Aký mobil pre 15 ročného syna?

dianapaulenova
2. apr 2018

Ahojte, aký mobil by ste kúpili 15 ročnému synovi? Aký na to máte názor? Jasné že chce iPhone... Tak sm premýšlali naj nejakým starším alebo tým SE.. To je do 300 Eur, takže by to nemuselo byť až tak hrozné. Ale keby chceme niečo lacnejšie? Pozerali sme na heureke (Napr. tento-https://mobilne-telefony.heureka.sk/huawei-mate...) a recenzie ( https://necenzurovane.sk/mobilne-telefony/ ) ale nevieme podľa čoho sa rozhodovať pri takom mladom chalanovi.

sissy27
2. apr 2018

@dianapaulenova sú len dve kritériá pri 15ročnom - čo chce a čo peňaženka dovolí. Ak chce iPhone nech má, ale dajte mu naň len toľko, koľko si môžete dovoliť, zvyšok nech si doloží z vlastných úspor alebo nájde brigádu.
Ty keď si túžila po krásnych červených lodičkách na opätku a rodičia ti kúpili hnedé poltopánky na rovnej podrážke a na šnurovanie, lebo veď topánky ako topánky, nebola si sklamaná?
15ročný má lepší prehľad v telefónoch ako hociktorý dospelák.

jkarolova
2. apr 2018

@dianapaulenova moja 13 rocna dcerka chce tiez novy mobil. Ja som jej povedala nech si nanho nasetri a ze ja jej doplatim 50 eur. Už ma nasetrenych 100 eur a chyba jej este 35 eur. Nielen ze sa nauci hospodarit s peniazmi, ale aj si zacne vážiť tých vecí.

tenerifka
2. apr 2018

@dianapaulenova asi by bolo dobre dohodnut sa s mladym, nekupovala by som mobil bez neho, a dat mu na vyber podla vasich financnych moznosti, ci uz nejaky azijsky novy, pripadne Iphone z druhej ruky....nech sa sam rozhodne.

tenerifka
2. apr 2018

Moja dostala novy Iphone ked mala 14 rokov, urcite vyuziva vsetky funkcie viac ako ja ci manzel (hudba, rozne aplikacie, grafika,relativne dobry fotoaparat), lenze nas to financne nebolelo, kazdopadne nelutujem tu kupu, zasluzila si to za svoju zodpovednost a dobre vysledky v skole

dianapaulenova
autor
2. apr 2018

Hej veď práve že- dať mu to čo chce alebo nech sa uspokojí s tým čo má. Ako je šikovný, a nechcem aby sa mu smial alebo sa cítil zle, keďže viem akých má spolužiakov. A na leto chcem určite aby išiel na brigádu. Takže odporúčate z druhej ruky a dohodnúť sa s ním aby si šetril naň hej? A s paušálmi to u detí riešite ako? Používa niekto ešte kredit alebo také niečo? Keď ho chcem nejako obmedziť.

janhe
2. apr 2018

Kupte mu mobil aky chce ak na to mate a pausal nech si plati sam
Tak ziska zodpovednost a nie setrit si obrazne desat rokov na mobil
Tym ze si bude platit pausal tak si bude davat pozor kolko a vo prevola
Alebo mu platte zakladny pausal a co si prevola naviac nech si zaplati sam
Inak my s manzelom si mozme dovolit financne aj mobili aj pausali ale mame len kredity nam to uplne staci
A co sa tyka mobilu tak my mame najnovsie iphony
Nezabudajte ze keby mu mobil niekto ukradol tak v tejto sume uz ho aj policajti budu hladat a este aj ho dokazu jednoducho vystopovat
Resp aj vy keby sa mlademu cosi stalo dokazete ho vystopovat
My by sme ine ako iphony nechceli a urcite nie nejake huawei

tenerifka
2. apr 2018

@dianapaulenova moja ma normalne zmluvu a s pausalom a ma volne Mb plus hovory, doma sa pripaja na wifi
Spytaj sa ho, co preferuje on

janhe
2. apr 2018

Neberte to ze sa vystatujem iba hovorim vyhody a ako to je
Ani dcere urcite nekupime nieco do 250€ uz lrn koli tlmu keby ho ukradli tak aby to policajti riesili

nikenzi
2. apr 2018

Ja osobne si myslim, ze dnesna doba je uz v telefonoch tak namakana ze ide len o znacku. Posledne roky co mobil - to rozdiel v baterii a pevnosti skla. Ja mam Huawei P8 Lite. Super vydrz, fotak, wifi...vsetky aplikacie ako ma byt. Kedze mam vlastny eshop travim vacsinu casu na mobile a fotim, posielam, stahujem - mam ho rok a nemala som nikdy problem zeby sa zasekol abo daco. Proste krasa - a co je dobre super sa zmesti do vrecka a na aliexprese kupite milion roznych krytov a puzdrov za 1-2€. Mobil stal 130€ v obchode a vyzera velmi luxusne.

