icon

Bábätká z Kramárov. Pridajte sa

csina
10. jan 2010

Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂

eliska22
3. máj 2010

jéj csina a vy máte dnes presne 4 mesiace 🙂 🙂 🙂 ako to uteká

myzma
3. máj 2010

to eliska: tu radu s cajom som si vzala zase ja k srdcu 😀 a malemu davam fenyklovy caj od nejakeho 3. tyzdna, najprv to bolo kvoli prdikom, ale teraz i kvoli smädu 1-2x denne a niekedy i k zahnaniu hladu, ak prave nemozem kojit (jazda na dialnici a pod 😀 )

bibione
3. máj 2010

csina: to bola p...doktorka a nie doktorka...mala ti napisat papier na uzv bruska a nie taketo p....vypravat!! joj ako som sa vytocila 😠 ...bez ty od nej co najdalej...neviem z kt casti ba si,vedela by som ti poradit 😉
a ktomu cumlu...nieje to nezmysel...nehnevajte sa,ale dr dobre povedala...treba skusat...tak isto ked sa deti nechcu prisavat,ci zaspavat ci kocikovat...je to jedno...proste vsetko treba skusit,pokial to nieje dietatu na skodu co teda cumel nieje 😉 maly bez neho nezaspi a podla neho aj viem,ci je dosatocne hladny alebo len spekuluje
k cajiku hadam len tolko,ze to nieje hovadina...keby som kojila,aj tak by som davala,ak by samozrejmo chcelo...kym bol mensi,tak aj riadne pil...bolo na nom vidno,ze ho smadi a ja si neviem predstavit,ze by ma po mlieku nesmadilo 😅 alebo pre dovody ako pise myzma 😉 okrem toho kojenia 😀

bibione
3. máj 2010

jaaaj...sorry,az teraz som si ta docitala do konca csina 😀 esteze tak 😉 ale inak plati

bibione
3. máj 2010

jaaaj...som sa zabudla pochvalit vykonmi maleho 😀 tak Nicolasko sa nenormalne plazi,jak taky vojak na bojisku 😀 z bruska na chrbat alebo na bok ...to mu ide perfektne,ale naspat sa mu este nedari...dneska objavil nohy...no uzasny vynalez to je 😀 ...baby,urcite ste si doma studodvali co v ktorom mesiaci ma dieta vediet...alebo cca malo by vediet...u jeho dr to furt studujem,ma to vycaoene na stene,tak moj krpec vasinu vykonov a atd preskocil o 2 mesiace...ako ste na tom vy?? napreduju vase deticky v niecom ?? pochvalte sa 😉

eliska22
3. máj 2010

no baby, ja si myslím, že malinkej úplne to dojčenie zatiaľ stačí a netreba jej dávať čajík, aj pri prvej dcére som dávala keď bolo moc teplo len prevarenú vodu, ale to je môj názor 🙂
a k tomu cumlíku, moja prvá dcéra cumel nemala, lebo ju z toho napínalo, takže bola bez cumlíka úplne spokojné dieťa, takže si myslím, že každé dieťa cumel neprijme a nasilu dávať ? to mi pripadá úplne od veci........a pri dojčiacich deťoch sa to ani nedoporučuje, ten cumel
druhá dcéra má cumel, ale len pri zaspávaní, potom ho vypľuje 🙂
bibione čo sa týka toho čo má a čo nemá dieťa vedieť, tak to až tak nesledujem, áno prečítam si to, ale nestresujem sa ak niečo nevie, čo už je v tabuľke........ napr. moja prvá dcéra vôbec nelozila po štyroch a nechcela byť vôbec na brušku a predpokladám, že ani druhá dcéra asi nebude loziť, lebo tiež nechce byť na brušku 😝 nám sa totiž narodila dvojička 😀 😀 😀 , síce trošku oneskorená a to nie len vo výzore 🙂

myzma
5. máj 2010

dnes sme sa ockovaniu nevyhli, ale myslim, ze maly to zvladol... momentalne uz spi asi 20 min ut, tak sa tesim 🙂 davali ste aj studene obklady na nozky?

eliska22
5. máj 2010

ahoj, no tak ste to zvládli 🙂 ja som dávala studené obklady, ale myslím, že to bolo asi zbytočné. Dala som jej ho hneď ako sme prišli domov, potom zaspala a keď vstala, tak som jej ich už nedávala.
na jednej nohe nemala hneď ani náznak po očkovaní a na druhej nohe to mala pár dní, také zdurené.

