Bábätká z Kramárov. Pridajte sa
Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂
Ahojte kočky, pomaly sa blíži náš odchod na dovolenku a tak som zisťovala alternatívy v prípade zlého počasia. Našla som jedno termálne kúpalisko, ale neviem, či je vhodné tam ísť aj s takým drobcom. Čo si o tom myslíte? Budem vďačná za rady 🙂
Mirulienka ako sa má Terezka, dúfam, že sa nádcha zlepšuje 🙂
@lucika09 posli link na to kupalisko... 🙂
ja si myslim ze ak bude pekne, tak pobyt na vzduchu je len prospesny, asi by si nikde drobca nemagala vo vode pol dna, takze na prve zoznamenie s vodou je to viac-menej jedno.. ak s malym chces "plavat" tak sa skus informovat priamo v tom zariadeni, ci nemaju aj konkretne hodiny (hodinu) vyhradene pre mimina... viem ze v Senci take bezalo, ale ci to maju aj cez letne prazdniny neviem...
@lucika09 ideme vo stvrtok rano, takze zatial "len" balim a chystam a tak.. ideme do "sukromia" takze aj nejake zasoby jedla berieme.. tieto posledne dni pred odchodom strasne nemam rada... 😖 po navrate dam info, hadam sa to pocasie umudri, nemame sice vo zvyku cele dni kvasit na plazi, ale toto ani na prechadzku po meste nie je.. 😒
@lucika09 dakujeme, nadcha sa zlepsuje 🙂 davam nakoniec len euphorbium a pamycon.
ja nie som moc za termalne kupaliska. s andrejkom sme boli raz v senci, ked bol malicky a doniesli sme si teploty a zvracanie ☹ aj dnes v damskom magazine hovorili, ze s detmi nechodit do teplych termalnych kvoli vacsiemu mnozstvu bakterii...
@lenocka23 a kam idete v chorvatsku? ake tam je teraz pocasie? dufam, ze vam vyjde, hlavne aby neprsalo 😉
myzma, no ja by som chcela ist do izraela, japonska, indie, australie, juznej ameriky 😵 zatial staci 😀
chcem sa ta spytat, kde a za kolko si kupila manducu? stale nad nou rozmyslam a dnes som sa uz asi rozhodla a budem dufat, ze si v nej mala zvykne. cez den ju dost nosim, ale ked som ju raz skusala do manducy, tak bola nejaka nesvoja... ale risknem to, lebo tiez by sme chceli ist na vikend niekde po sk...
@mirulienka ideme na istriu, dalej sa s malym este neodvazime... nam staci ak sa bude dat behat v tricku, no a nech neprsi... 🙂
Dievčatá, včera som zažila naťažšie chvíle môjho života, večer plný strachu neistoty. Z rutinného kúpkania sa stal horor, ktorý nikomu neprajem. Včera som 1.krát, chcela zveriť drahému kúpkanie a kým som chystala vaničku, muž vyzliekal malú, zrazu šupa a plač...Otočila som sa a skoro chytila som šok...Pult prevvrhnutý a malá dole tváričkou na kachličkách. Strašne som sa bála na ňu pozrieť, čo uvidím, či nebude mať preliačenú hlavičku alebo niečo krvavé...Strašne plakala...Po chví li som zbadala, že sa jej akosi zvláštne privierajú očká a upadá....Rýchlo sme volali sanitku, prišli pomerne rýchlo a zobrali na Kramáre... teda,povim vám, príšerný pocit viesť sa vsanitke s dieťatkom a nad hlavou počujete sirénu. Robili nám kopec vyšetrení, ale chvalabohu všetko dopadlo dobre a pustili nás domov. V noci som ju pozorovala, ale myslím, že je o.k., ale ten okamih si budem vyčíétať nadosmrti, lebo nikdy nebudem mať istotu, či to nezanechá následky. Lebo ja po otrase mozgu z detstva následky mám.
@lucika09 neviem teda ci maju vyhradene abo nie, ale ja pochadzam kusok od rajca a viem, tam kamaratky s detickami chodia..takze myslim zeby nemal byt problem..nebol tam kontakt zeby si si zavolala?
