icon

Bábätká z Kramárov. Pridajte sa

csina
10. jan 2010

Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂

myzma
11. máj 2010

vsak nemusime davat hromadne stretko teraz, mozme o 2 tyzdne, ked to bude vyhovovat väcsine, vratane teba, eli... (vasu elisku chcem zoznamit s nasim matusom, 😝 ) ak sa chcete, blavacky, stretnut, mozete kedykolvek, organizacne vam to bude jednoduchsie 😀 ved mnohe tusim byvate relativne blizko pri sebe 😉 😀

ale csina, je to na tebe, rozhodni xixixi 😀 ty si sef 😎

eliska22
11. máj 2010

baby, chcela by som sa opýtať, ako spia Vaši krpci v noci? Ja som po dnešnej noci na prášky, no hrôza 😠 😠 😠
Malú dávam spať okolo pol ôsmej o ôsmej už spí (zaspáva sama vo vlastnej postieľke), ale potom sa budí už o desiatej a to pravidelne 😒 a potom to už radšej nepočítam. Ešte keď o tej desiatej jej dám papať, tak ju dám spať do jej postieľky a tam spinká, ale to už potom je zase o chvíľu hore a to si ju už beriem k sebe do postele, no a to je potom hore mám pocit 10x za noc a ráno som totálne vždy vyčerpaná.

myzma
11. máj 2010

ahoj, eli, my este nemame rezim, takze fungujeme rozne, booi noci kedy spal 5-6 hod v kuse ale to napocitam na 1 ruke, zvacsa:

19,00 - 20,00 hod kupkanie
19,30 - 20,30 hod papanie a zaspavanie
22,30 budenie papanie
1,30 budenie papanie
3,30 budenie papanie
4,50 - 5,30 budicek niekedy az 6,30
7,30 papanie a nasledn e spanie

sme hore cca 4-5 raz, od polnoci do rana casto tlaci do plienky, takze je to taky aktivny spanok, s mrncanim a gymnastikou, kakanie mame pocas budicka 😀

eliska22
11. máj 2010

myzma a malý spinká s tebou alebo v postieľke? ja už neviem, som rozmýšľala, či to nie je tým, že spí so mnou a preto je tak často hore, ale zase na druhej strane, keď je tak často hore, tak fakt nemám síl ju prekladať, lebo ja pri nej keď papá alebo mrnčí spím, teda snažím sa spať 😀

myzma
11. máj 2010

po kupkani sup do postielky, este zvacsa po prvom nocnom papani do postielky, ale potom medzi nami v manzelskej, casto pri kojeni zaspim a budime sa s malym na dalsie kojenie 🙂

drz sa, eli, byt nevyspata pri 2 detoch - no dlhodobo nic moc.... manzel vstava akurat s malym rano, takze od tej 5.tej do 7.mej mavam cas pre seba a spim uplne tvrdo vediac, ze mam o maleho postaraneho, to je pre mna neskutocna pomoc a vtedy si oddychnem .... ty mas nejaky cas pre seba?

eliska22
11. máj 2010

no u nás to je tiež v noci tak isto, že ja spím a malá sa kojí sama 😀 a potom zistím, že mám stŕpnutý celý bok ☹
no môj manžel robí na smeny, takže keď má nočnú, tak to ho ani nevidím, lebo cez deň spí a to on má nočnú celý týždeň, ale keď má dennú, tak keď príde z roboty, tak mi malú zoberie a cez víkendy aj von, ale to ja varím a tak. Ja som taká ťava, že keď mi niekto povaruje na chvíľu malú, tak si nájdem prácu 😝
inak oddychujem cez deň, keď mi malá spinká ako teraz na dvore, že sadnem chvíľu k počítaču 😎

myzma
11. máj 2010

PLAVANIE:

slubila som, ze zistim, takze:

je to na vinohradoch, 8 lekcii za mesiac = 130 e viac na www.zabiatko.sk a zevraj je to super 😎

eliska22
11. máj 2010

kočky, tak ja by som tú ďalšiu sobotu mohla poobede prísť, keď sa manžel trochu vyspí po nočnej 🙂

kacenka821
11. máj 2010

My sme dnes boli na sono noziciek to mame dobre a na siroo uz balit nemusime,iba na noc lebo bola KP, tak pre istotu kazala a za bola aj dost velka..no a na poradni bola mala leniva a nechcela dvihat hlavku tak nas chce poslat na niake rehabilitacie, som jej aj vysvetlovala ze minule ju chvalila ze ako pekne drzi hlavku a ze ona aj doma dlho udrzi hlavku a dr.ze tak to este 2tt nechame tak a pak sa uvidi..som s toho ☹ ☹ ☹ ☹ lebo viem ze tu hlavicku drzi pekne len neviem ako to mam"dokazat"lekarke 😒 😒
No a nasa mala zaspi okolo tej 20h...ked ma zly den tak o 22h no ak zaspi o 20h budi sa o 1h vnoci a ak o 22hod tak sa budi o 3hod rano...a potom bud o 5.30hod abo 8.00hod...takze ako kedy..ale v zasade je to zatial tak ze sa zobudi raz za noc...MYZMA dakujem za info...prestudujem.. 🙂

