icon

Aký máte názor na to, že sa už nenosia rúška?

15. máj 2022

Dobrý deň. Aký máte názor na to že už sa nemusia nosiť rúška? Je podľa vás bezpečné ísť napríklad do supermarketu medzi stovkami ľudí bez rúška? Ja rúško stále nosím...do obchodu, na poštu...na tých par minút vydržím.

miskamicha
15. máj 2022

@persephina klud. Nepluli vam do rany a za 5 hodin si ruska aj menia 🙂 ved samusia aj napit

beataxxx
15. máj 2022

Boli sme na ruska dva roky zvyknuti…je to oslobodzujuce, ze uz to nemusime nosit, ale ten pocit vo mne ostal, napriklad dnes som cestovala v preplnenom vlaku a hodne ludi tam kaslalo, rusko niektori mali, ale vacsina nie, tak len dufam, ze mam dobru imunitu a nedostala som to

h2o2
15. máj 2022

Ja si tiež myslím že v septembri zase začne teror a vieš prečo? Kvôli ľuďom ako si Ty...začni používať mozog.

bobrina1
16. máj 2022

@mircalla pytala som sa, lebo si spomenula, ze urcite ta rusko/ respirator neochranil pre koronou. Kedze si virus dostala od syna, tak ako mozes tvrdit, ze ruska/ respirator nechranili? Ja som mala posledne 2 mesiace niekolko stretnuti s pozitivnymi s priznakmi (urcite boli dalsi bezpriznakovi, ale o tych neviem), s ktorymi som zial bola v praci, a nastastie som bola negativna. Mali sme vsetci respiratory. Respirator,rusko mali zostat povinne aspon v doprave, potravinach apod., aby ludom pripomenuli, ze pandemia neskoncila, takto si mnohi myslia, ze je po pandemii, ved uz ziadne opatrenia nie su.

bobrina1
16. máj 2022

@beataxxx tak, tak nie su uz povinne, ale ani zakazane. Presne, ako pises, kvoli nezodpovednym ludom respirator stale nosim. Ked sa da chranim.seba i svojich blizkych.

katkatonkova
16. máj 2022

@akbara77 pretože som nemala dôvod sa testovať....nikdy som nebola na žiadnom testovaní....a dcérka v pohode chodila do škôlky bez toho aby sme s mužom boli otestovany....a samozrejme...nie sme ani očkovaní.....a neboli sme ani chorí....max. sokle jeden deň a to je všetko....chodili sme kam sme chceli
..vôbec sme sa neobmedzovali....a keď sme išli do prahy...tak sme sa ani neregistrovali....nemalo to zmysel.....

mircalla
16. máj 2022

@bobrina1 Skusim este raz. Netvrdim, ze vobec neochrani. Ale statisticky, okrem 2 ludi vsetci co ich poznam mali covid, niektori x krat. Vsetci nosili ruska, patrim k tym zodpovednym. Vsetci ockovani, s antivaxermi sa ja ani nebavim. Delta a Omicron tam uz je to tak vysoko nakazlive.....Ockovanie som mala najma kvoli tomu, aby som nemala tazky priebeh, necakal som, ze ma to zrovna ochrani

mircalla
Autor odpoveď zmazal
cecilia29
16. máj 2022

Ja som rada že sa nenosia , ako tehotná by som to nedala. Ale som zaočkovana aj prekonaná. Mnoho ľudí nosí ešte respirator a dávajú si pozor ti ktorí sú ohrození -tazke diagnózy, stavy po operáciách. To je ok.

mircalla
16. máj 2022

@bobrina1 A druha vec, syn to tiez niekde dostal a nosil rusko....

bobrina1
16. máj 2022

@mircalla ano, jasne, ale mnoho ludi sa nakazilo prave v rodine alebo tam, kde sa respiratory nenosili, resp.ludia ich nemali. Viacere vyskymu potvrdili pri spravnom noseni velmi vysoku ucinnost respiratoru, ca 94%. Ja verim vede a vyskumu.🙂

bobrina1
16. máj 2022

@mircalla asi v skole.... viem, ako sa na slovenskych skolach nosili ruska a respiratory. 😉

mircalla
16. máj 2022

@bobrina1 Nuz ked tu citam niektore prispevky, ake su hrde na seba....nemam slov🙂 Syn bol v tomto dost podcivy a u nich v triede tiez. Skor si myslim, ze to chytil v tom kostole, tam na to kaslali.

bobrina1
16. máj 2022

@mircalla ved toto a este sa tym aj chvalia. To sa ani komentovat neda🙂

danusa63
16. máj 2022

@autorka Za mňa palec hore. Ja keď to tu vidím na Orave svadby o 150 ľuďoch, kde záhadne polovica dostane teploty po bašaveli, som si istá, že v septembri nás zavrú. Respiratori ešte nevyhadzujeme, budeme ich ešte potrebovať. 😀

miskamicha
16. máj 2022

@miriam11 suhlas. Brusila som schody drevene a tie piliny som mala aj tak dokonca pod FFP3!!!! A to iste ked som skrabala omietku /prerabame dom/!