@csina tak to ti verim....nam sa stalo nieco podobne..teda mojmu...pred mesiacom..a tiez sa bojim ci to nenecha nasledky...my tu mame strasne uzke schody a ako niesol malu v kociku sa mu vysmykla a padla na schody...ja som uz bola v byte a kedze byvame na prizemi hned som vybehla a skoro som odpadla ked som uvidela malu na zemi..neviem opisat tu bezmocnost a bolest, kt.mi vtedy zvierala srdce...prilozila som jej rychlo studene na celo, poprehmatavala som ju a 1 autobusom bezala na kramare...tam ale mali casu ako ceciny...doteraz to mam pred ocami a aj ked nemala nic len modrinku na cele stale ju pozorujem..takze viem ako si sa citila...mam vycitky ze som ju neochranila, ale viem ze sa to mohlo stat aj mne..trebars ju vybrat na ruky a vyniest..mohla som aj ja zakopnut...takze mu nic nevycitam..iba sebe..ze som zla matka...ze som ju neochranila...strasne ma to zviera.. 😢 😢
@csina draha csina, hrdlo sa mi zvieralo, ked som si citala tvoje pismena, tazoba na srdci... verme, ze je vsetko v poriadku, len si, prosim nic navzajom nevycitajte... to dokaze rozbit vztah... urcite je to i manzelovi strasne luto... pomodlime sa za vas...
@kacenka821 tie slova asi mozem smerovat i tebe... prosim, sebe nemas co vycitat...
maly raz drahemu "vypadol" ked sa blaznili, bolo to len take vysuchnutie sa z narucia, ale plac riadny... vo mne to stuhlo... vo vas to muselo niekolkonasobne, ked sa take nieco stalo... ale deti maju svojich anjelov... a i ked sa clovek snazi sebeviac, su veci, ktorym niekedy nezabrani, to ale neznamena, ze musia zle skoncit!!!!, len ze zivot prinasa okrem radosti i rozne strasti... vycitky a neodpustenie aj voci sebe samej su korene horkosti, ktore mozu zaplnit a udusit zivot v srdci cloveka a maju vplyv i na tych, ktori su okolo nas.... pokoj vam zehnam, dievcata.... vase deticky su stastne deticky, ze maju take mamy <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
@csina
@kacenka821
babulky, drzime palce, dievcata budu isto v poriadku... myslime na vas... 😒
@csina @kacenka821 Vďaka Bohu sa nič nestalo a pevne verím, že budete v poriadku. Ako vraví myzma nič si nevyčítajte, stať sa to môže hocikomu.
A veľmi pekne ďakujem za Vaše názory. Pôvodne sa chystáme na turistiku, kúpalisko je len alternatíva v prípade zlého počka, ale ak predsa len pôjdeme, asi sa budeme pri malom striedať, tiež sa bojím rôznych baktérií a plesní 😒
@mirulienka som rada, že sa Vám zdravotný stav zlepšuje 🙂 my sme kupovali na http://www.latkoveplienky.sk/obchod/kategoria-n...
Brali sme Ergo, lebo vtedy nebola ešte Manduca v ponuke. Dá sa aj zapožičať a ak sa rozhodnete ju kúpiť doplatíte len zvyšok. Odporúčam si predtým otestovať, či malá bude chcieť v nej byť. Predáva jedna strašne zlatá pani a dalo sa s ňou aj dohodnúť na osobnom odbere 🙂
@csina @kacenka821 až som stuhla keď som si to čítala, ale našťastie to dobre dopadlo, mne takto spadla prvá dcéra rovno na hlavičku a tiež sme leteli na kramáre, urobili vyšetrenia a poslali nás domov, že je to v poriadku. Pri Eliške dávam dva krát taký pozor a minulý týždeň som ju skoro vysypala z kočíka, keby mi ju kamoška nezachytila tak by padla na cestu. ☹ Takže sa nám to stáva asi viacerým 😒
@lenocka23 prajem krásnu dovolenku a snáď sa to počasie umúdri 🙂
ďakujem za povzbudivé slová....pred chvíľočkou som sa tu do okienka rozpisovala , ako sa to všetko môže zmeniť v okamihu a ako sme boli s mužom ponaučený, že si treba vážiť okamihy, ktoré sme spolu, lebo na okamihoch stojí život...ale niečo som ťukla a je to preč..už sa nebudem toľko rozpisovať ...iba...
