Bábätká z Kramárov. Pridajte sa
Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂
myzma,vobec si takéto myšlienky nepripúšťaj,ty si matka a ty rozhoduješ a okolie to musí akceptovať,ak nie,je to ich problém.
Moja dcéra je už dospelá žena,ale toto,čo zažívaš ty som mala so svojou prvou svokrou,bývali sme dva roky u nich v dome.
Ona už bola staršia a mala názor,že nik nikdy neurobí žiadnu vec tak dobre,ako ona...včetne varenia a upratovania,i keď to u nich vyzeralo ako v dome z hororu....takže keď som umyla dlážku,išla,umyla to po mne a ešte sa išla sťažovať po susedoch,že má reumu a ako ju z toho bolia ruky.
Na začiatku manželstva,keď sme oznámili,že čakám dieťa ma na rukách nosila,pretože jej všetky kamošky už boli babičkami a ona nie.
V momente,ako som porodila,už som ju nezaujímala,takže začalo to,čo popisuješ ty.Malá ťažko zaspávala,revala,až do poslednej chvíle v kočiari sedela kým jej nepadla hlava a potom som ju musela opatrne položiť.Svokra ju demonštratívne vozila po ulici,vydávala na ňu zvuky,spievala a dívala sa,či ju vidia susedia..samozrejme,bez úspechu.
Ja som si večer namočila plienky,že ich ráno vyperiem,keď som prišla ráno do kuchyne,už boli vyprané,lebo kto by to urobil lepšie..no ale sťažovala sa po celej ulici.
Keď mala malá asi 5 mesiacov,vybuchol Černobyl a v rakúskej tv nedoporučili dlhší pobyt vonku,no to bolo peklo,ohovárala ma,že vobec nechodím s malou von..toto robila aj v tom prípade,keď sme išli na celý deň von k vode na priehradu,podľa nej von znamenalo chodiť po ulici.Cumel som tiež nedávala a čaj nesladila,takže hladkala malú,že "ty chudinko moje".
Úplný rozkol nastal,keď so jej okolo roka povedala,že malej nebudem dávať sladkosti,že na to má dosť času,že radšej ovocie a zeleninu,to nosila vo vrecku cukríky a so slzami ich ukazovala susedom,že veď to je hroznový cukor a ja to malej nedoprajem.
Po dvoch rokoch sme sa radšej odsťahovali do strašného podnájmu,už sa to nedalo.Obaja sme mali náročné povolania,niekedy sme boli nútení malú nechať na pár dní u svokry v Brne,pretože matka mi nikdy nepomohla,bola to katastrofavšetko jej dovolila,napríklad ju nechala v novembri v mraze lietať po ulici v tielku,sukni,bosé nohy a sandálky,lebo to malá chcela.Taktiež ju o polnoci vybrala z postele,lebo sa malá chcela dívať na telku..no a ja so ju mala potom v pondelok ráno problém zobudiť do školky.A to nehovorím o tom,čo jej dovolila pri jedle,za to sa mi aj svokor ospravedlnil,že sa hanbil,čo s ňou vyvádzala v jedálni na dovolenke.
Takže ponaučenie z toho je to,že svokrovci musia akceptovať,že tá hlavná osoba si ty a že je nevhodné,aby ti zasahovali do výchovy,skúste si normálne slušne pohovoriť,pretože inak by to muselo ísť po zlom...a z vlastnej skúsenosti viem,že sa neoplatí dusiť to v sebe,poznačí to jak vzťahy,tak i pohodu v manželstve a odrazí sa to i na zdraví,nie sú to alichernosti,je to stres.Drž sa,a napíš,čo ste podnikli. 🙂
vdaka, petruska, tesime sa sportak 🙂 maly rad okukuje veci, no na to si bude musiet este pockat.... 😀 ale s tou vyvysenou polohou to urcite skusim...
potrebovala som len take uistenie, ze to, co plati na 7 deti nemusi na 8... ved kazdy sme iny...aj stym spanim na brusku, sme tu pred nedavnom pisali, ako niektore nase deti tuto polohu miluju a inak ani nezaspia...
