icon

Anketa o prezidentských voľbách

salome123
29. mar 2019

Ahojte, len taka mini anketa pre tych, ktorí pred 2tt nevolili Caputovu ani Sefcovica.... Otazka c.1 koho ste volili pred 2t? Otazka c.2 Koho budete volit zajtra?

oli18
Autor odpoveď zmazal
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
dai
30. mar 2019

@ptmt1011 neboj... Ona ma v sebe viac kresťanského ako kotleba s harabinom dokopy... Ale súhlasím, nech je Boh s nami

dudos
30. mar 2019

Ja som spokojná ako dopadli voľby. Bola by som spokojná s každým výsledkom, až na jedného kandidáta a tým je pán Kotleba. Nemyslím si, že on je budúcnosť pre naše deti. Dovolím si byť veľmi ostrá vo svojom vyhlásení ale pre mňa kto ho volil akoby poprel holokaust. Nie len vraždenie židovského obyvateľstva ale vraždenie aj slovanov. Alebo sa stotožňoval s politikou A. Hitlera. On začínal presne ako pán Kotleba. Lepšie povedané pán Kotleba postupuje na politickej scéne podobne ako on. A úprimne? Obávam sa parlamentných volieb. Keď ho niekto nezastaví, bude to tragédia. Toto je naozaj vizitka časti nevzdelaneho národa. Toto nie je o výške IQ. Ale o chápaní širších súvislosti a aj ich pozadia.

saskia_98
31. mar 2019

@dudos dovolim si s Vami nesuhlasiť. Kotleba je dieťa smeru a toho, ako to tu už dlhe roky pod vedenim smeru fungovalo. Vela ludi si ziskal keď začal hovoriť o našich spoluobčanov. Sama žijem na vychodnom SK, kde buďme otvorení cigáni žiju v rozpadnutych chajdach, maju 13 deti, čakaju len za prispevkami od štatu, do roboty to nepojde ani bohovi a este im stat postavi nove bytovky. Ja sama som obklopena 3 osadami kde jedia psov a nikto s tym nič nerobi a len trpnem kedy mi zožeru aj toho môjho. Tento rok dostali 3 nove bytovky. Myslite si, ze ako budu vyzerat ? Ked doteraz zili v chajdach a smeti hadzali rovno von oknom ? Druhy Lunik IX ak nie niečo horšie. Mne kto postavi dom ? Ja som mlada, mam rodinu a muža na kamione aby som mohla mat dom a oni vsetko zadarmo. A TOTO štve každeho a preto volili Kotlebu a nie nejaky holokaust....

vendulka80
31. mar 2019

@saskia_98 Ano, je to vsetko pravda len ide o to, ze su to len reci. Kolko vlád sa vymenilo a nikto s nimi nic nerobí. A ked aj by bola nejaka snaha tak vystúpia ochrancovia práv a kadejaka zbytocne platená háveď. A Kotleba reálne tiez nic nespraví. Iba kričí tak, ako kričia ostatní ludia, ktorým sa to nepaci. A este podotýkam, ze sa nejedna len o tmavých. Kolko našincov sedí doma na invalidkach, mladého človeka 2x zabolí hlava a uz si pomaly nechá aj klincom v uchu sparat len aby nemusel chodit do roboty. Kazdy druhy ma “problemy s chrbticou” a poberá invalidný dôchodok a pritom za domom ma hektár poľa a 3 kravy a tam ho chrbát neboli. Ale robit nepojde. A toto prekáža zase mne. Ze stredná vrstva pomaly zaniká a jednoducho pracujúci clovek uz nestačí robit na takýchto kadejakých hniliakov bez ohľadu na farbu pleti. Ale nikto s tym nic nepravi lebo je to najväčšia voličská základňa. Ved ano. Len co sa robi pre ľudí, ktorí pracujú okrem zvyšovania odvodov? Nic.

saskia_98
31. mar 2019

@vendulka80 ano, preto odvadza manzel dane luxembursku nie slovensku. Nebude podporovat sk prizivnikov. Akí mladí ? Mam 20, chrbticu v takom stave ze som suca ist na operaciu skor kym prestanem celkom chodit, lebo mi tlaci na miechu (invalidku nemam 😉). No nemozem si to dovolit, pretoze sa mi nema kto postarat o dieta, kedze moj muz je mesiac prec a tyzden doma. Nase jedine dieta nevidi vyrastat, nebude ani pri jeho prvych krokoch pretoze sa to zo slovenskeho platu neda a musi z neho zivit povalacov, ktorí robit nikdy nebudu. No Slovensko si ich dalej podporuje. Mne je jedno ci je to cigan, ci biely alebo aka chmara. Stale budem volit toho, kto im aspon ako tak znemozni pristup ku lahko ziskanym peniazom a vobec ma nezaujima, ake ma nazory, pretoze kazdy sme nejakí.