myzma...ver alebo nie...keď som stála za dverami RTG a srdce mi zvieralo ako som spoza dverí počula malinkú strašne plakať, lebo keď dojčím, nesmiem tam byť...myslela som na teba...vieš, ja nie som veriaca, ale v tej chvíli som prosila Boha aby nedopustil takej hrôze, veď moje vytúžené krásne diavčato musí byť predsa v poriadku....hneď som si na teba spomenula, že ťa poprosím, aby si sa za moju malinkú pomodlila....ďakujem ti...
na muža sa nehnevám, lebo viem, že bol opatrný, to tá nešťastná konštrukcia z pulta....mohlo sa to stať aj mne..ale tiež ako spomínala kacenka....sebe vyčítam, že som ju mala kúpať ja, tak ako inokedy, možno by sa nič nestalo...v
neviem, či to pre vás nebude znieť ako science fiction, ale mne sa pred pár týždňami snívalo, že mi malinká spadla s prebalováka, lebo ju staršia dcérka neustriehla, kým som sa po niečo otočila...tak som si dávala vždy pozor, keď bola s nami aj Bianka a aha....len som sa otočila..a neustriehol tatino... ☹ 😢
všetkým dovolenkujúcim, želám krásne počasie a oddych bez ujmy a dávajte na seba adietky pozor...
ešte som sa s vami chcela poradiť..pre dvoma troma dňami sa mi stalo, že po celý deň som mala veľmi mäkké prsia a večer som už mlieko vôbec nemala, poslala som muža večer do lekárne a doniesol BEBU ale malá to nechce papať....čo mám robiť, mám jej dávať už radšej cez deň príkrm, alebo večer, alebo čo?
...tak sa na vas tesim, ked by nam vysiel nejaky spolocny den 😵
@mirulienka manducu si planujem pozicat ako alternativu k satke..... na satku nedam dopustit, je to super vec, jedna z najlepsich investiciii k rodicovstvu, je podla mna super aj kvoli varaciam uvazov.... no zatial sa nam organizator neozval... ☹ zajtra ideme do jelky az do soboty vecera, uvidime tiez ako maly zvladne nove prostredie a spanie v cudzej postielke... v priebehu dna sa este pripojim, takze budem cakat, ci mate niektora nieco nove....
@csina pokial nemas uz svoje mliecko ja si myslim ze kludne mozes pomaly prikrmovat..je podla mna nacase..a ani nase ani jedna nechceli Bebu,tak som kupila SUNAR a obe ho velmi dobre znasaju..neni problem, tak skus...
ZAROVEN VAM VSETKYM DAKUJEM ZA POVZBUDEVE SLOVA, ja som veriaca aj ked do kostola nechodim, a spoved je pre mna bozim umucenim...ale v tej chvili som sa tam odmolila vsetky kt.poznam a celu dobu prosila Boha aby nam ju nebral..a aby bolo vsetko ok...je to zvlastne ako si clovek spomenie na Boha ked je zle..inak to clovek berie tak akoze vsetko je normalne..to ze rano vstaneme a vecer vsetci spolu usiname...az ked sa nieco stane uvedomime si ako na vlasku visi nas zivot.nenadarmo sa hovori:ze v zivote minuta neznamena vela, ale pre minutu mozme stratit cely zivot...no hlavne ze je vsetko ok...
@csina nasmu je celkom jedno co dostane... teraz pouzivame BIO mlieko z DM.ky... my sme s UM zacinali este pred zavedenim prikrmov.. cez den sa snaz kojit kolko sa bude dat, na obed skus ponuknut uz nemliecne.. zemiacik ci mrkvu... vecer pred spanim ak by bola hladna aj po nakojeni, ponukni malej UM, staci najmensia davka a uvidis ci bude chciet... mozno aj spat bude dlhsie v noci.... 😉
@csina ja si myslím, že už kľudne môžeš prikrmovať, ja už tiež plánujem začať 🙂 a keby ti úplne odišlo mliečko, tak skúsiť, ako písala kacenka inú značku UM, možno jej bude chutiť. Teraz ma napadlo, keďže UM nie je lacná záležitosť, že či sa nedá kúpiť resp. zohnať v lekárni nejaká vzorka, aby sa nemusela kupovať celá krabica, lebo keby si tých UM mala skúšať viacej.....
