Auto pre dcéru
Dobry vecer chcem kupit auto dcere lebo ma uz 3 roky vodicak a nejazdi vobec a potrebovala by len studuje tak nema tolko penazi Ake auto je najlepsie do 5 tisic eur? Prosim staci ked napisete znacky alebo presne typ
Ja odporucam Toyotu Yaris. Mali sme ju 14 rokov a keby sa do nej zmestime so 4 detmi, tak by sme ju ani nepredavali. S tym autom za 14 rokov neboli ziadne problemy, ziadne opravy. Je to aj skusenost aj inych vlastnikov Toyoty Yaris - preto sme si toto auto vybrali. Maximalne spolahlive. Len take klasika, udrzba, ze vymena brzd po x km. Na poslednej STK tento rok nam povedali, ze tomu autu nic nie je a ze nas vsetkych prezije. Ked sme na nu dali na bazos inzerat, do dvoch dni bola predana a aj odvezena.
A ci nove alebo zlahka jazdene - to uz je na Tvojom budgete 🙂 ideal je nove, ze hej 😅 drzim palce
My sme kupili minuly rok fabiu s najazdenymi 80000km za 1200eur...jazdi uplne v pohode na stk presla bez problemov...zalezi aj od koho kupujes. Ja zom kupovala od pana dochodcu co jazdil okolie do 15km a naspat. Mal ju garazovanu bez havarii...
@top_manazerka áno. Aj u nás sa dá urobiť, ale nesmieš potom manuál šoférovať...
Ja by som nevybrala auto nad 10 rokov, ideál tak 6-8 ročne, ani príliš dlhé či veľké, ideál hatchback, manuál úplne stačí ak vie na ňom jazdiť ... Vyberala by som japonské značky, vydržia a neskôr v pohode predas ďalej (Suzuki,Nissan,Toyota,Honda...) ... Síce za 5tisic nezozenies asi take, ale do 10 tisíc by si už mohla nájsť 🤔 aj predajcovia nových áut niekedy ponúkajú jazdene auta danej značky ktorú predavaju, pozri aj bazoš, popytaj sa známych či náhodou nepredávajú auto...
Nove auto by som nekupovala kedze ma vodicak krátko a nejazdí zbytočne ho zničí .Ja mám škoda fabiu benzín na krátke trasy mi to staci na dlhšie si beriem mužove auto .Ja som s Fabiou spokojná nad mieru malé autíčko údržba prijateľná
@modrykolibrik suhlasim. Mam fabiu, ma spokojnost. Moj dazdnik na kolesach 🙂 staci.
@top_manazerka co sa rehlis? ved aj na Slovensku to tak je, ak robis skusky na automate, nemozes jazdit na manual. mozes si to kludne overit v autoskole. a zda sa mi to uplne logicke.
https://www.autoviny.sk/novinky/120199/
My sme synovi na 18 dali menšie suv, aby sedel vyššie a bolo to trošku bezpečnejšie a robustnejšie, motor živý, ale nie príliš silný, nech neblázni. Ale do 5000 to nebolo, ani do 10. A nie je to nové auto. Teraz sú tie autá strašne drahé.
Pozri golf ,Opel Corsa , alebo Toyota Yaris , prípadne Citroen C3 . Peugeot 206-207 ..
To sú autá , do 5 tis€ . Ale tsk 10 ročné .
U niektorých áut sú kvalitnejšie a bezproblemovejsie motory práve u starších ročníkov . 10 ročny golf s 200tis km ešte môže narobiť ďalších 100tis veľa úžitku .
Ak chces úplne nové ,tak navyše rozpočet ,lebo začínajú na 13-14 tis v základných výbavách .
smart
Prve auto staci za tych 5000. Lebo bude oskrete a pod. Ja by som isla do Mazdy, mame Mazdu 2 ako druhe auto len na rozvazanie deti a sice je uz starsia a v zakladnej vybave to auto slape ako hodinky, max co potrrbuje je prezuvanie a vymena oleja.
Nove urcite nie, myslim ze studentke staci nejaka skodovka-fabia je idealne jednoduche auto, pre zaciatocnika postacuje.
Ja som zacinala na renault ktory mal 20rokov, nefungovalo tam kurenie, ventilator, vsetko rozpadnute a tu som. Po 2rokoch "jázd" som ho vymenila za novsie 5rocne.
Nemate ziadne auto vy co pracujete a chcete kupit dcere studentke?
