icon

Bábätká z Kramárov. Pridajte sa

csina
10. jan 2010

Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂

eliska22
21. júl 2010

@lucika09 dík za vysvetlenie, to som nevedela, že ste pod dohľadom, ale podľa toho aké pokroky robí tvoj malý, si myslím, že zachvíľu začne loziť 🙂
s tým jedlom, malej chutí len moje mliečko zatiaľ, tak možno ju budem rok len kojiť 😀 😀 😀

lenocka23
21. júl 2010

@lucika09 My sme teda podobne onalepkovani ako vy.. Pri kontrole pri prepustani z porodnice mu neurolog.nasla na mozgu malicku cystu a odvtedy chodime na kontroly na neuro takmer kazdy mesiac,Teraz sa dr. zdalo ze je hypotonicky a potrebuje cvicit,no naša detská dr sa dosť cudovala že načo mame cvičiť že má este čas, no keď kazali.. Ale vyzerá že maly je aj trochu lenivy, lebo aj keď sa snažím, robím opicky a všetko možné aj tak sa neotoci,radšej bude vykrucat hlavu že by si ju vykrutil z krku... 😉 sedí jedine v stoličke keď papame, inak iba ako si pisala ten zabaci sed ale aj to ho vala.. 🙂 🙂

lenocka23
22. júl 2010

@eliska22 všetko najlepšie k dnešným meninam zelame... 🙂 😉

eliska22
22. júl 2010

@lenocka23 ĎAKUJEM 🙂 práve rozmýšľam aký koláč upečiem, ale nič ma zatiaľ neoslovilo, nechce sa mi robiť nejaký komplikovaný, len taký jednoduchý 😝
naša malá v noci bola asi tak dve hoďky hore a náramne sa bavila, vykrikovala.....tak som ako omáčka 😎

lenocka23
22. júl 2010

@eliska22 nas si zas o jednej v noci spomenul ze dva dni nekakal... 🙂 chuda sa natrapil a potom s kludom anglicana zaspal.. o tretej bol zas hore aj s teplotou.. o piatej som mu dala Ibalgin (mal cez 38) nakojila a o siestej bol zas hore.. tak stiahol UM a do osmej spal dalej.. a teraz zasa spinka, dufam ze mu to vadrzi do obeda, ako vzdy.. nastastie vyzera ze teplota uz uplne ustupila... ja predpokladam ze su to zubky, kedze mu inak nic nie je, ani kasel ani sopliky, aj uska som skusala...

bibione
22. júl 2010

@csina no s tymi botickami to bude dost problem,lebo krpec ma len 12ky 😲 ,budem ich musiet obejdnat v protetike na mieru...to bude penez,co vypytaju za to 😠

dnes sme boli prvy krat na kupku na tehelnom 😉 super bolo,fakt tam nebolo preplnene,chytili sme si miestecko v chladku pod stromom...ale maly sa zase nejavil nejak nadsene,ked som ho supla do vody 😒 ale ked som ho vytiahla,ze na prvy krat aj staci,tak to vrestal jak pavian 😠 tak som z toho jelen

lenocka23
22. júl 2010

No tak my teplotujeme o dušu, maly cez deň spal od desiatej do pol tretej potom si dal zeleninku a trosku sme sa zabávali ale mal aj teplotu o tretej zase zaspal na dve hodky no ale teplota nepolavila, takze sme dali na noc ibalgin.. Ak bude ťažko aj v noci ráno pôjdeme k dr. Ja mám pocit že by to mohla byt tá šiesta choroba tým pádom by mohol byt do soboty ok, tak uvidíme.. Chudatko moje, dosť je dnes spavy a taký pritulny ako inokedy nie, ale aj tak sa na nás skeri...

bibione
22. júl 2010

aha,tak som si precitala danu temu na konikovi a vyslo mi,ze ked ma maly nohu 12cm,tak potrebuje 2Oky topanky...esteze tak
@lenocka23 no ber to tak,ze ma dobru imunitu 🙂 ked sa nedari velmi zrazit teplotu...mozno to znie nelogicky,ale ak by iblagin,panadol atd zabral hned,tak dietatko ma slabu imniti a teda sa velmi jeho biele krvinky nenamahali,aby sa stym popasovali sami...ale zalezi hodne aj od chovania dietatka,niektore na teplotu resp,horucku reaguju akoby im nic nebolo,druhe zas su spavejsie,malatne a nechce sa im hrat. ake k dr uz by som sla 🙂

csina
autor
22. júl 2010

@bibione Ja som vedela, že si to ty !!!tak som ťa špehovala a nebola som si istá, ešte si na mňa aj kukla a nič, tak si hovorím, asi mi šibe, mám vidiny to je iná mamka ... 😀 😀 😀 Ešte som ťa špízlovala z velkého bazéna, keď si liezla s malým do malého bazéna... 😀 Mala si taký kočík coneco s niečím zeleným? Fuj hanbi sa, si chudá jak palica v tých zelených bikinách.. 😀 😝