dai
31. mar 2019

@saskia_98 ahoj... Super ze máš 20 a už dieťa - to ja som sa musela najskôr poriadne obraciat aby som si to dieťa mohla dovoliť....( a prepáč, budem teraz priama, ale predpokladám ze rodičovský dostávaš napriek tomu ze tvoj muž odvádza dane cudziemu štátu na ktorý kotleba tiež nadáva, ten rodičovský ty ale berieš zo Slovenska ktorému teda tiež nič nedávate - tak neviem o akých prizivnikoch sa bavime:()

V každom prípade - p. Kotleba je už 4 roky pri reálnej politickej moci, mal veľkú moc v BB kraji kde mohol zatočiť s čím chcel - nespravil tam absolútne, absolútne nič - ľudia z daného kraja ho už znovu nezvolili.... Prečo si myslíš ze niečo reálne spraví na celoslovenskej úrovni? Tam je tiež už 3 roky na poslaneckej stoličke a okrem tichej podpory smeru (ktorý tu vládne už 12rokov a celý tento narazmus spôsobil) tam nerobí nič.... Aha, pardon, vedie silné reči a nerobí nič, aby som bola presná...

saskia_98
31. mar 2019

@dai uprimne fandim sme rodina, ich sledujem nie kotlebu ale budiš. To, ze som si v 19tke mohla dovolit otehotniet, je zasluha mojho manzela, ktory ako ste si mohli vyssie precitat, musi byt mesiac od rodiny aby nas zabezpecil tak ako sa patri a aby som ja mohla byt 3 roky doma. Tolko z mojej strany a precitajte si obe moje komentare. Nebudem sa opakovat.

oli18
31. mar 2019

@dai ja som Kotlebu volila predtým, ale akonáhle sa dostal do parlamentu, zašil sa a neurobil nič z toho, čo deklaroval . Sklamal. Momentálne sa dokonca už spriahol s Ficom a tak to bude aj na budúci rok po parlamentných voľbách.

dai
31. mar 2019

@saskia_98 a sme rodina spravila co? Pokiaľ viem tak p. Kollar sa vyjadril že on vládnuť nechce....
Vieš, ono je to vždy o tvojich rozhodnutiach - môj muž tiež maká ako fretka ale v danom čase sme teda boli ešte obaja v škole a vedeli ze dieťa chceme spolu keď ho budeme môcť spolu vychovávať - tak sme ho aj mali a mame deti aj ďalšie - ty si získala mladý vek, ja otca doma a nejakú tú rozbehnútu karieru... Každý zvažuje svoje priority, za naše rozhodnutia nesieme sami zodpovednosť, nie štát. Ja som není z východu ale tiež z hladovej doliny a celé detstvo som prežila vedľa cigánskej osady (u nás nebola na okraji mesta ale krásne uprostred) napriek tomu alebo možno práve kvôli tomu im nezávidím absolútne nič - nikdy by som s nimi nemenila - ja aj moje deti sme totiž dostali šancu a možnosť zo svojho života niečo spraviť, oni nie...

beky1813
31. mar 2019

@saskia_98 tak ale to je vaša volba, nie vina statu. Štát za to nemoze, ze si sa rozhodla mat dieta v 19,hned po skole

dudos
31. mar 2019

@saskia_98 no len program pána Kotlebu nezahŕňa vôbec riešenie otázky Rómov. Pýtam sa, ako chce docieliť nápravu alebo zmenu? Jeho program nie je len o rómskej problematike. Je o nesimpatii k EÚ,k jej hodnotám. Neviem si jeho program reálne predstaviť v praxi.

