorí lebo imunita dávno odišla.. 🥴 potrvá ešte veľmi dlho kým zas nebude človeka dorážať každý sopel 🤧🙄

laurita285
Odpoveď bola odstránená
matkahelka
15. máj 2022

som rada, ze sa uz nenosia. hlavne som rada, ze deti v skolach sa uz konecne vidia normalne, vidia si cele tvare. a mimochodom, ak nosis rusko, chranis tym svoje okolie a nie seba. ak chces chranit seba, nos respirator.

danielahamar
15. máj 2022

A pred coronou si ako žila? Každá jedna choroba môže mať ťažký priebeh, aj chrípka, ale o tej sa tak už nehovorí, nie je in.

poopsie
15. máj 2022

Ja som mala aj covid ale to čo mám už mesiac je horšie ako ten 5 dňový covid..

tayla
15. máj 2022

@laurita285 a ty si normálna? Ako môže niekto zdravý nakaziť niekoho iného? Sa preber...

kika009
15. máj 2022

Pozri statistiky,kazdy den zomiera cca 10 ludi, vcera 13 ludi. Nikoho to uz netrapi, ked na zaciatku pandemie zomreli 2-3 tak bola panika. Dnes ti mrtvi uz nikoho nezaujimaju. Ked si to spocitate 10*30dni tak mesacne je mrtva jedna mensia slovenska dedina. Nehovoriac, ze su tu aj nove choroby ako tuberkuloza-siriaca kaslom, ktoru nam nechtiac prinasaju chudaci utekajuci z ukrajiny. Pripadne ine respiracne ochorenia. Mudri ludia sa chrania respiratorom aj dnes, nemudri ludia su v roznych statistikach.