Bacuľky poradťe, čo nosiť v lete
Baby čo máte pár kilečiek, možno aj viac ako pár, navyše, čo nosíte keď je vonku takéto peklo?? Ako nosíte šaty aby vám neodrelo šunky na stehnách?? Ja si vždy nakúpim šaty, mám ich raz a mám dosť na celé leto...
Ináč všimnite si baby aj postavy žien jednotlivých národnosti, krajín či kultúr. Aj keď teraz sa rozdiely tou globalizáciou už stierajú, ale ešte tak pred 10 rokmi bolo vidieť, že ten životný štýl a stravovacie návyky úzko súvisia s postavou. Napr. ja som žila nejaký čas vo Francúzsku a tam aj ženy po 40-ke boli štíhle. Ale nebolo sa čomu diviť, oni fakt jedia 3x denne, ich porcie sú (podľa mna) menšie od našich. Síce si dajú každý deň po jedle dezert, ale tým že tie množstva sú take mini im to neublíži. Potom asi aj preto nemajú potrebu vyjednať sladké lebo to majú a nepodopierajú si to (neviem).
ja nadváhu nemám a tiež sa mi v týchto horúčavách otierajú stehná keď som spotená. Z dôvodu, že mám úzku panvu a tým pádom mám aj postavenie nôh bližšie pri sebe a nemám chudé nohy, ale normálne stehná... nemám radu, ale pokiaľ sa dá, nosím k sukni silonky. V týchto horúčavách silonky neznesiem, ale vyskúšam ten tuhý dezodorant, celkom dobrý nápad.
Nachvilu clovek odide a co tu nevidi. Och boze... to snad nie je pravda kolko hnusnych slov vypustili niektore. Opat pripominam ze nie som obezna.. a je mi jedno co si take zeny myslia, hanbila by som sa na ich mieste...
@kamilka2012 obe s pani doktorkou by ste sa mali ist liecit...
@namornicka Neviem... ja co som videla vo Francuzsku zeny su aj stihle,aj strednej postavy aj obezne,mozno velke mesta ako Pariz tam je asi tych zien co si uzkostlivo strazia vahu viac.Ked si zoberies aj ikonicke Francuzske herecky ako Catherine Denevue,Brigitte Bardot ,Isabella Adjany tak ked si porovnas fotky z mladosti a teraz tak su vsetky minimalne o 2-3 konfekcne velkosti vacsie.Mna skor ako kila zaujima ako je ta postava rozlozena podla toho hodnotim esteticka a neesteticka.. Napríklad taka Jane Birkin cely zivot bola tak detsky stihla ,ale co som videla fotky za posledne roky nevyzera dobre pribrala ale pribera tak ako chlapi,nie zensky...A to je ten typ zeny co by som nikdy nepovedala ze niekedy priberie no predsa,mozno ma zdravotne problemy,mozno alkohol
@berginkan Ano moze byt.. je len velmi maly zlomok zien ,ktore v menopauze nenaberu,Ja co som pocula ako sa starsie zeny bavia ,tak tam je narast okolo menopauzy u niektorých zien aj 15 kil a to tie zeny predtým nikdy problem s vahou nemali,stravuju sa striedmo,je to velmi individualne preto nie je na mieste sa chvastat a stavat na dobrych genoch,ziadna nevieme ako dopadneme ci uz pod vplyvom menopauzy alebo vaznych ochoreni.Ludia co beru kortikoidy priberu v priebehu par mesiacov aj 20 kil..Dokonca aj vrcholove sportovkyne ked pozeram dokumenty tak niektore su po menopauze dost nabrate,neviem ale niektorym ludom nedochadza ze nie kazdy sa chce tie ich smiesne hry na to kto ma co nejmenej kil hrat..Su zeny v starsom veku ktore su mudre a charizmaticke vedia kde je ich miesto,tesia sa zo zdravia rodiny,vnucat neidu sa porovnavat s 20 rocnymi dievcatami co porovnatelne nie je aj keby sa poserkali .. no a potom su take,ktore starnut nevedia a siria okolo seba zlobu a jed .
@ostorha moja mama bola celý život štíhla, zdedila som typ postavy po nej - úzke boky, dievčenská postava, malé prsia. Po menopauze hrozne pribrala. Žiadne ženské priberanie, tiež to má všetko v bruchu, ale ona má problémy aj s tlakom a cholesterolom a nemá silu/vôľu riešiť jej neprimerané stravovanie (podľa mňa katastrofálne stravovanie). Niektoré ženy po menopauze priberajú do pŕs, niektoré do brucha a zadku, z niektorých sa stávajú také beztvaré chladničky alebo valčeky. Každá priberie podľa jej genetických predispozícií.
@ostorha no presne ako hovoríš, ona si tak rada podá, ale nebola taká žravá pred tým... ja keď vidím ako do seba tlačí tresku, vyprážaný syr a tatarku a tie smotanové polievky, až mi je zle. Pritom kedysi keď sme ešte my deti boli doma, varilo sa u nás oveľa zdravšie. Ako zostali sami s otcom, nejako sa spustili.. Ona bola kedysi štíhlučká, veľkosť S, teraz to neviem odhadnúť ale L určite alebo 44. Ale ona je disproporčná, všetko v bruchu, žiadne tvary... dokonca má už z toho zdravotné problémy. Tieto neženské typy ako som aj ja nepriberajú pekne, ja by som aj prijala nejaké kilo navyše, ale keďže viem, že to budem mať len v bruchu, tak radšej nechcem... na typoch "presýpacie hodiny" pár kíl navyše vyzerá dokonca super.