oli18
31. mar 2019

@saskia_98 viac peňazí než na slovenských povaľačov ide na predražené zákazky Smeru a jeho prisluhovačov. Je publikovaných mnoho káuz, aj v eurovom vyjadrení, tak ma prekvapuje, že ti ležia v žalúdku LEN slovenskí povaľači.
@ptmt1011 veď napíš niečo konštruktívne, nie len dáš text cudzej piesne, tu sa vymieňajú názory, chceme poznať tvoje argumenty, na Boha sa neodvolávaj

mrkvicka060
31. mar 2019

@saskia_98 to ze ty si si "mohla dovolit mat dieta" ako si napisala v 19, bolo vase rozhodnutie, a napriek tomu places, ze muz nevidi dieta vyrastat lebo "musi" byt mesiac na kamione a tyzden doma, aby ty si mohla zostat s dietatom a aby si mala dom...a skrie ta, ze ti v osadach maju vsetko zadarmo... Vysvetli mi tuto logiku tvojho "mohla som si dovolit mat dieta v 19". Nejako sa stracam... Moznost, ze si mohla ist v 19 robit, namiesto plodenia, nieco by ste posetrili, mozno pocestovali a potom mali dieta a usetrene peniaze, vas zrejme ani nenapadla. Radsej budes teraz zavidiet ciganom nove bytovky zadarmo

saskia_98
31. mar 2019

@beky1813 ja som si svoje dieta hned po skole vymodlila ! Je to totiz jedine dieta ktore horko tazko mam a druhe si budem mohla tak akurat adoptovat

saskia_98
31. mar 2019

@mrkvicka060 manzel je tam preto, lebo stavame dom bez jedine pozicky, ci hypoteky. To by sme zo slovenskeho platu nedokazali. To nie je o zavisti, to je o nespravodlivosti ktora je normalna len u nas na sk. Cely zivot nic nerobit, narodit futbalovu jedenastku a nevediet sa o to postarat a dostavat za to este aj love od statu. Welcom to Slovakia...

evittam
31. mar 2019

@saskia_98 Suhlas uz s tym co ti tu napisali. Len ma zaujíma co si ty odviedla tomuto štátu ked poberas RP a vsetci ostatní co ho poberaju su priživnici....Btw."robiť to nepojde"....No keby aj cigan chcel ist pracovať-lebo ano, predstav si, sú aj taky-tak ukaz mi firmu,ktora ho v tomto state zamestná.

saskia_98
31. mar 2019

@evittam bezne moj ujo (majitel firmy) zamestanava ciganov ktori chcu robit a nerobia u neho za 520€ v hrubom, no ani jednemu sa nechce. Z celej osady robia u neho dvaja ktori fakt chcu.

beky1813
31. mar 2019

@saskia_98 tak potom nepindaj. Vy ste sa tak rozhodli. Nemusela ai mat hned dom, aby si machrovala, stacilo odist do vacsieho mesta, zamestnať sa, zobrat hypotéku a mat chlapa doma.
A ty si toho kolko odrobila? Keď tu prskas? Inac väčšinou take ako ty najviac nadavaju.

evittam
31. mar 2019

@saskia_98 Ty si kolko pracovala? Ze pises o nejakej spravodlivosti?! Dostavas to iste co napr.zena, ktora odpracovala 10 rokov a odviedla tomuto štátu nemale dane a odvody a pre zmenu zivotnej a pracovnej situácie dostala len RP. Ta moze písať o nespravodlivosti.

saskia_98
31. mar 2019

@beky1813 2 roky podstivo potom materska. 😉

evittam
31. mar 2019

@saskia_98 Hm, "bezna" jedna firma z mala. Tvoj ujo, ty a tvoja rodina nie je cely svet. 😉

beky1813
31. mar 2019

@saskia_98 a z coho sa ti to vypocitalo? Ci nebodaj jedna z tych, co nedokoncili skolu?

saskia_98
31. mar 2019

@beky1813 predstav si ze som robila popri skole na tpp a skolu davala externe.

beky1813
31. mar 2019

@saskia_98 tak akoto, ze nemas nic nasetrene a chlap musi ist von, aby si mala dom?

evittam
31. mar 2019

@beky1813 Ona chcela a Kotleba by to napravil aby to mala s doterajším sedením na riti ale aj s manželom.😁😉

dai
31. mar 2019

@saskia_98 vidíš... Ja nemám dom bez hypo ani teraz... Ale 3 deti a chlapa doma a som spokojna. A teda do cigánskej osady do bytovky zadarmo by ma nikto nedostal...z mojich odvodov dostávaš RP tak ty co si nikdy nerobila ako aj tí cigáni - z môjho pohľadu je to to iste a ani jedno mi žily netrha...
Ako som pisala, všetko je to o prioritách a rozhodnutiach (inak aj mne po operácii v 20tich tvrdili že sup sup dieťa lebo budem rada ak sa vôbec zadari - mam pco...)

beky1813
31. mar 2019

@evittam alebo bola zamestnana u stryka, aby jej isli odvody

saskia_98
31. mar 2019

Zeny ja vas nechapem, vas neatve ze robite na necije rite ? Mna hej.