Automaty na mlieko. Čo vy na to?

hamimami
6. jún 2011

ahojte....chcela by som sa vas opytat, aky mate nazor na kravske mliecko z automatu....este som neskusala, neviem ci je chutnejsie ako krabickove.....mate skusenosti???? je podla vas zdravsie??? mohlo by sa po prevareni podavat aj malym detom kt. uz mozu kravske mlieko???? citala som niekde aj nazory tipu: Mlieko z automatu by som nedala ani dospelemu nieto dietatu....ale zase niektore maminky chvalia ze je dobre.....co vy na to????

benne
6. jún 2011

Mne mlieko z automatu chutí .. vracia ma do detských čias 😅 ale mojim deťom nie, plus pre mna je príliš tučné, treba ho prevárať a takto skladovať, čo je zas nepraktické, najmä ak sa u nás nevypije celý liter 🙂 takže sme už dlho neboli "podojiť" kravičku Kešuľu (tá je u nás 😀 )
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/moze-rocne-dieta-mlieko-z-automatu/

klementina
6. jún 2011

ja by som ho nekupovala, kupuju ho svokrovci, malej z nej svokra robila ovsenu kasu, a tyzden hnackovala. asi ho dobre neprevarila. ja som si ho dala surove do kavy, lebo sak som myslela, ze kvapka mi nezaskodi, a tiez som mala tri dni hnacku. takze odvtedy chodime k svokre s krabicovym, aj ked oni ho piju surove a vraj je uzasne a nic im nie je.

katy1979
6. jún 2011

@hamimami ak ho prevaris malo by byt v poriadku. petiader mi povedal ak mlieko tak najlepsie toto a samozrejme prevarit. to co kupis v obchode co moze byt na trvanlivom mlieku zdrave ked vydrzí pol roka a kludne aj mimo chladnicky. ludia ho neprevaraju a piju take surove preto potom pisu ake mali problemy.

yanni
7. jún 2011

Detom by som prevarala. A aj koli trvanlivosti. Taketo mlieko je sice tiez uz spracovane ale nie prevarene na 100 stupnov ako trvanlive. V surovom stave vydrzi cerstve tak 3 dni, potom uz zacne kysnut. Nasi ho kupuju a ked som doma, tak ho pijem aj ja. NEPREVARENE!!!!! A nic nam nie je. Ludia, ktori maju problemy, jednoducho nie su uz na "normalne" potraviny zvyknuti, mozu mat trebars aj uz od prirody znizeny imunitny system a o tom ani nevedia, kedze jedia len "klinicky ciste" potraviny. To mlieko nie je ine ako ked si kupite cerstve mlieko v obchode. Myslene je cerstve 5 dnove, nie trvanlive co vydrzi 3 mesiace. V BB uz stoji viacero takychto automatov, nechcem robit reklamu ale mozem sa zarucit (kedze je to v rodine a viem ako sa s tym mliekom naraba), ze je tam s hygienou vsetko OK a to mlieko nie je zavadne. To je to iste mlieko co odovzdavaju do Zvolenskej mliekarne, tam ho tiez len este schladia a cerstve naplnia do krabic a je to. Trvanlive este dalej spracuvaju a to uz nema s mliekom nic spolocne. Kedze to mlieko ma ca. 6% tuku, na druhy den uz mozete zbierat smotanku (napr. do kavicky 🙂 ), je vhodne hlavne pre deti, ja by som ho uz na litre nepila, ved by som bola ako sud 😀 😀 😀 😀 Nie vazne, tu v DE som o takychto automatoch (aspon v Mnichove) nepocula ale tiez chodime na Bauernhof a kupujeme tam okrem ineho aj mlieko. Tiez je len tak isto spracovane ako to automatove. Mlieko tam dostanes v case dojenia (alebo ked sa dohodnes a nechas si odlozit) inak vsetko odovzdaju do mliekarni.