myzma
5. máj 2010

ahoj, eliska, maly stale spi, zobudil sa na papu, ale spinka, tak sa tesim, verim, ze to bude ok.... dala som si kupit detsky paralen, ale to len pre istotu 😉 verim, ze to bude ok... tvoja mala je teda tiez hrdinka 🙂

ako to zvladas pri dvoch detoch? aj csina, aj kacenka.... je to narocne? narocnejsie ako pri jednom-prvom? ci...?

eliska22
5. máj 2010

myzma: vzhľadom k tomu, že prvá dcéra je už dosť samostatná, tak to zvládam s prehľadom 😀
Akurát ráno si nemôžem dlhšie pospať, ale vychystať staršiu do školy, urobiť desiatu a tak podobne, poobede zase dozrieť na domáce úlohy. Keďže bývame na dedine, tak potom staršia dcéra behá po vonku 🙂 a ja kočíkujem 🙂
Ale neviem si predstaviť, že mám doma napr. deti s dvojročným rozdielom 😕 to si asi netreba predstavovať, ale zažiť to 🙂
Na to či je to náročnejšie ako pri prvom, ti až tak neviem odpovedať, lebo keď som bola na prvej materskej, tak
som bývala s mojim dedkom a to bola tiež starosť. Teraz bývame sami, tak je to o moc lepšie 🙂 Skôr by som povedala, že cítim, že som o osem rokov staršia ako pri prvej a tie nočné vstávania mi dávajú viacej zabrať, na druhej strane, zase si to tak inak vychutnávam 🙂

od budúceho týždňa začíname s malou chodiť plávať do plaveckých jasličiek 🙂 som zvedavá ako to bude malá zvládať, ale myslím, že dobre, lebo doma sa na kúpanie vyslovene teší 🙂

kacenka821
6. máj 2010

MYZMA: asi tak ako ELISKA22, je to aj u mna, starsia dcera je uz velka, a dost samostatna...takze nieje to az take zle, viac sa bojim ako to bude od septembra kedze nam nastupuje do skoly, a ja si to velmi neviem predstavit, ako to budem zvladat, asi to chce organozaciu 😀 a mam stastie ze moj partner mi velmi pomaha, takze myslim ze sa to zvladne..zvladli iny -zvladneme aj my 😀 a tiez veru citim ze uz je mi o 6rokov viac..ale uzivam si to..kedze som po druhom babatku tuzila 5rokov a este k tomu po dievcatku a splnilo sa mi to taaaak som velmi stastna 😀
ELISKA22 a kam o budes chodit na to plavanie??mas niaku stranku kde sa to da prezriet??popripade sa tam casom prihlasit??

eliska22
6. máj 2010

kacenka budem chodit do pezinka, maju aj svoju stranku www.moko.sk a tam je vsetko o tom popisane
a neboj tu skolu zvladnete, ved uz aj mala bude vacsia 🙂 ja napr. pri starsej dcere nesedim ked sa uci, len jej to potom skontrolujem, ale ked bola prvacka, tak som este druhe dieta nemala a to sme pri nej museli sediet, hlavne pri citani 🙂 ale tak neviem ako to bude u Vas, ale dcera vela uloh nedostavala, lebo ich je v triede 7 deti a ucitelka stiha s nimi dost vela v skole 🙂

eliska22
6. máj 2010

kacenka, este som ti chcela napisat, ze aj ja som chcela druhe dievcatko 😀 a splnilo sa 🙂

myzma
6. máj 2010

kacenka, myslim, ze v BA su min. 2 moznosti, jedna v devinskej a druha v meste (to ti zistim, kamaratka tam zacina chodit s malym).... aj my sme premyslali nad tym, ale my sme z MA, takze jazdit s malym do BA vidim ako najväcsiu prekazku....

kacenka821
6. máj 2010

ELISKA22 no ja predpokladam ze s prvackou budeme musiet sediet..ale tato malinka uz bude inak vnimat svet tak snad to zvladneme...ja uz ju pomaly pripravujem teraz 🙂 kedze od januara sme ju zo skolky odpisali..tak sa snazime doma, ale zas to nerobim niakou nasilnou formou typu:tak pod ideme sa ucit , musis este vediet to a hento...este ma cas a nato je skola, a ju to bavi takze vie uz skoro vsetky pismenka pisanym aj tlacenym a spocitavat a odratavat do 10 😀 😀 takze len to priebezne opakujeme a pomaly pridavame ked ma chut 😉 😉 na zapise s nej boli strasne prekvapeny a mna este skarhali 🙂 som na nu pysna, uvidime ako to pojde v skole...
MYZMA dakujem moc, to by ma potesilo, no to by ste mali dost na prd cestovat koli tomu..

