Bábätká z Kramárov. Pridajte sa
Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂
zuzi ja som tiez nemala mlieko, v podstate sme boli na umelom skoro od zaciatku, ale som poctivo este 4 mesiace trosku odsavala, tak na jednu davku denne... teraz mlieko mala nechce ani vidiet... takze ledva do nej vecer dam jednu malu davku, inak sme vacsinou uz na tuhej strave... nasa mala rastie ako z vody, nevydrzi v klude ani sekundu! trosku mi malo pribera, tak som z toho nestastna... vobec jedeniu moc neda... tak skore uzdravenie... a daj si pre istotu rusku na usta, ja som tak tiez chodila ked som bola chora a klop klop mala to necyhtila...
Caute kocky: 😀 Tak hlasim sa aj ja uz som vas konecne nasla. 🙂
ja som si tiež vravela, že nikdy po prvom pôrode a teraz som rada, že som mala aj takúto skúsenosť s druhým pôrodom, lebo bol lepší a nebudem musieť dcérky v dospelosti strašiť... 😀
pilotka...to je senza, oprašuješ si maminkovské skúsenosti...len aby ti nepribudlo onedlho aj vnúčatko... 🙂 😉
no my sa boríme stále s grckaním...uvidíme, nemám váhu, ale zdá sa mi že nestráda...
inak baby, ako je to s tým vigantolom a kanavitom...ja som si to napísala a niekde založila...myslím, že niečo máme papať na 10. deň, ak sa nemýlim a potom???
csina a nemate reflux?
vigantol sa berie 2 kvapky denne do roka myslim (tam sme sa este nedostali, takze presne neviem🙂)
kanavit sa na 10. den, prvy mesiac tusim kazdy tyzden a ostatne raz za mesiac ale to len ked kojis, pretoze nie je v materskom mlieku... dufam ze som to nepoplietla...
ahojte babeny.. tak som tu aj ja.. 🙂
dnes som opat navstivila kramare, nastastie nemam zapal v prsniku... dr Valent mi povedal, ze je to len z novych pohybov a ide to z chrbtice... ze sa to zvykne prejavit v prsnku... vraj sa mam setrit... no neviem ako s dvoma detmi, ale skusim... 🙂
lindula, s kvapkami je to presne tak ako si pisala, vigantol dve kv denne a kanavit raz tyzdenne tusim ze jednu kvapku...
lindula, vďaka, rúšku mám, ale už mi je lepšie 🙂 a aj malá už konečne od včera lepšie spinká aj cez deň aj v noci, pekne po papkaní zabúva a ja mám aspoň konečne takmer po mesiaci čas na oddych a podobne 🙂
baby opacne 😉 vigantol od 10dna po 2kvapky a kanavit od 1.mesiaca
vcera sme boli na poradni a maly pribral vyse kila a narastol o 4,5cm 😉 ...pokom bude taky vysoky,to vaaazne neviem 😀
Caute baby to o com sa rozpravate to musi kazde babo uzivat?Ten vigantol a kanavit?
Ahojte..aj ja sa hlásim ku "kramárovčatkam"..
beruška151: my sme brali od 15 dňa Vigantol - 2 kvp./deň a Kanavit(len dojčené deti) 1kvp./týždeň a po 6.týždni 1kvp./mes.
- inak kamoške lekárka tieto vitamíny už nekázala dávať, ked prestala dojčiť..neviem prečo..každý lekár káže inak..8o))..zaujímavé..
ja som porodila Miska na Kramaroch sekciou a nedam dopustit na dr. Janyho a dr. Cukasovu 😵
Aha takze je to len pre dojcene babetka dobre diki
kvietok23:Ja mam tiez rodit u Janyho mala si ho aj zazmluvneneho?
