icon

Bábätká z Kramárov. Pridajte sa

csina
10. jan 2010

Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂

misss
2. feb 2010

oni su tam vsetci dobri..z kazdej strany pocuvam len chvaly, aj ked sa najde nejaka vynimka, ktora natrafila na lekara, ktorý "nemal den"..kolko hodin si celkovo rodila??mna chytili o 2 rano bolesti a 14:08 bol maly na svete..ani neviem, ako ten cas ubehol..najprv sa to tahalo a potom ten cas strasne letel..ja som bola tiez strasne unavena..normalne som medzi kontrakciami dostavala mikrospanky..8o)))..

a ten rezim sa určite upravi..najprv nemal ziadny rezim a nechcel poriadne spinkavat..potom papal pravidelne a nechcel cez den spinkat a teraz papa nepravidelne a spinka pravidelne..mozno dalsia zmena bude tak, ze bude aj spinkat aj papat pravidelne..8o))

beruska.zuzanka
3. feb 2010

Ahojte kočky 🙂

myzma, si mi povedomá, nevideli sme sa náhodou na Kramároch na očkovaní proti TBC? Či sa mýlim? Možno áno... 😅

miss, ja som rodila 20 hodín, na tím sa nemôžem sťažovať 🙂 nočná smena o ničom, ale keďže som prišla na pôrodnicu o pol noci z oddelenia, tak to do rannej smeny rýýchlo prešlo a potom sa mňa/nás starali na jednotku s x * 😀 mali ste kočky mm pri pôrode? alebo epi? ja mm áno, epi nie a neľutujem 🙂 a mikrospánky som mala tiež, nehorázne 🙂

lienkap
3. feb 2010

Dobré ráno,
misss, ja som mala tak isto teraz pri druhom pôrode Mudr. Čunderlíka, bol perfektný, každý deň za mnou prišiel spýtať sa, ako sa mám. Pôrod bol veľmi rýchly, ráno som prišla do nemocnice, pozrel ma, spýtal sa ma, či mám so sebou veci, prijali ma, pustil mi vodu, monitor, sprcha a odtiaľ som ledva dobehla k pôrodnemu boxu. Celé to trvalo dve hodiny. Pri prvom som mala Mudr. Slezáka, chodila som k nemu celé tehotenstvo, tak isto hodnotím na 1 s hviezdičkou, teraz už na Kramároch nerobí.

Koliky trápili aj nás, ale už máme po problémoch, trvalo to asi tri mesiace. Niekedy sa nám večer nechce spinkať, zistila som, že vždy keď ho neokúpem, tak sme sa začali každý deň a vždy krásne zaspí. predtým sme sa každý druhý. V noci je len raz hore a to od narodenia, takže ja som spokojná. Momentálne sa vytešujeme z prevalovania na bruško.

misss
3. feb 2010

ja som mala tiež mm a bez epi a ani ja nelutujem, ale nabuduce asi mm k porodu nedotiahnem..povedal, že raz mu stačilo.. 😀

lienkap..o mna sa zase staral MUDr. Čunderlík celé tehotenstvo..teiž by som chcela mat taky rychly porod..obdivujem.. 😀

lienkap
3. feb 2010

druhé už pôjde rýchlejšie 😉

myzma
3. feb 2010

to beruska zuzanka: 😉 no my sme sa narodili 6.2. o 2:50, pustali nas strasne neskoro, az 11.2. v pondelok, co myslis? videli sme sa?

porod ako taky od odtecenia plodovej vody cez kontrakcie az po narodenie maleho trval do 4 hod, strasne kratucko, podla mna, je mi luto zien, co rodili dlhsie ako 10 hodin, to (ste) museli byt riadne vycerpane...a to nehovorim o tych, co ridili 24, az 30 hod!!!! aj ked ten moj trval kratko, niektore etapy mi prisli ako nekonecne 😅 bola som bez epi, na sale som uvazovala v istych momentoch o cisaraku 😅 , ale dnes po mesiaci pozeram na veci inak, sla by som znovu bez epi...vo vacsine pripadov zeny na tu bolest zabudnu... ci nie? verim, ze suhlasite....