ze ked maly zacne drzat hlavicku o mesiac skor, tak si nevymyslam.... ze ked nekojim podla hodiniek kazde 3 hodiny ale skor, ked si zapyta, nie som zla mama, co rozmaznava svoje dieta....
s detmi mam skusenosti, mozno nie s malymi a svojimi, ale nemyslim si, ze som "makka", ked pride cas, budu stanovene hranice v konkretnych veciach.... ale ked mimimo place, ze chce papu, laebo byt na blizku mame, tak ho nenecham vrestat.... jaj...
nechcela som, aby z toho svokrovci vysli zle... 🤐 ☹ su to fakt skveli ludia, velmi nam pomohli a urobili by, co je v ich silach, aby nam pomohli.... a chcem si nechat poradit, ved starsi maju vzdy dat co mladsim... ale som mama a verim, ze viem vycitit, co maly potrebuje, ... zamrzela ma ta rozpava o tom dudliku, ze ked teda place v kociku, vina je, ze nema dudel.... (tymito tlakmi, aby som mu ho dala som si presla uz od svojej maminy)
doma som mu ho schvalne skusala... a maly nevie, co s nim 😀 nechce ho, vypluva 😀
a inak, maly je skvely, takmer vobec neplace, rastie vo vsetkychsmeroch... a place len v tom kociku a ked mu tahame sopliky.... pisem to kvoli tomu, ze existuju deti, ktore kricia a oplôacu z roznych dovodov a maminy nevedia co s nimi... ale to nie je nas pripad, skor ludia vokol nas zvacsa hovoria, aby sa i nejakoprejavil a zaplakal.... 😀 je to velmi pokojne babo...
myzma, aj ja poznám maminky, ktorým deti v kočíku byť nechcú.... nečítala som všetko, len prvý príspevok, ale si myslím, že ty si mamka, ty vieš najlepšie, čo je pre Tvojho syna najlepšie a čo má a nemá rád a nebudeš ho predsa nútiť do niečoho, kde sa necíti dobre, píšeš, že aj šatkujete, chodíš s ním normal von v šatke? veď to je ok, aj ja budem malú nosiť v manduce, hlavne, keď psa pôjdem venčiť... akurát sme u nás v téme s jednou maminou o tom dnes písali, že jej malý nevydrží už v kočíku, lebo je zvedavý a tak ho bude nosiť von v ergu... 🙂 😉 takže žiadne starosti, že si divná alebo čo 😉 a svokrovci by mali pochopiť, že robíš všetko, čo je v tvojich silá, aby bolo Tvoje dieťa spokojné, oni môžu vyjadriť názor, ale musia Ťa rešpektovať ako jeho matku, ktorá zatiaľ o ňom rozhoduje a vie, čo je pre jej dieťatko dobré a čo nie 😉
držíme s Emkou palce 🙂
dakujem 🙂
myzma,neboj sa,ja som ťa správne pochopila 😉 ,svokrovci z toho nevyšli zle,ale ide o to,aby si si verila a stála za svojimi rozhodnutiami,si matka a i chybami sa človek učí.Verím tomu,že tvoja svokra ti chce poradiť a myslí to dobre,je to iba o takte,vieš,radšej počkať,než sa sama spýtaš na radu ty.Takto totiž začnú nenápadne vznikať tie trecie plochy,časom by ti mohlo začať to zasahovanie vadiť a im zase to,že sa neriadiš ich radai.Neboj sa,určite si dobrá matka a všetko zvládneš 🙂
beruska zuzanka: nie koli priberaniu,ale aby mi vydrzal celu noc 😉 maco z neho nikdy nebude,na tej davke sme pomerne dost dlho a viac nechce ani za svet 😠
myzma: co sa tyka kocikovania...moj ho doslova nenavidi 😀 ...je strasne zivy,akcny,vsetko ho strasne zaujima,a kedze v kocari nema co robit,tak uz ide kricat a kricat...jooooj...na cele kole spusti....ky&m sa dostanem z brany,tak som spotena ze az 😠 ...ale dudel musi byt,by ma trafil sklak...jasne,ze ho najprv vypluba.ze nechce si teraz dudlat...tak ho natriasam jak blazon....vtedy prestane revat,ale to sa neda stale...potom to vzda 😀 ...ale tiez to trva...