@eliska22 aj ja sa pripájam ku gratulantom.. 😀 tak čo koláč, ujde sa mi? 😀 😉 a nič si z toho nerob, moja už nechce ani ovocie, ide presne v šlapajách svojej sestry.. 😎 tá nejedla tiež skoro nič, preto sme tak dlho kojili, inak by neprežila.. 😀

@lenocka23 ja si myslím, že asi zuby, už nejaké aj máte? mi ništ, ani ťuk... 🙄

lenocka23
22. júl 2010

@csina No zatiaľ ani my nemáme nič v puse.. Uvidíme aká bude noc..
@bibione Tak ty si chuda ako palica??? To sa s tebou už nebavim... 😀 😀 😝 ale to čo si pisala o imunite má celkom potešilo.... 😉

lucika09
22. júl 2010

@eliska22 všetko najlepšie k meninám 🙂 Prezradíš, čo si nakoniec ukuchtila? 😉

@lenocka23 prajem skoré uzdravenie drobcovi! Nech je to rýchlo za Vami.

@bibione chudá ako palica? Baby toto mi nerobte, ja ešte musím chudnúť. Síce už som na pôvodnej váhe, ale vyzerá ako o pár kíl naviac. Našťastie zapnem skoro všetko oblečenie, ale v niektorých handrách vyzerám strašne.
Prajem pekný večer a deti, nech čo najmenej vymýšľajú, pred nami je ďalšia tropická noc, to zas bude 😒

lenocka23
22. júl 2010

@lucika09 Nastastie posledná horúca noc.. Inak ty si dobrá že zapnes skoro všetko, ja mám pocit že posledný mesiacc
zas priberam.. ☹
a ešte jedno zistenie.. Na tej Teslovej už robia len Vojtovku, tak sme sa tam objednali, že možno bude stačiť mesiac a maly bude ok, a možno ani nebude treba, ešte mi tá pani povedala, že neurologicka by nemala určovať aké cvicenie je pre dieťa do re, že na to tam majú oni odbornka.. tak uvidíme v auguste...

modra1
22. júl 2010

Ahojte, mám prečítanú celú diskusiu, pridám sa k vám, občas, dobre ? 🙂 Moja malá má 6 mesiacov a 3 dni, je kojená, začali sme s príkrmami. Chutí jej, zeleninu má 8 dní a dnes zjedla 140 ml, akurát dávam pozor kvôli alergii a dnes som sa práve utvrdila, že reaguje na mrkvu.
Je drobnejšia ako vaše deti, narodila sa 3 kg, teraz má niečo málo cez 6 kg. Fyzicky je veľmi zdatná, pretáčať na bruško sa začala keď mala 3 mesiace a 1 týždeň a na brušku je veľmi rada. Asi pred mesiacom začala robiť "lietadlo", aktuálne sa už týždeň plazí, na kolienkach sa pohojdáva dopredu a dozadu alebo sa pokúša sadnúť, skúša sa aj pohybovať na kolenách, ale ešte nezapojila do lezenia ruky 😀. Ale napríklad na hlasný smiech sme čakali až do 5.mesiaca.

modra1
22. júl 2010

@bibione topánky určite premeraj a vyskúšaj. Môj syn začal chodiť ako 8-mesačný (pridržiaval sa nábytku), a keďže má ploché nohy a nejakú vývojovú vadu chodidiel, dostal predpis na ortopedické topánky. Mali vnútornú dĺžku 11,5 cm a bolo to číslo 18, takže tvoj výpočet, že malý potrebuje 20 vyzerá byť správny, ale nie všetky 20 majú aj rovnakú vnútornú dĺžku. Deťom, ktoré nemajú nejaké ortopedické problémy, sa odporúča chodiť naboso, tráva, kamienky, či plávajúca podlaha, nech sa svaly prispôsobia, tak pokiaľ ho nepustíš na špacírku po asfalte, tak mu zatiaľ ani žiadne netreba.

