Bábätká z Kramárov. Pridajte sa
Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂
kocky,do kedy ste balili na siroko?
@arletka ja som naširoko balila až potom čo sme boli na UZV a kázal ortopéd, lebo jednu nožičku ešte nemala ok, potom sme išli o 6 týždňov na kontrolu a už sme to mali ok 🙂 a to sa priznávam, že som ju naširoko balila 3 týždne poctivo a potom už len keď išla spať, lebo to malú znervózňovalo 😒
@arletka my sme tiež balili naširoko do ortopedického vyšetrenia, kde bolo našťastie všetko o.k.
eliška, ani náš nechce byť v kočíku. Do 3 mesiacov spával iba v kočíku a odvtedy... Teraz von ideme len keď je vyspinkaný, ináč spustí taký randál a ľudia len na mňa zazerajú 😠 Musím však povedať, že sa to lepší a dúfam, že z toho vyrastie. Keď je v polosede, sám si sadne a je tíško, ale ak zaspí tak len v sede 🙂 Myslím si, že aspoň u nás je problém v tom, že nechce byť na chrbte, aj doma je na chrbátiku len keď ho položím. Snáď z toho vyrastú 🙂 Tiež som toho názoru, že pokiaľ bábo nenecháš sedieť niekoľko hodín, nič sa nestane 🙂
dik za odpovede.. my ideme teraz po stvrtom na kontrolu....
tiez je z toho nervozna,place,nemoze si tak ponatahovat nozicky a ani poprdkat... len ten doktor je taky,ze nechava deti balit aj do pol roka....
nechapem...snad to bude ok,sak aj v horucavach to musi byt hrozne,ani som ju nebalila.
@arletka a kde mate doktora..? my sme so starsim boli u ortopeda na Zahradnickej v Ba a on ma presviedcal ze najlepsie je dieta balit kym nosi plienky, ze jeho deti tak fungovali... a zacal mi vyratuvat hororove scenare ako bude musiet nosit ortezy a vseliake obvazy ak to zanedbam... no isla som odtial s placom a tri dni som sa nevedela spamatat... pototm sme vymenili dr a maly bol v poriadku... 🙂 🙂
napadlo mi nieco k prikrmom... maleho dnes strasne zapieklo, ledva sa vykakal, viete mi poradit nieco na "uvolnenie" stolice..? jablcko uz papa, tak neviem ci to aj z toho nemohlo byt.... ☹
veru,zalezi od doktora,teraz byvam v piestanoch a tu ja taky "super"doky..ani nepozdravy,nic nepovie,nevysvetli..... no ohromne prijemny fakt...je super,ze mame v zdravotnictve takychto "ochotnych"
veru,skusala anic,ani obraz ani zvuk ☹
caute baby 😉 ale pisete... o dusu spasenu...
aj my sme boli u dr.kusina na teslovej 🙂 super lekar, boli sme unho aj s andrejkom, ale vtedy bol inde...
@arletka , myslim, ze by si mohla skusit... asi je lepsie ist raz do BA k poriadnemu, ako sa nervacit u nejakeho xichta 😲
nas tiez mrkvicka zapeka... jablcko naopak 😉 my toho vela nenapapame, kedze slecna privela vymysla... prave mame brutalnu nadchu... uz je trocha lepsie, ale baby ona ju mala taku silnu, ze cely den kychala, slzili jej ocka a toho sopliku co islo... hrozne hrozne hrozne, tak mi jej bolo luto a tak som si nadavala, ze som to s tym letnenim prehnala... som ju chcela trocha otuzovat a tu to mam...
@csina, no ideme 28.6. na kontrolu, tak dam vediet 😒 este mame nejake chybicky krasy 😅 ale verim, ze uz bude len dobre... este by nam mali dat niekedy domace ekg na jeden den, kedze to prve nebolo celkom ok...
@mirulienka tak budem silno držať palce, aby bolo všetko v najlepšom poriadku a liečte sa....ja som dnes drahého skoro prizabila, chodí s malou raz do týždňa von a hneď to pokašle ako sa dá..malú som mu dala do kočíka tak akurát oblečenú, že keď je pod dekou v kočíku tak jej je fajn a on dilino ju doniesol po hodine domov studenú jak žabu na rukách, že nechcela spať tak ju vybral, ani deku na ňu nedal, no keď ochorie tak si to odserie...ja tiež malú otužujem, ale toto fakt prehnal, lebo dosť prefukoval studený vietor dopoludnia a on ju vytiahne, ešte aj tepláčky mala vykasané na kolená, nohy ruky ako ľad, no dilino, hovorím.... 😠
@csina no pekne si mu dala 😀 😀 😀 moj tiez velakrat nerozmysla 😠 alebo len nerozmyslaju ako my??? 😕 😕
ked to pocasie je teraz na h... ja ju teda davam von aj pocas nadchy, ale vobec sa neda odhadnut, ako bude... neviem ci jej mam dat teplejsi svetrik alebo len tenku mikinku... a vyhliadky na dalsie tyzdne tiez ziadna slava ☹
@csina a dakujeme za palceky, budeme potrebovat ☹
@mirulienka no tak to sme viaceré, ktoré nevieme ako obliecť von, ja malú vonku potom stále odokrývam - zakrývam a potom ja tiež raz mi je zima tak dole sveter, zachvíľu teplo tak hore sveter 😠 😠 😠