Cize - kvalitny mobil nie je o znacke. O znacke su prachy. Ak chce iphone, nech si nasetri. A potom mesacne 10€ na kredit, ked chce viac - nech si nasetri. Ak mu date pausal a ho presvihne, hadajte kto bude platit ked nebude mat nasetrene na nedoplatky?! No len vy 🙂 Popripade poucala som ze existuju pausaly pre deti, su nejako blokovane stym ze na cislo otca/mamu ma nekonecne minuty.

simisi
2. apr 2018

My sme kupili iphoneSE,dcera je velmi spokojná

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sissy27
2. apr 2018

@dianapaulenova osobne by som drahú vec (iPhone) z druhej ruky nekupovala, dáš zaňho možno polovicu z toho, čo stojí nový v obchode ale nevieš čo s ním kto predtým robil, môže byť navlhnutý, o mesiac sa pokazí, 300€ von oknom. To už radšej pozrite nový na splátky (mzone aj istyle mávajú občas dobré akcie, bez navýšenia), bude mať nový, so zárukou a splácať si môže aj z vreckového, prípadne ako akontáciu mu dáte koľko ste ochotní dať za nový mobil a zvyšok si on dospláca.
Dcéra funguje na kredit, ľahšie si to ustriehne, dobíjam jej raz mesačne, ak chce viac tak z vreckového (to jej potom záhadne vydrží dlhšie 😂). A inak tiež má iPhone, dlho po ňom túžila, tak k sviatku sme jej splnili sen a aj celkovo si zaslúžila, u nás to nie je o tom, že dostane všetko čo si zmyslí.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nela6
2. apr 2018

@dianapaulenova jeden model iphonu je za 300e, len ci by mu stacil https://mobilne-telefony.heureka.sk/apple-iphon...

sissy27
2. apr 2018

@nela6 16GB pamäť je pri iPhone veľmi málo, keďže sa nedá rozšíriť pamäťovou kartou. Toto bude mať veľmi rýchlo plné len základnými appkami, do tohto by som určite nešla. A určite treba pozrieť aj čo je to za predajcu, či to nie sú len nejaké repasované telefóny

judar
2. apr 2018

to je tak keď deti chcú furt furt tie iphony ...lebo niektoré rozmaznané to vidia v škole a hoc kde že iní majú a oni nie ...ako keby decku nestačí hoc aký dotykáč aj do 70€ i to má foťák aj wifi aj bez nakusnutého jablkového loga

eeffka
2. apr 2018

@dianapaulenova 15r a az teraz riesi mobil? Pre mna a moje deti je mobil vec na volanie nie na spolocensky status. Dcera ma mobil od 8r po nas co sme posunuli. Chce Iphone? Podla mna blbost za 1/2 cenu kupis Samsung v rovnakej vybave. Ak chce silou mocou iph tu je moj rozpocet XY zvysok si zarob. Ostavam s pozdravom. Ja menim telefon kazde 2-3roky. Decku musi stacit. Mesacne kredit max 10e zvusok nech si zarobi.

mooonika1975
2. apr 2018

Ak má vybraté, tak to, iphone 6 sa dá už kúpiť za slušný peniaz, dokonca ak by si niekde 5 kúpila, ten je výborný. Jeden syn má iphone druhý LG, riešim cez paušály, inak sa ani neda

mooonika1975
2. apr 2018

@sissy27 presne. Ja som bola sklamaná 😢😉

karpinska2018
2. apr 2018

@sissy27 mala som 16Gb iPhone 6 asi 2,5 roka a nikdy mi to nebolo malo 🙂 veď si za 0,99 centov rozšírite iCloud a je po probléme s miestom. To nie je android kde Vám miesto zaberá milión nepotrebných aplikácii.