modra1
22. júl 2010

@lenocka23
Teslová je fajn, chodila som tam so synom. Vojtovky sa neboj, ja som bola rada, že stačilo pár jednoduchých cvikov a pomerne rýchlo som videla výsledky, cvičili sme len asi 2 mesiace. Vtedy tam mali doktora, ktorý si prečítal odporúčanie ("tak čo nám to dnes múdreho píšu") a hoci neurologička skonštatovala, že dieťa je "silne hypotonické", chlapík povedal, že syn je šikovný a "len ho trošku nasmerujeme". Malý sa totiž nesprávne plazil, používal len jednu stranu, nezapájal jednu nohu, už neviem ktorú.

myzma
23. júl 2010

@modra1 vitajte medzi nami, si si dala namahu vsetko precitat? klobuk dole 🙂 asi si si vsimla, ze temy sa menia podla aktualnych potrieb a situacii 🙂 je fajn, ze sa rozrastame...

@lenocka23 drzte sa, prajem skore uzdravenie...
@lucika09 mate pochodeny slovensky raj? poznas to tam? my ideme k levoci.... bukovinka sa to vola...

@csina@bibione je super, ze ste z BA (takmer vsetky) sa mozete stretavat... aj na kupku 🙂 mam pocit, ze si to nejako neviem zorganizovat a tych moznosti je tu tak pomenej... mame sice kupko, ale toho tiena tam je strasne malo a samej sa mi nechce... nepoznam nikoho s drobcom, kto by chcel chodit na kupko ☹

inak ake plienky na plavanie pouzivate? mate tip? ja som chcela huggies, ale tie mi nedosli od dodavatela (plienky aj predavam) a obchode su drahsie, mam tip na babylove, ale chcem sa este vas spytat.... 🙂

bibione
23. júl 2010

@myzma dobre ranko 😉 no ja som ho tam smarila naheho,bez plavociek...neviem ci je to na nieco dobre,ale kedze vsetky deticky to mali,tak kupim aj ja...v tescu ich maju cca za 3 eura,tak to este prezijem 😀

myzma
23. júl 2010

@bibione vdaka bibione, no nie som v z ba, takze tesco, tesco, tesco.... si mozem len spievat 😀 app: ta tvoja vaha, kolko si pribrala pocas tehu a ko si zo zhodila, ked si taka palicka, ako spominaju babule 😀 porad, babo, porad 😀

bibione
23. júl 2010

@myzma no som sa nasmiala,ked som tu citala 😀 😀 😀 pred tehu som mala 48kg,ale oficialne som zacala s 50timi a dopracovala som sa k 70kg,na co ma dr taaaak zdrbal,lebo v jednom mesiaci som vyskocila az 7kil...bohvie cim to bolo,kedze som nezrala nic 😲 ,po porode cca 2mes som mala 55kg a teraz vazne ze neviem kolko vazim,tych 55 mi bohate stacilo,ale co uz,asi to slo aj to dole 😠 ...ja som vazne nic nerobila,na cvicenie som uplne hnila 😝 ,ale mne "pomaha" hlavne stres,kava a cigarety,co ho som mala az az...tak je to patricne vidiet,inak som nikdy nemala problem ist s vahou dole,skor naopak 😖

@csina a ze mne sa zdalo,ze na teba akurat kukam 😀 ...tak si ma spehovala a nedrgla si do mna...teeeda 😠 ...ja som slepa jak patron,to by som ta musela mat rovno pod nosom,aby som ta zaregistrovala 😀 ale ja takto nikdy nespoznam nikho,pokial ho aspon 3x poriadne nevidim...nooo....to jsem byl jaaaaaaaaaaaa 😀
jaaaj...jak som zacitila tu chlorovanu vodu,tak som sa tesila,jak si skocim...no a skakala som tak pol hodinu 😀 ja bud skocim hned alebo uz vobec...mne sa vzdy vidi ta voda studena,ale potom uz bolo supeeeeeeeeeeeer,tak som sa unavila ze az 😝