app: babulky, ako priberaju vasi drobci, co maju tak cca mesiac? my mame presne 4 tt a dnes na poradni nas zmerali na 5 kg!!! prirastok viac ako 1,5 kg od prichodu domov... ale radsej rast a priberat ako mat traviace tazkosti a chudnut, nie? 😉 takze mame doma riadneho suhajka s mierne rysavymi vlaskami....

beruska.zuzanka
3. feb 2010

myzma, teda kráásne priberáte 🙂 no na tom očkovaní sme boli 18.01. tak neviem... 🙂

No, na bolesti pri pôrode som nemyslela už večer po, som už behala po izbe ako srna 😀 veď mi tam malinkú doniesli, ešte som ani chodiť nesmela, tak mi ju spolubývajúca dávala do postieľky, keď som ju nakŕmila... 🙂
A myslím, že aj ďalšie bábo, ak Boh dá, tak chcem rodiť normálne bez epi a mm pri pôrode uvidíme, zatváril sa všelijako veľavravne, keď som sa ho teraz opýtala 😀 😀 ale po pôrode ma veeeľmi chválil a ďakoval mi... teda, aj keď neviem za čo 😀 😀 inak boli ste veľmi pozašívané? Lebo toho som sa trošku obávala a nakoniec len 1 centimeter, takže ani neviem, že som šitá bola 🙂

myzma, my sme sa narodili 3320, z pôrodky sme odchádzali na piaty deň 2980 g a teraz vážime okolo 4500, uvidíme na poradni v pondelok 🙂 a máme 6 týždňov a 4 dni 🙂 máme aj koliku aj reflux, tak máme veselo doma ☹ a nekojíme sa už, takže tak ☹ ale tak, aspoň, že pekne priberáme a hlavičku už krááásne drží malá, džavoce si, smeje sa... joj, radosť nám robí 😵 😵 😵

Brú nôcku všetkýým 😉

eliska22
4. feb 2010

ja som rodila obidve deti bez epi, prvý porod trval cca 4 hodinky a tento druhy o 11tej mi pustili vodu a o 13.12 hod bola mala na svete, skoro som zo sprchy nedobehla na porodnu salu 😀 , teraz ma rodila taka mlada pani doktorka, ktorej meno neviem, ale v prvom momente som si myslela, ze je to sestricka, vsetci na porodnej sale boli super - az na to, ze vo mne zabudli tampon a o dva dni vyliezol von...a nevedela som co to zo mna ide 😠 😠 😠

beruska.zuzanka - mna teraz ani nenastrihovali, takze som nebola moc sita, ale to asi tym, ze malinka mala len 2720g aj ked neviem ci je to tou vahou, lebo pri prvej dcere ma nastrihovali a ona mala len 2520g

myzma
4. feb 2010

to beruska: takze podla toho terminu sme sa nevideli, ale mozno snad niekedy inokedy sa uvidime 😉

mne povedali, co sa tyka nastrihu, ze som prvorodicka a ze babo bolo velke (3290g), bolo to asi pre istotu. ale v pohode, aj sitie sa dalo zvladnut, i ked som citila vsetkych min 20 stehov, tesila som sa v unave, ze uz mame po... 😵 i napriek tolkym stehom (podla mna viacvrstvove zosivanie) som tiez uz v den porodu behala ako srnka, aj sadnut som si mohla, parada, no lezala so mnou zienka, co ani po tyzdni nevedela vyliezt bez bolesti na postel ☹

to eliska: mala si take drobatka 😵 a fajne porody, je mi tazko, ked pocujem: ...rodila som 24 hod, rodila som 30 hod, rodila som 39 hod!!!! jaaaaaaaaaaaaaaaj

nebola ta dr. taka dlhovlasa kucerava?

