icon

Alergia na mačky, no mačku si chceme nechať

nataly327
9. dec 2018

Ahojte všetci, som tu nováčik a neviem presne ako to tu funguje a či už tu podobný príspevok bol. Obraciam sa na vás s radou. Už 2 roky máme Britského kocúra je to naš člen rodiny dcérka je na neho veľmi naviazaná a priznám sa že ja ešte viac. Neviem si predstaviť deň bez jeho prítomnosti pretože prináša do nášho domova obrovské množstvo lásky a srandy. Teraz mi však zistili že mám alergiu na mačky. Posledného pól roka som stále kýchala a mala upchatý nos. Doktorka na mna vybafla že kocúr musí ísť preč z domu a nechcela akosi pochopiť že je to pre nás nepredstaviteľne. Dala mi lieky zenaro na 3 mesiace a sprej avamys. Kapacitu pľúc som nala na 110 %.Cítim sa dobre. Chcem sa vás spýtať či mate takéto skúsenosti a či je nejaké riešenie aby sme si mohli náš poklad nechať. Dakujem krasne

Strana
z2
misiacik31
11. dec 2018

alergia môže byť aj prejavom oslabenej imunity, preto sa ti to možno až teraz prejavilo.....ja som pred pár rokmi z ničoho nič strašnú nádchu chytila hádam aj polroka strašné kýchanie slzili mi oči, smrkala som nonstop a potom mi alergologička zistila alergiu na roztoče nasadila lieky na alergiu tie utlmili ale zistila mi aj oslabenú imunitu tak som brala také lieky na posilnenie 10 dní v každom z troch po sebe nasledujúcich mesiacov a odvtedy sa mi zlepšili výsledky a alergia nejako sama odišla 🙂

ajko2011
11. dec 2018

Ja mám doma zakrslého králika už 4 a pol roka a pred rokom mi zistili alergiu. Zo začiatku som brala antihistaminiká. Teraz neberiem nič a je mi oveľa lepšie. Tiež je pre mňa neprípustné aby šiel preč. Je ako moje druhé dieťa. ❤

jenny04
11. dec 2018

@nataly327 My sme to mali podobne .Kupili sme si zajacikaktoreho sme mali velmi radi,potom po dvoch rokoch synovi zistili alergiu na macky ale ze aj zajac dotoho spada ale zajacika sme nedali prec.Syn berie lieky na alergiu ,zajaca nemal v izbe a vcelku dobre to znasal.U nas vzdy alergia je najhorsia pred jarou a v jeseni.Urcite by som nedavala prec zviera

lula313
12. dec 2018

@nataly327 ja mám kamarátku, čo mala alergiu na macku, brala lieky, potom sa na to vykašľala a postupne zachraňovala macky a dnes ich má doma 10 a alergia sa stratila.

michhaela
12. dec 2018

@nataly327 Ahoj keď som bývala ešte u maminky ako slobodná ma dve mačky, som alergická tiež, riešila som to tak ze treba ich vykupat a bol kľud, niečo majú zo slinami a kým sa oni umyju jazykom trvá nejaký čas kým to majú na srsti, strašne zbožňujem mačky a nikdy som nepomyslela že by som ich dala preč, dokonca mne časom nádcha ustupovala ale ja som len soplila vodu. Tie dve mi nechcela mama dat keď som už sťahovala k manželovi, zamilovala sa do ne a ma aspoň zábavku...

zuzula1975
12. dec 2018

Skus posilnit imunitny system.....mne to pomohlo som uplne bez liekov, priznaky alergie zmizli. Ako bonus minimum virusovzch infekcii. Pravidelny pohyb, obrovske mnozstva ovocia a zeleniny, hlavne listovej, huby, bobuloviny, orechy, celozrnne vyrobky. Minimum masa a zivocisnych tukov. Mozno to nezabera na kazdeho, ale ja som si povedala ze je to lepsie ako dozivotne pchat do seba lieky a dat prec nasho psika😉

missdiva
12. dec 2018

@nataly327 riesila som rovnaky problem. Mačka musela ist z domu ☹️ (nastastie je v dobrej rodine).
Podla mna zalezi aku silnu alergiu mas. Antihistaminika tvoj problem nevyriesia len potlacia a zvyknes si na ne tak, ze ti pomaly prestanu zaberat. Ja som mala mega silnu alergiu (vsetko ma svrbelo, stale som kychala, kaslala, smrkala, bola napuchnuta, nemohla som dychat, lieky velmi nepomahali iba ma uspavali) ale imunitu mam v poriadku, nebola som chora uz par rokov.
Pokial si na tom s alergiou tiez tak zle tak zial macka musi prec. Ak iba trochu kasles a vies si predstavit s tvojimi priznakmi zit tak by som to neriesila...