jana_eyre_2
16. máj 2022

@bobrina1 ja si tiež myslím že respirator veľmi dobre ochráni.. avšak pri deťoch aj keď poctivo nosili v škole, sa nákaze proste nedalo vyhnúť, pretože tam museli jesť a piť, aj keď respirator poctivo nosili.. k nám sa korona dostala od dcéry druhacky, ktora si dala dole respirator počas desiatej.. potom sme tým prešli celá rodina.. synovec dostal od spolužiačky čo sedela oproti nemu na obede a dali si dole ruska..

Tak či tak si myslím, že býva väčšie riziko v určitych časoch a pri určitých typoch korony.. vírus sa správa tak, ako akýkoľvek iný vírus.. keď bola pandemia spanielskej chrípky, tiež to bol obrovský problém a premorenim sa dostala na bežnú chorobu.. to sa deje aj s koronou..

mircalla
16. máj 2022

@bobrina1 nedavno vlak rakusko...je to povinne. Vsetci Rakusaci respiratory...jedine 2 slovenske ciganky nic. Aj to o svedci o mnohom

bobrina1
16. máj 2022

@mircalla ja viem, ja zijem v AT, takze mozem pekne porovnavat pristupy ludi🙂

mircalla
16. máj 2022

@bobrina1 Akoze kamoska zijuca vo Viedni mi hovorila, ze Rakusania OK (drviva vacsina). Vo Viedni, co fici na falsovani covid pasov a vymyslani, comu sa vyhnut su Slovaci a Balkan. Vobec ma to neprekvapuje, ked toto citam. Sme a vzdy budeme daleko za nejakou civilizaciou.

tayla
16. máj 2022

@mircalla 🤣🤣🤣

akbara77
16. máj 2022

@katkatonkova parada! Gratulujem!

siska53
17. máj 2022

@jana_eyre_2 presne, my sme tiez taktom koncom marca schytali od dietata, doneisol zo skoly.

magduska2
17. máj 2022

Podla mna je to úplně trapne a smiesne 🤣 Rúška tu sú X rokov a nikdo si ich na tvar nedal ked mal chripku, šiel do nemocnice alebo MHD.
Povinné rúška či resp. boli len akýsi politický ťah držat ludí v strachu ...mat ho na tvári a zabíjat si imunitu?Dakujem nie...Mam zdrav.školu a nepamatm si ,že by sme ju kedykolvek na praxi mali na ústach..na žiadnom odd.pri chorích...ale to je X rokov do zadu.
Ak niekto veri,že ho rúško chráni, nech si ho nosí pre mna za mna aj doma.
Ja som ho nosila vyložene len tam odkial by ma bez něho vyhodili..nikdy nie vonku, nikdy nie o minutu dlhšie a koronu som nemala.
Podla mna to či sa člověk nakazil, a ako ,vobec nesouvisí s prekrytím tváre" hadrou"
To je moj nazor.

jana_eyre_2
17. máj 2022

@magduska2 ja mám kamarátku lekárku a ruska normálne nosila aj pred pandemiou, dokonca keď bola pandemia prasacej chrípky, tak sa nosili v zdr.zariadeni tiež.. taktiež tomu veria dokonca aj chirurgovia pri operáciách už desiatky rokov..

magduska2
17. máj 2022

@jana_eyre_2 Tak operacie su snad niečo iné 🤦‍♀️ tam sa predsa celkovo chráni úplně inak-kompletne.V prvom rade preto aby prave tan operovaný nebol ohrozeny.
Ja hovorim svoje skusenosti...Nejdem sa tu hádat,autorka sa pytala na názor iných. Mne je to úplně šumák, či v rúšku niekto aj spí alebo šoféruje svoje vlsatne auto,kde sedí sám 🤣

tianna
17. máj 2022

@magduska2 veru nesúvisí a vôbec.. ja som ho nosila v spoločných priestoroch, obchodoch a všade kde bolo povinné, covid sme mali aj tak a nie raz, ani dvakrát ale minimálne 3x.. zvyšné 2 razy čo boli príznaky rovnaké som už ani potvrdenie že je to opäť ono neriešila..

magduska2
17. máj 2022

@tianna Presne tak,moje děti mali covid kazde 2x....okrem školy nechodili v podstate nikde,a v škole bolo rusko povinne. Nechodili v tom obd.do obchodu,na postu, MHD skrátka nikde. A aj tak..

jana_eyre_2
17. máj 2022

@magduska2 jaj tak pri operáciách chráni a inak nie.. ok 🤔

poopsie
17. máj 2022

@jana_eyre_2 pri operácii ma za úlohu zachytiť baktérie aby sa nedostali do otvorenej rany..