k svokre hadam len tolko,ze nedaj sa....viem ake to je,ked ta stale niekto buzeruje...aj ked to mysli dobre...moja mama,este ako som bola tehu,tak mala neuveritelne reci,ze jej nic nebolo,ze to nieje normalne,ze mne je stale tak zle a pod...a aj teraz,ked uz je maly na svete...furt to jej: chudatko moje male....preco chudatko?? sak mu nic neni,ma sa viac nez dobre,je max spokojny...viac nez ja jeho mama 😎 ...ze ina v zivote nepocula o refluxe,ja za to nemozem...tak musim vzdy hladat na nete aby pochopila,ze si nevymyslam....ze malemu odstavaju usi,lebo nedavam doma ciapku...ze malo pribera,pritom jeho akurat...nema byt pokom maco 😝 a ze je malo obleceny,pritom je vonku na skapanie...silou mocou mu chce narobit potnicky atd...stale dokola....tak sa vzdy chytime,lebo nemam nervy jej to stale vysvetlovat a potom je zas normalna ---na chvilu 😀
myzma...kasli na to...kazde dieta je ine...tak ako si napisala
bibi, mne ema vydrží aj bez kaše búvať 12 hodín 😕 my máme asi iné dieťa... 😀
ahojte kocky, uz som sem raz prispievala, no teraz hladam kocku , co so mnou rodila na kramaroch 27.10.2009 dvojicky - Alexandru a Lauru. Boli sme spolu hospitalizovane uz 26.10.2009. Viem len ze sa vola silvia, viac nie.🙂
ahojte baby,,pridavam sa k vam,,, rodila som pred 3 tyzdnami zhruba na kramaroch a 02aprila sa nam narodila dcerka Karolínka, 3440g, 51cm 🙂 tesime sa z nej a mame radost cela rodina! 🙂
porod bol dlhy a unavny, ale zvladli sme to ,,aj vdaka mojmu manzelovi, ktory bol cely cas pri mne...
doobeda 01aprila zacali kontrakcie,,, po obede uz boli v intervale 5min..isli sme do nemocky,,,ale neotvarala som sa, len som mala bolesti ... epi nemohli dat kedze som sa neotvarala,, a tak som na porodniic prevzdychala od stvrtku az do piatku a porodili sme 02aprila o 13:59....
po porode Dr. dosla na to, ze pupocna snur je prilis kratka bola toho veeelmi prekvapena,,, ked som sa potom dozvedela, co vlastne znamena krtky pupocnik, az mi zle doslo, mala som rodit cisarskym, mohlo mi zomriet dieta,,,no otrasne.