eliska22
4. feb 2010

myzma: hej rodila ma presne taka dlhovlasa kucera 😉

natashkaa
4. feb 2010

no dlhsie som tu nebola ale pozeram, ze ste zapisali len par stranok 😀 zdravim este raz. Mna rodil Valent a teda s cistym svedomim mozem povedat, ze vdaka nemu sme tu obaja nielen maly ale aj ja. Je to neskutocny clovek pozeram, ze same cerstve novorpcne babatka tak vela zdravicka prajem 🙂

myzma
4. feb 2010

dakujeme, natashkaa, vsetko dobre tebe i dominikovi 😉

to eliska: aj ja som is myslela, ze je to sestricka, tato dr. ma prijimala v porodnici 🙂 ale odrodila ma ina mlada

eliska22
4. feb 2010

myzma: tak sme mali stastie na mlade doktorky 🙂 ja som si myslela, ze vodu mi pusta sestricka a az na porodnej sale som pochopila, ze som sa zrejme zmylila 😀 😀 😀

a prvy porod ma rodil dr. Slezak, len neviem ci tam este robi, lebo som ho tam vobec nepostrehla a to som tam lezala tyzden

bibione
5. feb 2010

vcera sme mali poradnu a maly vazi 5kil a meria 57,5cm...normalne nechapem...ked sa narodil mal len 48cm 😅 vsetko je mu male...no na zblaznenie...ciapka mu neni dobra ani jedna,vsetky male...overal kupovany tot nedavno este ako tak ho tam natrepem...pokym to dite take velke je 😝
myzma,eliska: klobuk dole..take rychle porody 😵 ...mne trval 14hodin a potom cisar...no aby sa mi nehnusilo...a chvalabohu za epi...to by som zomrela od bolesti...a manzel bol cely cas pri mne...no az na operacku,tak nesmel

eliska22
5. feb 2010

ahojte, my sme mali tiez vcera poradnu a tiez som bola prekvapena, lebo mala vazi 4030g /porodnu vahu mala 2720g/ a mame 52cm /ked sa narodila mala 48cm/ a to len kojime a som si myslela ze mam malo mliecka, ale podla vsetkeho ho je nastastie dost 😉
hmm bibione 14 hodin porod asi bez tej epi by to nebola sranda, no neviem si to predstvavit ja som mala dost aj po 2ch hodinach bolesti

bibione
6. feb 2010

eliska: mno krasne pribrala 😉 ked sme odchadzali z porodnice mal maly 3030g tak nejak a za mesiac sup kilo naviac a aj teraz kilo slo hore...ale my zas nekojime...aj to bol dosledok toho porodu,ze ma tak vytrapili,ze aj obycajne kojenie som vnimala ako rezanie za ziva 😢 stacilo mi tych 5 dni v nemocke...som si zakazdym hryzala ruky aby som nehucala...tam som musela,ked som chcela ist domov aj s malym,ale doma ani napad...aj kontra som si uzila,lebo na konci mu uz nedopichovali a kruci,to boli bolesti...do krizov nenormalne

ellien
6. feb 2010

Ahoj Beruška 151

pytala sa sa na pediatričku Moniku Antosovu na Kramároch.
Asi to už bude neskoro, ale my k nej chodíme a sme nesmierne spokojní.
Objednáva na cas, ani so starsim, ked je chory nikdy nečakáme, má perfektne vybevnú ordináciu, je vždy milá.
Odporúčam.

Ellien

j777
6. feb 2010

ahojte,tak mna rodl Valent a bola som spokojna...neviem, ci by som riskla bez zazmluvnenia..aj ked nie som s tym systemom zazmuvnovania stotoznena.. 😉 mala som vyvolavacku a bez epi si to neviem predstavit...mozno slaboska... 😉 no, kazdy sme iny...
..nasa mala aj napriek tomu, ze za prvy mesiac pribrala kilo, tak revala nonstop a bola hladna... teraz sa kojime, co ma asi tak iba od smadu 😅 a dokrmujeme...je to o nicom, aj obe prsia aj flasu robit... ale zatial sa snazime... 😉 a to mam pocit, ze uz tak pekne nepribera, ze ide iba do dlzky...inak sranda, ze prvy mesiac nam vobec nespavala, vydrzala aj 8 hodin hore, co je sila a narastla 5 cm...tak som zvedava kolko sme narastli za druhy mesiac co uz aj spinkava obcas.. 😅

bibione
6. feb 2010

J777: sme len ludia 😉 aj ja som slaboska 😀 ....no hezky,ze je tak dlho hore 😖 ...no mala by pekne spinkat aj cez den,preto sa ani necudujem,ze potom v noci tiez nespi a mala by teda,ked spinkaju,tak rastu ako na vysku aj na vahe...a kolko ste mali teraz kil??