cestovanie7
12. dec 2018

Ahoj. Ja mam silnu alergiu prejav kychanie slzenie oci je zaciatok potom nastupuje astmaticky kasel. Dlhe roky som sa mackam vyhybala a vsetko bolo uplne v poriadku. No odkedy byvame vo svojom mame susedu, ktora ma kocura. Dcerka ho zboznuje a ked mala cca rok a pol stale ho chcela mojkat a kedze som davala pozor, aby bola jemna a aby ju nedrapol nekusal a podobne prisla som s nim casto do kontaktu. Dokonca nam vliezol par krat do auta alebo bytu. Vysledok bol sokujuci. Vysyp(ruzovka) taky silny ze vyzeral ako pluzgiere od popalenin. Prislo to z nicoho nic a uplne po celom tele. Neskor v silnejsom stadiu mi aj opuchlo oko. Najprv som vydesena behala po lekaroch ze co to je az som skoncila u alergologa a ten oznamil ze alergia a podla vylucovania inych mojich alergii oznamil ze je to macka. Povedal ze taky silny prejav moze niekedy sposobit opuch hrdla az zadusenie(extremne pripady). Odvtedy sa macke na 1000krokov vyhybam. Ak ju dcerka chyta mydlim ju o sto sest a ani za svet ju nechytim. Trvalo asi 3m kym to prestalo spolu s liebou. Odvtedy mam tuk tuk pokoj

kofilka33
13. dec 2018

Aj ja som bola v minulosti alergická na mačky.Zacala som užívať lieky na alergiu ale po čase som vysadila.Sice zo začiatku som stále kychala a soplila ale moje telo si zvyklo na alergén samo a teraz mám doma 4 😂

katka0905
13. dec 2018

Máte vysávač s HEPA filtrom? Ak nie, skúste. A kocúra by som nepúšťala do spálne. Aj tu je niečo o alergii: https://www.paula.sk/alternativne-terapie/prici...

katrin21
13. dec 2018

@nataly327 niekedy alergia prave zitim so zvieratom postupne vymizne..

katrin21
13. dec 2018

@cestovanie7 neskusala si homeopatiu? nieco ako macacie mlieko? kamoska robi homeo a su tam prave aj taketo veci.. mozno by to pomohlo aspon zmiernit alergiu 🙂 klin sa klinom vybija, ak vies, ako funguje homeo.. ale nie to, co maju v lekarni beznej,ale priamo z nejakej homeo lekarne.. jedna je napr. v NR...

lucia147852
14. dec 2018

Ja ta zas potesim, mam alergiu na psa. Cely zivot zijem so psami 😂 a som tu.zo zaciatku to bol masaker, ale cim viac som s nimi bola tymviac si telo zvyklo. To mas ako so vsetkym. Clovek ktory ma alergiu na roztoce by musel zit vo vzduchotesne uzavretej prazdnej miestnosti kde by mu len pustali filtrovany vzduch na dychanie. Co alergolog to iny nazor. Teraz som bez liekov. Ked picitim priznaky alergie dam si tabletku. Tak kazala aj alergologicka. Inak mne zenaro nikdy nezaberalo. Mam desloratadin a neviem si vynachvalit 🙂

nezaabutka
14. dec 2018

Ahoj, my mam tiez doma kocura uz skoro 8 rokov. Dvojrocnej dcerke zistili alergiu na macky (po nejakej skrizenej alergickej reakcii na nieco uplne ine, pri kontakte s mackou nema ziadne alergicke prejavy). Jena pani alergologicka, resp. len jej sestricka, mi uz len po nahladnuti do vysledkov nakazala rychlo nasadit antihistaminika, macku dat okamzite prec a este ma po debate (asi 5 minut v cakarni) zdrbkala, ze uz ked mala dcerka ako babatko alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka (z ktorej vacsina deti vyrastie do 2-3 rokov veku)... takze som hned pochopila, ze toto je lekarka, ktore 1.nema rada zvierata a nechape, ze ich niekto moze brat ako clena rodiny,2. bez poriadnych vysetrni neriesi pricinu alergie (je to autoimunitne ochorenie s ktorym kazdy jeden organizmus bojuje rozne a neda sa zaskatulkovat a nasadit rovnaky liek). Jediny, pravdepodobne, alergicky prejav bol u dcerky ekzem okolo pusy, ktoreho sme sa asi 3 mesiace nevedeli zbavit (ani kortikoidmi, ani prirodenejsimi mastickami). K spominanej alergologicke sme uz nesli, nasadili sme homeopatika a kocur zostal doma. Prestali spat v jednej miestnosti, kupili sme cisticku vzduchu, moc sa s nim nemojka. Ekzem zmizol po 2 tyzdnoch a odvtedy sa uz nevratil. Priame prejavy pri kocurovi nulove.. ma v zimnych mesiacoch sopel, kychanie, kasel, ale vzdy len ked je naozaj v skolke vela chorych deticiek a soplik prejde vzdy cez tie farebne stadia, takze to bude skor bacilmi, nie alergiou. Takze ja by som macku prec nedavala.. treba posilnit imunitu, mozno zmenit stravu.. poradit sa radsej s homeopatom a riesit prirodnejsie pripravky ako histaminika...

cicamica1980
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
26. aug 2021

@cicamica1980 vdaka za info, to je velmi zaujimave...

ludma88
26. aug 2021

Mne takisto zistili alergiu na mačky,nemám ju nejako extra silnú ale v domácnosti s mačkami mám upchatý nos,kycham a svrbí má telo. Alergológ mi predpísal sprej a zodac,ktoré mám užívať v domácnosti s mačkami(my mačku samozrejme nemáme,ale svokrovci áno)Navrhol mi aby som namiesto tejto liečby(symptomatickej) skúsila kauzalnu liečbu,t.j. liečbu dlhodobu3-5 rokov,kedy mi bude podávaná vakcina(myslím že v podobe tabliet).Skús si o tom niečo pozrieť.

ludma88
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2