a taktiež držím palčeky na dobré výsledky ekg a prajem skoré uzdravenie, ja som si tým s malou už prešla 3x a teraz to vypadá zase na začiatok nádchy, tak už som nervózna čo zase z toho bude 😒
@csina 😀 😀 😀 chlapi sú proste chlapi 😀 😀 😀 s tým si nepomôžeme 😝
dr. kusin ordinuje aj v malackach 🙂 mily doktor 🙂
mirulienka, drzte sa, nech vsetko dobre dopadne.... 😉
inak nam kasel a soplik krasne presli, boli za tym modlitby, mucosolvan a nasivin ... nasadila som i ten cebion, ten budeme brat uz stale 🙂
prosim vas, tie, co mate chlapca, akym sposobom ste "zachytavali" moc do 5. mesacnej poradne? mne dala sestricka skumavku, no neviem, neviem ... nejake napady mam, ale nejaky osvedceny tip by sa zisiel 😅 vopred vdaka
@myzma ako vraví lenočka a ešte ho predtým naliať mliečkom 🙂 Náš sa vždy po kŕmení vyciká 😀
@mirulienka takisto držím palčeky, nech to dobre dopadne
baby, dakujeme za palecky 😉
a chcem sa vas spytat: my sme dostali na nadchu pamycon; kedze sme boli uz skoro bez hlasu, kvoli odsavaniu, tak aj fenistil a na slaby kaslik aj calcium. ked ju dr pozerala, nic nevidela v hrdielku, ale dnes tak riadne zarevala vonku a ja som zbadala zacervenale hrdielko... 😠 takze: mavali ste aj vy kaslik pri soplikoch? a zachripnuty z kriku?? co vam na to dali? mali ste aj hrdlo zapalene?? nechcem, aby jej dali atb, ale zase sa aj bojim, aby jej to niekde nesadlo... a mate este nejake osvedcene rady? davam ju spinkat na vyvyseninu, odsavame vysavacom, ale krik je vzdy a este vacsi, ked vytieram nostek. to hrdlo ma dnes nastvalo, lebo uz som myslela, ze sa nam to lepsi... len teraz budem nepokojna... teploty nastastie nema 😉
andrejko nemaval take nadchy ked bol babo, tak nemam skusenosti... a s vycsim dietatom sa da lepsie pracovat 😉 v tomto sa tesim, ze raz aj ona vyrastie 🙂 ale este ju chcem malicku 😉 cmu-cmuk 🙂
@mirulienka na hrdlo ti asi nikto nic neda,ale ja som davala tvarohove obklady,alebo cibulovu stavu po lyzickach...no chuti to strasne,ale dobre vystipe,kedze take male mimi este kloktat nemoze 😀 a na kasel som davala mucosolvan junior a hlavne tekutiny,tekutiny 🙂
na nostek kvapky libenar alebo tie spreje s morskou vodou,vytierala som tycinkami namocenymi do detskeho avirilu,natrela vzdy mucosolvanom balzamikom,aby sa mu dobre dychalo a zvlhcovala vzduch plienkami namocenymi v morskej soli...mala som ich hojne rozlozene,ale aspon v noci sa vyspal do ruzova a bez chrapotu 😉
@eliska22 stym sedenim sa zbytocne stresujes,ked ju mas o seba opretu,nic sa nestane,ine je,keby si ju vykladala vankusmi...to je uz akoby nasilu,ale ako vravim,dont worry,be happy 😉
moj krpec uz takmer sam sedi...myslim tym naozaj sam sa posadi 😵 stale kukam a nestacim sa divit aky je akcny...no davam mu take tri mesiace a bude aj chodit...boze ten cas letiiiiiiii
ozaj.babule...neviete mi poradit,kde zozeniem tie srandy na zabezpecenie rohov nabytku,kablov a zastrciek? viete co myslim 😅 ,lebo Nikyho uz nemozem nechat sameho ani na minutu,hned je pri kabloch a len by kusal a kusal 😠 a nerada by som zazila sok,ked sa stretne s 220W 😖
@mirulienka Pamykon je tiež lokálne atb a ten sa dáva do vyčisteného nošteka. Neviem, či dávaš aj Nasivin, alebo niečo podobné, ktoré by pomohlo odpuchnúť sliznici. Ak má soplíky tak odsať, nasivin, odsať, potom liberal a na záver pamykon. Medzi tým pár minút nechať pôsobiť. To že má suchý kašlík a trošku zapálené hrdielko je normálne, lebo soplíky stekajú a hráždia všetko, čo im príde do cesty. Pokiaľ nemá hrdielko s hnisavými čapmi, alebo jej nevystúpi teplota asi by som sa s tým netrápila 🙂 Pokiaľ však sa kašel bude zhoršovať, daj si malú radšej vyšetriť doktorkou 🙂 Skoré uzdravenie 🙂
@bibione videla som niečo v Ikei a za rozumnú cenu 🙂
My sa stále trápime so zúbkami a stále nič 😒 Už je ako novorodeniec v noci x krát hore, potom nie a nie zaspať. Odvčera máme aj mierne zvýšenú teplotu a chudaťko si všetko agresívne pchá do ústočiek. Už aby vyliezli...

@eliska22 nas Kubik tiez nie je dvakrat spokojny ked lezi.. este na deke, ked mu pred nosom lietaju zavesene hracky, pripadne v takej sietke vyzuzlava jablcko, ale ked sme von, tiez ho musim dat trochu vyssie aby mohol obzerat svet... co sa sedenia tyka, pokial malu nenutis sediet tri hodiny v kuse, myslim ze je to v pohode... keby sa malo striktne drzat toho ze nedavat sediet, kym si dieta same nesadne, tak niektore deti by lezali aj po roku este... 😉