icon

Bábätká z Kramárov. Pridajte sa

csina
10. jan 2010

Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂

kacenka821
9. jún 2010

@lucika09 a teraz mne sprostej povedz co to ta Bilingsova metoda je...dakujem... 😀 😀 😀 😀

kacenka821
9. jún 2010

takze uz som si to vyguuuuglila...a mohli to aj jednoduchsie pomenovat...takze gratulujem ze to funguje ja by som sa na toto nespoliehala...no ak to tebe vyhovuje... 😀 😀 😀

lucika09
9. jún 2010

@kacenka821 chce to trochu skúsenosti, ale nám to vyhovuje 😀 Každý si nájde to svoje 😉

csina
autor
9. jún 2010

No baby hóznéééé teplóóó.....Mala nevie dobre hajať, inak dnes sme sa naučili konečne otáčať na brucho...jaká sláva... 😀 teraz si tu vedľa mňa opakuje nejakú čudnú abecedu, že ....A, U , E, G....a tak dookola, srandááá..
myzma...ak bude takto horúco, tak cez víkend sme na kupku, mrzí ma to, že to stretko teraz mne nevychádza...ale tie vložky do podprdy, si môžeš aj ku mne prísť zobrať, keď budeš mať niektorý deň cestu okolo...alebo, ak ti nesúria, tak najbližšie...alebo sa vidíme na Tehelnom na kupku 😉
baby zrovna sme to rozoberali, že nemenzesujeme a včera mi čosi začalo, ale dnes už len špiním...neviem, či to mám rátať ako menzes...
plánujem malej dávať vodu od smädu, lebo ceckuje každých 20 min., ak máte Lucku, prevárate?

eliska22
9. jún 2010

@csina aj ja som začala malej dávať vodičku Lucku a preváram ju v kanvici rýchlovarnej. Najprv ju nechcela piť, ale posledné dva dni trošku pije 🙂 a čo nevypije, tak vypľuje potvorka 😝

myzma
9. jún 2010

@csina @eliska22 my davame ten fenyklovy cajik, v podstate od nejakeho 3. tyzdna... od hippu je to taka jemna chut, maly si zvykol... my sme mali i tazkosti s prdikmi a nafukovanim, takze to pomohlo....

@csina s tym stretkom si nerob tazku hlavu, uzite si prijemne chvile na kupku... maly ma druhy den dost chrciaci kasel a riadne sopliky, neviem, ci by som nakoniec sla.... tak ci onak dufam, ze mu to prejde coskoro... nasadila som len nasivin a modlitby, verim ze zaberie 😀 a sopliky taham o 106, kapacita mojich pluc rastie 😀

inak nemate skusenosti s podavanim vitaminu C malym detickam?

lenocka23
9. jún 2010

@myzma Aj my sme soplikovy.. Preto som sa dohodla s dr a ideme na poradni už zajtra, nech sa na malého radšej pozrie.. Akurát budeme musieť odložiť druhu dávku ockovania proti rotavirusom.. Zajtra teda bdeme mat aktuálne miery.. 🙂

myzma
10. jún 2010

@lenocka23 dufam, ze vam to skoro prejde 🙂 ja idem dnes kupit este mucosolvan (je bez predpisu) a pokracovat vo vereni 🙂 dnes je to treti den, takze i ked by som sla k doktoke, asi povie len odsavat, odsavat, odsavat a kvapky do nosa... kym nema teplotu, niektori dr. dieta ani "nechcu" vidiet na kontrole.... kamaratke predpisala takto mucosolvan a mala prist len ked sa to zhorsi... takze my ho tiez dnes nasadime a verim, ze bude este lepsie, tie hlieny "krasne" vykaslava.... ale radsej pomozem 🙂 joj, nechcem z tohop vyjst ako nezodpovedna mama, ale verim, ze robim dobre, mohi by to mohli zkritizovat, pr eco nejdem k lekarovi.... moja mamina tento postoj a sposob "neznasa" a je proti... i ked sa to tykalo nas.... na homeopatika nie som, ale verim Bohu, Jezisu Kristovi, ze sme uzdraveni jeho ranami 😵

kacenka821
10. jún 2010

kolko cajiku vam babatka za den vypiju?nasa mala, mala najskor sunarek feniklovy..no zapekalo ju a mala koliky z neho tak sme dali na osvedceny rascovy cajik kt.pomahal aj prvej dcere a teraz aj malej...za den vypije aj 150 niekedy..niekedy 135....aj my sme chceli ist..ale zial mama uz nemoze..ste sa bavili o menzese..tak ja som uz dostala, ale ze ake...normalne som nemilo zaskocena..no co uz...