Bola som na nadstandarde a bola som spokojn, vsetko bolo super.personal vsade ci na porodnici, novorodeneckom ci na oddeleni,
vitaj kiwinka, gratulujem k dcérke 🙂 pekné miery 🙂
pridavam sa k vam ako cerstva mamicka..teda polocertva 😀 😀 😀 😀
FRISBEE tak ja toto tiez poznam, moja 1 svokra bola rovnaka... 😠 😠 😠 aaa teraz s tou druhou sme si od zaciatku sadli, bolo to super no len do chvile kym sme nezacali spolu byvat. Cakala ze budeme byvat u nej v jednej izbe 4 pretoze este tam byva svagrova a prababus...ktore maju kazda svoju izbu, a my sme sa mali tlacit za 5000tis mesacne s nou v jednej izbe, lenze my sme uz jednu dceru mali a druhe babo sme v blizkej buducnosti planovali, takze sme sa rozhodli byvat spolu a samostatne...a odvtedy akoby udrel..jednoducho sa vsetko zmenilo..nehovorim ze to bolo az take zle ako pri 1 svokre ale veru vela krat som si poplakala, ked sme cakala Sofinku, vobec sa nezujimala, o nic, aj ked sme volali ze ma nieco so srdieckom a cakame na kardiologa, vobec nezavolala, ked som jej ukazovala fotku z UTZ isla si zapalit cigu a odvratila sa, no a ked sme jej povedali ze to naozaj bude dievca, ani na mna nepozrela a povedala ze ona chcela chlapca. To ma uz vytocilo a som jej povedala ze nech si urobi...jednoducho celych 9mesiacov sa ani raz na nic neopytala, dokonca ma nechala odvliect veci v 8 mesiaci pre draheho lebo ona nemala cas..tak som sa vliekla s 3 taskami a este dalsou dcerou po chodniku uplne ako sklo...a ked sa mala narodila (cisarskym) 2hod po zakroku chcela prist, vravim mne sa este neda, ak tak tak zajtra abo pozajtra, volala na druhy den,tak zas som jej povedala ze este to nepojde, ze sama ledva chodim nie s malou na rukach, a odvtedy sa neozvala, prisla az ked sme boli doma, cela vysmiata ze aku ma krasnu vnucku...ze ju chce na ruky, ze ju mam zobudit a taaak...a vtedy sa vo mne nieco zlomilo...som jej povedala ze cely cas na nas srala a teraz sa hra na babku a ostatne jej vytmavil drahy...a teraz ked volame ani sa na nu neopyta...takze aj ked pride ma smolu..ani na ruky jej ju nedam a ak sa jej nepaci vie odkial sa od nas odchadza...
vitajte, kacenka a kiwinka 😵
sa nam to tu rozrasta 🙂
kiwinka, je super, ze manzel mohol byt cely cas s tebou, vacsine zien to umoznene nie je ☹ polovicky byvaju privolane az, ked je zena na boxe... takze patris k tym stastnym 😉 ja som mala rychly porod, takze mne to az tak luto nebolo, ale boli tam zeny, co sa trapili a ktorym by manzelova pritomnost urcite pomohla.
kacenka, myslim, ze sme si uz aj pisali s tebou, asi este v ramci porodnice na kramaroch 🙂 je super, ze si sa pridala.
budeme rady, ak budete pravidelne prispievat 🙂
my sme sa ockovaniu opät vyhli, ale opät neumyselne 😅 no som rada, kazdy tyzden k dobru, ramienko este stale nie je uplne zahojene po ockovani proti TBC 😉
Kiwinka, kacenka vitajte a gratulujem k babatkam 🙂 🙂
ok, za pokus to stalo 😒
MYZMA ano ano veru pisali, a dakujeeeem 😉 😉 ANDUL18 a dakujem aj tebee 😉 😉
Nasa mala bublinka zacala zahajavat na brusku a ja sa bojim ci si neublizi, teda ci sa napr.neudusi..aky mate nato nazor?? 😕 😕 😕 😕 😕
ahojte mamuľky,
chcem sa Vás opýtať, ako je to s návštevami na Kramároch - dodržiavajú sa striktne návštevné hodiny alebo je možné, že príde manžel aj mimo nich. A iba na chodbe alebo aj na izbe? Blíži sa mi termín, tak sa informujem, nech sa vieme zariadiť, keďže manžel pracuje denne do 16.00 h. Ďakujem za odpovede.
to kacenka: moj maly spi najradsej na bruchu, zacala som tak davat od nejakeho 3. - 4. tyzdna.... je to poloha, ktoru ma rad, zaspava tak casto na mne alebo na manzelovi... mnoho ludi bolo zaskocenych, ze ci sa nebojim.... ale nie, nebojim, aj teraz mi tak spi 🙂 deti spiace na brusku mavaju menej problemov s kolikami, posilnuje sa im svalstvo (casom), ked hybu s hlavou zo strany na stranu, takze moj nazor je, ze ked tak spi rad, davam ho tak.... ale nastudovala som si rozne info o spani na bruchu, lekari do 6 mesiacov az zakazuju.... no neodradilo ma to 🙂
pretty baby: prepac, asi o nej nevieme...
