Bazárik na Modrom koníku

18. apr 2023

Ahojte ,
Zaujímala by ma jedna vec .. na čo si ľudia v bazáriku ukladajú veci keď sa k nim nikto nehlási???🤣
Vidím že to majú ľudia uložené dosť dlho aj 5x a stále nič.. to na čo? Véd buď to chcem alebo nie..ved ked aj povedzme nereagujem na danú vec,nemám čas, peniaze .. hoci čo ale behom týždňa, dvoch sa k tomu vrátim 🙄. Nechápem tomuto celému. Ďakujem za vaše názory.

reanda
18. apr 2023

ked nieco hladam, vyberam a 'vhodnych kandidatov' ukladam.. potom z ulozenych vyberiem to, co kupim... ostatne tam zostane.. nie vzdy sa mi to chce hned mazat.. aky problem?

miskakyblik
18. apr 2023

ja napriklad pri niektorých veciach cakam kym klesne cena pretoze niektoré veci su predrazene na to ze to je bazar, a cas ukaze ci chce predavajuca predat alebo radsej skladovat, ak predat potom znizi cenu umerne casu ktorý to na bazari ,, lezi´´ bez povsimnutia , az kym si to najde svojho kupcu... apson tak to vnimam ja aj zo strany kupujucej aj predavajucej... niekedy si veci ukladam vopred, lebo na ne natrafim ale teraz nieje cas prilezitost alebo priorita to riesit ale neskor ak to tam este bude, sa mi to hodi ... ved je to super funkcia , pre obe strany 🙂

selest
18. apr 2023

Mam ulozene vyse tisic inzeratov😂hladam preberam, vyberam, ukladam co ma zaujme a presne ako pani hore cakam na znizenie ceny..mazat sa mi to nechce..

lelelienka
18. apr 2023

A co sa to nesmie? 😁 Ja napriklad vyberam veci, ktore ale chcem kupit az o 2-3 mesiace, ale mam cas tak si prezeram a ulozim vsetky inzeraty co sa mi priebezne pozdavaju, aby som si potom ulahcila vyber. Ked uz sa mi nieco prestane pacit alebo najdem lepsie, zmazem ulozenie. A ked to bude aktualne, vyberiem z tych co mi tam zostanu. Prakticke.

blunka
19. apr 2023

Ja to vsetko co písu predo mnou.
A novo som si tak zacala oznacovat po ktore inzeraty som uz videla.
Čize hladam bundy vo viac velkostiach je ich tam milion 🎃, kukam ako sa dostanem k tomu niekedy denne niekedy za par dni. Takze si oznacim naschval nejaku hnusnu co viem ze nechcem. Je to pre mna do buducna bod ze bundy po tuto bundu som uz videla a od tohto bodu kukam nabuduce dalej. Ked vidim ulozenu hnusnu bundu co viem ze by som nikdy nekupila je to pre mna bod ze tam som naposledy skoncila hladanie.

misinka0611
19. apr 2023

Čakajú kým klesne cena, kým budú mať peniaze, na sezónu a potom sa k tomu vrátia, aktuálne to nepotrebujú a nemrzelo by ich ani keby to niekto kúpil, alebo jednoducho len to nemažú. Ja tiež mám uloženia a nikto nepíše, neriešim to.

mk1111111111
19. apr 2023

Nerozumiem, preco Ti to vlastne vadi? To funguje tak, ze ked si to ulozim, nejak Ta blokujem s predajom? Ja som myslela, ze to je na to, ze ked nieco chcem kupit, ulozim, pokukam dalsie, ulozim a potom vyberiem, pripadne sa k tomu niekedy vratim. Ci som to zle pochopila?

simca06022011
19. apr 2023

Neukladá, ale ani ma to nejak neruší. V bazariku napr svojom neriesim ci ma inzerát niekto uložený alebo nie. Ja keď uznáš ze vec sa mi viac neoplatí držať za pár eur, vymažem inzerát a ide to do humany. Sk niekto čaká na zľavu, bohužiaľ m, treba sa ozvať:D nie vždy je to teda dobrá taktika. Ale teda ja to beriem tam, ze viac veci vyberá a nevie ci chce, tak oznaci. V tom prípade sa mi to.paci, ja nemám veľmi rada, že beriem, pripravte, info.atd všetko ide a potom ze ... podržte mi to :D čiže keď nevie ci chce, nech si radsej označí🙂)

autor
19. apr 2023

@mk1111111111 ja som nikde nenapísala že mi to vadí a ani že je to zakázané len že tomu celkom nerozumiem, že majú vec ľudia poukladanú aj 5-6x a nikto sa nehlási . Aj ja to tak robím že poukladám viac vecí a z toho si potom vyberiem jednu, dve ktoré kúpim na tom nič zlé nevidím .. len keď si už vyberiem tak ostatné veci vymažem a nemám poukladané ďalšieho pol roka 🤦‍♂️. Nevadí mi to, len mi to príde že je o vec záujem keď vidím viac krát uložené, čakám a nič...

