icon

Aký pes sa hodí k deťom?

makaronka01
26. nov 2020

Nevedeli by ste mi prosím poradiť aký druh psika sa hodí k deťom? Máme veľkú záhradu, pes by bol vonku, keby boli mrazy samozrejme aj dnu ale hlavne von. Rozmýšľam ze by sme si nejakého zaobstarali ale vôbec nevie aké pozerať. Paci sa mi zlatý retriever, ale možno sú aj vhodnejšie psy k deťom. Dakujem

makaronka01
autor
26. nov 2020

@simca06022011 stačilo by aby zastekal 🙂deti sú v škôlke a ja som doma tak čas by aj bol venovať sa mi. Ale je pravda ze sa toho bojím 🙂

petruskaa9156
26. nov 2020

@janai1 aj my mame malú jazvecicku..je to inteligentná , ale tvrdohlava psia dáma 🙂 resp. ešte bábätko 5 mes..mala som joksirku, ktorá bola úžasná.. 🙏😇👼ale ja už jedine jazveca ! 🙂

bambuslienka
26. nov 2020

@makaronka01 mozem ti povedat, ze napr. bernacik aj zasteka, postrazi (nasi aj velmi dobre obstali v skuskach na cvicaku), ale je zaroven strasne mudry a mazlicek velky hunaty 🙂)

princeznasevera
26. nov 2020

@makaronka01 ja ti poviem ze len co im povies v utulku ze to ma byt pes k detom a len vonku mozes sa otocit lebo ti psa nedaju. Nechapem naco chces psa ked ti vadia chlpy

makaronka01
autor
26. nov 2020

@0silvia0 krásny psik

makaronka01
autor
26. nov 2020

@bambuslienka krasny

lula313
26. nov 2020

@makaronka01 neviem, na čo sa pozeras po určitom plemene, keď nechceš psa s papiermi. Tým pádom vôbec nebude ani trochu garantovaná povaha. Keď ti vadia chlpy, budeš ich mat aj po tráve, keď sa okolo teba obtrie, budeš zachlpatena a aj špinavá, lebo vonkajšie psy proste spinave sú. Ak ho nechceš cvicit, nebude tá rešpektovať, môže ti napadnúť deti, návštevy, nezvládnete navstevu veterinára. Prosím tá, na čo vlastne ty chceš psa? Len tomu chudakovi znicis zivot, ktorý mohol u niekoho stráviť lepší. Velky pes stoji veľa penazi, okolo 600eur rataj ročne na stravu, granule, Veterina od 40 eur za ockovanie, až po tisíce za operacie. Radšej si kup kamery, keď potrebujes niečo na strazenie

makaronka01
autor
26. nov 2020

@princeznasevera nikdy som nemala psa, manžel zas mali vždy. Chlpy mi vadia vnútri v dome, preto chcem psa na dvor.

makaronka01
autor
26. nov 2020

Nepovedala som ze nechcem psa s papiermi, ale nemusia byť. Chlpy po dvore mi nevadia, pokosia sa s trávou. Ja som nepovedala ze ho nechcem cvičiť, manžel by ho cvičil, len ze mu neviem zabezpecit výcvik na cvicisku. Nechcem ho ani na stráženie len by ma potešilo keby ma upozornil že niekto k nám ide. Myslím ze psíkovi by u nás bolo dobre, som doma takže sa mu môžem venovať a rada by som mala takéhoto spoločníka.

qetka
26. nov 2020

my mame vlciaka a je super. Ale teda muz s nim chodi na cvicak a kazdy den 2x trenuju vsetko mozne. Bez toho cvicaku je to tazke. Lebo to, co ho ucil muz sam bolo cele zle. Presne naopak, ako sa ucia. Krstna ma hladkosrsteho retrievra, ten je k deckam uzasny, ale je to slon a divoch v jednom a to je tiez cviceny... Malemu minule stupil na nohu a normalne zacal plakat, ze ci mu neublizil, lebo maly zakrical. Chceli sme labradora, ale tie palky, co za neho chceli, to mi prislo prilis. Ako 1500 Eur no... A zas bez papierov sme nechceli. Rozmyslali sme aj nad utulkacom, nasa rodina robi veterinarku v utulku a vravela, ze steniatk nemaju vobec a pri tych starsich psoch co maju nevies, co prezili a ze k uplne malym detom ich neodporuca. Nasi maju utulkacku, a je super k detom, ale zas vobec neposlucha - brali si ju uz vacsiu a tazsie sa cvici.