domeli: manzel za mnou prisiel aj mimo navstevnych hod. sestry nas nejako nekontkrolovali, niektore zienky boli prec dllllllllllllllllho i mimo priestoru pre navstevy i s drobcami. staci sa dohodnut, ze sa prezvonite, ze je uz tam a ty vyjdes. dvere sa daju nechat pootvorene, takze ani sestry nie su "rusene". na chodnu mozes chodit i s babom, myslim, ze v ruzinove to nejde, je tam sklenena stena, cez ktoru sa daju deti okukavat... (myslim, nie som si ista).... pre navstevy je vhodne skor 9. poschodie ako 8. , je to tam pohodlnejsie, co sa tyka sedenia, "sukromia" a moznosti polozit si babo na stol a v zime tam nebola taka kosa, ale to ta nemusi trapit, kedze sa tvoj termin blizi 🙂 na izby sa nemoze chodit ☹ ak mas este nejaku otazku, daj do placu 🙂
dobré ránko, myzma, dikes.
Ešte predsa len: ako je to po cisaraku - môže prísť manžel za mnou, keď sa preberiem? A ukážu mu bábo po zákroku? Mám totiž plánovanú sekciu kvôli KP.
MYZMA aj nasa tak zaspi ja ju prelozim a haja, skusala som ju dat vzdy na chrbatik no zobudila sa a plakala..akoby na chrbte nevedela zaspat 😢
DOMELI mne robili sekciu, babo moze uvidiet hne, no musi cakat vonku pred operackami, mojmu malu ukazali este neumytu..len zabalenu...a co sa tyka prebudenia, mozno ti to budu robit v spinali ako mne takze ked ta budu odvazdzat moze ta vidiet, ale potom pochybujem pretoze do druheho dna lezis a ver mi ze budes rada ze lezis a mozes oddychovat...az na druhy den ta posadia a potom ta budu nutit chodit...
dík, kačenka. Áno, čaká ma spinal. Hlavne ma zaujímalo, či môže vidieť bábo. O mňa už tak ani nejde, lebo isto to bude pre mňa riadna "fuška", hoci je to moje prvé bábo a vlastne neviem, do čoho idem (čo je možno aj dobré). Všetko dobré prajem Tebe i detičkám.
DOMELI ja som rodila sekciou na Kramároch minulý rok v júni. Ale mala som celkovú anestézu. Sekcia bola plánovaná na ráno o desiatej, avšak dcérka sa rozhodla, že ona určí, kedy sa narodí, tak som rodila sekciou v noci o tretej. Všade bol kľud, manžela nechali pri mne až do úplného konca než ma zobrali na operačku, tam ma hneď uspali, manžel čakal pred dverami a behom 5 minút bol už s dcérkou a fotil, bol pri nej hdeď ako ju vytiahli až kým ju neodviezli na novorodenecké....Mňa previezli na pooperačné, kde som musela zotrvať 24 hodín. Zotavovala som sa dosť rýchlo, o ráno tretej mi robili sekciu, poobede ma posadili a pomohli postaviť, večer som bola už na WC, pochodiť po chodbe a umyť sa a na druhý deň ráno ma preložili na šestonedeli, to už som pekne sama chodila a starala sa o dcérku. Malú mi po prvý raz priviezli, keď som sa prebrala z narkózy a vtedy sme ju aj skúsili priložiť. Ale plne kojiť som začala až na druhý deň, našťastie všetko išlo bez problémov. Zotavovanie po celkovej narkóze je o trošku rýchlejšie ako pri spinále, tie čo boli po spinále so mnou na pooperačnom , tie sa mohli po prvý raz postaviť až po 24 hodinách a z rany po cisaráku mali vývod, ja som nič také nemala.