Prvé auto za 5tis eur je úplne v poriadku. Kúp jej fabiu alebo možno golf, palivo benzín + LPG aby nemala taku strasnu spotrebu, okolo 70kw aby sa sikovne vedela pohnúť z miesta, a 1.4 motor, možno aj 1.6.
Pri tomto aute nieje podstatné koľko km ma najazdené.
Poznas nejakeho automechanika, ktory je fakt dobry a nefunguje len stylom "kupim novy nahradny diel, nahodim marzu 80%, namontujem a za robotu pytam ako autorizovany servis"? Pytaj sa, co by odporucil, ktore auta su spolahlive, pripadne by ho vedel servisovat. Kazde starsie auto uz znamena vyssie servisne naklady ci chces alebo nie. Ale urcite by som isla.touto cestou
Fiat 500
len tak som si pozrela tie toyoty a nasla som yaris, 156 tis. km automat za 6200€. a podla mna mensia sanca ze to auto bude stat zo strachu v garazi...
A dcéra chce auto a sama šoférovať?
Poznám plno ľudí čo majú VP a aj tak nesoferuju aj keď auto v rodine majú.
Sorry, som to bral automaticky že dcéra bude jazdiť dlhšie trasy do školy a tak. Ale ak to má byť hlavne nejaké mestské auto tak aj benzinove toyoty alebo suzuki swift sú pomerne spoľahlivé. Akurát by som sa vyhol motorom 1.2, 1.4, 1.8 tsi
Ani som tu nečítal všetky tie vaše rady, ale ako vidim každý tu je expert na cenu dielov a spoľahlivosť jednotlivých značiek (🤣🤣). Takže takto, v dnešnej dobe bez auta je ťažko, rovnako keď sa dcéra nenaučí šoférovať teraz, tak to potom bude mať len ťažšie. Auto určite kúpte... za 5k sa dá kúpiť úplne v pohode auto. Práve by som sa vyhol značkám ako hyundai, kia, fiat, ford a potobne. Tie autá sú na servis často náročnejšie a teda aj drahšie ako nejaká škoda, vw, audi, mercedes etc. Dokonca mi príde že tie autá nevydržia často ani nejaký bežný nájazd kilometrov. Celkovo VW group (škoda, seat, audi, volkswagen) sú z môjho pohľadu ideálne pretože ak sa niečo aj pokazí, každý servis to vie opraviť bez ťažkostí lebo sa s tým stretávaju fakt každý deň a tie autá jednoducho poznajú do poslednej šrubky. Navyše tie autá vydržia fakt veľa, preto by som neriešil ani moc kilometre.
Z môjho pohľadu octavia alebo golf, je ideál. Nech to má parkovacie senzory aby nemala problém s parkovaním a výhodný by bol aj automat nech to má baba jednoduchšie.
Posledny môj postreh je že ak máte budget 5k, vyberal by som auto cca okolo 3500-4000€ aby ostala tisícka na nejaký základný servis. (Olej, filtre, rozvody a brzdy by som okamžite po kúpe dal vymeniť. Aspoň budete mať istotu že to je v poriadku. Rovnako nové pneumatiky)
@modrykolibrik ja len na margo toho, že bmw pre ženu nie a škoda fabia áno... mama mala škodu fabiu, raz ju tak šmyklo, že vošla do protismeru... potom mala bmw, havarovali sme s ním lebo nám nedali prednosť na stopke... fiat nemal celý predok, bmw trošku šuchnuté... takže ja bmw, čo sa týka bezpečnosti nedám dopustiť , je to len o zvyku, aj keď má zadný náhon... teraz jazdím na maminom bmw, keď je priateľove v oprave a to mám niečo cez rok vodičák a úplna pohoda.. a idem si kupovať svoje opäť len bmw , takže toľko k tomu..
@nicoletta98 nejde vždy len o značku auta, veľa robi aj aka to je trieda. Male bmw rad 1 je napriklad menej bezpečne pri nejakej nehode ako škoda superb
Ja som si kúpila Hyundai i20 za 5900 eur minuli rok. Rok výroby 2013 a som s ním spokojná. Je to menšie auto a také som chcela. Určite si raz kúpim nové ale toto teraz stačí pokial sa zdokonalim v jazdení lebo tiež som dlhší čas nejazdila po autoškole.
@autorka ake auto ste nakoniec kupili?

@top_manazerka no a? nam tiez v autoskole vraveli ze ak si niekto robi vodicak na automate, tak mu neplati na manual...