jooj a k tym plienkam co si sa pytala @myzma ,ty si myslela asi normalne plienky 😅 ja som kupovala babylove,vychadza to na 10eur a je ich tam tusim 100? neviem presne...je to taky velky pack,tazky jak svina,ked ho vlecem 😠 mama mi nosi z roboty zas huggies...ale teraz mm kupil pampersky a tie sa mi vidia najlepsie,ale su aj najdrahsie

inak,to kupko spolu by sme mali zrealizovat 😉 tak som kuakala teraz telerano,tak v stredu bude do 30stupnov,co je akurat...tak by sme sa tam mohli vyblaznit 😉

myzma
23. júl 2010

@bibione nie nie myslela som na plavanie, chcela som poradit, kamaratka kupuje v dm, a je spokojna, ja som chcela huggies, ale nedodali mi ich, a v obchode su dost drahe.... i ked teraz je akcia v 101 drogerii....

ja som pribrala celkovo 23kg, 6-7kg mi este zostalo 😖

to kupko vam uz teraz zavidim 😉 v dobrom 😵

bibione
23. júl 2010

@myzma nebola som si ista,ked si zacala stymi znackami 😅 som nevedela,ze su rozdielne plavocky 😅 a neni to jedno?? taky luxus zas snad netreba...ja som sa obavala,ze ked ho necham na holo,tak vsade bude cikat,co aj bolo 😀 polku dna stal pri kociku a znackoval si kolesa na nom 😀

no nebolo co zavidiet 😠 krpec sa tahal kade tade,len nie na deku...vsetky boty musel obchytat,hned do pusy...no urcite...ked som odtiahla,tak jasne rev na cele kupko...ma porazalo 😠

lucika09
23. júl 2010

@myzma V Slovenskom raji sme ešte neboli, to chceme zrealizovať budúci rok, nedá sa všetko na raz 😅 Takže asi budem ťahať nejaké tipy ja od Teba 🙂
S kúpacími plienkami je to podľa mňa úplne jedno, ktoré mu oblečieš, ide len o to, aby nepustil nejaký ten exkrement 😉 Čo sa týka sacej schopnosti aj tak veľa nevydržia, takže stačia úplne najlacnejšie, aj tak sú dosť drahé.
Baby, mohli by sme sa aj my s Kubkom pridať na to kupko? Ozaj a ako s deťmi chodíte sami, alebo aj s manželmi? Ja si neviem predstaviť, ako by som si mohla ísť zaplávať, keď ten náš duracelko skoro vôbec nespí, a aj keby zaspal, neviem, či by som mala odvahu ho nechať samého na deke.

@bibione tíško závidím, ale v dobrom takú postavu 😉 Pridám sa aj ja do malej ankety 🙂Pribrala som celkovo 25 kg (ale v 8 mesiaci to bolo za 3 týždne +10kg, tak som si poležala vyše mesiaca kvôli tomu v nemocnici), týždeň po pôrode mi ostalo +10 kg a za 5 mesiacov odkedy som začala cvičiť som všetko zhodila. Najviac to šlo keď som prestala kojiť, takže si myzma myslím, že keď aj Ty dokojíš, všetko zhodíš 🙂

eliska22
23. júl 2010

baby ďakujem za gratulácie 🙂 koláčik som upiekla nakoniec u nás osvedčený perník, je to taký rýchly koláč, len zmiešaš a je to 😎
@csina a ako dlho trvalo kým tvoja prvá dcérka začala niečo aj jesť? aby som vedela koľko mám čakať 😀 inak včera sme skúšali banán a zjedla viac ako 1 lyžičku, tak uvidím dnes, skúsim jej ho znovu dať 😕
@myzma ja čo som aj chodila na to plávanie, tak tam nám hovorili, aby sme kúpili babylove v dm, že sú dobré aj lacnejšie stoja do 5 eur a je ich tam 11 ks. Keďže malá je taká bacuľka, tak ja som jej kupovala tie väčšie 🙂
keď sa už bavíte o tej váhe, tak pri 1 dcére som pribrala 9 kg a po pôrode schudla 11 kg, takže som mala 49 kg a tiež som bola ako palica (pribrala som až keď som začala chodiť do práce), ale teraz po 2 pôrode je to so mnou horšie, pribrala som 11kg, vychádzala som z váhy 56kg aj som schudla späť na pôvodnú váhu, čiže mám 56 kg, ale brucho ostalo 😠 na cvičenie nemám zatiaľ ani pomyslenie, tak asi sa ho už nezbavím 😅
@modra1 vitaj 🙂 nie si náhodou z Modry? bývam poblíž 😎
a s tou vojtovkou, ako tak čítam, tak by sme mali aj my chodiť, keď malá nechce byť na bruchu a neplazí sa atď a to ju donútia tie cviky k plazeniu a tak? lebo keď mi nechce byť na bruchu, vyslovene to neznáša, tak neviem čo robiť, opýtam sa doktorky keď pôjdeme do poradne v auguste a uvidím čo mi tá povie 😝
ale som sa rozpísala, snáď to aj prečítate 😀 😀 😀