Bola som na nadštandarte a mala som jednolôžkovú izbu, takže návštevy som mohla prijímať aj na izbe. Manžel bol pri mne aj so staršou dcérkou celé popoludnia, odchádzali až večer, na izbe sme mali úplné súkromie.
ahojte baby, naša malinká teda dnes podáva výkony 🙂 dnes sa začala prvý krát nahlas smiať a otáčať sa celá na bok a ešte aj nožičky sa snažila dočiahnuť 😀 😀 😀 no je zlatučká, nemôžem z nej dnes 😀
a vy čo ako, čo máte nové? my ešte akurát tak defekt na kočíku ☹ ešte že mám po prvej dcére odložený, taký starší, ale zatiaľ poslúži do odstránenia závady 😝
eliska...tak super, kočka je riadne šikovná, moja guľka sa ešte neváľa.. 😀
Bola som na radu bibione u lekárky, kvôli tomu zhoršenému refluxu, ale poviem vám, taký zážitok by ste nechceli....Išla som tam,lebo už som bola celkom bezradná, malá grcala hádam v kuse, už mi bola celý deň nervná, lebo ju to budilo aj zo spánku, unavená bola ona aj ja, tak som išla.. Dokina, že čo nás privádza a je, že sa nám to rapídne zhoršilo, už pred tým mi niekoľkokrát núkala nutriton a teraz som nestihla ani dopovedať, už mi písala recept...Lenže ja som myslela, že mi ju aspoň porzie, prehmatá bruško alebo čo...Mne sa to už zdalo všelijaké, nevedela som na 100% či je to ozaj refluxom, možno mala virózu a proste normálne zvracala alebo čo.....Ale ona sa celý čas zo stoličky ani nezdvihla, natož aby ju pozrela...Pokúsila som sa o diskusiu, že čo by ešte okrem refluxu pripadalo do úvahy, ale ona ani počuť...Vraj pekne Nutriton na lyžičku a basta..A ja vravím, že sa mi to nezdá, lebo jej to síce zahusí mliečko v bruchu, ale aj stolicu, a ju bruško bolieva aj teraz pri trávení, čo bude potom? A ona, že "Tak si musíte vybrať, či chcete aby negrcala, alebo aby kakala!" skoro ma drblo! No proste aby som to nenaťahovala, ešte ma tam zo trikrát zdrbala ani neviem za čo, urobila zo mňa totál debila, lebo som ju chcela prevážiť, či priberá a tak...Ešte som ju nemala vyzlečenú celú a ona mala zase prúpovídku, že Šak vidím jaké má šunky, tá neschudla určite...! Jasné, že nie, veď negrcala mesiac ale niekoľko dní, mňa skôr zaujímal, celkový prírastok za celé obdobie, či keď sa to preráta na drobné, bude dosť...No to je jedno už..Dala mi teda na moje reptanie papier na sono, tak budem múdrejšia...Zvažujem zmenu lekárky, lebo ten výstup ma dosť prekvapil, nie som totiž mamina, čo beží úzkostlivosťou celá bez seba s každou kravinou, ale keď vidím, že mi po každom jedle dieťa všetko komplet na viac ráz vyvráti, nespí ani v noci ani cez deň a mrnčí, lebo sa zle cíti, tak to už nie je kóšer....jaj a ešte pikoška...musím !!! malú naučiť na cumel, vraj mám trezlivo ponúkať a držať aj keď nechce...dobré, nie? 🙂
No ale stačilo s nepríjemnosťami...zajtra máme meniny!! 😀 😀
no a k tej svokre ešte, čo tu myzma spomínala, len toľko...Tvoje dieťa, tvoja radosť, tvoja starosť..na svokrušku sa milo usmej a pekne sa poďakuj za dobre mienenú radu, povedz len, ano mamička, ďakujem, skúsim.. 😉 Ale samozrejme rob podľa seba... 😉 Ona bude spokojná, že ju berieš vážne a ty budeš spokojná, že prestane opilovať uši... 🙂