radko2017
26. nov 2020

My máme labradora a to je asi najlepší spoločník pre deti, labradori milujú deti, nikdy im neublížia... Je to severské plemeno, psík ci fenka nemusí byť cez zimu dnu, stačí dobre zateplena búda a kľudne zvládne pobyt vonku aj v zime...

choco6
26. nov 2020

Takto, mame labradora 6 rocneho a 2 rocneho syna. Moze mu tahat usi, pistat nahanat ho proste sa s nimi m zabavi a nic mu nespravi ALE je to 40kg pes takze maleho uz par krat aj zvalil ked bezal okolo. A prve 3 roky rozkusal znicil vsetko na zahrade, podhrabaval sa k susedom, doteraz vybera smetie z kosa ked nahodou je pootvorena bedna. Teraz je uz ako tak kludny ale musel dospiet a dali sme ho kastrovat a az vtedy sa trocha skludnil 🤷 Cize ani labradory nie su ideal ! Mozno najdes cez bazare niekoho kto chce darovat psika lebo mu umrel majitel a podobne 🤷

zanta3
26. nov 2020

Podla mna je k detom vhodny kazdy jeden pes, len je ho ktomu treba vist, mat ho ako clena rodiny a vychovavat ho hlavne v pritomnosti deti

makaronka01
autor
26. nov 2020

Ďakujem za vaše postrehy, musím si to poriadne premyslieť.

hettinka
26. nov 2020

@makaronka01 tak chceš psa k deťom (spoločenské plemeno) alebo strážneho opsa (pracovné plemeno)? Toto si treba ujasniť.

zinulienka
26. nov 2020

My sme si zabostarali cez koronu krizenca, male steniatko, vela ludi daruje cez bazos, skus pozriet. Naucili sme ho rozne povely, poslucha, vseto je na jednotku. Ja si myslim, ze staci aj krizenec na to, aby detom urobil radost a na ucenia sa, ako sa postarat o psika. Pretoze to naozaj nie je lahke, treba sa mu venovat. A najkrajsie je to, ze je jedinecny, pretoze nikto druhy tak nevyzera ako on 🙂)))

tilly
26. nov 2020

pes bude taky, akeho si vychovas... zlaty retriever, ako tu hore pisali, je super, od deti si necha komplet vsetko, aj dom ti postrazi, ale musis sa mu venovat, inak ti bude utekat. Ak chces psa dat na retaz, tak si prosim ziadneho nekupuj. Vonku bude psikovi dobre, nie kazdy pes chce spat v posteli. Len ho treba casto mojkat, hladkat a brat von a samozrejme aspon zakladny vycvik poslusnosti, idealne s odbornikom a medzi inymi psikmi. Psa treba od malicka socializovat a ucit ho a potom akeho psa si urobis, takeho budes mat. Jasne, ze bude mat crty a instinkty danej rasy, genetiku neoklames, spolocensky pes sa ti bude tlacit dnu, pracovny pes bude potrebovat zataz, ale mozes si ho vychovat k svojmu obrazu trosku.
Ale ak nemas skusenosti s vychovou psa, tak si pracovneho psa nekupuj, ani psov typu bull, staford, cane corso, ako tu bolo radene a pod. Budes mat len problemy, na tych psov potrebujes skusenosti a pevnu ruku, potom budu milacikovia, ale ak sa ti to vymkne spod kontroly, bude problem.
My mame teraz tretieho psa, kazdy pes bol inej rasy a ineho typu a kazdy mal to svoje. teraz mame borderaka, je mudry, sikovny, nauci sa vsetko rychlo, ale od deti si neda skakat po hlave a je strasne rad s nami, ale ma rad svoj priestor, rozhodne sa nam netlaci do postele, alebo na nohy stale, necha sa vyhladkat a ide si po svojom a vobec nikdy nespi, ked su deti doma, musi mat uplny klud na to, aby si lahol... Podla mna to nie je pes vhodny k malym detom.
Mali sme koliu, to bol pan pes, tiez nelubil moc deti, ani dom by nepostrazil, za to lubil hladkanie a bol neskutocne mudry.
Retriever mal svoju hlavu, utekal, ked sme na neho nemali cas, podhrabal sa vsade, len, aby nebol doma a vytrestal nas, naschval neposluchal, no peklo, ale od deti si nechal uplne vsetko a tesilo ho to.