Takze sa nebojte a ak ste mali raz problem, tak skuste este raz a riadne prevarit a ak problem pretrvava, tak to nechajte. Ale dala by som sa checknut, lebo zdravy vitalny organizmus so zdravou crevnou florou by problemy nemal mat.

titkovamiriam
7. jún 2011

My doma už ficime len takomto mlieku,prevarene je super.Mna mliekomat nadchol lebo mozem z neho vyrabat syr,tvaroh,acidko co z baleneho nespraviš.Ak niekto pije mlieko z ,,krabice,, tak toto je urcite menej chemicke.Doma sme mliekopili takze u nas za tyzden padne aj 20l.A naco mat odpad flase a krabice a dokonca je mliekomatove lacnejsie.

To co ako mlieko je predavane v krabiciach je riadny sajrajt.Dobre mlieko je este tak vo flasiach to 5 dnove.

sarzan
7. jún 2011

@titkovamiriam a to automatove mlieko je podla teba vhodne od akeho veku babetka? teda ked ho prevaris

sarzan
7. jún 2011

@katy1979 aj teba sa opytam-to mlieko z automatu je vhodne pre babo od akeho veku?

titkovamiriam
7. jún 2011

ja som davala kravske mlieko hned ako som dokojila deti cca 1r.-a rok a pol.,takze moj nazor sa tu nebude pacit 90 percentam mamiciek.Pretože podla mna umele mlieko od roka je bohapusty biznis/som biochemik-mliekar/.To mliekomatove je plnotucne ked sa prevarí je uplne normalne mlieko.V mliekarni by ho len okradli o tuk,nacpali konzervantami,ultra zohriali a vlastne znicili 😠 .

yanni
7. jún 2011

@titkovamiriam presne ako vravis. nech ma vsetci ukamenuju. Od roka kludne, ale prevarit. Jednoducho vyskusat. Ak neprejavi dieta alergicku reakciu, tak v pohode. Najviac ma vie pobavit, ked niekto povie, mlieko nie len umele ale jogurty, syry atd. papa. No tie nie su z kravskeho 😀 😀 😀 Aj ked upravene ale ten alergen je tam stale.

@sarzan takze kludne od roku ,roku a pol. Jednoducho vyskusaj.

katy1979
7. jún 2011

@titkovamiriam detsky mi tiez povedal zetie pokracovacie mlieka su v podstate uz ako normalne kravske mlieko. Starsí ma 4 roky a fici na um. on kravske nechce. v polievkach ci jogurtoch ano ale vypit ee.

@sarzan po 3 rokoch urcite. ale zavisi to od rodica. ja osobne by som pockala aspon do tých 18-24 mesiacov

sarzan
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katy1979
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sarzan
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katy1979
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sarzan
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katy1979
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sarzan
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sarzan
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sue
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sarzan
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kaja73
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
azarijka
7. jún 2011

ja len jednomu nechapem, ked som bola mala pila som kravske aj kozie mlieko priamo podojene, cakala som s poharikom a babka mi priamo do poharika nadojila. NIC mi NIKDY z neho nebolo...... a teraz sa kazdy toho boji ako cert kriza.
ja kupujem len z automatu, obcas prevarim obcas nie, je urcite zdravsie ako trvanlive....

bosacka
7. jún 2011

ja sa vratim k teme...
@hamimami - my sme s muzom kupovali automatove mlieko, moji rodicia tiez. vzdy sme prevarili, nikdy nikomu z toho nebolo zle a naozaj som si pri tej chuti spomenula na detstvo 🙂 pisem v minulom case, lebo teraz moc mlieko nepijem.