Ja musím povedať, že moja svokra sa v poslednom čase prekonáva a chodí kočíkovať ako na klavír....Trošku ma síce mrzí, že si babinu neužila aj staršia dcérka, lebo vtedy veľmi nejavila záujem, ale od januára je sama, lebo svokor zomrel, tak jej takto zamestnávam hlavu aj ruky... 😎 tiež mám niekedy chuť kričať a trhať si vlasy, keď začne radiť, ale ja som tvrdá povaha a ona to vie, že robím len to, čo usúdim ja za správne...je to predsa moja zodpovednosť....pravdaže nie vždy je s tým zmierená a opiluje uši aj ona... 🙂 lenže ja sa nedám... 😀 😝 pri prvej dcérke som sa napočúval aa j som si poplakala bezmocnosťou, keď som si nedovolila oponovať a ona si robila s mojou malou, čo ona usúdila...vonku 30°C a malinkú som mala u nich na balkóne v kočíku, zo všetkých lialo ako z vola a ona ju len chodila tou hrubou larisou zakrývať po krk a ja nenápadne odokrývať aspoň 10x.... 🙂 zákonite bola moja malá podľa nej málo, alebo veľa oblečená a podobne...teraz opiluje uši stým, že aby som malej začala dávať čajík a aby som nekojila tak dlho ako staršiu, stačí pol roko, max rok...no toť! o tom asi ťažko ona rozhodne.. 😀
csina, len tak narychlo pisem.... tiez prezujem hocico, ale od takejto lekarky by som utekala, nenechala by som aby takto o matuskovi hovorila alebo bola taka pasivna v pristupe lekara... napis, ako ste dopadli na sone, drzim palce
CSINA gratulujem k meninam...aj nasa dcera ma dnes meniny..je z toho cela bez seba 😉 ale ved aj my sme boli 🙂 a co sa tyka tej lekarky, cudujem sa ze si si hned nepoziadala o vyradenie z evidencie a nenasla inu lekarku, ved to nieje normalne...takyto postoj...ona je tam pre teba a tvoju dceru nie ty pre nu...neznasam tieto lekarky-ov vystudovanych na flaskach....hovno vedia a mudry su ako salamunova rit...strasne ma vytacaju...zober pekne malu aj kartu a najdi inu....pretoze len suska ako ona ta postavi pred rozhodnutie grcat abo kakat...by som jej povedala svoje...chudiatko malinke sa tolko natrapi a ona mudruje od stola...verim ze skoro vsetko prejde...a cumel je len sedlacka rada podla mna..bo to poradila aby sa mala ukludnovala, ale ona bola kludna pokial ju netrapilo brusko, takze myslim ze to je poriadna hlupost...tak drzim palceky nech je mala bublinka rychlo zdravucka 🙂 🙂 🙂
csina: taktiež sa pripájam a gratulujem k meninám 🙂
a k tomu prístupu lekárky.......no hrôza ☹ a s tým cumlom to teda úplne zabila 😝
a inak nielen svokrovci ale aj rodičia dokážu vytočiť v radách o výchove 😕 napr. moji rodičia sa ma pýtali, že
či viem koľko má dieťa vypiť tekutín a že kde som sa dočítala, že jej stačí len mliečko, že oni by dali určite čaj, lebo
chúďatko malé je určite smädné 😠 😠 😠

Ahoj myzma,
ked bol nas David maly tak to bolo s nim uuuplne take iste... Asi do 2 mesiacov stacilo ked som ho dala do kocika a hned zaspal... Ked mal 2 mesiace tak do kocika ani za boha.... preplakal mi celu prechadzku vzdy, uz som z toho bola na nervy... A presne ten isty problem som mala so svokrovcami, lebo svokra mala 3 deti a vsetky vonku spali tak preco nie moj syn... Stale som len pocuvala "daj ho spat von" a ja na to ze on tam spat proste nebude a furt dokola sme to riesili... Potom pomohla jedna vec... Ked mal asi 3 mesiace otocila som rucku na kociku tak aby on isiel dopredu, dala som ho do takej velmi mierne zvysenej polohy. len tak aby videl von a odvtedy bol klud... vzdy sa obzeral po okoli ked sme boli vonku, aj ked nikdy uz potom vonku nespal, aspon bol kludny... Vyskusaj aj ty tak urobit, mozno to pomoze 😉