gabika20
6. máj 2010

Ahoj. Aj my máme bábetko z Kramárov🙂 Je tu niekto kto rodil v podobnom termíne ako ja - november 2009?

csina
autor
6. máj 2010

🙂 🙂 gabika20 ...vitajte a zapájajte sa často.... 🙂 😉
ďakujeme za všetky gratulácie k meninám, trošku neskoro sa hlásim, ale nestíham.. 🙂 takže ..myzma...v tom je aj odpopveď na tvoju otázku.. 🙂 je to náročné a presne ako písala eliska, neviem si predstaviť maminy drobčekov s malým vekovým rozdielom...u nás pod domom parkuje taká rodinka obrovské neviem koľko miestne auto a vystupujú z neho asi 5, či 6 drobci a mám pocit, že aj menej ako s 2 ročným rozdielom...veľký obdiv má u mňa tá pani..
ešte pikoška k tým doktorom....volala som na to sono, že sa objednám a tam tiež taká "milá" pani...že a prečo idete na sono, grcá?? a je , že áno...a ona" Šak ale má na to nárok, je malá"...no a neposer sa za takého zdravotníctva... 😀
no a k tým tabuľkám..nesledujem ich nejako zvlášť, ale myslím, že nezaostávame, skôr trošku napredujeme..ale už pri prvej som sa poučila, že deti sú rôzne šikovné a keď nelezú, alebo sa neskôr otočia, nič sa nedeje.... 😉

beruska112
6. máj 2010

Cavte Mamky. My sme mali v nedelu 3 mesiace.12 maja ideme na poradnu tak potom upresnim vahu aj vysku.

Bibi:Moju ked teraz dam na brusko tak sa mi hned prevrati na chrbatik prespi mi celu noc niekedy sa zobudi o 3.20,3.40 ako kedy na mliecko ale ked ju okupem(kupem kazdy druhy den/ tak od 21.00 do tej 5.30az6.00 spinka manzel si ju pred kamaratmi nevie vynachvalit ale bojim sa ze to zarieknem...Ale ja som tiez rada ze sa tiez vyspim.No ked sme vonku tak si pospi hodinku a staci uz sa jej nechce.A ked ju vyberiem z kocika tak evie kam by hlavicku dala vsade by sa najradsej pozerala tak nou toci ako keby jej zato platili. 😀

Csina:Urcite vymem doktorku!!To ked prides a povies ze by si ju dala odvazit to by nemala ani ceknut ty mas na to pravo ,vediet kolko tvoje dieta vazi ci prides po tyzdni ci po dvoch.Ale to je divne ze mala grcka s tvojho mlieka ale aj tak si myslim skus jej dat ten Nutrilon ze co to s nou urobi neviem ja mam len jedno dieta ale za skusku nic nedas .A k tej svokre:
ami byvame s muzom sami.Nasi rodicia su od nas daleko a je nam super.Sice mi niekedy chybaju ked potrebujem nieco spravit a mala smokli ale nejako sa to da zvladnut.Ja to hovorim stale:Co najdalej od rodicov!!A je to pravda.

beruska.zuzanka
6. máj 2010

csina a nebývaš náhodou vo Vrakuni? Bo tam je jedna rodinka s deviatimi detičkami 😀

a na sono vás kde poslali, my sme boli v Biskupiciach a bola tam veľmi milá lekárka aj sestrička 🙂 a na Tvojom mieste by som pediatričku fakt zmenila 😉 čudná osoba...

sorry kočky, že sa fakt tak malilililinko zapájam, ale nie je času a ešte sa nám aj kočík pokazil tento týždeň, tak máme o radosť postarané... 😠

beruska.zuzanka
6. máj 2010

Inak csina, oneskorene gratulko k meninkám 😉

a ešte k tomu dudlíku, vôbec ju nenúť dudlovať.... načo? aspoň nebudeš mať starosti s odúčaním 😀 Emka dudlíkuje, len keď sama chce, nikdy ju nenútim, väčšinou zaspáva s dudulkou, ale vypľuje ju a ja ju v noci vyberiem z postieľky, aby som ju pre prípad potreby aj našla v noci 😀 😀 😀 dudulu myslím, nie bábo, blbo som to napísala 😅