denuska82
6. feb 2010

Ahojte baby, aj my sa hlasime, tiez sme z kramarov a mame na ne iba same dobre spomienky 😀

j777
6. feb 2010

bibione -praveze v noci spinka pekne, len cez den doma moc nevie, len vonku v kociku... 😉 za prvy mesiac pribrala kilo, teraz neviem este , lebo ideme az v utorok do poradne, tak som zvedava.. 😉

csina
autor
7. feb 2010

Čaute babeny, dlho som tu nebola, akosi nezvládam.... 😅
Eliska22...no áááhoj spolubývajúca, ani nevieš ako na teba často myslím, už som ti chcela písať cez facebook, ale ani tam sa nedostanem... 😀 tak ako sa má drobuľka, vidím, že papá stále tak dobre a priberá... 🙂 čo nové, všetko o.k.? my stále grckáme, ale statočne s tým bojujeme, bála som sa, že nepriberie ale na poradni ma ukľudnili, boli sme v pondelok, pribrala 1100g a vyrástla o 4 cm...normálne som kukala.. 😀 ale máme vraj ísť do petržky na Jankolovu, tam je reocentrum, budeme rehabilitovať, lebo má vraj krivšie nôžky... 😒 ja by som to nejako nedramatizovala, ale mám takú pedantnú pediatričku, a tá je za každú cenu za prevenciu...a objednať sa aj na kĺbiky, tak snáď to bude o.k...
inak musím sa pochváliť, všetky skúšky som zvládla, aj Timka chodila so mnou...to bude prča, keď jej budem veľkej rozprávať, ako bola 3 týždňová v škole.. 😀
bibione...tak ako? bola si už u Fifíka na kontrole? už sa presťahoval? čo máš nové?
a ako sa vám dietky v tomto veku prejavujú, už sa aj smejú? na ma sa dnes prvý raz usmiala, inak len počas spánku, to sa aj nahlas rehoce, to je také peckové 😀 inak spinká, len doobeda je hore a večer...sem tam aj večer poplače, tak ju nosím, kojím, spievam nastriedačku..dudel nechce, tak sa mi zavesí na malíček... 😀 už sa budí tak idem....paaaa

eliska22
7. feb 2010

csina no cauko, ja ta aj vyhliadam na fb, ale mas toho asi dost 😉 aj naša malá zacala grcavat, ale nie po kazdom jedeni, ale niekedy toho hodne vygrcia, ale pribera zatial pekne...Uz sme jej dali aj nausnicky, plakala,ale zvladli sme to 😀 Aj my ideme na nozicky na ultrazvuk buduci tyzden a to je dobre, ze mas taku pedantnu pediatricku, radsej vsetko podchytit pre istotu od malinkata nie? Super ze skusky si zvladla, to ta obdivujem ja si neviem predstavit, ze by som sa mala este aj ucit 😝 Aj ked mala mi dost spinka, takze si aj oddychnem. A s tym kojením vecer to mame asi podobne, taktiez ju dam do postielky, mrnci, dudlik dam, kojim a tiez tak nastriedacku, ale ked zaspi tak potom spinka aj 4 hodinky, ale niekedy mame noc, ze je hore skoro stale ☹ aspon ja mam ten pocit, ze len zaspim a znova je hore...

csina
autor
7. feb 2010

no my sme práve dnes mali takú plačlivú seánsu....o pol piatej sa zobudila a ja reku hladná, nakojím...ále kde...pocuckala, dogrcala sa a plakala až do ôsmej s prestávkami....neviem, či má záhu z toho grcania,alebo večernú koliku...už pár večerov takto trávime...najhoršie je, že nič nezaberá, ani nosiť, ani hladkať, a prso zbadá, ešte viac sa rozplače, takže ani kojenie nezaberá...na striedačku ju teda odovzdane nosíme s mm a spoluúčastne nám je občas tiež do plaču...potom, ked sa unaví, trochu pospí a potom sa napapá akoby som jej týždeň nedala...inak ju nosím furt, aby sa jej z toho brucha všetko nevylialo, preto nič nestíham...chcem kúpiť také lehátko od fisher price, lebo autosedačku odmieta...ale neviem sa rozhodnúť, ktoré..poradíte mi tu niekto?

