Bábätká z Kramárov. Pridajte sa
Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂
tak neviem...lebo doteraz vlaste UM nemala, iba ochutnávku a neuspeli sme...ale mi flašku nepoznáme, vodu pijeme z pohárika a kojíme, tak jedine, že jej spravím kašu na lyžicu, ale asi to skôr budem používať na zahusťovanie ovocných príkrmov, než kašu...uvidím...
inak kočky..z iného súdka.. 😀 včera sme boli v IKEA, kto nebol, choďte, majú skvelého lososa za 1 euro..Dala som si 2.. 😀 😝 celý deň sme behali po Avione, potom na obedík a behali sme až do poobedia...s malou úplná paráda... 🙂 škerila sa, pospevovala, sem tam pospala...stihli sme obehnúť všetko, čo sme chceli a aj navyše.. 😀 kúpili sme mužovi darček k narodkám, deckám niečo na seba a drobnosti do domácnosti...tak nám to vyšlo, až som sa tešila...malá má teraz také príma obdobie, viac sa smeje, posedí, pohrá sa chvíľu aj sama, stíham čo to doma porobiť..juj, nech jej to len vydrží... 😀 ešte keby papala, a viac spinkala bola by ukážkové dieťatko.. 😀 😝
@csina
Ak nechceš alebo nemôžeš dávať mlieko do kaše, môžeš skúsiť Reisdrink z DM, ale ten bez vápnika, lebo Reisdrink mit calcium je pre dospelých alebo väčšie deti, vápnik je tam z morských rias. Je to nápoj z ryže, chutí sladkasto, robím z toho krupicu alebo palacinky.
@myzma
Tvoj malý už papá aj ovocie? Asi si začala s príkrmami skôr, však? Ja som začala týždeň pred dovŕšením 6 mesiacov a zatiaľ jedla tekvicu, brokolicu, mrkvu a dnes som už skúšala zemiak. Ale je fakt, že ja podávam jeden druh 4 alebo 5 dní, keďže rátam s možnou alergickou reakciou a kým som u našich, chcem jej dávať jesť len zo záhrady. Aj tak chcem počkať s ovocím na domácu produkciu, hrušky dozrejú možno o 2 týždne, jablká neskôr, aj slivky tu máme.
@csina losos mi nic nehovori,niesom moc na ryby,ale minule,ked sme tam boli,mali take divne hot dogy,ale kedze sme mali kartu ikea,som zozrala hned tri a za 5Ocentov sme len doplatili 😀
mala pije z poharika?? tak to je super...to mojho asi tak skoro nenaucim...to by bolo skor nepitie ako pitie 😀
@modra1 my sme zacali tesne pred 6. mesiacom... najprv to bolo o mrkve, pootm zemiak, brokolica, petrzlen a tekvica (to absolutne nie 🙂 ) pod... ale nedodrzala som tych predpisanych 3-4 dni.... zevraj bvy sa malo zacat s ovocim neskor.. ale zacali sme asi do 2 dalsich tyzdnoch... zatial co zeleninku robim doma, ovocie mu davam ako presnidavky z obchodu... a raz sme dali banan do kase... raz som kupila telacie so zeleninou, no nic moc... zeleninove uz asi nic nekupim... nejaku reakciu sme amli asi na jahodovojablcnu, to sa vysypal za usami a na krku, ale do 3 dni zmizlo... inak sa alergii nebojim... akurat neviem, ci tie bolesti bruska ma spojit s tymi kasami.... 😅
@csina losos je lakavy 🙂
@csina veru na lososa by som sa dala nahovoriť 😉 Timi je šikulka, keď pije z pohárika. Náš sa len rehoce a všetko ide z úst von, ale on je spokojný, lebo "pije" ako mama 😀
Ako vás tak čítam, musím si zaklopať, lebo mne spapá skoro všetko bez protestov, ale ovocie som začala dávať až od 8 mesiaca. Nemám problém, že by mi zeleninu nechcel jesť, keď papá špenát a brokolicu ide nestíham lyžičkovať 😀
Skúsila som opäť Sunaku musela som dať skoro dvojnásobné množstvo 😕 a aj tak sa už raz zobudil, našťastie stačil čaj. Teraz neviem, či to kašou, alebo v tom bude niečo iné, žeby konečne zúbky?