evaachesa
19. apr 2023

A čo je na tom? Tiež mám toho viac uloženého a potom si vyberiem. Niekedy aj nie. Vždy lepšie uložiť inzerát ako keď mi jedna pani poslala do správy bodku. Písala som jej o čo ide a ona že si len značí inzeráty a keď tak sa ozve. Celkom ma to pobavilo lebo keď takto poslala na 20 inzerátov bodky, tak sranda. Asi bola na MK 1x no. 😅

mk1111111111
19. apr 2023

No asi Ti to vadi, kef o tom pises. Asi mas vysoke ceny, cena predava. Ja tiez nakupujem na bazaroch uz len obcas, musi to byt velmi vyhodne, lebo nove veci su uz velmi lacne, tak radsej novu.

reanda
19. apr 2023

ja si vobec nevsimam, kolko ludi ma nejaky moj inzerat ulozeny.. to vobec nevypoveda o realnom zaujme on.. tak si to nevsimaj ani ty a budes kludnejsia 🙂

reanda
19. apr 2023

@blunka no toto nie je moc funkcne, ze ulozim si bundu, kde som skoncila hladanie a potom pokracujem.. ludia si totiz inzeraty aktualizuju a to poradie sa stale meni, takze ak dnes pokracujes tam, kde si vcera skoncila, tak znova vidis tie veci, co si uz videla, lebo sa posunuli dalej a dopredu poskocili aktualizovane, ktore si este nevidela 🙂

masinka
19. apr 2023

Niekedy si inzerat ulozim lebo cakam ci klesne cena, niekedy si vyberam z viacerych ponuk. Ale tiez si ulozim rovnake veci ako mam ja na predaj aby som podla toho lepsie odhadla cenu za ktoru mam ja ponuknut. A velakrat ulozeny moj inzerat ale bez reakcie beriem tiez ako signal, ze mam cenu prilis vysoku a mam zvazit jej upravu.

dilino
19. apr 2023

Prekaža TI že niekto si označil tvoje inzeráty a nikdy nič nekupil.Tak asi ceny máš vysoke.Ved tu sú predavajuce čo maju po 500 inzerátov stare jak Praha aj 5 ročné inzeráty a cenu neznižia ked nepredali po 3 rokoch myslía že predajú.Niektore sú tu take že pre 0,10 centov by si dali vrtať do kolena.Niektore stare oblečenie a sumy take že v normálnom obchode kúpim aj 2 nove oblečenia.Ked vídim stare obnosene topánky ako minule cena 10 eur tak má aj prejde chuť.Niktoré ženy, mamičky majú tak ceny že ked zaplatím poštovné tak nemám chuť ani kúpiť nič.Alebo kategoria spodne prádlo nosene nohavičky vyprate 2 eura nove si kúpim za toľko a nikdy ich nemal nikto.Hoci ja spodne prádlo nekúpujem len nove z obchodu ale niektore ženy by sa mali nad sebou zamyslieť. A 3 kategoria špekulantky čo len chcú zarobiť a tovar či je poparaný špinavý, starý rozťahana guma to ich nezaujima len aby zarobili tak napíšu dobrý stav.

heidi4
19. apr 2023

@dilino uplne s tebou suhlasim 🙂 👍

dilino
19. apr 2023

@heidi4 dakujem pekné.No niekedy až rozum stojí človeku čo sú schopné ženy a matky tu predavať.Niektore take sumy že katastrofa.A klamariek je tu tiež dosť ked napíše perfektný stav a príde vec ktora je hodna rovno do koša.Ešte pochopim že balík veľky za poštovné s tým že 2/3 veci poškodene a dajú sa opraviť ale ked naklame nejaka predavajúca na 1 veci a ta pôjde rovno do koša len preto aby si privyrobila k MD,RP a oklame druhu maminu ktora tiež chce ušetriť tiež na MD,RP nič moc.