vigantol je vitaminD kt MM neobsahuje...preto sa dava len dojcenim detickam, v UM tento vit je 😉
ano...dava sa kazdemu babatku po narodeni...to ti povie tvoja pediatricka
caute kocky,dnes sme mali poradnnu🙂vazime 4650g..)skoro kilo za mesiac pibral🙂a kedze raz-dvakrat denne dokrmbujem, kanavit uz davat nemam, len vigantol
Bibi:dakujem ti za rady keby tu teba nebolo tak neviem co je somnou. 😉
Pocuj ked idem spat mam strasnu zahu kupila som si sodu bikarbonu mozem ju pouzit neublizi malej? 😅
A este jeden dotaz,nasla som si detsku pediatricku na Kramaroch vola sa Monika Antošova nepoznas ju nevies nahodou aka je? 🙂
beruska151 - nie, nemala,ale vedela som, ze tam bude pri mne 😉
Čaute babenky, chcem sa opýtať, či je Jány stále taký fešák, pred 18 rokmy to bola radosť, keď prišiel na vizitu, všetky slobodné sestry ho tam obletovaly a my pacošky sme maly aspoň nejaké vzrušenie 😀
pilotka2 - ano, je stale a je veeeelmi mily, ja vravim, ze ak druhe dieta, tak len koli nemu 😵 😵 😵 presne, vizita bola vzruso 😀
to je super, práve som sa vrátila spať v spomienkach a hneď mám lepšiu náladu, ja som si ho užívala celé 3 mesiace, ktoré som tam preležala pred porodom 😅
no, len aby toto necital 😀 ale moze byt rad, nie?
Kvietok23:No a keby nahodou ja by som isla rodit a on by prave vtedy nemal sluzbu tak ma odrodi iny ze?
Ja by som ho chcela mat pri sebe je super neviem si po svojom boku prectavit ineho lekara.
A zazmluvnenie je pre mna moc velka rozkos.
čaute, kočky...aj ja som tu, dnes máme krušné dopoludnie...od 9-tej, čo sme vstali sme sa na striedačku prebalovali, kŕmili, grcali a prezliekali....radosť...asi má ozaj reflux a vetry ako bonus... ☹ kde sú ti prvé dni,keď tak sladko spala 3-4 hodiny...chúďa...každých 20 min sa strháva s plačo, krčí sa krúti...už som jej dala aj Sabsimplex...užívate to niekto?
csina, naša užíva sab simplex a zaberá, tak len trpezlivosť 😉 aj my sme si už užili a občas ju ešte chytí chvíľka.... my sme preplakali takmer tri týždne, kým sa jej trošku polepšilo, že si už aj pospinká ☹
csina, my sme užívali sab simplex, ale nič moc..využili sme celý a potom sme začali davat Espumisan L a ten zaberá hned..ten je super..
beruska - mne sa zdalo, ze on tam bol staaale 😉
miss, my keď sme dávali espumisan, tak trvalo 5 dní, kým začal zaberať ☹ ale hold, každé miminkonje iné 🙂
beruska, ved jasne..ja som najprv mala sab, lebo mi ho radila kamoska, vraj jej bol lepší..ale ked sme zacali brat espumisan, vysledky bolo vidiet..
beruska: dufam,ze to bolo v dobrom 😀 ...no nepoznam veru,ale ked bude dobra,tak mi daj vediet,lebo ta moja sa ukazala ako riadna p... 😠
hocico ta este napadne,napis...poradim 😉
beruska: k tej zahe 🙂 co by to vadilo,sak ono ti to sposobuje 😉 ...mne zaberali jedine pukance alebo sa pred spanim vyvracat,aby tie kyseliny sli von

hello .-) ja som prenasala osem dni, potom mi porod vyvolali (rano) a kontrakcie som riadne zacala citit asi od siestej siedmej vecer. boleeesti bolo velaaaa no zvladli sme to. Samotny porod bol na tri zatlacenia , cca 10 minut a raduško bol o 22:20 na svete 🙂 prva veta: dalsie uz nebude - ale po par dnoch som sa nad tou vetou len zasmiala .-) snaha urcite bude .-)