@saslavka73 "Kým tučný schudne chudý zdochne" ?! Veľmi by som sa na to nespoliehala... Infarkt u mladých ľudí v produktívnom veku, je často spojený práve s nadváhou :-/
@berginkan jasné, cíti sa previnilo, ale nevie s tým nič urobiť. Ona neznáša režimovanie, obmedzovanie, ona rada robí to, čo chce, ona nie je typ, ktorý sa vie obmedziť. Ona ospravedlňuje sama seba pred sebou a pred nami, tvrdí že nič neje, ale keď niečo je, tak je to katastrofa. Celé zle, ale s ňou sa nedá pohnúť, skúšali sme, otec ju volá na prechádzky, ale samé výhovorky z jej strany.
Nemam rada reci typu my to mame v rodine....Nic nieje vrodene. Vrodene su len zle navyky ktore idu z generacie na generaciu. Ak ma niekto vazne zdravotne problemy koli ktorym cvicit nemoze(klby atd) je to nieco ine...ale pri chudnuti hra tak ci tak ,,hlavnejsiu rolu,, strava cca 70percent. Tak dotoho a nebudete sa trapit osuchanymi stehnami 🙂
@oli18 síce si to už neprečítaš, síce je to úplne mimo témy, ale nedá mi 🙂 Postava je o genetike, ale na matku by som sa nespoliehala 😉 Máme predsa aj babky, prababky... A máme aj otca 😉 Ja a moja sestra máme úúúplne odlišné postavy. Ja som vysoká, väčšinou štíhla, v živote som nemala nadváhu, skôr mám problém nedostať sa do zóny podváhy ... Ona je nízka, bacuľka a od puberty, celý život rieši, ako schudnúť... Ibaže, by nás vymenili v pôrodnici 🤔
@kmh1010 vrodené sú zlé návyky, ale aj výška, typ postavy, veľkosť pŕs... 🙂 áno, nadváhu zdediť nemôžeme, ale tiež nemôžeme dosiahnuť veľkosť XS, ak na to nemáme genetické predpoklady (ak samozrejme nejdeme za hranicu anorexie 😉
@montemotherone my to máme tak isto, sme tri sestry a každá máme úplne iný typ postavy...
@kmh1010 no tak to asi ale úplne mimo. Moja dcéra, keď sa narodila mala 3,70 kg. Na každej poradni mi doktorka vyčítala, že je pri tele, že veľa priberá. Bežne som ju kojila a vôbec nie každé dve hodiny, prespala vkuse v noci aj 7 hodín. Podľa toho, čo som videla u ostatných detí jedla ďaleko menej a priberala viac. Typ postavy už od tohto útleho veku - celá ja - široké stehná a väčší zadok. A mi nehovor, že už takéto malé dieťa má zlé návyky. Po šiestich mesiacoch som jej začala dávať umelé mliečko - mala za deň vypiť 5-6 dávok vypila tak max. 4. Ako 15 mesačná má 11,5 kg. Je to hraničná váha, nie je tučné dieťa, ale je bacuľatá. A čo mám akože robiť? Nedať jej papať? Tak sa choď s týmito názormi bodnúť lebo si úplne vedľa.
@berginkan presne tak... moja spolužiačka zo zš vyštudovala na všmu tanec, je baletka. Minulý rok v lete sme sa stretli na kúpalisku a som sa jej sťažovala, že musím pod šaty nosiť kraťasky aby sa mi nedreli stehná. No a ona ma na to zavolala do prezliekarne a ukázala mi svoje zodraté stehná, ale fakt, že zodraté, mala tam až chrasty.
Inak, dievčatá, ja som teraz objavila výborný strih nohavíc - sú to také akoby háremky, ale nie tak široké. Proste - na stehnách širšie, od kolien dole užšie. Vždy som mala predsudky, že moletkám sa takéto gate nehodia. Ale zmokla som a segra mi požičala jedny takéto... jedna báseň - postava v tom vyzerá pekne a je to na leto vzdušné, pohodlné... no paráda. Kúpila som si trojo takých v Lindexe v akcii za 10 eur a nosím ich ako vôl kožu :D
@extempore myslis taketo? https://www.lindex.com/sk/women/bottoms/7708386...
Ja tento problém nemam. Váhu mam primeranú k výške , necitala som všetky komentáre ale mna napadli tie splyvave vzdušné nohavice. Neviem ako sa volajú a ked uz sa urobí nejaká zaparenina atď. Imazol krém pasta.

@ostorha Urcite s tym nieco maju aj geny. Sama je toho prikladom a nijako sa o to nepricinila. Kazdopadne ma tu totalne dozralo vysmievanie sa kazdemu, kto neni vyslovene bez gramu tuku bez ohladu na vek. Zijeme v divnej dobe nejakeho kultu a posadnutosti vzhladom. ten posledny prispevok bol hodny 14rocnej pubertacky, nie zeny po 50