mirulienka
11. máj 2010

ahojte dievcata... po dlhom case 🙂)
tak som si vas tu troska precitala... 🙂 pekne buclate deturence uz mate 😉 pripominaju mi mojho prveho syna. terezka nie je taka baculka. i ked ani nejaka stihla nie je 🙂
uz zacinate niektore aj s prikrmami?? ako vam to ide?? no, nam velmi nie 😒 terezke sa akosi nedari ustocka otvarat 😖

lenocka23
12. máj 2010

mirulienka, nam pri prvom pomahalo, ze som mu mavala s lyzickou nad hlavou... vzdy ked pozeral hore, otvoril ustocka a sup ho tam... 🙂 s Kubkom sme este s prikrmami nezacali, ale za cca 2-3 tyzdne ideme na to... 🙂

beruska.zuzanka
12. máj 2010

miru, my sme začali v nedeľu, mrkvu sme úspešne zvládli, dnes pridávame zemiak, ale kaša nám nejde s lyžičkou, len redšia z fľaše, tak kašu zatiaľ nebudem dávať, až keď začneme ovocie papať, tak jej do nej prípadne aj nejaké pridám... 🙂
ale teda myslí, že tá kaša jej nechýba, je jej dosť, váži 7580g a meria cc 68 centi? 😕
ale neviem, nemám nijakú špeci fintu na papanie... 😕
strkajú vám dietka počas papkania rúčky do pusy? emka to nerobila, až včera večer pri kaši, ktorú nechcela 😀 😀 😀

gabika20
12. máj 2010

mirulienka - my už fičíme normálne na príkrmoch keďže malá nie je kojená začali sme už od ukončeného 4. mesiaca a zo začiatku to bol riadny boj malinká nechcela papať ani za lyžičku, tak sme skúšali stále znova a znova teraz už musím povedať, že papká pekne ovocie, zeleninku, mäsko aj kašičky, treba naozaj len trpezlivosť aj keď niekedy som bola ozaj zúfalá, myslela som, že len na mlieku budeme hádam do troch rokov 🙂

gabika20
12. máj 2010

beruska.zuzanka - nám malinká počas papania strká do pusy aj nohy a to úplne vážne 🙂

beruska.zuzanka
12. máj 2010

gabika, tak máte veselo 😀

andul18
12. máj 2010

beruska.zuzanka.... my mame zeleny peg-perego 🙂 Od dnes ked pojdem do parku budem kukat po vsetkych kocikoch 😀

beruska.zuzanka
12. máj 2010

My sa teraz väčšinou nosíme v manduce a dnes nejdeme, nie je na to počasie a Emka spinká 😀 kočík furt v oprave 😠 ale teda budeme sa tešiť na stretnutie 😉

bibione
12. máj 2010

Ahojte koceny 😉 aj my sme akurat zacali s prikrmami,mame oficialne povolene od dr,nakolko krpec za mesiac pribral len 300g 😖 inak je v poriadku,takze evidentne mu mliecko nestaci 😅 takze sme zacali s vyzivou len tal pro formo,ze co bude robit...no hadzal riadne drzky,ale potom mu zachutilo...chvalabohu,velmi sa neprieci,pekne mi otvara pusinku ako taky maly vtacik 😀 dnes sme dali uz aj zemiacik,ten mu velmi nechutil,ale dorazila som ho mliekom,tak bol happy 😉
uz mame prvy zubok 😵 ani som si nevsimla 😝 ...inak nic nove,bol na druhom ockovani,teda druhej davke,tak si zasa riadne pokrical...ale v pohide,ziadna reakcia,tak som rada.
co ma trosku serie je,ze bude alergik ako ja,az na to,ze ja mam bronch astmu a jemu sa vyrazil na ruckach ekzem...to som ja v zivote nemala,takze nas alerg.amb neminie 😠

myzma
12. máj 2010

beruska.zuzanka, vy ste zacali s prikrmami uz v 4 mesiacoch? je to v pohode? mate to odporucene? sa mi zda este skoro... kojite? ci nie? ja planujem od takeho 6. mesiaca.... aspon tak som citala pri kojenych detoch... ci sa mylim, baby?

