Aký matrac vybrať a kde ho kúpiť?
Ahojte kočky,
potrebujeme vymeniť matrace, lebo ten náš je extrémne mäkký a ani po dvoch rokoch sme si na spánok na ňom nezvykli. Teraz máme vysoký taštičkový (pružinový) matrac.
Vyberáme teraz len penový matrac a akosi som stratená v ponuke. Chcela by som vyšší matrac (aspoň tých 18-23cm) a mal by byť rozhodne tvrdší, ak nie úplne tvrdý (ja spávam na chrbte, mnažel na boku a na chrbte). Manžel tiež máva bolesti krčnej chrbtice a v driekovej časti tiež (asi kvôli tomuto mäkkému matracu). Ortopéd mu odporučil tvrdší matrac, takže asi to je cesta.
Máte nejaké overené stránky kde by som mohla matrac kúpiť a aký odporúčate vybrať? Pozerala som, že najlepšiu ponuku ma Raj matracov a sú aj najlacnejší. Dormeo mi príde strašne drahý a Mobelix dáva len dvojročnú záruku a tiež som počula kadečo. V Jysk sú o kúsok drahšie ako na nete, ale nemám s nimi skúsenosti. Neviete mi prosím poradiť z vlastnej skúsenosti?
ďakujem 🙂
@martina335 no hlavne by som najprv sla skusat,aby ste skusili material. My máme opačne problem s chrbtom,ja trochu maksi potrebujem, muž tvrdsi. Skusali sme v obchode a poradili nám presne. Kúpili sme tie vyskúšané,lebo podľa popisu naozaj nevieš,aký bude.
@ja_bb mne sa prave stalo, ze sme vyberali v obchode matrac fakt dlho, a ked dosiel a spali sme, tak sme boli dost sklamani. Aj viacero znamym sa to uz stalo… ze vybrali pohodolny, ale ked clovek celu noc na nom spi, tak vlastne zistis, ze az tak pohodlny neni.
A teda ja som si topper nekupila aj ked mi to kazdy odporuca, neviem kam by som ho dala, ked uz teraz mam vysku matraca 27 cm a topper ma 3-7, uz by som ho do ziadnej obliecky nenatrepala.
@michaela____ my sme mali teraz klasicky penovy a vrátili sme ho,po pár pouzivaniach prelezany. ideme do latexovej peny a kokosoveho vlakna v strede, taky sme už raz mali,latex drzi,tak možno tieto popozerajte. Co mame naše na spanie tak mame tuším HR penu alebo take čosi a jedna strana je maksia,druha tvrdsia
*Oprava prispevku - zlucenie textu a fotiek
Pozor na sieť predajní Pre Spánok a značku Tempur. Na triapolročnom matraci sa zospodu objavili plesnivé škvrny. Spálňa je pritom pravidelne vetraná, nemáme problémy s vlhkosťou a matrac nikdy neprišiel do kontaktu so žiadnou tekutinou. Ochranné návleky sme poctivo prali a nasadzovali až po úplnom vysušení. Posteľ má navyše otvorenú konštrukciu bez úložného priestoru, takže aj zospodu je dostatočne odvetraná.
Hoci všetko nasvedčuje tomu, že ide o výrobnú vadu, reklamácia bola zamietnutá s tým, že na vine je zákazník a to bez nejakých dôkazov. Na matrac je na papiery záruka 10 rokov. Takýto prístup obchodu ma veľmi sklamal. Zvážte preto, či sa vám oplatí investovať do tejto značky, ak máte platiť prémiové ceny, ale reklamácie sú fraška.