icon

Aký máte názor na to, že sa už nenosia rúška?

15. máj 2022

Dobrý deň. Aký máte názor na to že už sa nemusia nosiť rúška? Je podľa vás bezpečné ísť napríklad do supermarketu medzi stovkami ľudí bez rúška? Ja rúško stále nosím...do obchodu, na poštu...na tých par minút vydržím.

misulka22
15. máj 2022

Moj nazor na to - chvala bohu ze konecne

lasoli
15. máj 2022

tak je nacase troska nieco s tvojim telom urobit,dak si ho dokopy zacni lepsie jest,kolko mas rokov?Ak ta tak korona zlozila asi si nebola tak uplne najzdravsia,alebo.Mne to nevadilo,toe ruska ale len na osty cas ,obchod a pod urcite by mi to liezlo na nervy v robote mat to cely cas,to skor z toho by som mala zavrate.

jana_eyre_2
15. máj 2022

@kika009 a pred koronou si sa chránila respiratorom? Totiž tie iné choroby tu boli aj pred kovidom.. bola si predtým nemudra?

mircalla
15. máj 2022

Ano, je to v pohode. Nosili sme ich 2 roky v interieri. Som tri krat zaockovana a mam toho akurat dost. Omicron ma lahky priebeh. Chybaju ti ruska? Mne nie. Po 2 rokoch mozem ist konecne aj dcere na besiedku. Som zodpovedna, ale podla mna to uz prehanas. Ved nosit ho mozes. Ja si to aspon do jesene uzivam bez.

Asi nie si ockovana, preto si mala tazky priebeh (nie je pravidlo). Pre mna neskutocne oslobodzujuci pocit sa toho zbavit (otazke je dokedy)

iwesska
15. máj 2022

Ak si niekto mysli,ze si po 2r.vybuduje imunitu prave v obchode,ci obchodnom centre,kde sa prechadzaju ukaslani ludia,tak nech si ju tam dalej buduje. Ja respirator v MHD aj obchodoch nosim, ja som po covide -omicrone so SLABYM priebehom skoncila so zapalom pluc,z ktoreho som sa davala dokopy mesiac silnymi liekmi,takze mne su vsetky premudrele komentare ukradnute a respirator v obchodoch nosim. Ak s tym ma niekto problem,nech sa obrati na odbornika🤷‍♀️

kim2028
15. máj 2022

Ja nosím v obchodoch tiež a je mi jedno, že kto ako sa pozerá na mňa. 33 ročný chlap nosí respiratór. Mne osobne ani nevadí. Aj keď je pravda, že nie som zodpovedný. Chodím na hromadné športové podujatia a tam respirator nemám. Bol som aj dnes. Covid som mal tiež, ale úplne ľahký priebeh. Mal som len teplotu...

persephina
15. máj 2022

@miskamicha fuha, operovali ma 5 hodin. Cize po 20 min som bola vystavena nebezpecenstvu?

oli18
Autor odpoveď zmazal
mooonika1975
15. máj 2022

ja v škôlke robim, a nosim stále, keď vidim tie zápaly pľúc a priedušiek u deti okolo mňa, tak som rada, že aspoň minimálne sa týmto chránim.

mooonika1975
15. máj 2022

@miriam11 ale ochráni, dva roky som nechytila covid a to sme sa v práci pri deťoch točili neustále v karanténach, každý mesiac dvakrát , plus kolektiv celý otočený dvakrát covid. Nenosili samozrejme. Ja áno. Tkaže zrejme pomohlo

mircalla
15. máj 2022

@mooonika1975 Ale prosim ta. Hadam si nemyslis, ze si nechytila covid vdaka rusku. Ja som ho nosila poctivo vsade, kde bolo potrebne. Mam ockovanie, covid som chytila aj tak, aj vsetci ostatni, co ho poctivo nosili, niektori aj 3-4 krat. Poznam dokopy "az" 2 ludi, co covid este nemali. Urcite nie vdaka rusku. Zhoda okolnosti plus su ludia, ktori su na to menej nachylni. Rusko ci respirator v tom zohraval malu rolu si myslim.

nikha2809
15. máj 2022

Podľa mňa je veľmi smutné že nosenie ruska sa stalo tak normálne že niekomu príde nenormálne konečne ho nenosít 🤷inak celu pandémiu sa všade hovorilo že nosenie ruska nechráni nás ale ľudí ktorých stretneme a že s ani chránime navzájom a zrazu už nosenie ruska ochráni aj teba keď nikto naokolo ho nemá?

kika52621
Odpoveď bola odstránená
simashima
Odpoveď bola odstránená
sense
15. máj 2022