csina
autor
7. máj 2010

berus...my sme objednaní na Antolskú, ale o tých Biskupiciach som už počula chválu....sondujem okolie, kde nájdem dobrú detskú, ak o nejakej v ružinove viete, napíšte mi.. 🙂

kacenka821
7. máj 2010

nasa mala ma dnes prekvapila, dala som ju na brusko a ona zacala prevalovat na bok, mne sa to zda skoro nie??mozno to bola nahoda..ale kukala som zeee 😲 BERUSKA112 a ked ju mas v kocariku aj ju davas akoze sadnut??myslim tak zeby si ju trebars podoprela vankusikom abo tak??ci enem na chrbatiku je?
my ideme na nozicky aj na poradnu v utorok tak som zvedava...ale dufi ze vsetko bude ok 🙂

myzma
7. máj 2010

kacenka, kazde babo je ine 🙂 dievcatam, co rodili po mne, sa synacikovia otacali z bruska na chrbat dost skoro.... my mame 4 mesiace a este nic, vykruca sa sice ako paragraf, najmä ked lezi na chrbate, dokaze precestovat aj 0,5m ale neotoci sa, ma tazku prdelku.... patrime k tym najväcsim babom v ramci svojich rovesnikov, mame min 8 kg, ale maly nie je tucnucky, vsak kuk na foto 🙂 je len velky, celkovo, do vanicky sa zmesti tak tak.... zato by rad sedel a to furt a uz sa chce staviat, nozky ma pevne, celkovo ma pevnu konstrukciu svojho telicka.... sme si robili srandu s mm, ze budeme za chvilu hovorit, ze ano, chodi, ale este nelezie xixixixi.... fakt je kazde dieta ine....

kacenka821
7. máj 2010

MYZMA maly je zlatulinky...nasa mala ma 5kg teda na poslednej poradni takze predpokladam ze uz to bude viac 😀 kedze dost papa, ona sa aj velka narodila 🙂 aj ona ked je na chrbatiku tak sa kruti ako paragraf a strasne sa vie zapriet o nohy trebars vo vanicke kolkokrat sa bojim ze ju az zhodi 😨 aj hlavicku dobre a dost dlho udrzi..mam ju polozenu na sebe a vtedy zdvihne hlavku a kuk na mna a vzdy sa usmieva na celu pusu..je strasne zlata...a uz sa jej zadarilo EEEE EEE a AAAA AAA 😀 😀 😀 ani nevie isto ze ako 😀 tak pridam niake foto aj ja ak sa mi to podari 😝 na tej 1foto mala 2,5tt 😉

myzma
7. máj 2010

jaka vlasacka!!!!! 😀 😎 😵

myzma
7. máj 2010

nech sa vam dari vsetkym, celej rodinke 🙂

kacenka821
7. máj 2010

dakujeme si strasne mila 😉 veru vlasana..ved ma aj riadne zaha palila... ☹

lenocka23
7. máj 2010

ahojte baby, no krasne deturence mate.. 🙂 pridavam aj ja fotecku, surodencov... 😀
chcela by som sa vas opytat, ako u vasich malych vyzera miesto po ockovani na pliecku.. (to co sa robi este v nemocke) nas tam ma taky cerveny kruzok, nie okolo ako zapalene, ,len je to take ako keby plne nejakej tekutiny ci co...

myzma
7. máj 2010

ahoj, lenocka,

kruzok tam budu mat asi este dost dlho, dolezite je, aby to bolo "suche" prave bez tej tekutiny....

uz ti ockovali maleho u tvojho pediatra? nic na to ramienko nepovedal/a? nam sa kvoli tomu odlozilo ockovanie, lebo tato chrasticka musi byt zahojena.... som sa tesila, ze moja lekarka k tomu tak zodpovedne pristupovala...

len to neprepichuj ani nevytlacaj, bud sa to urobi same, alebo ta s tym poslu k inemu lekarovi, ale drzim palce, aby to zmizlo same 😉 spytaj sa na to lekara, a potom sa ozvi.... nemali by maleho ockovat, kym toto nie je zahojene

myzma
7. máj 2010

krasny smejo... inak, neviem, ci si ma pamätas, ale boli sme spolu na oddeleni, aj som ta chcela prist vtedy pozriet... spoznala som ta podla tvojho starsieho syna, ked boli za tebou s manzelom na navsteve 🙂