makaronka01
autor
26. nov 2020

@tilly ďakujem krásne

domak2
26. nov 2020

@makaronka01 z toho čo píšeš sa tiež prikláňam k názoru, že najlepsie žiadneho.

andreatytler
26. nov 2020

@makaronka01 Mozno by sa dalo zobrat si psa docasne a zistit aky je a ci to vobec zvladnete. Moja svagrina si berie psiky na starostlivost docasne, pre take, ktore uz nemaju miesto v utulku a dokial sa im hlada trvaly domov. Mozno by ste nieco podobne mohi urobit aj vy.
Pocula som ze najlepsie psiky su krizenci. Aj zdravotne aj inteligencne. Svagor mal labradora. Bol to nadherny, verny psik ale kolko mal on zdravotnych problemov a nedozil sa tak vela ako ine plemena.☹

makaronka01
autor
26. nov 2020

@domak2 a co som mala napísať aby si si to nemyslela, keď to co som napísala je zle?

simca06022011
26. nov 2020

@makaronka01 Kazdy zasteka ak príde niekto cudzí..

domak2
26. nov 2020

@makaronka01 ja to nemyslím v zlom, ani si nič zle nenapisala, len mi to nepríde že si pripravená na starostlivosť o psa. Aj keď je len na dvore, chlpy sa stále nanosia, bez výcviku budete musieť mať naozaj šťastie na povahu, treba sa mu denne venovať, nestačí mu byť samému na dvore. A zo skúsenosti mňa, ako dieťaťa viem, že do mesiaca je všetka starostlivosť na tebe. 🙂

adrikadt
26. nov 2020

My mame Border koliu, takmer nie je dieťa v dedine, ktoré by ho nechodilo “venčiť” ... neskutočný maznak, ale dom ti nepostráži, ako my hovoríme “zlodejovi aj kávu uvarí” 😀

zdrsjsjiwwi
26. nov 2020

@makaronka01 Jorkšír. Taký malý, nenáročný maznák.

simona92101
26. nov 2020

@makaronka01 Mame nemeckeho ovciaka dlhosrsteho,super povaha k detom, 1.5 r dcerka je s nim velka kamoska.ale vie aj postrazit,aj ked by neublizil.treba mat vsak na zretel,ze nie kazdy pes ma povahu vhodnu k detom,nemyslim rasu psa ale konkretnu "osobnost"psa,niektore su ostrejsie a deti nemusia,a hlavne aj deti treba ucit,ze pes nie je hracka.

marca12
26. nov 2020

@makaronka01 tak potom boxer

petra199099
26. nov 2020

@makaronka01 nemecký ovčiak mame a neublíži ani muche a deti ma rad je to múdry pes... Mame aaj čivavu aj ten sa zahrá s deťmi... Ale labrador aa retriever sú taky psi vhodný múdry.. Ale je to podl výchovy psa podľa mňa zvikne si na deti od malička vyrastá medzi nimi

vivincek
26. nov 2020

nas stary psik uhynul a tiez sme uvazovali co dalej....nakoniec sme si zobrali psika/fenku z utulku.Absolutne bez problemov.Krizenceka jazvecika.S chlpmi zatial problem nevnimam ziadny. Dlazka sa povysava,pelech uprace a vyperie.....Ma cca pol roka,cvicime si ju doma,na nete je vela videi,nemusis mat na to cvicak. Psik je vacsinou taky,ako sa mu majitelia venuju. Ale na zakladne povely si vystacite podla mna aj sami.A treba na zaciatok pocitat,ze kym si navykne a nauci sa,co po nom ziadas,bude to trvat dlho a vyzadovat vela vela trpezlivosti a casu. My ho mame kombinovane,aj vonku,aj dnu. mame dom a zahradu,cize vonku ma kade behat.🙂

katka2505
26. nov 2020

Budúci rok sa sťahujeme do domu a tiež plánujeme zlatého retrievera.Ale mne sa veľmi páči aj bernský salašnícky.😊