@dianapaulenova určite choďte do iPhonu, ci už z pohladu dizajnu, vybavenia, operačného systému a najmä bezpečnosti. A aj z druhej ruky sa dá kúpiť dobrý a za výborný peniaz.

silesias
2. apr 2018

Ja mám 15 ročnú dcéru a mobil keď musí dostať ( lebo sa jej pokazí alebo niečo ) si vyberie sama. Využíva komplet telefón, veľa funkcií vždy si sama vyberie podľa pamäte a všetkého. Je šikovná a zodpovedna a v dnešnej dobe nikdy nema nič extra ma len to čo ostatné deti.

veronikaszabova
2. apr 2018

8rocny syn ma Lenovo k6. Ma kredit, na mna a muza ma volania a smsky zadarmo, preto mu dobijame iba 10e mesacne.
A doteraz nemal mobil?

sissy27
2. apr 2018

@judar ty si ako dieťa netúžila po ničom extra, vždy ti stačilo len to čo si vaši mohli dovoliť? Nesnívala si o originál Barbie alebo leviskách z tuzexu? Dnes tiež netúžiš po niečom čo je trošku mimo tvoj rozpočet? Lebo ja áno. A dnešné deti nie sú iné ako sme boli my, len tie možnosti sú iné. Originál Barbie alebo levisky kúpiš kedykoľvek, stačí zájsť do obchodu a ešte si budeš aj vyberať.
@karpinska2018 záleží čo všetko využívaš a ver, že zďaleka nie toľko, čo teenager 🙂 z môjho pohľadu je 16GB veľmi málo alebo potom starosti navyše. Novšie iPhony už s tak malou pamäťou ani nerobia, asi to má svoje opodstatnenie.

slimstar
2. apr 2018

@silesias presne tak, aj ja som bola taká, aj som. Tá tvoja bude technický typ. 🙂
@dianapaulenova iphone je v prvom rade imidž, mobil ako taký nič moc. Na icloud by som určite nedávala svoje fotky, nedá sa v mobile rozšíriť pamäť, nedá sa k ničomu pripojiť, po aktualizácii lúbi odísť nejaká funkcia, alebo sa lahko rozbije. Ale nech si chlapec vyberie sám. Ja by som mu kúpila z druhej ruky, /pokial vieš v tom chodiť, nie že sa dáš oklamať/. Huawei aj Iphone má dosť silné ožarovanie, taký Samsung má najnižšie ožarovanie zo všetkých. Ja som si prešla vela typmi zariadení, od úplného začiatku čo začali mobili. Prvý som mala takú tú tehlu Panasonic. Huawei určite neodporúčam. Normálne by som kúpila kartu s o2 volnosť, tam je 0,10 euro za 1 hovor a môže telefonovať aj hodinu. 10 e na mesiac sa mi zdá moc, mi dospelý máme 6 eurové kredity na pár mesiace, ale pri tom programe o2 volnosť.

eeffka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
judar
2. apr 2018

@sissy27 žial vôbec nebola som ani tuzexový ročník a ani len som sa o barbie nezaujímala síce zažila som eru prvých mobilov v škole ale aj tak ma nič také nelákalo...asi kvôli tomu že som nemala skoro nič niekedy ani jedlo na podnose ako majú dnešné deti

eeffka
2. apr 2018

@sissy27 nemala by som problem zaplatit aj najnovsi iphone ale je to uplna debilina pre imidzomaniakov. Ak by mi 15r zasroska oznamila svoju poziqdavku na iph tak by som jej na 16+1den zariadila brigadu nech sa zaradi. Naozaj mas pocit ze decku treba kupit vsetko aj ked na to clovek na to ma? Z okolia mam dojem ze na znacky si potrpia najma ludia co si liecie nejaky komplex

conspi
2. apr 2018

Môj muž má Huawei P8 lite. Ja mám P9 lite. Dcéra chcela tiež nový mobil. Kúpili sme Xiaomi. Cena vtedy bola 160€ a poctivo nám ho splatila... Myslím, že je o niečo lepší ako naše 🙂

patamato
2. apr 2018

Ja mám Huawei P9 Lite mini.Manžell P 10.Casto zamrzaju.Neodporučam.

danielahamar
2. apr 2018

u nás máme všetci huawei, ja mám P8lite, st.syn má P9lite a muž má p10lite, a počula som, že aj xiaomi je vymakaný a cenovo dostupný