bibione
23. júl 2010

@lucika09 jasne,ze hej,,,,si srdecne viiitaanaaaa 😀 ja som bola s jeho krsnou,mm bol v praci a sme sa najprv striedali a potom sme to robili tak,ze sme ho smarili do kocika a popritom ako sme kocikovali,sme sa striedali...jedna tlacila a jedna sa vo vode valala a kym jedna uschla,dalsia a tak dokola...mne maly na deke ani nahodou by nezaspal,takze som ho najprv namocila a potom sup do kocara a kocikovala,do 5min bol tuhy..este som mu zavesila mokru plienku nad kocik,aby mal vhlko a v pohode,ale ako nahle som zastavila,bol hore 😠 niektore maminy si nechavali babatka v kociku a sli sa kupat 😲 bola tam sama,mne to prislo blbe 😒

bibione
23. júl 2010

@eliska22 moj mal taky tyzden,ze len mlieko pil 😒 nic ine nechcel a pritom uz vsetko pekne papkal...ale huraaa...dnes uz zbodol jahoidovu vyzivu,mam nachystany baban s marhulami,potom jablko nastruhane s mrkvou,to tak po mimo na chut...ci do neho dnes nacpem kura s ryzou ci scim to je,je otazne 🙄

eliska22
23. júl 2010

dievčatá práve som sa rozhodla, že končím s príkrmami najmenej na 1 týždeň, po 4 týždňoch môjho snaženia žiadny úspech, ani dnes s banánom, tak končím ☹

lenocka23
23. júl 2010

@eliska22 no ved ak malej staci tvoje mliecko tak naco sa mate trapit... zrejme jej este netreba.. 🙂 my dnes asi tiez budeme len na mlieku, maly totiz stale teplotuje, dr mu nic nenasla, aj RCP test dopadol dobre.. takze sme sa zhodli ze to asi fakt budu len tie zuby... potvory uz nech su von.. 😒

eliska22
23. júl 2010

@lenocka23 no ved to, takto sa s tým jedlom len trápime 😒 a teda môžu to byť zúbky, mne takto staršia dcéra teplotovala a potom zrazu zúbok 🙂

modra1
23. júl 2010

@myzma 🙂 nepredstavuj si to tak, že som si včera sadla a celý deň čítala 😀, sledujem diskusiu od začiatku, len som sa včera rozhodla pridať.
eliska22 - som z BA, ale už zopár ľudí môj nick zmiatol. Cvičenie by malo pomôcť, ale možno to vôbec nie je problém, že nie je na brušku.
Aj na západe je dnes tak horúco? Radšej som malú uložila spať do domu, tu je chladnejšie. SMe na prádzninách u našich, ďaleko od Blavy. Predvčerom sme sa s malou vtrepali synovi do bazénika, táák sa tešila.

modra1
23. júl 2010

A k ankete, pribrala som 11 kg a schudla 17 kg. Začínala som však na váhe, ktorá sa mi už nepáčila, teraz mám vlastne moju klasickú váhu, s ktorou som spokojná, hoci kilo dole by som ešte zniesla 🙂. A recept ? Brutálny exzém u malinkej koncom februára, kortikoidy od kožnej, ktoré som odmietla natrieť, prebdená noc pri internete - držím diétu, nejem nič čo obsahuje bielkovinu kravského mlieka alebo sóje, čiže ani žiadne jogurty, smotany, syry ani kupované sladkosti, iba doma pečené koláče alebo krupica, ak ma pochytí chuť na sladké. Odopretie tejto časti potravín ma neobmedzuje v množstve (som strašne pažravá) a kľudne sa najem aj v noci a predsa chudnem. Nepijem ani normálnu kávo, len caro. Malinká je bez ekzému a ja som bez námahy schudla, takže aj príjemné aj užitočné.