lindula3
7. feb 2010

ahojte baby...
citam citam co pisete o malinkych a ja uz ani neviem poriadne aka bola nasa malicka... to tak straaaaaaaasne rychlo uteka...
ja mam skusenost s "pedantnou pediatrickou" tiez... poslala nas cvicit vojtovu metodu, vraj sme nezdvihali hlavu... po prvom cviceni som to vzdala aj ked mala neplakala vobec, ale nieco mi hovorilo ze ja predsa nemam chore dieta ktore toto potrebuje, zmenili sme pediatra a ten mi to len potvrdil🙂
csina ja mam lehatko chicco, tiez sme kupovali kvoli refluxu... fakt super vec... este doteraz v nom papame mliecko, sa sa v tom aj mierne pohojdat, malo to aj hraciu hrazdicku ale sme to vobec nevyuzili...

martina46
7. feb 2010

ahojte, ja som malu kvoli refluxu mala v lehatku, no tam bola trocho v klbocu, tak mi dr kazala akoby tu "jamu vyrovnat, aby bola mala naklonena, ale na rovnmom. no nej vec je baby staka, zvlastna vec bola, ze mala si ublinkavala menej v satke, otocena ku mne bruskom, co by niekto mohol tvrdit, ze bude stlacena - ako ked som ju drzala tvarickou od seba. skuste satky 😉

bibione
8. feb 2010

csina: my chvalabohu negckame,koliku mal tak tyzden,to sme zvladli,na ortpedii bolo vsetko ok,takze nebalime nasiroko,aj ked som velmi chcela ,ale po 2dnoch som to vzdala 😝 nechcelo sa mi stym tolko babrat...priberame uplne super...jooj ci sa smeje...jasne a ako 😀 zozrala by som ho,ked na mna vyceri tu bezzubu pusinku 😀 ...ked zaspava,tiez sa usmieva,najprv hodi polovicny,podviha obocko a da cely usmev na celu hlavu 😀
my mame tiez vajicko,ale ked nejdeme v aute tak tam nechce ostavat velmi 😒 a ja ze bude super,ho vtom pohojdam,nemusi aspon furt lezat,uz sa mu to nelubi...ale ked je v aute,absoliutne neprotestuje 😉 avydavame zvuky ako aauuuu a gaga...no parada 😀 vsetko napodobnuje,vyplazujeme na seba jazycky a ten jeho je aky dlhy 😀 😀
v noci papame uz len 1-2x...no konecne,lebo donedavna a 3hod to bolo na nervy 😠
za fiikom som bola koli papierom na prispevok...si predstav...ma svoju peciatku a ani sa na mna nekukol...hnup jeden...bohvie ci necita konika 😀 😀 ani neviem ci ma vyznam za nim chodit,ked budem mat po prvom menzese...ten este nedorazil

eliska22
8. feb 2010

csina no ja tiez chcem kupit to lehatko uz mam aj vybrane tiez fisher price to co je do 18kg, nech to dlhsie vyuzijeme 😉 co poznam baby co maju tieto lehatka, tak su spokojne a detickam sa tam paci, tak dufam, ze sa bude aj tej nasej, hlavne ho chcem kvoli tomu, aby som si ju mohla nosit po dome a mala ju na ociach napr. pri vareni...
inak ja sa malu snazim co najmenej nosit, aby mi ruky casom neodpadli, takze ked place, tak sa jej len prihovaram, hladkam ju a tak, ale samozrejme, ze to niekedy nepomaha, tak vtedy ju beriem na ruky
ked sa moc jeduje, tak vtedy zacne grckat ☹

myzma
8. feb 2010

dobre "ranko"

chcem sa vas spytat, kedy sa chodi na kontrolu gynekologovi... mam dodrzat 6 tyzdnov i ked trebars este neskoncili ocistky? urcite sa tam chystam uz len kvoli potvrdeniu pravidelnych navstev na tlacivo k ziadosti o prispevok...

app: mate uz vsetku byrokraciu za sebou? UPSVR, SP, ZP a tak?

amisa
8. feb 2010

Ahojte tak sa hlasim uz aj ja..konecne kusok sedim na pol zadku 🙂
myzma mi teda skor manzel to akurat obehava..ostava nam myslim este do socialky ci kam ist.