titkovamiriam
7. jún 2011

@katy1979 ved jasne co komu vyhovuje,poznam deticky co mlieko nepiju vobec-ziadne,odmietaju aj cokolvek z mlieka a potom kucharky nevedia co im dat papat.
@bosacka a ja by som bez mlieka nevedela existovat,hned rano do kavy potom len tak od chuti 😉 ,vela mlieko pouzivam v kuchyni na varenie a dezerty 😉 ,viem že sa hovorí že dospelí by nemali mlieko už konzumovať no moji rodicia aj straý rodiacia ho pili vzdy a dozili a dozivaju sa peknych rokov/ja by som nemala jest skor cokoladu 😀 😀 😀 /
@sarzan a tebe ja moc neviem pomocť,ja som UM nekupovala a plienky tusim cca 4-6 denne/papierove/ fakt už som ,,z kola von,, mozno ti poradia v niekej teme o babatkach 😉 ale je pekne že sa snažíš si zistovať co babatko potrebuje 🙂

katka888
7. jún 2011

@titkovamiriam
@yanni
ja vas urcite neukamenujem, mne sa mala odstavila cca v roku,to som uz bola tehotna, tak asi preto a zistovala som 3 dni kade tade nonstop ako dalej. vysledok:
ak ma dieta plnohodnotnu stravu a nechybaju mu vyziv latky / nie je nejak chore s treba dovyzivovat /, UM je zbytocne, UM je len nahrada materskeho mlieka, ked matka nemoze kojit, ale ked dieta ma pestru stravu je to ako pchanie vyzivy navyse
kravske aj ine mlieko dieta moze,a konahle netvori dane mlieko gro jeho stravy, cize ked uz dieta normalne je, moze aj mlieko kravske. nemoze ho ako plnu nahradu materinskeho mlieka

mlieko z automatu ... ine nekupujeme, to krabicove sa mliekom nazvat neda, mne vydrzi prevarene / neprevarene v chladnicke aj 4-5 dni, smotanku pozbieram a pouzijem pri vareni, ja som ho pila aj neprevarene a nic mi nebolo, malej prevaram a davam do jedla, alebo obcas vypije.

nie som nazoru, zeby krabice, s 1/2 rocnou trvanlivostou a ziadnym tukom pomaly boli zdravsie a vyzivnejsie..... to si rovno mozem ako moj mm vravi ofarbit vodu z vodovodu na bielo.
niekedy mam pocit, ze sa to s tou "upiatostou" voci normalnym prirodnym veciam prehana, a preferuju sa reklamovane ale v skutocnosti nie kvalitnejsie veci.

titkovamiriam
7. jún 2011

@katka888 pekne si to napisala
a vsetko len to najlepšie k porodu🙂

veru reklamy to je des ,ked vidim reklamu na margaríny - aké su zdrave ide ma poraziť,verím že niekto nemože klasika maslo,niekto-bohužial -si ho nemože dovoliť čo je smutný argument.Tak isto ,,live,, produkty-chapem že diabetik potrebuje nahradzať cukor.ale načo zdravý človek ma jest aspartan alebo ine svinstva. No a uplne saliem pri reklamach na coca colu aka je maminka spokojná ked ju leje detom do pohara pri spolocnej vecery 😔 .nepoužívam bujony ,vegetu-hnus na hnus 😉 .Inak ja ,,neverím,,ani na BIO potraviny-to som sa už asi rozpisala mimo tému 😅

yanni
8. jún 2011

@katka888 Katka (xixix moja menovkyna), presne ako pises. Trvanlive mlieko je uz tak poupravovane aby tak dlho vydrzalo, ze to uz ani mlieko nie je. A tu v Nemecke sa vravi, co nas nezabije, to nas posilni. Jasne, ze ludia maju alergie, ale pytajme sa preco. Vsetko sa zacina stravou. Potraviny su uz tak poupravovane, ze to s prirodou vobec nic nema spolocne.

Netreba sa bat, treba vyskusa a sa uvidi ako bude telo reagovat.