my sme boli dnes s malou na plaveckom aj s tatinom, tak máme nejaké foto, tak sem hodím 😀 😀 😀
@csina ty kokso, tak to ti verim, v akom soku si musela byt... az mi zle bolo, ked som to citala 😅 velmiiiii zelam malinkej, aby bola v poriadku a bez nasledkov!!!!
mne sa tiez s malym prihodil uraz... ked sme boli na dvore (byvali sme u nasich v dome), maly sa v choditku rozbehol ku schodom do pivnice, zletel nimi dolu a tam sa prevratil na tvaricku. s z ust mu tiekla krv. uz mal vtedy zubky a nastastie len nimi si troska poranil peru. veeelmi plakal. bolo to hrozne, doteraz to mam pred ocami, lebo som to cele videla ale uz nemohla zabranit... ja si na to spomeniem aspon raz za mesiac, taku traumu to vo mne zanechalo aj po tych rokoch... uz nikdy viac! vycitky mam doteraz 😠 nastastie andrejko ma zubky krasne 🙂
@lucika09 dakujem velmi pekne za tip. urcite to pozriem a pripadne otestujeme pred kupou.
@lenocka23 zelam krasnu dovolenku 😉
baby, ja ani neviem, ci som veriaca.... skor nerozhodna, ako vo vsetkom.... a tiez sa spravam ako vacsina ludi... ked bola mala v nemocnici, tak tiez som sa modlila a vzdy, ked som isla okolo kostola tak prosila, nech mi ju neberie ☹ velakrat mam aj vycitky, ze som taky sebec a ziadam o pomoc len vtedy, ked nieco chcem... 😢
ahojte dievčence,
@csina verím v "prorocké sny", lebo také mávam aj ja a už sa niektoré aj naplnili. Chvala Bohu väčšina v dobrom 🙂
Veru, z vlastnej skúsenosti viem, že život sa môže zmeniť v okamihu sekundy, ale to sem nepatrí.
Kačenka tiež som veriaca a máš pravdu, že na Boha si spomenieme, len keď sme v úzkych a keď už nám ostáva len dúfať. Škoda, že nie vždy Mu dovolíme sprevádza náš život, určite by bol krajší 🙂
Tiež som názoru začať so zeleninkou a kojiť pokiaľ sa dá. UM by som dávala až vtedy, pokiaľ bude hladná aj po kojení, takže cez ju skús prikladať čo najčastejšie. Skús sa zaregistrovať do niektorého z klubov (Nestlé, Hami) posielajú vzorky s mliečkom. Tiež sa dajú kúpiť menšie balenia UM, v niektorých lekárňach aj vzorky. My sme pri prechode na UM miešali s mojim mliekom, ale ja som odsávala, takže to je trošku iné.
@eliska22 malá je perfektná 😵 kam chodíte plávať?
...citala som vase pismenka... som sa potesila, ako dokaze Boh obratit veci na dobre... to, ze o Nom premyslame, premyslate...
neviem presne, co chcem napisat, ale tuzim isto, aby ste poznali Boha, ktory sa nam zjavil v tele Jezisa Krista... niezeby som ho ja poznala (!), ale v podstate sme sa stretli osobne... a moj zivot sa vtedy uplne od zakladov zmenil... vytrhol ma z hnusu a bahna hriechu a daroval lasku a odpustenie
vdacim Jezisovi za vsetko, za svoj zivot, za zachranu, za manzela, za matuska... je toho tak mnoho, co mi daroval z milosti... cez zdravie, pracu, zaopatrenie... ale predovsetkym "zivot" vecny, ktory je mozne zit uz tu na zemi... asi to znie divne, ale jedno viem... ze Boh je a ze ma spasil a ze Ho potrebujem na kazdy den ako v ten den, ked som mu dala svoj zivot...
Boh sa chce dat poznat kazdemu... a pre kazdeho je to skrze Jezisa mozne, slava mu za to!
@mirulienka no tak ja som na tom s tou nerozhodnostou rovnako ako ty vo Viere aj vo vsetkom ostatnom 😕
@lucika09 chodime plavat do pezinka 🙂 je tam super 🙂

@myzma tak ja už len prajem, aby ten Izrael vyšiel 🙂 a deti väčšinou zvládnu takéto cesty lepšie ako by sme čakali 😕