heidi4
19. apr 2023

@dilino u mna je specificka kategoria zien, ktore tu predavaju (a za ceny na pousmiatie) take veci, ktore by som si ja osobne nikdy nekupila (stav + cena) a myslim, ze ani nikto iny. Uz su suce rovno letiet do kosa. Neraz ma naplo pri pohlade na fotky rozpadnutych a SPINAVYCH zabiek, sandalov, slapiek - tj topanok, ktore sa nosia naboso a teda odspodu na podrazkach boli spinave, blatove (a majitelku to netrklo, takto fotit vec na predaj) a najma zvrchu bol vidiet ludsky pot, maz atd. No skoro som sa pogrcala. O poskodeniach, roztrhaniach, znamkach viditelneho nosenia a opotrebovania ani nejdem pisat. Gol bol, ze jedna vzdelana pani (pisala si titul pred menom aj na adresu dorucenia) mi okomentovala inzerat novej nepouzitej kabelky (za 10 eur) ''drahe'' - ved kupit nemusi, neponukam jej to, ked som vsak rozklikla jej inzeraty, mala tam kopec obnosenych gati (nohavic, ale sem sa hodi fakt len slovo gate :D ) suce rovno do kontajnera (nie toho charitackeho, ale rovno do komunalu) prekvapivo tiez za 10 eur. Nekomentujem. :D Ale niektorym by fakt sebareflexia nezaskodila 🙂 (najma ked nekupujem, nekomentujem, nie? :D ) - divim sa, ze im nie je divne, ze tie veci im roky rokuce nikto nekupuje - asi ich maju kde skladovat a ukrajovat svoj zivotny priestor a energiu o veci, ktore uz nikto nikdy (asi) nebude pouzivat. Ja si priebezne vyradujem veci aj z bazara, nemam ich kde skladovat naveky, a riadim sa mottom, ze tu ponukam len veci, ktore by som sama kupila (v takom stave aj za taku cenu)...
Sranda tu bola aj natrafit na plastove tegliky z tresky, natierok, atd... ze sa to chce niekomu skreckovat a opatrovat kvoli par centom. :D Ved hodim do plastoveho zberu a vyriesene, dom upratany. 🙂 Ved to uz su uplne ze odpadky. 🙂
Sorry, autorka, za mierne odbocenie z temy a jemne spamovanie ti diskusie... :D

dilino
19. apr 2023

@heidi4 presne tak máš úplnu pravdu.A samotna kategoria darujem len k nakúpu zadarmo.No horo zadarmo k nakúpu ked tu vec chce človek silou mocou musiš kúpiť nejaku vec aby TI darovali tu vec ktorú chceš.Hrôza a niektore ceny no to v sekáči sú za menej.

blunka
19. apr 2023

@reanda nie nikdy nevidím znova tie isté inzeráty, vždy len nové. Už asi pol roka to tak robím. Dá sa aktualizovať len za určitý počet dní. Viem ako to tu funguje. Neviem možno som to aj trochu nejasne napísala ako to robím. Nejdem DOZADU na staré. Idem dopredu pozerať nové pridané, až po bod kde mám "značku", že tieto som už kukala viac dozadu už nechoď 😀. Moc to neviem vysvetliť 😀.

heidi4
19. apr 2023

@dilino nuz, k tomu zadarmo sa musim vyjadrit. Svojho casu som nemala problem darovat vec, ktoru som mala ''zadarmo k nakupu''. Lenze clovek sa uci na svojich skusenostiach a hned ma presla chut darovavat veci, ked sa dotycne neobtazovali po prijati zasielky ani podakovat, nieto este odpovedat na moju otazku, ci im vec prisla v poriadku. Alebo doplatit mi postovne, ak som platila viac. Ani nahodou uz, skoncila som s tym. Okrem toho, poslat samostatnu vec zadarmo sa predsa vobec neoplati. Neviem, ako si ty vazis svoj cas, ale ja uz velmi. Mam kopec veci inych na praci a nemam cas tu jednu jedinucku vec ist hladat (lebo veci do bazaru nemam na ociach, ale pobalene v krabiciach), potom balit, lepit zasielku, vypisovat adresy a este to ist osobne odniest na postu. Naozaj ako sorry. Zisk nulovy, ale aj keby, ta robota okolo toho a CASOVA STRATA mi uz nestoji za ten dobry skutok. Gol je este, ked ma ziadaju o premeranie rozmerov veci za 0 eur. Tam ani neodpisujem.
Ved ani v obchode, ked mas k nakupu napr. hrncek, krem, nejdes pytat len krem a nekupis nic, ved to je vrcholne trapne.
Hocikedy teraz, ked mam vec, ktoru by som len darovala a nepredala, ani uz nedavam na net, rovno ju uz bud vyhodim alebo dam k smetiakom - nestoji ma to ziadnu namahu a stratu casu, ktory by som vyuzila ovela efektivnejsie. A vybavene to mam hned a nemusim tu vec ''susit'' a skladovat x rokov u seba doma.
Tak to vidim ja, po x skusnostiach som pochopila a povedala som Dost. Ale kazdemu vzdy nieco ine a inak vyhovuje. 🙂