@titkovamiriam Ja tiez kupujem len maslo. Viem, ze na SK je strasne drahe a vela ludi si ho nemoze dovolit, tu v DE co sa tyka gramaze vlastne tiez. 500 g ramy a 250 g masla stoja priblizne rovnako. Ale maslo je maslo 😉 Light produkty tiez nekupujem, ved sme zdravi, tak na co. A experti na vyzivu a dietologici vravie, ze sa z toho aj tak neschudne. Len oklames telo a mozog a ked si pri syre s 50-70 % tuku das jeden platok, potrebujes pri light s 15-16 % tri aby to hlava a telo vobec zaregistrovalo. Cize neusporis ani gram kalorii, prave naopak, zjes viac. Osladene napoje ci uz cukrom alebo umelym sladidlo nehrozia. Potom ta este viac smädi.

Ozaj a nie je vsetko BIO co sa BIO vola. Tu uz pomaly bio-maniaci zacinaju prechadzat na normalne potraviny. Lacnejsie a niekedy dokonca zdravsie ako bio. Nemci "vymyslaju" vkuse nejake potravinove skandaly. Zaciatko roka to bol dioxin vo vajciach, syroch, mäse atd., teraz tu mame EHEC-hysteriu a bolo dokazane, ze je to hlavne v Bio-potravinach, kedze tie bakterie su na prirodnej baze. No co uz, pomaly budeme musiet zit z luftu, ked uz ani ovocie a zeleninu nemozme jest..

titkovamiriam
8. jún 2011

@azarijka vies kto sa najviac boji a robí paniku ,obchodníci 😠 si zober ja bývam v Ivanke u nas do mliekomatu denne davaju 400l mlieka -to je kopec kartonov keby bolo v obchode!!!!je nas cca 5000 obyvatelov a niekedy vecer ani mlieko nieje.Takže keby sa čerstve mlieko viac propagovalo tak by tie družstva mali omnoho viac odbytu napriamo 😉 no niekde niekto napise že sa z toho mlieka pos....a už je afera na svete .

yanni
8. jún 2011

@azarijka presne ako ja. Dali mi plechovy hrncek do ruky a podojili mir rovno do hrnceka. A zijem a nikdy som sa neposr.... 😀 A brasko zije tiez. Teraz sa vsetko len prehana, niektore mamicky uz nevedia, co by tym detom davali. Co je zdravsie, normalne mlieko alebo umelo vyrobeny nutrilon, ktory ma vraj dodane nejake extra ziviny? A ako su vyrobene tie extra vitaminy? V laboratoriu. A ked dieta uz vsetko je, tak preco by som mu mala davat este UM? Pri normalnej vyvazenej strave dostava do tela vsetko co potrebuje. Ved to je nehorazne podporovanie "umeleho" priemyslu, davat dietatu do 3 rokov UM, aj ze vraj len preto, ze mu chuti 😀 😀 😀 😀
Radsej by sme mali podporovat slovenske druzstva (ci uz sukromne alebo statne alebo ako to je teraz), kupovat riadne potraviny ako podporovat takyto kseft, co ide zisk do zahranicia.

@titkovamiriam v BB su tri (co viem) automaty, naplnaju ich 2-3 krat za den po 600 l. A teta mi povedala (sefuje na tom druzstve, odkial to mlieko do automatov dodavaju 🙂 ), ze sa este nestalo, ze by nieco museli odpumpovat ako stare. Liter stoji 60 centov a za tie peniaze mas aspon par vitaminov. Trvanlive na SK neviem presne kolko stoji, 55 centov? 😕 a za tie peniaze nemas ziadne vitaminy a len kopu odpadu. Nasi capuju v automate do sklenenych flias, cize ziadny odpad, umyt a znova pouzit.

katecameron
8. jún 2011

krabickove mlieko nieje MLIEKO j to bordel svrab a nestovice my mame zvacsa mlieko domace nie vsak z automatu pijeme hgo neprevartene ale je od jednej kravy nikdy sme sa z toho neposr.... ale z automatu by som urcite prevarila aj sebe mnielen detom