icon

Bábätká z Kramárov. Pridajte sa

csina
10. jan 2010

Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂

misss
29. mar 2010

tak nas konečne zaočkovali až teraz v stredu (24.3.)..doteraz to stale nemal zahojene..takže od porodnice nas zaockovali az teraz..

beruska112
29. mar 2010

Cavte kocky a vase male maciatka dlho som tu nebola tak sa hlasim.Moja mala ma 4760 g
mame sa fajn len niekedy v noci zurujeme akosi sa nam nechce buvat
mate s tym nejake skusenosti?Ze v noci zacne plakat ako keby som ju postipala ja to nechapem ☹

myzma
30. mar 2010

eliska a misss: ...takze s ramienkovou chrastou nie sme sami, som si vydychla... 😅 boli ste niektora v tej teme ockovanie pre a proti? a misss, ako ste na tom p ockovani? zareagoval dobre? bez teploty a tak?

beruska: krasne rastiete, i napriek tym nocnym zurom 😀 maly nam zo spanku niekedy zacne tiez plakat, ale on sa dokaze i riadne zo spanku rehotat 😀 pri tom placi ani neotvori oci, staci ho ponatriasat zodvakrat a spi dalej.... ale zlakla som sa viackrat, ze co mu je.... rezim si nachadzame az teraz nejaky....

csina
autor
30. mar 2010

no tak reagujeme na očkovanie..Timka má miernu teplotu, ale zatiaľ jej nôžka neopuchla, ale ak by áno musím ju podrobne prezerať a premačkať, lebo má také šunky, že v nich hľadať nejaký opuch bude ťažké.. 😀 😝 a s tou chrastičkou som bola prekvapená, lebo ešte malinkú mala, ale pozreli to a zaočkovali..tak neviem...
beruska...my sme sem tam tak nevysvetliteľne plakali keď mala tak okolo mesiaca, potom som zistila, že ju trápi žáha, lebo máme reflux..a teraz sa to už upravilo, neplače ale mrví sa...inak je možné , že moja sa mrví lebo ju ruším, spí totiž so mnou...

misss
30. mar 2010

Myzma: Tomasko zareagoval velmi dobre..Dr. povedala, ze moze byt bud extremne spavy, alebo extremne urevany..bala som sa, ze v nasom pripade určite to druhe..ale v pohode..ked sme prisli domov, dala som mu studený obklad na kazdu nozicku a v pohode..akurat isiel vecer asi o hodinku skor spinkat..teplotu som tiez stale sledovala, mala som nachystane cipky, ale mal max. 36,5..
vraj sa tieto ockovania znasaju celkom dobre..skor mali kamosky problem pri tých očkovaniach, co sa robia v 1.roku.. ☹ ☹
a v tej téme som nebola..a ani sa tam nechystam.. 😀 😀

bibione
31. mar 2010

csina: jak skoro vas dali ockovat 😅 maleho ockovali minuly tyzden,cakala som,ze bude chlapak a nevyda ani hlaska...ale houby houby 😀 spustil take vysoke cecko,ze ma az v hlave pichalo...a dalsiu hodinu potom tiez...chuda moje zlate...reakcia nebola ziadna,ani nevidno,ze by ho pichali...chvalabohu a z ock TBC ma tiez vasciu chrastu,res ta mu odpadla,ale je tiez taka vacsia ale nic sa nedialo,tak o 6 tt ideme na dalsiu davku
v pondelok sme boli na sone koli refluxu,tak je potvrdeny ,dr predpisala nutriton ale to je blivajz,kym soém dosla na najlepsie davkovanie,som vyliala 3 flase 😠 podla navodu bolo mlieko jak cement

eliska22
31. mar 2010

ahojte dievčatá, tak nám asi idú zúbky, zdá sa mi to nejako skoro 😕
dnes je malá taká nepokojná, stále si dáva do úst pästičku a slintá a slintá - to už pozorujem dlhšie)
a dnes ju aj prehnalo, že som ju musela strčiť pod vodu 🙂
a vy ste ako na tom so zúbkami, čo máte rovnako staré bábätká?

myzma
31. mar 2010

ahoj, eliska, som si myslela, ze mam "vidiny", bo u nas je presne to iste, tiez sa mi to zda skoro, uz to radsej ani nehovorim blizkym, lebo som bola zvozena, ze urcite maly nedviha a nedrzi hlavicku, ze je to prilis skoro a on ju tak krasne drzal a dvihal sa a ine veci....

na spodnych dasienkach vidim zmeny, vcera som mu smatrala i prstami a zda sa mi to akesi zdurene, no a pocujem len mlaskot, aj v tejto chvili 😀 robim si z maleho srandu, ze je ako bublifuk, same bublinky z pusy mu idu...