eliska22
10. jún 2010

@myzma ja si myslím že ako matky chceme pre svoje deti len to najlepšie a určite nie si zlá matka kvôli tomu, že nejdeš lekárovi. Moja malá bola už 3x takto chorá a lekárka nedala antibiotiká a hovorila mi len odsávať, odsávať predpísala nasivin a stoptusin na kašel, na noc som jej dávala fenistil kvapky. A tiež som išla k lekárke až keď už mala teploty.
S tým vitamínom C ja ho dávam malej teraz každý deň, keďže bola často chorá, lekárka poradila cebion/tak akosi sa to volá/ v kvapkách.

lucika09
10. jún 2010

@myzma tiež si nemyslím, žeby si bola zlá matka. Tiež by som nešla k doktorke, pokiaľ nemá teplotu. Matúško nech spáva vyšie pod hlavou a odsávať. Nám pomohol Nasivin a Libenar. Keď sme my mali nádchu, ležali sme celá rodina. Ja som bola na tom najhoršie 2 dni v horúčkach, vtedy som ešte kojila a našťastie malý len nádcha 🙂 Skoré uzdravenie 🙂

myzma
10. jún 2010

ste skvele, vidim, ze nie som sama, kto tak jedna 🙂 to ma tesi 🙂

ten cebion skusim kupit, chcea som s tym uz zacat davnejsie 🙂

@kacenka821 s tou menstruaciou je to skutocne rozne, su zeny, co rok nemaju, zail, ani ja k tym stastnym nepatrim, ale aspon vieme, ze druhe mozne prist kazdu chvilu 🙂 🙂 xixixixi

pijeme max 1 dcl denne, myslim, ze viac ako 1,6 by sa nemalo vypit... mame to rozdelene na 2 - 3 denne, trebars na vychadzke alebo tak.... a pouzivame hipp instantny fenyklovy uz od 3. tyzdna...

csina
autor
10. jún 2010

myzma, lenočka, nech sa vám skoro vyzravejú drobčiatka....ja som mala skúsenosť tiež s cebionom, pri prvej dcérke, teraz som sa pýtala našej doktorky a tá vravela, aby som si cečko pridávala ja, aj takých 500mng, cez mliečko jej to pôjde...tak skús, ráno 250-tku a večer 250tku...držím palce..
inak s tým nechodením k lekárom, tiež som na tom podobne...už tretí raz sa malej opakuje zápal na očku, minulý týždeň na poradni som to vravela dokine a vraj mám dávať ophthalmo septonex ďalej, už je to ale skoro 10 dní a to je maximum, čo sa môže...pýtala som dnes v lekárni, že navoľno mi nič nedajú, nech idem s malou predsa k lekárke, vravím, bola som, a nič z toho...
tak neviem, nie som lekár, ale myslím, že ak sa jej to opakuje , treba to preliečiť ANTB, hoci nie som ich zástancom, ale čo z toho, keď lekárka má iný názor...

kacenka821
10. jún 2010

a vy ste cebion nedavali od narodenia?

kacenka821
10. jún 2010

@csina s tymi zapalmi sme to mali aj my...na chvilku preslo a za 3-4 dni to bolo spat..ale v lekarni mi ten optalmo septonex normalne predali...a kazali kvapat 5 krat denne...a ja som to kombinovala z repikom...a chvalabohu po 2 dni nam to pekne prechadzalo a za niakych 5 dni uz uplne..tak skus

csina
autor
10. jún 2010

@kacenka821 práveže to už dávam 10 dní, ale iné mi nedali... 😉
no ale ja som žena činu, tak som volala doktorke, že sa popýtama a ona, že prídite...tak som tam o pol štvrtej v najväčšom dusne išla autobusom cez pol Bratislavy, lebo mám lekárku až v Petržke...no a ona mi dala len papier k očnej na zajtra ráno, skoro ma piclo 😠 to som tam mohla ísť ráno a vybaviť jedným vrzom..ale tá mi vraj tiež dá len papier na Kramáre a budú asi prepichovať očný kanálik...máte s tým niekto skúsenosť? lebo baby z parku ma strašia, že nemám ísť do vnútra, vraj je to hrozný pohľad...mám strach... ☹

lenocka23
10. jún 2010

@csina Repik aj ja odporúčam.. My dnes ešte aj teplotujeme po dnešnom ockovani..
A inak miery sú 7350/65... 🙂

lenocka23
10. jún 2010

@csina K tým kanalikom.. Známej maly to mal uz dvakrát a vraj to znasal veľmi dobre,že skôr trpel ona ako maly... ale drzime palce nech to pomôže a nech už potom máte pokoj..