@mooonika1975 celú koronu som. Pracovala výnimka. 2x karanténa. Dcéry. Rusko som nosila minimálne aj to len keď sa už ozaj nedalo, alebo keď som musela v práci a aj to len keď sa ozaj nedalo inak, boli sme aj na dovolenkách letných aj zimných a kovid som nedostala, a pritom poznám. Ľudí 3x zaockivanych, nikam nechodia. A ak idú aj do obchodu tak s Ruskom a covid mali

mooonika1975
15. máj 2022

@sense si robila v školstve ? pri deťoch ? ktoré to prenášali bez nejakých priznakov ? 10 hodin v triede , cez zimu sa menej chodilo von, a ťahalo sa , keďže stále niekto chýbal

kika52621
15. máj 2022

@elizabet173 ale ja mam tiež vyváženú stravu toľko co my investujeme do prírodných výživových tak to sa mnohým ani nesníva..... Príroda je nas koníček sme tam každý víkend zeleninu si dopestujeme a kupujeme len od miestnych farmárov každý deň cvičím a pred koronu som mala rešpekt len som to neprehanala ako niektorí. A zbytočne som si ju nenicila ale posilňovala. A to ti môžem povedať, že mám prácu kde prídem denne do kontaktu z 50 ľuďmi a nikdy som nevedela kto co koze mat.

mircalla
15. máj 2022

@kika52621 Zase tento pristup, ze sa tu chvalis, ze si ho 2 roky nenosila..Vzdy ked som videla niekoho bez ruska pri tisickach pripadoch denne mi stupol tlak. Milujem takych hrdinov. Cize nevadi mi, ak ho niekto nosi a nemusi a ani sa nad tym nepozstatavujem. Vadili mi ludia, co vsetko ignorovali a porusovali vratane rusok. Evidentne si ides styl, vsak ja, ja a esta raz ja. Take typicke slovenske. Ja som sa snazila byt zodpovedna najma kvoli inym, nebola som dosrana z toho, ze chytim covid, A 15 dni sme boli v karantene, aby som niekoho nenakazila.

siska53
15. máj 2022

Kto chce, nech nosi. Ja som rada, ze si aspon na chvilu od nich oddychneme ( okrem lekara a lekarni).

mooonika1975
15. máj 2022

@mircalla ale čo si, jasné že nie respirator. Veď ony nenosili a covid dvakrát a ja som nosila a covid som nemala , čo si , to nebol respirátor. Niečo to bolo , wuahahahaá ... A nebavime sa o jednom človeku, ale o 25 člennom kolektive

mircalla
15. máj 2022

@kika52621 Inak na to, ako pises, ze ste uzasne zdravi a bio mas dost statusov ohladom soplov a chorob. To je tak na okraj. Prepac, ale neznasam bezohladnych ludi a verim, ze takych, co im zomreli rodicia toto dost drazdi.
@mooonika1975 Ok, pohoda

dada0902
15. máj 2022

Ja som za ze sa nenosia bez tak už to koncom bolo cele na hlavu aj krátke karantény dokonca aj žiadne pre očkovaných ktorý si behali kade tade a rozprávali sa s každým koho stretli aj keď boli pozitívny bez príznakov tak asik toľko k ,,ruskam'' s ktorých sa spravilo veľké hallo

mircalla
15. máj 2022

@dada0902 Ja som tiez rada. Na druhej strane nemam rada, ked sa niekto chvali, ze ich nenosil vobec cely covid. To je druhy extrem

bobrina1
15. máj 2022

@mircalla aj vies, kde si kovid chytila?

akbara77
15. máj 2022

@katkatonkova áno a ako vieš? Predpokladám,že ste sa ani netestovali.

sense
15. máj 2022

@mooonika1975 robim v doprave denne 8-10hod v kontakte s x ľuďmi cele 2 roky ci koľko cela tato situácia trvala ci už s ruskami alebo bez rusok, dcéra chodila v pohode do školy na krúžky všade.

mircalla
15. máj 2022

@bobrina1 ano, viem, od syna. ale ten to nechytil v skole, ale zrejme v kostole. Boli potom kvoli nemu v karantene, to bola delta vtedy. mala to mala tiez, uplne bez priznakov, ale boli sme na teste, takze preto viem.
@akbara77 Aj ja predpokladam, ze sa netestovali, ale vie, ze to nemali.

elementissa
15. máj 2022

Ak sa cítiš bezpečnejšie s respiratorom či rúškom, kľudne ho nos po zvyšok svojho života, nikto ti nezakáže. Mnohým ľuďom ale rúška dlhodobo prekážali a sú radi, že môžu slobodne vonku dýchať 🙂 myslím, že obe skupiny by sa mali tolerovať

aandrea9
15. máj 2022

Prepracovaní z liečby cez telefón? 🤔

malena
15. máj 2022

@emm_i to vás obdivujem, to ja by som skôr dala výpoveď, ak by som v tom musela pracovať, respitátor som nenosila vôbec, iba v obchode som si dala rúško... respitátor som nenosila zo zásady, ani u lekára keď som bola, ani na očkovaní... väčšinou som nemala problém, a keď sa niekto ozval, som povedala, že ja to nenosím a nosiť nebudem. Vždy som bola rebelka, a jednoducho som sa nedokázala prinútiť, si to nasadiť, a poslala som každého do teplých krajín, problém s poslušnosťou som mala vždy... covid som nemala a nijak som si nedávala pozor...