eliska22
31. mar 2010

no aj naša bublinkuje 🙂 a tiež moja mama hovorila, že má ďasienka zdurené, ja som jej do pusy pozerala, ale nič som nevidela 😝

andul18
31. mar 2010

Ahojte,
zmeny na dasienkach ja nepozorujem, ale zato bublinky robime 🙂) Maleho teraz volam "bublifuk" 😀
Dnes sme boli na ultrazvuku klbikov a vsetko OK 😎 😎 Dalsiu kontrolu mame o 2 mesiace tak dufam, ze to bude stale OK 🙂
Chrasticka po ockovani na TBC sa nam urobila teraz po mesiaci od ockovania, ale podla vasich prispevkov vidim, ze je to OK 😉

csina
autor
1. apr 2010

hááá!!! ja som to tušila!! už minimálne týždeň sledujem malú, či jej ozaj nejdú zuby...stráááášne slintá, sem tam kaká aj tri razy za sebou a pästičku má stále v puse...a hryzie....ja mám teda extra odolné bradavky ale to už je aj na mňa veľa, má také ostré ďasienka...
bibione...ty si sa pýtala na vyšetrenie GER, alebo ťa vyslali?? ako sa u vás prejavuje? ja som si istá, že ho máme ale práve tomu nutritonu sa chcem vyhnúť....netuším, či je nutné ho za každú cenu liečiť, priberá v pohode, tak to neriešim...
inak už sme bez teploty, mala len tak jeden až jeden a pol dňa, iné príznaky neboli...budúci týždeň máme druhú dávku rotavírusov, tak snáď sa to nejako nenakombinuje... 😝

bibione
1. apr 2010

csina: no ja ti neviem ci je to ozaj zubami...moj strasne slinta a hryze svoje rucky...ale ci je to zubami?? to tazko...aj tie bubliny sa mu robia...ale mliekove,takze pre nas je to reflux 😖 ...pytala som sa doki,ze co stym,takze ked som chcela AR mlieko,tak na predpis...tym padom sme museli na sono
neni to nutne,maly negrcia,ale tie sliny su hrozne 😠 ....vidim,ze ho to znervoznuje,snazi sa ruckami to nejak riersi,ale tym to nevyriesi...prehlta a prehlta...a furt je plna pusa

tinad
4. apr 2010

Maminky cim ste zacali prikrmovat? Kojim, ale navecer davam sunar..no maly ma 4mesiace, mam davat uz mrkvicku?

bibione
4. apr 2010

tinad: no ako chces ty 😉 ...ja som zacala kasickou od nestle,bud s mliekom alebo vodou...ale este len cez flasku,skusala som aj vyzivu s lyzickou...ale neuspesne

eliska22
4. apr 2010

tinad: ja čisto len kojím a prikrmovať začnem až od polroka, tak somj aj s prvou dcérou začínala 🙂
takže keď aj ty kojíš, podľa mňa s príkrmom máte ešte čas 🙂

arletka
5. apr 2010

ahojte,je tu katka ktora rodila na kramaroch okolo 22.alebo 23 februar?diik 😉

cica13
5. apr 2010

Tinad, Eliska ma pravdu, ty mas este dost casu na prikrmovanie, nemas sa kam ponahlat, staci ti az od pol roka zacat a mozes potom kludne zacat mrkvickou 🙂

csina
autor
6. apr 2010

naša pediatrička mi dala dokonca ňou zhotovovaný manuál na zavádzanie príkrmov a v ňom sa píše, dokonca ma na to zvlášť upozornila, že prvý pol rok života je mliečny...vraj podľa nových prieskumov aj deti ma UM, dojčené samozrejme tiež... 🙂 😉 vraj preto, lebo tráviaci systém stále dozrieva a mliko k tomu pomáha, kdežto iné potraviny ho zaťažujú...
no a na druhej strane...prvú dcéru som dojčila a mala som menej mlieka, tak v 5 mes mi doporučila tedajšia detská prvé príkrmy aby som nemusela odrazu kombinovať v krátkom intervale dojčenie, UM a príkrm....to už sú ale zase staré veci....

lenocka23
6. apr 2010

ahojte baby, tak aj my strasne slintame uz asi dva tyzdne a pri kojeni citim ze dasienka su "ostre"... pesticku ma tiez stale v puse... zrejme to fakt budu zuby, lebo starsiemu synovi tiez vysli prva dolne jednotky strasne skoro.. mal 4 mesiace..

csina
autor
7. apr 2010

no ale už som z toho na prášky...tá moja drobula grcá stále viac a viac...už sa to lepšilo a posledný týždeň je to ako na začiatku.... ☹ vôbec neviem čo s ňou....keď ju nosím na rukách, tak to z nej leze von, keď ju nechám ležať, tak vidím ako sa s tým trápi a hltá o život, keď je na bruchu, tak sa hnevá....už neviem....

misss
7. apr 2010

Chudatko..my sme sa vdakabohu takymto problémom vyhli..je mi strasne luto tych babatiek a maminiek, ktoré sa musia trápit s kolikami a refluxami..drzim palce, nech to uz netrva dlho..ved uz by bolo aj nacase, aby to uz skoncilo..

