icon

Aký to je hríbik?

jankastraskova
2. jún 2019

Ahojte dievčatá! Viete mi prosím povedať ci je toto májovka? Ďakujem 😉

Strana
z2
dskjhfdlkdjhl
2. jún 2019

@0silvia0 vidis, ja zase viem tak, ze na strednom sa chodi na hriby, nikdy nie na huby-ale moze to byt tak, ze nie na celom strednom🙂

0silvia0
2. jún 2019

@dskjhfdlkdjhl to neviem až tak presne, ale slovo huby používa len moja kolegyňa, ktorá pochádza z okolia Nitry. Ostatne z okolia Trnavy používame len hríby. Ale zrovna toto slovo mne uši vôbec netrha, mne trhajú uši zase iné slová😁

dskjhfdlkdjhl
2. jún 2019

@0silvia0 Ani mne to usi netrha, ja som tiez dlho chodila na hriby😀

0silvia0
2. jún 2019

@dskjhfdlkdjhl a už chodíš na huby? 😍

dskjhfdlkdjhl
2. jún 2019

@0silvia0 no, nejako od kedy som zacala chodit s mojim muzom (vtedy este frajerom) som to zacala rozlisovat, ale ked treba zavelit, ze ideme, tak neviem pouzit slovo huby, stale hriby😀Lenze pred detmi som sa snazila uz pri konkretnom hribe/hube vysvetlovat, co je hrib/huba a tak uz pouzivam aj slovo huba😀 ale az tak mi to nejde do huby😀

fokuska
2. jún 2019

@dskjhfdlkdjhl Aj u nas sa chodi na hriby - ale iba ak naozaj zbierame len hriby ;) inak sa ide na huby :D

klarissa25
2. jún 2019

my chodime na hriby, hovorime tak lebo len hriby zbierame 🙂🙂

dskjhfdlkdjhl
2. jún 2019

@fokuska no, u nas sa ide na hriby a zbierame aj huby, je to proste zvyk, podla mna neskodny😉

suge
2. jún 2019

@jankastraskova Zrejme som paranoidná, ale ja by som sa bála radiť niekomu názvy húb/hríbov len podľa obrázka, aj keby som bola mykologicky ako podkutá. Nechcela by som, aby si niekto na "moju radu" privodil tráviace problémy alebo aj čosi horšie.

puklica13
2. jún 2019

@lilitela no vidis..ja mam poloskapaty laptom..vsetko mam do cervena...😀

ankare
2. jún 2019

@arcticcode neviem, skus googlit.

nice202
2. jún 2019

Pečiarka poľná - šampiňón

evinkakub
3. jún 2019

@fokuska áno, bývam na dedine. Si predstav.

fokuska
3. jún 2019

@evinkakub A stale myslis, ze to ma od sampinonu daleko?

natuska87
3. jún 2019

@beky1813 Odpoveď

Huby to sú všetky, hríby sú iba niektoré huby, odborníci im hovoria "hríbovité huby". Sú to tie ktoré nemajú pod klobúkom lupene, ale rúrky, ktoré vyzerajú ako špongia. Patria medzi ne "pravé hríby" (hríb dubový - dubák, hríb siný - modrák a iné), kozáky, masliaky a suchohríby.

dr. Ivona Kautmanová, 26. 01. 2005

Ďalšia zodpovedaná otázka >>
😨😉

nienna
3. jún 2019

@minuskad ja pochadzam z Banskej Štiavnice a tiez tam vsetkym hubam hovoria hriby 😀 proste ideme na hriby 🍄

terezka1947
3. jún 2019

Boooze,tu slovencinu riesime....zaklad je rozoznat jedle a nejedle huby(teda,vsetky su jedle,akurat niektore iba raz)..u nas su tiez vsetko huby.
Skor by sa mi v tejto teme pacilo,keby sme sa predbiehali v realnej znalosti hub,nie slovencine.
Ja sa priznam,ze pri niektorych uz som si nie uplne ista,nastastie sme "dubakovy a masliakovy"kraj....este sem tam su viac rozsirene jedle bedle. Ano,nepisem nazvy gramaticky spravne,ale bezproblemov ich spoznam a zjem😁😁😁

Strana
z2