mamatroch
19. apr 2023

ja ked hladam napr. tricko pre starsiu, vyberiem si parametre (farbu, rukav, max cenu etc.) a ulozim si tie, co sa mi pacia, a z nich si potom vyberiem, kolko realne potrebujem a ostatne necham ulozene, lebo viem, ze o rok tu velkost budem potrebovat pre mladsiu. Nevidim na tom nic zle, kupujuca ich moze predsa predavat dalej a ak ma niekto predbehne, je to ok. Predsa jej nepisem "isto kupim, rezervujte mi ho, co by dup o rok ho budem potrebovat pre mladsiu". Ked uz od niekoho kupujem, prebehnem si aj ostatne inzeraty kupujucej (ale len pokial ma do 100 inzeratov, lebo ved nebudem 1500 inzeratov pozerat) a co ma zaujme, ulozim si. Ak sa mi oplati, kvoli postovnemu a je to vec, ktoru vyuzijeme, kupim rovno s tym povedzme trickom
A ked je to nieco drahsie, no paci sa mi, ulozim. Ak o cas znizi cenu, kupim, ak nie, nevadi. Pripadne ak vidim, ze to tam niekomu visi dlho (rok a viac), napisem, ci preda aj za tolko a tolko. Ak suhlasi, resp. navrhne inu pre mna prijatelnu cenu, kupim, ak lacnejsie nepreda, odstranim si z ulozenych a hotovo. Nevidim to ako problem. Je to predavajucej pravo cenu neznizit a pre mna je aj "nie" akceptovatelna odpoved.
V mojom bazariku mam napr. malo veci, skratka to nemam kde v byte skladovat. Vela veci posuvam v okoli zadarmo, no su veci, ktore nemam komu posunut a su to veci, ktore mi je luto len tak vyhodit, kedze sa mi stale pacia natolko, ze keby nam boli dobre, nosili by sme, resp. by som ich v tom pomere stav / cena kupila i pre svoje deti / seba - nuz tak tie predavam. Ked vidim, ze ma vec ulozenych vela ludi a nikto sa neozve, znizim cenu. Aky je v tom problem?

mamatroch
19. apr 2023

Co mne skor vadi na bazariku, su tie fakt znicene veci a perly typu "leginy v top stave, len 2x zasivane"... Skoda ze admini neriesia toto, keby odstranili taketo inzeraty, ostalo by tu mozno 20 % inzeratov, ale bolo by to prehladnejsie.

evaachesa
19. apr 2023

@mamatroch tak toto je strop ... len 2x zašívané...opľula som si mobil. 🤣🤣🤣
Mne sa 2x stalo že pri veciach kde bol popis top stav, som sa pre istotu opýtala či tam nie sú poškodenia. Dotyčná odpísala že top stav, len malá dierka. 😅 Ďalšia top stav, ale je tam mini fliačik, ani nevidno. 🤦🏻‍♀️no na foto to trochu pokrčila v tom mieste takže fakt nebolo vidno. 🤷😅
Ale najviac sa mi páči ako tu predávajú značkové veci ako napr Michael Kors kabelka, dopraskaná, obité kovanie a cena 30€...veď značka, no nekúp to. 🤣

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
19. apr 2023

@mamatroch presne, velmi je to neprehladne... a tie kadejake rarohy do domacnosti.. tak to uz vobec nechapem..

mikadooo
19. apr 2023

Dnes idem hľadať malému jedno konkrétne tričko. Označím si všetky inzeráty, v ktorých to konkrétne tričko nájdem. Vyberiem jedného a kontaktujem ho. Ak sa neozve do 3 dní, vyberiem iného z označených. Atď. Kto sa ozve, tam kúpim a neriešim, že ostatné mám v o obľúbených. Proste to nechám tak. A potom raz za sto rokov, keď už mám moc "obľúbených", tak neaktuálne veci vyhádžem. Tak u mňa pre to.

mamatroch
19. apr 2023

@simca06022011 uz cakam len, kedy tam objavim cumlik s odhryznutym koncom "sikovna mamicka opravi". Alebo "predam furik prerobeny na detsky kocik. Znacka: lacno"

26ka
19. apr 2023

trochu odbocujem od temy, ale mna by napr. potesilo keby tu bol na vyber, ze chcem si prehliadat: za a)sukromnu inzerciu, za b)profesionalne obchody. lebo ked mam aj nieco ulozene a chcem si pozriet dalsie veci (napr. tričko), vyskoci na mna milion inzeratov "topbutik" ci co to je za profil niekde z vychodu Slovenska a dalsie podobne PRO obchody, a PLUS profily. proste by som si chcela zafajknut napr. len sukromna inzercia a vyhladavat len z toho. ked z obchodov, tak selektovat len oblecenie z profi obchodov, lebo aj za mna je tu naozaj toho prilis vela a dakedy sa v tom stracam....