ja som prikrmy zas takto vobec nerobila,ze jeden den toto a cakam tri dni...co to spravi...jasne,ze som mu nedala vsetko v jeden den,ale necakala som v podstate na nic...mne Niky chvalabohu zje vsetko,,,tie telacie neboli tiez nic moc a ani tie zajacie ci ake to boli,klasika ryza,kura a zelenina ide na odbyt...ovocne vyzivy som vymenila za mrkvove a cuketa to bola?? neviem uz...ale pekne spapkal aj to a zdalo sa,ze mu to viac chuti ako tie ovocne...teraz najnovsie davam zeleninku ako brokolica,kukurica,mrkva,hrasok a pekne mi to papka...esteze nieje taky priebercivy ako som bola ja
hm baby riešite príkrmy, tak to sa do plodnej debaty nezapojím, lebo my nejeme momentálne nič 😝
iba ak kojíme a moja mama hovorí, že sa jej zdá, že malá aj pochudla, tak uvidíme koľko bude u lekárky vážiť 😕
@csina tak ten losos, to by som sa dala nahovoriť 🙂 my sme boli dnes v Pezinku sa trošku poflákať, na kávičke a na nákupe 🙂
@lenocka23 a stale pritom kuka do taniera kolko este ma 😀 a ked zacnem vylizovat posledne susto,to uz chyta nervy,ze : to bolo vsetko?? kukne na mna a urazene sa odplazi 😀
@eliska22 to verim,moja mamka je cista vaha,barsco chyti do ruky a hned ti povie vahu...bez srandy...ale aj ja citim,ze Niky bohvie ako nepribera,ako vzdy 😠 ,ale skor chudne...uz nema take brusko vypucene 😖
baby ja vám tak závidím, ja asi nikdy nezažijem, že mi takto bude papať... ☹ zo začiatku sme začali s ovocím a chutilo jej veľmi, hoci nezjedla veľa otvárala pekne pusinku...teraz si dá prvú a potom mi už neotvorí.....
@eliska22 aj mne sa zdá, že moja trošku pri tých teplách zhodila....aj málo cikávala, málo ťahala a keďže veľa nepojedla z príkrmov, tak sa nebudem ani čudovať..ale tiež je z čoho zhodiť.. 😀
@bibione tak ja som jej hneď strčila pohárik a nepýtala som sa, či chce... 😀
@lucika09 tiež si zvykáme aby sa viac dostalo do brucha ako von z pusy, ale lepší sa... 😎 😀
dobre ranko maminky.. len som sa chcela pochvalit, ze uz sa vieme otocit z bruska na chrbatik... a uz to nie je len nahodne tocenie... 😀
no a chcela som sa opytat aj na vas nazor.. maly ked je na brusku a podopiera sa ruckami (vystretymi) ma ich ako "tulen".. teda v zapastiach ma dlane vytocene vonku ... (dufam ze pisem zrozumitelne aspon trochu) myslite si ze je to OK? spomeniem to aj na ortopedii ale to je az za tri tyzdne, tak skusam zistit....
@csina presne tak isto to je u nás s tým papaním ako si popísala 😒
@lenocka23 gratulujem k pretočeniu 🙂 s tými ručičkami ti neporadím, keďže moja nechce byť vôbec na brušku 😅
inak my máme za sebou 3 neprespaté noci, neviem či to je zubami, alebo ma proste chce malá len cítiť, stále sa budí na to, že chce cucať...som zúfalá, budí sa každú pol hodinu 😠 😠 😠 zato teraz už od pol ôsmej spí 😔
@lenocka23 gratulujem 🙂 K tým ručičkám, má ich stále tak vytočené, alebo len občas? Náš máva tiež divné polohy, ale len keď sa o niečo snaží. Minule som tiež zírala, čo za hadiu polohu predvádzal 😀
@eliska22 pridávam sa do klubu. Tiež po 4 prebdených nociach vyzerám ako mátoha, s tým rozdielom, že si nepýta cuckať, lebo nemá čo 😅 Dnes, po asi 20 prebudeniach si o 3 ráno zmyslel, že už má biely deň, skoro ma šlahlo 😠 Milosť pán zaspal až o šiestej ránom, som si myslela, že bude ťahať aspoň 2 hodky, no už o pol hodinu bol hore. Asi sa zas ozývajú zúbky ...
😀 som si myslela, ze opät len my tak zle spime.... citam vas, citam... no nestiham odpisovat... maly si vyprosuje byt na rukach v tieto dni... aj hodinu ho uspavam.... (susedia musia mat radost, hlavne v noci)... som straaaaaaaaaasne unavena.... drzte sa, zienky, vsak ako citam, ste mnohe na tom tak isto.-......
@myzma
@eliska22 my sa tiež ťažko uspávame, ale najmä cez deň...dnes spala naposledy o druhej a už nevie zaspať...je unavená, piští, ale nezaspí... 😒 už ju idem kupkať a hajde spinkať...v noci je ale hore aj 10x možno viac, snažím sa s ňou minimálne manipulovať, aby sa celkom nerozobrala...dá sa to, lebo mám ju v postielke bez jednej bočnice vedľa mňa....niekedy sa len prisuniem, strčím v polospánku prso a je kľud... 😉
už spí, som zvedavá do kedy 😕 😕 😕
my uspavame v satke a pisem pritom postojacky 🙂 baby, sklanam sa pri 2 detoch to musi byt narocne....

@myzma neviem posudit 😅 mojmu nic nebolo,ani raz...ale viem,ze po ryzovej bol stale hladny 😀