kacenka821
10. jún 2010

suhlasim zeby si tam nemala ist..a inak ja by som to nedovolila...ja by som sa bala, radsej si mala skusit ten repik..totiz nam dala optalmoseptonex aj mast a z tej jej neskutocne hnisali ocka...a ked som to nechala iba na repik tak zabralo..nuz drzkam silno palce..

myzma
10. jún 2010

jedno ocko mavame zapalene i my... v podstate od narodenia, posledny mesiac sa to upravilo, hnisave karpinky, ci zlepenec mava len ked sme vonku vo vetre, ci prievane, ja cistim ocka kazdy den borovou vodou, zo zaciatku som davala i repik o i pamycon i optalmoseptonex... k ocnej sa nejako neviem dostat... 😖 asi by som tam mala skocit na kontrolu... @csina nech sa vam to coskoro zlepsi, skus ci repik alebo i tu borovu vodu... s tou mozes utierat i tvaricku, i za uskami 😀 i sebe na tvar, ak mas nejake pupaciky 😀

@lenocka23 krasne miery

app: ten vitamin C myslite vsetky akoze mam uzivat ja? nie dieta? ci ako?

lenocka23
10. jún 2010

@myzma Ano ty.. Ale drobcovi môžeš dávať Cebion.. spytaj sa dr, lebo neviem presne s ktorým ale nemal by sa kombinovať s vigantolom alebo kanavitom.. Nepamätám si to presne už..

eliska22
10. jún 2010

@myzma ten cebion berie malá a doktorka mi teda nespomínala, že by sa nemohol kombinovať s inými liekmi.
to si ma leni zaskočila, ale tak idem si to vygoogliť 😕

lenocka23
10. jún 2010
lenocka23
10. jún 2010

@eliska22 No mna sa v lekárni pri kupovani cebionu pýtal na to.. Ale možno si to s nieciminym mýlim... Nechcela som ta zaskocit... 🙂

myzma
10. jún 2010

vdaka, babule, zajtra sa na to opytam 🙂

kacenka821
11. jún 2010

my berieme cebion od niakeho 1-2tt, a pani dokrorova predpisala 8kvap.cebion-vitamin C, 2kvap. vigantol-vitamin D a kanavit enem jednu kvapku mesacne kedze bolo aj kojena aj dokrmovana,ale pani doktorova zakazala kanavit ked prestanem kojit co uz je...takze sa kombinovat mozu...my ich od zaciatku papame z lyzicky..koli tomu ze s flasky ich nemusela vypit cele..zo zaciatku to bol trosku boj no teraz sme 1 v papani z lyzicky 😀 😀 😀

eliska22
11. jún 2010

no nič som nevygooglila, ale myslím, že doktorka by ma upozornila keby dačo 😝
@kacenka821 no my to tiež takto všetko papáme ako si napísala 😀 😀 😀 tiež z lyžičky 🙂

eliska22
11. jún 2010

Ešte som sa chcela opýtať čo máte približne takto staré detičky ako Vám spia cez deň? Mne malá ráno vstane okolo pol ôsmej a potom okolo deviatej ju dávam spať, spinká okolo dvoch - troch hodín vnútri. Potom do večera ju nemôžem už uspať ani vnútri ani v kočíku vonku, začala mi takto poobede nespávať ako sa lámal piaty mesiac a je pravda, že začali aj tieto horká, ale tak bývame v RD a vnútri máme okolo 24 stupňov, tak to asi nebude tým. Večer už je taká unavená, že odpadne, ale je vidieť, že ten 1 spánok jej chýba, lebo je poobede potom mrzutá. ☹ ☹ ☹

lenocka23
11. jún 2010

@eliska22 no nas Kubik sa budi medzi pol siestouúpol siedmou, to sme tak do osmej v posteli, kym sa napapa a tak, pripadne si pomedzi aj schrupne... spinka potom okolo desiatej, zvacsa dve hodky.. poobede zalezi kedy (a ci) sa dostaneme von ale vacsinou sa nam podari najneskor okolo piatej spat... teraz aj neskor kedze sa da ist von az navecer... vecer chodi spat medzi osmou a pol deviatou a spinka do rana.. (teraz ale soplime tak sme ho v noci museli potrapit odsavackou) ☹

lenocka23
11. jún 2010

este mam na vas jednu otazku ohladom prikrmovania.... myslite ze malemu mozem zmiesat uvarenu mrkvu so surovym jablckom? ani jedno nejak extra rad nepapa ale spolu by to mohlo byt... ci..? 😉