eliska22
12. máj 2010

čauko
myzma nie nemýliš, ja som tiež pri prvej dcére začala s príkrmami od šiesteho mesiaca 🙂 a teraz tiež tak začnem, samozrejme pokiaľ jej bude moje mliečko stačiť, ale myslím, že bude, veď priberá teda riadne 🙂

bibione
12. máj 2010

beruska.zuzanka - ty,jooo...a naco si zacala s prikrmami,ked ti tak krasne pribera 😲 ....my sme museli,ako som pisala vyssie

myzma
12. máj 2010

....a zacina sa zvacsa mrkvou, potom zemiaky, masko, brokolica,... co este sa da? nejako mi dochadza fantazia... citala som, ze s ovocim je lepsie pockat az po zelenine, aby drobci nevymyslali so sladkym 😀 ci kombinujete s kasami zatial? (asi by som si mala prestudovat brozurku od dr., ale moc sa mi nechce 😅 )

mirulienka
12. máj 2010

baby dakujem za rady a tiez povzbudenie 😉
ta lyzicka nad hlavou nam trocha pomaha, ale nechcem ju tak ucit... dnes som jej uz druhykrat skusila zemiak a jej reakcia bola "bleeee" a taky usklebok 😀 no podarena bola, len na druhej strane ma to stve, lebo syn jedaval uuuuplne vsetko a s ustami ako vraaata 😀 s terezkou vazne bojujem!!

mirulienka
12. máj 2010

kojene deti zvacsa od ukonceneho 6.mesiaca a nekojene od 4.mesiaca.
mam vsetko nastudovane este po prvom, takze som necakala ani na povolenie od dr. naco? ved takto to plati stale...

od 4.mesiaca - mrkva, zemiak, jablko, banan, vareny hlavkovy salat, kalerab, hruska, marhula, broskyna, tekvica, cukina, patizon a bezlepkove kase (nemliecne)

mirulienka
12. máj 2010

ozaj myzma, myslim, ze ty si sa pytala na tu "milu pre mamu"... a ty si bola?? som sa to dozvedela z novin a prvykrat o tom pocula... len ten den mi nevyhovoval a asi by sa mi tam samej ani nechcelo ist.

myzma
12. máj 2010

...prave som si docitala brozurku o stravovani od narodenia do troch rokov... takze niektore otazky mam zodpovedane 🙂

na tej akcii som nebola, mozno, ked podrastieme 🙂 a budeme vediet cupitat po vlastnych 😀 ale inak sada ta "mila! prejst aj kocikom, ci s dietatom na rukach 🙂 ja len, ze to mohlo byt fajne 🙂

mirulienka
12. máj 2010

no ved hej, moze to byt zabava, a hlavne pre deti 🙂
snad na buduci rok, ked na to nezabudnem 😀 a najdem nejakeho "sparinga/gicu" 😀

csina
autor
14. máj 2010

tak nám to tento víkend pre počasie nevyjde.. ☹ ale budúcu sobotu by sme mohli, ja idem, kto sa pridá?
iank boli sme na sone kvôli tomu refluxu, máme ho potvrdený ale nič nebudeme riešiť. sám lekár na sone mi povedal, že ten nutriton je dvojsečná zbraň, takže ho nebudeme jesť...
inak sa tu tuším riešil spánok...my sme v noci často hore..malá kričí zo spánku...neviem, čo to znamená, ale je to príšerné...spím tak 4 hod maximum, ked je lepší prípad..nie vždy ale z hladu..a ráno vstávame o 6-tej...potom o9-tej von s kočíkom, domov napapaťa zase von...niedy aj 4-5 krát sme vonku....dnes rekordne iba 2x...ale spala po 2 hodiny...a inak asi mi odchádza mlieko, mám ho veľmi málo a malá je stále hladná..idem kŕmiť....ešte sa ohlásim..

myzma
14. máj 2010

drz sa, csina, na to mliecko pi vela vody a caju pre maminy (mozno aj pijes), moze sa to zase rozprudit....

my sme zase dnes spali tak spolu 1,5 hod od rana az doteraz... idu mi ruky odpadnut a ja tiez... najradsej do postele...

eliska22
14. máj 2010

ahojte babule
csina tú sobotu, ak nič nepredvídané do toho nepríde by som šla, už Vás chcem vidieť 🙂 zoberiem aj Lenku už sa tešííí 🙂
no tak nie som jediná, čo sa nevyspí 😒
naša Eliška je znovu chorá už 3x, včera sme boli u lekárky, mali sme vysoké teploty 38.7, takže som musela dať aj paralen a malá už dve noci vôbec nespala a táto noc bola o to horšia, že asi hodinu strašne plakala a nevedeli sme čo jej je, no čo Vám poviem plakala som s ňou. Nakoniec sa ju manželovi podarilo uspať. Ale cez deň mi dnes pekne spala doobeda 3,5 hodiny a poobede hodinku a teraz už spinká v postieľke, tak dúfam že už bude len dobre 🙂