..najhorsie je, ked ti niekto povie..ved este vydrz 2 mesiace a to prejde.. 😀 😀 ..to mne napisala jedna dobrá duša, ked sme mali problemy s kojenim..len ked uz clovek nevladze teraz, tak cakaj este 2 mesiace..nie?? 😀 😀

bibione
9. apr 2010

csina: a naco cakas? chod snou k dr,poriesia to 😔

csina
autor
11. apr 2010

no...doktorom sa rada vyhnem..s pediatričkou som to riešila a jediné, čo mi povedala, že prospieva dobre, nech teda skúsim zatiaľ Nutriton...ja že ďakujem, neprosím...lebo veď babrať sa s tým pred každým kojením sa mi rozhodne nechce...malá by z toho bola vo väčšom strese a grcala by ešte viac...veď aj bibione vidí, že do fľaše je problém to dostať, čo ešte lyžicou, mám čo robiť, keď podávam vigantol...teraz sa ju snažím kojiť častejšie aj keď sa niekedy bráni 😀 a menšie dávky, lebo už mala taký interval aj 4 hodiny, že potom od hladu pohltala toľko vzduchu, že jej vytlačil mliečko...mierne sa to upravilo, tak uvidím... čo máte inak nové?

bibione
13. apr 2010

mno reflux mame uspesne zvladnuty...teda vo vascej miere 😉 nutriton super zabera...inaaac mozes ho davat,teda ak sa rozhodnes,aj na lyzicku pred a pocas kojenia...netreba do flase 🙂 ...uz som prisla na to,ako to spravne namiesat...a vigantol uz ani nedavam na lyzicke,ale kvapnem rovno do pusinky. a je po probleme hehe
no maly ma troska stresuje,lebo sa mi vidi,ze nepribera ani nerastie...nejak sa zasekol...nechapem...tak idem dneska k dr na prevazenie a popytat sa co stym...papa normalne a 4hodky,len v noci vynecha jedno papu,tak sa uz aj ja konecne ako tak vyspim...ale kua nepribera 😠 ....inac si sada,pritahuje sa ostosest,na chrbte ani za svet,to len ked tak nahodou zaspi,na busku sa jeduje,ze sa nevie hybat...ale prichadza na to,ze musi pouzit aj rucky a kolienka 😀 ....smeje sa na cele kolo a my snim...som z neho hotova 😵

misss
13. apr 2010

bibione, ale vigantol sa ma podavat v mlieku, lebo sa rozpusta v tukoch a nie mu to kvapkat rovno do pusinky..to som este nepocula..

dsnadja
13. apr 2010

veru misss aj ja som volakedy davala ten vigantol rovno do pusi,a aj všetci okolo mna,podotykam,že ja večer po kupkani a potom sme išli papať, takže sa to z tej pusinky zmylo tym mliečkom....

eliska22
13. apr 2010

ja tiež dávam vigantol na lyžičke po kúpaní rovno do pusy a hneď za tým papáme a taktiež to v mojom okolí čo poznám mamičky takto robia

my sme boli v poradni a malá má už 6220g a 59,5cm, no lekárka skonštatovala, že mamino mliečko jej chutí 🙂 máme doma riadneho cvalíka 😀
máme aj po očkovaní, malá to zvládla bez príznakov úplne v pohode 🙂

bibione
13. apr 2010

presne tak som to myslela 😉

myzma
14. apr 2010

ahojte, aj my davame vigantol rovno do pusy 🙂 niekedy som v tom zabudliva, sa stane, ze vynechame, takze po kupkani ako sucast rezimu je super napad 🙂

nas mali dnes ockovat, ale chrastcka nie je uplne zahojena po ockovani TBC, takze este cakame tyzden...

maly nam papa vselijako, cca kazdu 1,5 hod az 2, mozno to nie je podla niekoho dobre, ale neviem,c o ine mam robit, ked vidim, ze chce... a nemylim si, ze mam slabe mliecko, aj my mame doma totiz cvalika, mame uz 7,5 kg a 65 cm a to mame nieco cez 3 mesiace... noci uz zacinaju byt rezimove, spime 5-6 hod po kupkani a potom cca kazdu 1,5 hod na papu...

dnes mi prisiel objednany zappik black 😵 som nasla tuto v bazari na MK... planovala som ho sice kupit az buducu jar, ale lepsiu ponuku by som nenasla 😎 sa vytesujem 😵 😵 😵

bibione
14. apr 2010

myzma: pri kojeni nikdy nevies kedy bude chciet zase MM je lahsie stravitelne,takze sa necuduj....no papkac riadny... 😀